Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.887.952
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
morrisoN
17 godina

Ljudovi, sutra mijenjam komp nakon 100 godina, pa uzimam i ovo neko "moderno" kućište bez DVD drivea.

Piknut ću original Windowse 10, pa me zanima koji je proces instalacije? Da skinem sad na USB, pa sutra mogu s USB-a instalirat?

Btw, koja je razlika između OEM i retail ključa?

Thanks!

16 godina
odjavljen

Media Creation Tool može napraviti USB.

OEM vrijedi samo za tu matičnu (tj. kombinaciju hardvera) i ne bi smjela biti u slobodnoj prodaji (druga stvar što se prodaju ali dobro) a retail možeš seliti sa jednog PCja na drugi bez puno mučenja sa aktivacijom (sa OEMom, ako ti krepa MBO, imaš problem). Naravno, retail može biti aktiviran samo jedan sa tim ključem....

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

Thanks Sum.

MCT šljaka samo ako već imam Win10? Sad sam otišao tamo i nudi mi upgrade moje sedmice.

Znači, bolje pljunut više para i uzet retail verziju. Doduše, ak će mi i novi komp trajat ko stari, onda mi je OEM dovoljan, LOL.

16 godina
odjavljen

Skineš MTC i odabereš "Create installation media for another PC"...

OEM ne bi smio biti u prodaji. To je onako, sivkasto područje. Kupi retail, bar si siguran da ćeš tamo negdje u nekoj budućnosti moći sa tom licencom dobiti neke nove windowse na novom PCju opet besplatno (kao što je sad sa Win7/8).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

And thanks again! :)

Nadam se da će sve proć dobro sutra! :) Novi komp, novi komp!! :)

15 godina
Windows 10 - općenito

Pozz gdje nabaviti legalne win 10? gledam njemacka po 170 eura,nisam lud da tolko dam,ako ima netko il neka stranica da prodaje za manje? a da je sigurno i legal...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-za nula kuna/eura.. s MSa, a key (licenca) je nešto drugo.

edit (obavezan disclaimer) ... naknade ISPa mogu .. bla-bla.

+ nema nelagalnih winsa.. ima samo s ili bez valjane licence, odnosno pribaviti na dozvoljen način ili kršenjem zakona (primarno distribucije zašt.sadržaja..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 22:20 (ihush).
15 godina
Windows 10 - općenito

zna se na sto mislim...govorim naravno o licenci li key-u,u ducanima isto samo key prodaju a ne daju OS na DVD-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvone kaže...

zna se na sto mislim...govorim naravno o licenci li key-u,u ducanima isto samo key prodaju a ne daju OS na DVD-u

-čemu nagađati (tuđe) misli, kad se sve može precizno natipkati? (eliminiraju se nesporazumi, zablude i sl.)

-key za siću? zna google, a koliko je čist, trajan.. ovisi. Cijena može biti 20-40$ .. i može biti baš pravi, pa i od MSa.. ali može biti i mačak u vreći. Legit je samo onaj za koji imaš valjanu licencu, eventualno račun ako si firma (osoba ne mora čuvati, ali nije zgoreg). Problem nije legit, nego sama licenca.. pa npr (primjer) ako neki student dobije key (lic) i pokloni/proda tebi, to je origigi, ali nije valjana licenca. Razumljivo? Licenca se za svaku grupu korisnika razlikuje, za tog studenta bi bila valjana, za tebe ne. Kao moja vozačka, koja s tobom nema veze.

-dal je sad dovoljno precizno (da me nepoznati obožavatelji razumiju, bar, kad daju TDove.. onak)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav

Kakva je Windows 10 professional Download (esd) verzija???

0 0 hvala 0
12 godina
cicomen kaže...

Pozdrav

Kakva je Windows 10 professional Download (esd) verzija???

Neznam di si to naša al ti preporučam da skineš iso. s Microsoftovih stranica https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Windows 10 - općenito
novi build
novi build :))) novi build :)))
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
geek_boy kaže...
novi build

Je li to ovo?

morrisoN
17 godina

Evo i mene na Win 10 i novom kompu.

E sad, sorry(te) na noobovskim pitanjima, ali fakat se nisam bavio ni osmicom ni desetkom do sada, pa imam par pitanja.

Koje stvari moram instalirat pod obavezno? (jel se šta mijenjalo naspram sedmice, tipa da nešto nije podržano ili je u samim Windowsima)

Primjer što sam ja sve instaliravao na sedmicu:

Faststone za slike

CCCP za drivere

GOM player za video

MusicBee za mjuzu na brzinu, MediaMonkey za cijelu kolekciju

FoxIt za PDF

TUGzip za zipanje

uTorrent za torrente

Universal Media Player za streamanje na PS3/PS4

Jel mogu sve isto ostaviti ili ima nešto drugačije, bolje za Win 10?

Btw, dal se trebaju skidat driveri za GTX 970 il da držim ove koje su Windowsi sami skinuli?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 20:05 (Dachande).
15 godina
neaktivan
geek_boy kaže...
novi build

Izvni kojom komndom dodjes do ove bjele  slike windows 10

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 20:44 (dowydyenya).
17 godina
winver
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Konta da stavim Win10 na stari laptop, do sad je imao licenciran Win7 HOME, koriste ga starci najvise za net/ms office, ne znam samo kako ce se ponasati sa  office, imal' problema :D

Inace ovo je konfa:

Intel i3 2310M @2.1Ghz

4GB DDR3

500GB Toshiba

1366*768

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala

16 godina
geek_boy kaže...
novi build

Obradova me - džaba.

To kod tebe je de 10586.xx mi se vozimo odavno na 11102.1000 (Insderi naravno)

15 godina
neaktivan
Envy kaže...
geek_boy kaže...
novi build

Obradova me - džaba.

Kakvo je stanje sa stabilnosti na Insider buildu? Kontam nabaciti na laptop. Ne igram igre, a na njemu koristim najvise visual studio, sql, office paket i jos nekih programcica. Ne zezaju blue screen-ovi i slicno? Ili je ipak bolje ostati na provjerenim full stable buildovima

16 godina
Almin94 kaže...
Envy kaže...
geek_boy kaže...
novi build

Obradova me - džaba.

Kakvo je stanje sa stabilnosti na Insider buildu? Kontam nabaciti na laptop. Ne igram igre, a na njemu koristim najvise visual studio, sql, office paket i jos nekih programcica. Ne zezaju blue screen-ovi i slicno? Ili je ipak bolje ostati na provjerenim full stable buildovima

Ma stabilan je k'o beton, barem u okruženju kakvog ga ja koristim. BSoD-a nisam vidio ne sjećam se koji je Build bio. (možda neki davne još dok je Windows nosio 6.4 verziju).

Ima ova WSClient.dll error izađe jednom u toku dana, klikneš na ok i to je to.

Ali def. nije za igre. Opisao sam na stranici ili dvije prije ove. ;)

PS: kako ćeš nabaciti na laptop ako si izašao iz Insider programa. Je i se to uopće može? Daj inf. samo ako je provjerena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 23:11 (Envy).
16 godina
Windows 10 - općenito

Izašao novi build: 14251, Opisano je i na Isider Hubu zašto je tako veliki skok sa 11102, 11106 i 11107 (zadnja dva nisu u Insider ringu) koga zanima:

Sharp-eyed Insiders likely noted the big jump in build numbers from our last preview build (11102). Historically, the codebase for mobile had a different OS version than the codebase for PC because they were developed by different teams on different schedules. With Windows 10, we became one Windows team and brought these two codebases together. We started by changing the version string displayed in the UI to be consistent, which is why you saw similarly labeled builds over the past year for both Mobile and PC, but the underlying binary version numbers were still different. As part of our work getting the common codebase ready for the next release, we decided to complete that work and sync the build numbers between mobile and PC. Because the mobile codebase used higher build numbers than PC, we needed to jump ahead a bunch of build numbers to ensure updates to future builds will continue to work. So that’s why build numbers went from 11105, 11106, and 11107 to 14251.

Puno popravaka prema njihovim riječima "ozbiljni bugovi su rješeni"

Known issues:
•You might see a WSClient.dll error dialog after logging in. We’re working on a fix for this but as a workaround, you can run the following in Command Prompt with administrative rights: schtasks /delete /TN “\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask” /F
•The Connect button does not show up in Action Center. The workaround is to press Windows key + P and then click “Connect to a wireless display”.
•Due to a recent memory management change, you may see periodic app crashes or other memory related app errors. The workaround is to reboot your PC.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 10 - općenito
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Envy kaže...
Almin94 kaže...
Envy kaže...
geek_boy kaže...
novi build

Obradova me - džaba.

Ma stabilan je k'o beton, barem u okruženju kakvog ga ja koristim. BSoD-a nisam vidio ne sjećam se koji je Build bio. (možda neki davne još dok je Windows nosio 6.4 verziju).

Ima ova WSClient.dll error izađe jednom u toku dana, klikneš na ok i to je to.

Ali def. nije za igre. Opisao sam na stranici ili dvije prije ove. ;)

PS: kako ćeš nabaciti na laptop ako si izašao iz Insider programa. Je i se to uopće može? Daj inf. samo ako je provjerena.

Necu onda nista dirati, ovako je sve perfektno i leti sa SSD-om i trenutnom i7. Vrag ne da mira, ali potrudit cu se da ostanem na stabilnom buildu. xD

Hvala za info.

16 godina
Almin94 kaže...
Envy kaže...
*  * *

Necu onda nista dirati, ovako je sve perfektno i leti sa SSD-om i trenutnom i7. Vrag ne da mira, ali potrudit cu se da ostanem na stabilnom buildu. xD

Hvala za info.

NP za to smo tu na forumu. Ali ne reče mi ništa što me stvarno zanima. Jesi li izašao iz Insider programa i ako jesi kako se namjeravaš vratiti?

17 godina
Envy kaže...

Izašao novi build: 14251, Opisano je i na Isider Hubu zašto je tako veliki skok sa 11102, 11106 i 11107 (zadnja dva nisu u Insider ringu) koga zanima:

Zasto mijesas Insider i "Normal" verziju.

Zar nije to obavijest za temu Windows Insider?

...radis pomutnju...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Envy kaže...

NP za to smo tu na forumu. Ali ne reče mi ništa što me stvarno zanima. Jesi li izašao iz Insider programa i ako jesi kako se namjeravaš vratiti?

Izvini, zaboravio sam ti odgovoriti na to. Bio sam nekada davno, jos tokom prvih Alpha verzija desetke. Nakon toga je izasao RTM Build, ali sam ostao u insider programu jos nedugo vremena. Sada sam na stable buildu 10586.71, Education verzija, te sa istim ne koristim ms mail. Ako se budem vracao u program, svakako cu skinuti zadnju ISO verziju Insider builda, te manualno napraviti upgrade, ili cak clean install jer mi za sve to ne treba vise od 20 minuta.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Antivirusni program upozorava me da nemam instalirana preporučena ažuriranja. Uvidom u povijest ažuriranja Windows Update, vidim da su ažurirana samo kritične nadogradnje. Skinuo sam "Show or hide updates" troubleshooter package.
U njemu sam došao do ove stavke u kojem vidim da su to po antivirusnom programu upravo ta neinstalirana ažuriranja.

[img]http://i.imgur.com/9NH3CZq.jpg?1[/img]
I što sada, nije mi baš jasna uputa; da sve označim i klikne na Dalje, i nadogradnje su instalirane?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 12:12 (Tino_TA).

0 0 hvala 0
17 godina
Tino_TA kaže...

Antivirusni program upozorava me da nemam instalirana preporučena ažuriranja. Uvidom u povijest ažuriranja Windows Update, vidim da su ažurirana samo kritične nadogradnje. Skinuo sam "Show or hide updates" troubleshooter package.
U njemu sam došao do ove stavke u kojem vidim da su to po antivirusnom programu upravo ta neinstalirana ažuriranja.

[img]http://i.imgur.com/9NH3CZq.jpg?1[/img]
I što sada, nije mi baš jasna uputa; da sve označim i klikne na Dalje, i nadogradnje su instalirane?

Po toj slici sto si ti stavio se vidi da imas neka Intel azuriranja, ako zelis updejtat antivirus (Windows Defender) pogledaj ove dve slike ispod:

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice