Windows 11 - problemi izdvojena tema

poruka: 1.149
|
čitano: 570.533
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - općenito
16 godina
Re: Windows 11 - problemi
kameni_zg kaže...

Tako cu i probati, neki sistem eliminacije..

Ajd da je samo kozmeticko, na hover bi se trebalo pojavit, to ne radi to bi jos mogao nekako svrstati pod kozmeticku stvar, ali kada ne radi na hover ne radi ni na klik. Jedini nacin da dodjem do windowa koji mi treba je alt+tab u tom slucaju, ili da minimiziram ostalo dok ne dodjem do onoga sto mi treba. Taskbar postaje totalno beskoristan tokom problema (osim za otvaranje novih aplikacija). Bas cudno. Zahvaljem se na pomoci, probat cu jos to sto mogu, sistem eliminacije, ako nista reinstall, ako nista nakon toga onda idem nazad na 10tku.

A jel ti radi Win+Tab? :) to bi ti trebalo otvoriti sve prozore pa da klikneš na koji bi prešo? Bolje od Alt+Tab...

16 godina
neaktivan
Windows 11 - problemi
Windows 11 x64 Pro, Beta Build 22623.1095. Isti slučaj i na Build 22621.1105 i buildima prije ovoga.

Mogu ući u safe mode bez problema, ali kada užem dolje ima toolbar ali na njemu nema ništa. Jedino radi desni klik i kontekst menu.
Što se tiče samih problema Windowsa nemam problema. Sve radi kako treba.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

0 0 hvala 1
14 godina

Ma nemoguće. Kaj bi Windows Update nešto slomio.

5 godina
Windows 11 - problemi

Prvi put u životu odlučio, na savjet dan ovdje, imati samo Defender i popušio ovo sranje.

Natrag na Kaspersky 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2023 15:28 (oblivian).

0 0 hvala 0
14 godina
oblivian kaže...

Prvi put u životu odlućio, na savjet dan ovdje, imati samo Defender i popušio ovo sranje.

Natrag na Kaspersky 

Ja si mislim je... da mi se ovo dogodi na poslu, pa je... otkaz bi mi bil najmanji problem, ubio bi me netko.

Kad se sjetim kaj sve pojedinci imaju podešeno, tko bi to više vratio natrag točno kako je bilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2023 15:29 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...

takve gluparije ms radi već rutinski-lubilarno.. upravo za mso-macroe prije godinu, nešto kemijaju oko zaštite-sigurnosti i klasično zaseru, neograničeni resursi, tisuće blentona, naravno da poneki dođe van prije nego netko s malo mozga provjeri.. čak me čudi što je tog ipak malo, može i više s toliko resursa i rupa u protokolu, smisla-cilja što žele.. :)

eidt: + .. u linku-textu je to povezano s centralnim sig. sustavom, ne samo defender.. dok post iznad ima problem.. pa ako nije neki korporativni tad je ipak u defender-upadteu, ako je korporativni tad je u tom alatu-centralizirano, ne sam defender (jer sve je spojeno, fw, av, uac, .. a sve to tad nadzire neki sec.centar-soft koji možda to napravi..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2023 15:34 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
Valentin17 kaže...

takve gluparije ms radi već rutinski-lubilarno.. upravo za mso-macroe prije godinu, nešto kemijaju oko zaštite-sigurnosti i klasično zaseru, neograničeni resursi, tisuće blentona, naravno da poneki dođe van prije nego netko s malo mozga provjeri.. čak me čudi što je tog ipak malo, može i više s toliko resursa i rupa u protokolu, smisla-cilja što žele.. :)

eidt: + .. u linku-textu je to povezano s centralnim sig. sustavom, ne samo defender.. dok post iznad ima problem.. pa ako nije neki korporativni tad je ipak u defender-upadteu, ako je korporativni tad je u tom alatu-centralizirano, ne sam defender (jer sve je spojeno, fw, av, uac, .. a sve to tad nadzire neki sec.centar-soft koji možda to napravi..).

Izgleda da je nešto oko korporaticnih pravila i panićnih admina koji sve podese na "odmah briši" jer niko od korisnika koji su "oko mene" nije imao taj problem da mu se išta obriše a u članku se spominju samo korporativna okruženja tako da ispada da je dio krivice i na raznim uspaničenim sekjiriti adminima koji sve lupaju na automatsko brisanje bez da provjere šta je koje pravilo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2023 7:43 (Gnjavator).
16 godina
neaktivan
Windows 11 - problemi

Ponovno instalirao Windowse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Mandak kaže...

i?

