Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.890.342
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
Dex.pwn kaže...

Jel netko zna gdje mogu pronaći opciju da, kad spojim USB da se pokrene njegovo održavanje? Trenutno mi je to isključeno pa ne moram prvo izbaciti uređaj pa ga onda fizički izvaditi. Negdje sam vidio tu opciju prije ali sam zaboravio a na netu ne mogu pronaći.

De jel zna netko?

17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

Jel netko zna gdje mogu pronaći opciju da, kad spojim USB da se pokrene njegovo održavanje? Trenutno mi je to isključeno pa ne moram prvo izbaciti uređaj pa ga onda fizički izvaditi. Negdje sam vidio tu opciju prije ali sam zaboravio a na netu ne mogu pronaći.

De jel zna netko?

Nije baš toliko teško

14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

De jel zna netko?

Ne znam jesam li dobro shvatio što misliš pod "održavanje" pa me ispravi ako ovo nije što ti treba:

Control Panel -> Power Options -> Change Plan Settings -> Change Advanced Power Settings -> USB Settings -> USB selective suspend setting

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Mislim na ono kad spojiš USB flash s PCom i onda Windows nekad pokrene održavanje tog USBa pa da bi ga sigurno uklonio(bez gubitka podataka) moraš izbaciti iz Windowsa USB(preko one nove ikonice u system trayu) pa ga tek onda odvojiti od PCa.

Mislim na ovo -

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 15:42 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Mislim na ono kad spojiš USB flash s PCom i onda Windows nekad pokrene održavanje tog USBa pa da bi ga sigurno uklonio(bez gubitka podataka) moraš izbaciti iz Windowsa USB(preko one nove ikonice u system trayu) pa ga tek onda odvojiti od PCa.

* * *

Došao sam do 1:31 i dalje ga nisam mogao da ga slušam jer po njegovoj logici a mom životnom iskustvu dvesta puta možeš da se čuvaš, a dvesta i prvi put možeš da se oklizneš padneš slomiješ vrat i da - umreš. Kao što je to uradio jedan stariji čovjek koji je krenuo na godšnji sa ženom.

Dakle moje mišljenje ti je ovo: prati rad sistema. Ako prebacuješ film od cca 4 GB ETRG fajl vidiš fajl je prenesen, ne žuri da iskopčaš čim prije. Pogledaj u Task Manageru (onaj napredni) da li se što zapsuje na daj "flaš drajv" da li se šta ćita sa primjerice moj E HDD diska (sa kojeg prenosim fajl dotični ETRG film) i kada vidim da se ništa ne dešava, jednostavno ga iščupam.

Slično je za sve što snimaš jednokratno na USB drive, Word, Maya, AutoCAD nije bitno.. bitno je da upratiš kako OS radi, jer oko ovoga se lome silna koplja.

Ali ako to nije vulgaris USB flash dirve, nego neki externi PC, ili neki drugi fantomski uređaj (kao što je UPS) onda bi bilo pametno da koristš tu opciju.

Iskustvo iz prve ruke: Iksljučivanje externe WLAN kartice sa USB-a bez ovoga Safety Remove HW, je isto kao da si na živo izvadio sa PCI utora WLAN karticu - dobijaš BSoD, nisam u ovom slučaju niti siguran da li će niti Safety Remove HW pomoći, možda bi bilo najbolje da prvo u Device Manageru taj USB WLAN onemogućš. Ovo ti je jedan od primjera.

Sad nisam siguran što pitaš.. gdje je ta opcija ili nešo deseto?

14 godina
odjavljen
Envy kaže...
Dex.pwn kaže...

* * *

Došao sam do 1:31 i dalje ga nisam mogao da ga slušam jer po njegovoj logici a mom životnom iskustvu dvesta puta možeš da se čuvaš, a dvesta i prvi put možeš da se oklizneš padneš slomiješ vrat i da - umreš. Kao što je to uradio jedan stariji čovjek koji je krenuo na godšnji sa ženom.

Dakle moje mišljenje ti je ovo: prati rad sistema. Ako prebacuješ film od cca 4 GB ETRG fajl vidiš fajl je prenesen, ne žuri da iskopčaš čim prije. Pogledaj u Task Manageru (onaj napredni) da li se što zapsuje na daj "flaš drajv" da li se šta ćita sa primjerice moj E HDD diska (sa kojeg prenosim fajl dotični ETRG film) i kada vidim da se ništa ne dešava, jednostavno ga iščupam.

