Vrlo vjerojatno je večeras procurio finalni RTM build Windowsa 7. Oznaka builda je 7600, a asemblaja 16384 i vrlo vjerojatno će kroz 48 sati doći na MSDN i Technet.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo provjeravam...
RC se može nadograditi na RTM? Ili se mora napraviti čista instalacija, pošto RTM nije freeware, ako sam dobro upoznat.
a kad je službeni datum izlaska?
22.10.2009.
Naišao sam i ja na rtm verziju ali samo 64 bit-na
rtm-a ili finalne verzije
Finalne verzije
Ja mislim da cu ponovno morat na informatički tečaj zbog ovog windows 7
RTM je verzija koja se daje OEM i ostalim partnerima. Do prodaje prođe nešto duže, ali radi se o identičnoj verziji koja ide na umnažanje i kada dođe u retail prodaju, zove se GA.
RTM je verzija koja se daje OEM i ostalim partnerima. Do prodaje prođe nešto duže, ali radi se o identičnoj verziji koja ide na umnažanje i kada dođe u retail prodaju, zove se GA.
Moram priznat da sam prije par dana prvi puta čuo za akronim RTM, međutim, dao bih ruku u vatru da sam negdi pročito da se RTM verzija plaća. Meh, može biti da sam se zabunio...
ja jucer nadogradil iz verzije 7229 u 7264 ,32 bit,tak da nema frke,samo napravi upgrade,al kljucevi iz prijasnjih verzija ne vrijede na ovom rtm-u al ima vec za skinut activation crackove tak da opet nama frke
jel sa na kraju ta rtm verzija može skinuti s microsoftove stranice kao i dosadašnja 7100 verzija?
EDIT:aha nisam pročitao naxeemov post
Vrlo vjerojatno je večeras procurio finalni RTM build Windowsa 7. Oznaka builda je 7600, a asemblaja 16384 i vrlo vjerojatno će kroz 48 sati doći na MSDN i Technet.
Najvjerojatnije se radi o šali jednog Kineza koji navodno ima kopiju 7600.16384.090710-1945_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso, a koju je izrezao na 32 rar dijela. Na kineskom Windows 7 forumu se tek registrirao i otvorio temu u kojoj je uplodao prvih 10 dijelova na Rapidshare. U idućih dvadesetak sati novi se dijelovi nisu pojavili, a ovih prvih deset se može skinuti sa raznih stranica, tako da najvjerojatnije netko skuplja bodove za Raidshare iskorištavajući iščekivanje Windowsa 7.
DODATAK
Kinez je stavio i ostala 22 dijela. Za sada se može skinuti samo 64-bitna verzija. Još samo treba pričekati da Microsoft i službeno objavi RTM na svojim stranicama, pa da se može usporediti je li ovo što se pojavilo pravi RTM.
Najvjerojatnije točno kaj klimama veli ,a dosad još uvijek ništa od ostalih dijelova. A po drugim forumima i čnancima na siteovima ,pitanje je uopće jel to uopće to!! Niti broj nije siguran ,kamoli nekaj drugo. Vjerojatno šala-mala.
A da i je finalni RTM pitanje je kak ga aktivirat?!
Najvjerojatnije točno kaj klimama veli ,a dosad još uvijek ništa od ostalih dijelova. A po drugim forumima i čnancima na siteovima ,pitanje je uopće jel to uopće to!! Niti broj nije siguran ,kamoli nekaj drugo. Vjerojatno šala-mala.
A da i je finalni RTM pitanje je kak ga aktivirat?!
Uplatom 1500kn na M$ račun?
Da ,u tekstu piše da je ,ali piše i ovo: Although, if it turns out to be just another build, you know who to blame.
I opet pitanje jel je. Vidjet ćemo kad dođe na MSDN ,ako dođe.
Pročital sam jučer dvadesetak članaka na netu i svaki autor ima svoje teorije. Zato najbolje za sve :cool down and relax.
Imamo vremena do 01. 03. sljedeće godine.
@segregator :znamo svi na kakvu vrstu aktivacije sam mislil!
nije me bilo par dana na forumu jer sam bio u bih u tuzli ....moze li mi tko reci koji je trenutni najnoviji build i kada ce izaci finalna verzija???
Trenutni build bete je 7264, a trebao bi izači i RTM koji je navodno build 7600.
Ne vjerujem nikome dok god se ne pojavi RTM hash od Microsofta pa da ga mogu usporediti. Zašto skidati svaki build kad 7100 radi odlično a pravi RTM se svakoga dana može pojaviti? Zašto skinuti RTM čim procuri pa imati problema sa aktivacijom?
Čuj ,kaj god ko rekel ,ovo nije RTM. Barem ne službeni ,komercijalni. Od Microsofta ,ili njihovih "dječaka" nema ni riječi o tome na njihovim blogovima. To je još jedan "pre" biuld i jedina razlika je novi "official" background. uostalom ,ovdje ima par screenshotova pa vidite sami.
A pošto je ovo x64 verzija ,znat ću sutra kad ga instaliram na PC u firmi.
Edit : Nemam je danas vremena za probat 7600 ,ako ga neko ima i stavil ga je na PC ,bilo bi dobro da se javi i napiše kaj ima novo osim novog backgrounda.
meni je Windows 7 potrošio puno internet prometa, pa sam tako već danas (14.7.) došao do 9 GB prometa, s tim da mi internet ograničen na 10GB! ok, istina je da sam ovaj mjesec dosta toga downloadao, ali kada bi se zbrojili samo torrenti (a samo njih i skidam) ispalo bi negdje oko 3-4 GB, pa sam uvjeren da nije u njima caka. i primjetio sam da mi win7 sam od sebe u nekim trenucima počne nešto skidati (to vidim po žmig-žmig lampici na routeru), s tim da mi je u tom trenutku antivirus i windows update bio ugašen! ima li netko neko obješnjenje za ovo??? e da i inače su windowsi super.
Windows 7 koji je trenutno na raspolaganju je testna verzija i stalno kontaktira s Microsoftom i šalje informacije o korištenju, greškama i sl, međutim to ne bi trebalo praviti preveliki promet, bar ne u gigabajtima.
Ako si Sedmicu skinuo negdje drugdje, a ne sa službene Microsoftove stranice, onda postoji mogućnost da si u njemu dobio i nekakav virus, trojanac i sl. koji ti radi toliki promet.
Windows 7 koji je trenutno na raspolaganju je testna verzija i stalno kontaktira s Microsoftom i šalje informacije o korištenju, greškama i sl, međutim to ne bi trebalo praviti preveliki promet, bar ne u gigabajtima.
Ako si Sedmicu skinuo negdje drugdje, a ne sa službene Microsoftove stranice, onda postoji mogućnost da si u njemu dobio i nekakav virus, trojanac i sl. koji ti radi toliki promet.
to je moguće ali čisto sumnjam, jer je puno ljudi prije mene skinulo istu tu verziju windowsa i svi su rekli da radi savršeno....
I zato se za svakodnevnu upotrebu ne instalira beta sustava nikada.
meni je Windows 7 potrošio puno internet prometa, pa sam tako već danas (14.7.) došao do 9 GB prometa, s tim da mi internet ograničen na 10GB! ok, istina je da sam ovaj mjesec dosta toga downloadao, ali kada bi se zbrojili samo torrenti (a samo njih i skidam) ispalo bi negdje oko 3-4 GB, pa sam uvjeren da nije u njima caka. i primjetio sam da mi win7 sam od sebe u nekim trenucima počne nešto skidati (to vidim po žmig-žmig lampici na routeru), s tim da mi je u tom trenutku antivirus i windows update bio ugašen! ima li netko neko obješnjenje za ovo??? e da i inače su windowsi super.
Nije ti Windows 7 potrošio promet sigurno. A to kaj žmiga na routeru nije znak da se nešto skida ,nego se vrši promet. Svaki filmić na Youtoubu ,ili sličnim stranicama "jede" promet. Svaka stranica kou posjetiš se skida u cache i radi promet. Kaj je stranica šarenija ,ima više flasha to se više prometa radi. I sama Sedmica nema s tim nikakve veze.
I zato se za svakodnevnu upotrebu ne instalira beta sustava nikada.
Kak se drugačije testira beta sistem nego svakodnevnom upotrebom?!
Ne kao jedini OS na racunalu.
Ne kao jedini OS na racunalu.
Ja koristim W7 od bete kao jedini... radi baš lijepo.
nije me bilo par dana na forumu jer sam bio u bih u tuzli ....moze li mi tko reci koji je trenutni najnoviji build i kada ce izaci finalna verzija???
Procitaj post na http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/07/13/update-on-windows-7-rtm.aspx
Meni nije jedini ni na jednom PC-u ,ali mi sa njim NE TREBA ni jedan drugi. I da je sad ova verzija koju imam gotovi ,licencirani prizvod odmah bi formatiral sve drugo i oslobodil prostor na hardovima za pametnije stvari.