Pomalo, šegavo i vajka!
14 godina
Mandak kaže...

Pa dobro je s vremena na vrijeme sve ponovno instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2023 16:05 (Valentin17).
16 godina
Windows 11 - problemi

Mislim da može pod "vijest dana".

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Crni, žuti, zeleni vragovi, ne da se nude, nego bi i prodali Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...

ja sam zadnji put sve instalirao ispočetka prije jedno 7 godina kada je HDD reko "ja se više neću zavrtiti" a backupa sistema nije bilo... od onda samo upgrade i nikakvih problema. Kada mjenjaš hardver prvo ukloniš drivere i popratne programe koji bi mogli pravii probleme i "vozi dalje".

6 godina
Gnjavator kaže...
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...

ja sam zadnji put sve instalirao ispočetka prije jedno 7 godina kada je HDD reko "ja se više neću zavrtiti" a backupa sistema nije bilo... od onda samo upgrade i nikakvih problema. Kada mjenjaš hardver prvo ukloniš drivere i popratne programe koji bi mogli pravii probleme i "vozi dalje".

Ni ja nisam desktop reinstalirao ima sigurno bar toliko a na njemu se izuživljaju dva dječaka od 13 i 15 godina.....Win 10 rock solid

5 godina

Evo danas mi OPET skinuo isti drek ali ga Kaspersky odj...

Kaj nije netko spominjao da su stopirali to?

5 godina
Gnjavator kaže...
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...

Ja sam izdržao nekih 6 godina i onda sam sam zeznuo Win 10 nekim čačkanjem, pa sam sve išao reinstalirati od nule. I dobro da jesam, jer to ionako treba napraviti nakon par većih nadogradnji Windowsa. Te nadogradnje ne "sjednu" uvijek kako treba. Ali mi se više ne da reinstalirati sav softver. Ostario sam.

16 godina
Baš kao i meni, kolega! Evo meni je posljednji veliki upgrade win11 usporio boot za sigurno 8-10 sec i to ne pri ulasku u windowse, već na samom postu, pri inicijalizaciji hardvera. Znam da bi to nekako moglo prije vući na bios, ali bios nisam ni taknuo.
Zbog čega, koji je uzrok, ne znam, ali nemam volje čačkati ni istraživati. Prihvatio sam to kako jeste i polako se navikavam…
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Crni, a i žuti i zeleni vragovi, ne samo da se nude, nego bi i prodali Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zelenapaprika kaže...
Gnjavator kaže...
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...

Ja sam izdržao nekih 6 godina i onda sam sam zeznuo Win 10 nekim čačkanjem, pa sam sve išao reinstalirati od nule. I dobro da jesam, jer to ionako treba napraviti nakon par većih nadogradnji Windowsa. Te nadogradnje ne "sjednu" uvijek kako treba. Ali mi se više ne da reinstalirati sav softver. Ostario sam.

Ja sam na poslu od Viste preko Win7, Win10, promjenio 4-5 kompjutera sve išlo na upgrade i na kraju instaliro Win10 ispočetka jer je par bad sectora na SSDu uletilo taman na takva mjesta da ne možeš isklonirati cijeli disk na drugi... sad sam na Win11 koji išo naravno kao upgrade sa Win10.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2023 15:55 (Gnjavator).
3 godine
protjeran
Windows 11 - problemi

Problemi na windows 11 vs Windows 10 - 

Upload videa na youtube google chrome - win 11   -   10-19 Mbps

Upload videa na youtube google chrome - win 10   -   34-40 Mbps

Adobe Premiere pro 2023 - 10 gb fajl, 4K, 15 minutni video - konvert na 5 gb - win 11 - 13 minuta

Adobe Premiere pro 2023 - 10 gb fajl, 4K, 15 minutni video - konvert na 5 gb - win 10 - 6 minuta

Koji drek??? Nešto ne štima sa win 11, nema razloga da zajebava ovak. Skroz čudno.                                              

0 0 hvala 0
14 godina
Posmatrač kaže...

Ni ja nisam desktop reinstalirao ima sigurno bar toliko a na njemu se izuživljaju dva dječaka od 13 i 15 godina.....Win 10 rock solid

Kako znaš da ne može možda još bolje raditi? Easeus todo backup system image na vanjski disk ili USB pa sve ispočetka, ali prije odradi par testova pa uspredi prije i kasnije.

Kasnije lako vratiš natrag image koji si napravio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2023 19:55 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
Posmatrač kaže...

Kako znaš da ne može možda još bolje raditi? Easeus todo backup system image na vanjski disk ili USB pa sve ispočetka, ali prije odradi par testova pa uspredi prije i kasnije.

Ne znam, Todo malo toga nudi u free verziji, ali ono najbitnije je tu. Za 0 kuna ili eura Aomei Backupper nudi puno više, a često ima i giveway i mogućnost nabave ključa za pro verziju. Nekad sam ga koristio, nikad me nije izdao, system image se jako dobro komprimira i možeš ga spremiti bilo gdje na diskovima, čak se može i raspakirati, ako trebaš samo nešto određeno iz slike. Samo je kinez po ocu i materi, a svi smo skeptični prema kineskom softveru iz dobro poznatih razloga, mada im softver uopće nije loš...

Kako sam se okrenuo pretežno UWP aplikacijama, tako sam se oprostio i s ovim programom i sada za izradu sistemske slike diska koristim onaj defaultni iz windowsa, koji je s nama tu još od windowsa 7. Backup mu jeste malo prevelik, ali nikad problema ni s njim...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Crni, a i žuti i zeleni vragovi, ne samo da se nude, nego bi i prodali Hrvatsku za Judine škude!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2023 23:36 (BlackMoon).
6 godina
Valentin17 kaže...
Posmatrač kaže...

Zasto bih sebi pravio posao a klinci se ne bune... Prvenstveno se koristi za igre tj oni ga koriste ;)

4 godine
neaktivan
Windows 11 - problemi

Laptop se ne zeli probudit iz sleep moda.

Jedino rjesenje je dugo drzati tipku on/off i ugasit ga pa ga ponovo upalit.

Naravno s tim se gube svi otvoreni tabovi na kojima sam radio prije pauze.

Vidim po internetu da je to cest slucaj sa win 11.

Manje vise vrte se isti savjeti kao rjesenje.

Isprobao sam sve sa ove liste

https://appuals.com/windows-11-cannot-wake-up-from-sleep/

I bas nista nije pomoglo.

Neki savjet?

0 0 hvala 0
4 godine
Windows 11 - problemi

Koristi hibernaciju umjesto sleepa.

0 0 hvala 0
15 godina
p0laris kaže...

Laptop se ne zeli probudit iz sleep moda.

Jedino rjesenje je dugo drzati tipku on/off i ugasit ga pa ga ponovo upalit.

Naravno s tim se gube svi otvoreni tabovi na kojima sam radio prije pauze.

Vidim po internetu da je to cest slucaj sa win 11.

Manje vise vrte se isti savjeti kao rjesenje.

Isprobao sam sve sa ove liste

https://appuals.com/windows-11-cannot-wake-up-from-sleep/

I bas nista nije pomoglo.

Neki savjet?

Mozda da pokusas sa BIOS Update-om.

Softwer
4 godine
neaktivan
Windows 11 - problemi

Update BIOS-a zavrsi ovako, sto je drugi problem koji imam sa laptopom.

Sto znaci ESP disk space not enough?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2023 18:31 (p0laris).

0 0 hvala 0
15 godina

Znaci da nemas dovoljno prostora na disku.

Softwer
15 godina
p0laris kaže...

Update BIOS-a zavrsi ovako, sto je drugi problem koji imam sa laptopom.

Sto znaci ESP disk space not enough?

Mislim da ti je ona skrivena particija (pogledaj u Disk Managementu, EFI particija)  premala, cca 16 MB - probaj ju recimo s MiniTool Partition Wizardom povećati na cca 100 MB

Ju je je? Je ju je!
16 godina
neaktivan
Truljo kaže...
Mandak kaže...

i?

Safe mode proradio, ali nadogradnja na Dev ne ide pa ne ide. Problem za Safe mode bio je instaliranje Windows Subsystem za Android i Amazon appstore. To sam instalirao iz Microsoft Store. Jedini način imati Dev je instalirati Dev putem .iso. Nadograditi na beta verziju uopće nije probelm. Barem što se mene tiče.

16 godina
Tebe očito pali stalno gledati u desnom kutu onu poruku “evolution copy?” Jednom sam greškom preko release verzije sprašio tu DEV verziju i od te poruke skoro dobio anafilaktički šok!
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti, prodane duše! Crni vragovi, a i žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice