dakle da odgovorim na vise pitanja u jednoj poruci
1. ne zelim kupiti na ebayu jer ne mogu dobiti racun za firmu
2. 'mozes kupiti online ali ne u RH' - i kako to pomaze osobi koja ima firmu otvorenu u RH, zivi u RH i placa porez u RH?
3. OEM verziju je objasnio kizo pa ne moram trositi rijesi
4. moto - ne flejmaj. ako imas komentar komentiraj na postavljenu temu a ne bališ bezveze o stvarima o kojima uopće nije riječ.
i na kraju, dobio odgovor i od microsofta koji 'žali' što im online trgovina nije dostupna za RH i savjetuju da mi netko od rodbine (!!) ili prijatelja kupi soft u SADu i posalje kuci... Distribucijska mreža by Microsoft....
Već sam negdje na ovom forumu dao link za kupovinu Win 7 OS-a u Hrvatskoj, Zagrebu pa probaj tu jer sam ga i ja tu legalno kupio (Retail), samo što sam ja telefonom dogovorio i drugi dan na meni odgovarajućoj lokaciji-njihovom dučanu preuzeo i platio, a ti probaj putem njihovog web shopa ili se prvo telefonom raspitaj pošto kupuješ za firmu...Sretno !!
http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?gid=91&gsid=154&rmid=0&Page=2
I naravno sve tri verzije Home Premium, Professional i Ultimate su dostupne u Retail-u, a po narudžbi s time da Retail verzije sadrže u pakiranju 32 i 64bit verzije (2 DVD medija)