Slično je za sve što snimaš jednokratno na USB drive, Word, Maya, AutoCAD nije bitno.. bitno je da upratiš kako OS radi, jer oko ovoga se lome silna koplja.

Ali ako to nije vulgaris USB flash dirve, nego neki externi PC, ili neki drugi fantomski uređaj (kao što je UPS) onda bi bilo pametno da koristš tu opciju.

Iskustvo iz prve ruke: Iksljučivanje externe WLAN kartice sa USB-a bez ovoga Safety Remove HW, je isto kao da si na živo izvadio sa PCI utora WLAN karticu - dobijaš BSoD, nisam u ovom slučaju niti siguran da li će niti Safety Remove HW pomoći, možda bi bilo najbolje da prvo u Device Manageru taj USB WLAN onemogućš. Ovo ti je jedan od primjera.

Sad nisam siguran što pitaš.. gdje je ta opcija ili nešo deseto?

Jao, ništa. Hvala u svakom slučaju.

10 godina
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

De jel zna netko?

odi na usb stick, desni klik mišem i dobiješ padajući meni, klikni na Eject i to je to, evo ti i SS

lp

usb_eject usb_eject
usb_safe remove usb_safe remove
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kaj je ovo i zakaj sam dobio taj updejt? imam samo samsung monitor 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

Kaj je ovo i zakaj sam dobio taj updejt? imam samo samsung monitor 

To ti je driver za Samsung mobitel/tablet.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Instalirao sam prije koji tjedan 16.1 hotfix AMD drivere za moju R7 260x. Sve je radilo okej sve do prije kojeg trenutka kad je ekran koji put zablinkao, miš je imao onaj kružić što se vrti i odjednom mi se sam odjavi od mog računa. Ja se ponovno prijavim, pogledam u programu kaže da mi je display na Windowsovom bacis programu. Fino.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Dali se može namjestiti da kad ubodem USB da mi Defender automatski pregleda USB za malvere i ostala bićenca?

0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da je to ukljuceno ali mozes provjeriti u gpedit.msc pod Windows Defender settings ako imas Win Pro
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ne mogu nači to, previše tih postavki ima. Jel u konfiguraciji računala ili u korisničkoj konfiguraciji?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozz svima

Dajte mi recite el ima koja dobra dusa da mi posudi win 7 ili win 10 na usb sticku ili na dvd-u da instaliram novi komp?

Naime ja imam piratski win 8.1 i baca error code 0xc00000e9 komp je glanc novi a druge windowse nemam da isprobam da vidim dal je taj moj dvd s 8.1 gore u banani pa ga ti windowsi zajebavaju i onda bacaju taj error il nije u njima problem da znam.Da isprobavam dalje solucije i mozgam sta bi moglo biti da uzrokuje te errore.

Sve sam isprobo izmjenjo rame po utorima usteko hdd isteko ssd pa usteko ssd isteko hdd u biosu sve nastimano kako treba i stalno to radi samo stoji na windows screenu ni naprijed ni nazad neda mi ni da dodem do izbornika da mogu formatirat diskove.

Blizu garden malla u dubravi sam pa slobodno mi se javite u inbox.

Castim pivkanom ko posudi ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 22:04 (marac1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
U konf. racunala, windows komponente ili tako nesto...
...trenutno sam na laptopu sa Win Home verzijom pa ne mogu pogledat
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Windows 10 - općenito

Dali ima tko problem sa mount .img datoteka, jer dok napravim dvoklik na datoteku samo se vrti kružić pokraj cursora kao da se očitava, ali se ne otvara, dali ima tko sličan problem i kako da riješim? 

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Dali se može namjestiti da kad ubodem USB da mi Defender automatski pregleda USB za malvere i ostala bićenca?

To je i jedna od glavnih svrha antivirusa, možda ti neće skenirati čitav USB ali sve što "dotakneš" Defender će da pomiriše.

ERROR1911 kaže...

Dali ima tko problem sa mount .img datoteka, jer dok napravim dvoklik na datoteku samo se vrti kružić pokraj cursora kao da se očitava, ali se ne otvara, dali ima tko sličan problem i kako da riješim? 

Vjerojatno oštećena .img datoteka, sličnu sam nedavno imao. Nađi mali progračić od 100 KB IMG2ISO i samo prebaci u .iso format i onda probaj da mountaš. Ali ako je to i kod tebe, bojim se da Windows ne varata sa .image formatima kao sa .iso.

10 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav, kako isključiti notifikaciju "could not reconnect all network drives"? Radi se o mrežnom disku. Znači samo notifikacija da ne iskače kad upalim/resetiram komp. U osmici je lijepo išlo desni klik pa "never show", ovdje ne mogu naći. Thx.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Postoji li mogućnost da se volume linija baždari da kad jednom stisnem vol +,- ide za 1 gore, dole a ne za 2 broja kako je po defaultu? Nadam se da ste me razumijeli. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav!

Nekidan sam radio frišku instalaciju Windowsa 10.Nakon što mi je dotični povukao sve nadogradnje,ostavio mi je na C particiji nekakav folder Windows.old veličine nekij 15 gb.

E,sad me zanima da li ja njega mogu obrisati bez bojazni da će se nešto "potrgat"?

I još jedno pitanje....kako se riješiti error-a prilikom pokušaja updeatanja? Uspio sam ga se privremeno otarasit tako da sam pod "Advanced options" isključio "Give me updates for other Microsoft products when i update windows" i "Defer Updates",ali mi to nije baš najsretnije rješenje jer mi se onda Office ne može updateati 

Slike u prilogu.

Unaprijed zahvaljujem i pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nisi napravija čistu instalaciju zato ti je ostala mapa old. Aplikacija za čišćenje diska je integrirana u sustavu i s njom mozes pobrisat tu mapu (čini mi se da se zove Disc cleanup)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 19:54 (nicky.sl).
16 godina
pocisti windows.old sa disk cleanupom
Samobor je lepa varoš
16 godina
neaktivan
Napravio sam cistu instalaciju,ali valjda mu je ostala od one velike nadogradnje na 1511...bitno da je mogu skeljit... hvala :-)
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ekipa ne mogu nać nigdje, imao prije win 7 ultimate koji sam upgradeo na win 10 pro, zatim sam vratio zbog nekih drivera na win 7 i onda stavio win 10 home

zanima me hoće li mi upamtiti ID matične win 10 pro kad ga ponovno stavim ili mu je to pamćenje win 10 home poremetio

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pc ovisnik kaže...
Napravio sam cistu instalaciju,ali valjda mu je ostala od one velike nadogradnje na 1511...bitno da je mogu skeljit... hvala :-)

Nisi napravio čistu instalaciju jer da jesi mape old nebi bilo. Kod čiste instalacije se formatira HDD ("c" particija) tako da nemože ništa ostat od starog sustava.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Envy kaže...
Dex.pwn kaže...

To je i jedna od glavnih svrha antivirusa, možda ti neće skenirati čitav USB ali sve što "dotakneš" Defender će da pomiriše.

ERROR1911 kaže...

Vjerojatno oštećena .img datoteka, sličnu sam nedavno imao. Nađi mali progračić od 100 KB IMG2ISO i samo prebaci u .iso format i onda probaj da mountaš. Ali ako je to i kod tebe, bojim se da Windows ne varata sa .image formatima kao sa .iso.

Ali je problem da mi ne otvara ni .img a ni .iso, neće mi otvarati explorer ni jedan takvi format, a prije je super radilo. 

16 godina
ERROR1911 kaže...
Envy kaže...
* * *

Ali je problem da mi ne otvara ni .img a ni .iso, neće mi otvarati explorer ni jedan takvi format, a prije je super radilo. 

Daj više informacija, Insider program ili regularana instalacija (ako je ova druga je li 10240 Build ili ova nova kvazi verzija 1511)?

Desni klik mišom na .iso trebao bi da mountaš što god da je to. Evo ja sam upravo kliknuo dvoklikom na .iso otvara u exploreru (dakle odjednom mounta i otvori u zasebnom programu).

Ako neće niti jedan .iso onda je to issue, bug ili nešto deseto.. progooglaj problem.

15 godina
ERROR1911 kaže...

sfc /scannow riješio problem 

14 godina
Windows 10 - općenito

ima li netko da vrti Win 10 na Intelovom G3258 procesoru, je li "bug" koji onemogucuje OC jos uvijek tu?

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

gdje mogu pronaći ove slike,koje se postave nakon pokretanja mirovanja pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice