Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.324
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

naime jedno pitanje, na kompu je prije bio instaliran win 7 ultimate koji je upgradean na win 10 pro s GWX i normalno se aktivirao. zatim je na kompu vraćena windows 7 ultimate te zbog neke greške stavljen win 10 home.

zanima me sljedeće, a to je ako sad stavim na taj komp opet win 10 pro clean install hoće li on skontat da je već ta verzija nekad bila na kompu i zalijepila se za ID matične, a pitam upravo zbog win 10 home koji je sada gore da li mu je to poremetilo pamćenje IDa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - općenito

Stigao novi update..

17 godina
galinjo24 kaže...

Stigao novi update..

The update contains bug fixes, security updates, and other improvements.

It also brings your build version from 10586.36 up to 10586.63.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 20:37 (djigibao).
14 godina
Windows 10 - općenito

najnoviji update

Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Javlja mi se greska prilikom instalacije Win 10 sa ikonice za instalaciju

"WindowsUpdate_80004005" "WindowsUpdate_dt000"

Moze pomoc hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 4:07 (dowydyenya).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dowydyenya kaže...

Javlja mi se greska prilikom instalacije Win 10 sa ikonice za instalaciju

"WindowsUpdate_80004005" "WindowsUpdate_dt000"

Moze pomoc hvala

Vidi da li ovo pomaže

http://windowanswers.com/windows-rt/win10-fails-to-install-with-msg-windowsupdate-80004005-windowsupdate-dt000-unknown-error-204871.html

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Windows 10 je po meni jako dobar softver,ali bolja mi je win7.Neznam zašto ali vise mi se sviđa.

Kada sam dobio obavijest da mogu azuirat sustav u win10 nisam htjeo zato sto sam se vec navikao na 7-micu.

Po meni je najbolji softver win7.

0 6 hvala 0
12 godina
nezz nadimak kaže...

Windows 10 je po meni jako dobar softver,ali bolja mi je win7.Neznam zašto ali vise mi se sviđa.

Kada sam dobio obavijest da mogu azuirat sustav u win10 nisam htjeo zato sto sam se vec navikao na 7-micu.

Po meni je najbolji softver win7.

Tvoj izbor ali nemoj sudit o konju kojeg nisi jahao

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
galinjo24 kaže...

Stigao novi update..

ako ti nije mrsko pošalji vamo taj background 

Svemirski mega car
15 godina
matkoGSi kaže...
galinjo24 kaže...

Stigao novi update..

ako ti nije mrsko pošalji vamo taj background 

14 godina
galinjo24 kaže...

Stigao novi update..

mislio sam na sliku,i to ovu 

Svemirski mega car
11 godina
Windows 10 - općenito

Kolege forumaši,

molim vas savjet. Nedavno sam postao vlasnik laptopa lenovo z50-75 sa predinstaliranim win 8.1 (oem licenca).

Napravio sam aktivaciju i nakon toga nadogradnju na win 10. Sada želim napraviti clean install na win 10.

Skinuo sam i napravio usb stik sa win 10 home 64 bita verziju koja mi je i sada na laptopu.

A sada pitanje: što ne smijem brisati od particija kod clean instalacije (vidi sliku) da mi ostane particija sa win 8.1 u slučaju potrebe recovery-a.

I hoću li trebati unositi ključ kod clean instalacije?

Napravio sam kako je rekao kolega ihush, instalacija protekla u redu, windowsi aktivirani i za sada sve 5.

Pomalo, šegavo i vajka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 20:29 (Truljo).

0 0 hvala 0
16 godina

-ništa ne smiješ brisati (particiju)... možeš samo formatirati ono što vidiš kao C: ... (ali ovisno kako je izveden recovery .. možda više nećeš moći bootati rec. .. u pravilu dovoljno je obrisati boot particiju i automatski krene s recoverya ili imaš poseban button..).

umjesto nagađanja, postoji backup/image.. ali i problem, gpt .. naravno neke stvari ti MS otežava, ne slučajno.

siguran način? napamet ni jedan osim drugi novi hdd i instal na njega..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Truljo kaže...

A sada pitanje: što ne smijem brisati od particija kod clean instalacije (vidi sliku) da mi ostane particija sa win 8.1 u slučaju potrebe recovery-a.

I hoću li trebati unositi ključ kod clean instalacije?

Ne možeš to napraviti, možeš jedino kopirati sve što ti treba / što želiš sačuvati na drugi HDD.

Ja nisam morao upisivati key kad sam radio clean instalaciju nakon upgrade-a, samo sam preskočio onaj korak kod upisa key-a i sam se aktivirao kada je instalacija završila, to ovisi koju vrstu key-a imaš.

10 godina
Windows 10 - općenito

kakva je generalna razlika između Win 10 pro i Win 10 home? ako ću koristiti računalo za gaming, internet, filmove, serije i takve stvari? nagađam da mi je home onda dovoljan?

I što da napravim onda sa Officeom, jel ga moram posebno kupovati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

http://www.anandtech.com/show/9964/microsoft-to-only-support-new-processors-on-windows-10

Ovo ce biti zanimljivo, napokon ce svi "morati" preci na Win10

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Cansee kaže...

kakva je generalna razlika između Win 10 pro i Win 10 home? ako ću koristiti računalo za gaming, internet, filmove, serije i takve stvari? nagađam da mi je home onda dovoljan?

I što da napravim onda sa Officeom, jel ga moram posebno kupovati?

Razlike između verzija

Da, moraš ga posebno kupiti ako ga već nemaš.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
12 godina
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Možda n00b pitanje, ali razmišljam o desetki pa me zanima isplati li se više kupiti Win10 ili Win7/8.1 pa iskoristiti pravo na besplatnu nadogradnju?

Pitanje no.2:  Vidim po našim trgovinama cijene se kreći HRK1000+, može li se negdje kupiti samo aktivacijski kod, bez DVD-a kao u slučaju igara, a da sve bude 100% legalno?

EDIT: dodan primjer linka sa OEM kodom

Nulla dies sine linea
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 16:37 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kakva su iskustva s prelaskom 7ice na 10ku na laptopima, najvise vezano uz autonomiju baterije ? jel bolje, lošije, isto ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

meni je bilo isto kad sam isao s w7 na 8.1, te mi je isto sad kad sam isao s 8.1 na 10.

Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Pozz,

posto mi se pokvarila maticna ploca na starom laptopu prisiljen sam uzeti novi. Sad me zanima na koji nacin prebaciti licencu sa starog harda na novo racunalo, nemam pojma kak to funkcionira, a sad jos manje jer sam ja prvobitno kupio key za Win 8, te sam imao free upgrade na Windows 10.

Od kud da skinem taj Windows 10 na kojeg cu prebaciti licencu.

Kljuc sam kupio za 20 dolara jos prije par godina na g2a.com mislim.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Skineš Windows 10 ISO, napraviš bootabilni stick i sa tim ključem (sa g2a) instaliraš windowse. Ne moraš ništa izvlačiti sa harda.

A to ti piše i u FAQ, btw.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
Edge kaže...

..

Od kud da skinem taj Windows 10 na kojeg cu prebaciti licencu.

Kljuc sam kupio za 20 dolara jos prije par godina na g2a.com mislim.

.. za čudo, ne s TPBa.. pa ni digitalriver više nije potreban.. :)

- sve s MSovih stranica, klik-next.. (od jeseni prihvaća key bez upgradea, clean). Sve što trebaš je odabrati jezik, 32-64, home-pro.. ovisno o keyu-licenci (možeš poskidati sve kombinacije, postoje i po dvije ver.. npr home+pro dvostruke veličine). Izrada DVD ili USBa.. možda je preporučljivije skinuti ISO (imati ga).

16 godina
brada09 kaže...

Kakva su iskustva s prelaskom 7ice na 10ku na laptopima, najvise vezano uz autonomiju baterije ? jel bolje, lošije, isto ?

Najveći skok (u ovih 249 stranica spomnuo sam to jedno 5-6 puta) u Windowsu 8, naspram 7/Vista/XP/2000 jeste u Energetskoj učinkovitosti. U odnosu na staru 7-cu na svakom laptopu vijek trajanja tadašnje 8-ce produžio ju je za minimum 20%.

Eh sada koliko je Windows 10 samo evolucija 8.1 ili mix 7 i 8.1 teško da ti mogu reći, i sumnjam da ti itko može reći ovdje, jer u međuvremenu i 7/8/8.1 dobile su neke nadogradnje koje ih vie približavaju 10-tci... ali u svakom slučaju ruku na panj dao bih da će ti baterija duže trajati na 10 nego na 7.

16 godina
Envy kaže...
... ali u svakom slučaju ruku na panj ..

- opet zanesenost.

trajanje baterije je direktno povezano s opterećenjem/radom, bezbroj postavki od teme, kontrasta itd.

nije stvar OSa, nego drivera+HWa, zapravo 99%HWa.

OS baš nikakvog utjecaja nema npr na VGA nV 570 ili 950, nema na napon RAMa, DDR(1-2-3-4..) itd. Ili će w10 dati manje struje RAMu? Placebo, čist (clean) OS...

druga krajnost, npr podešavanje hyber-sleepa, kad je računalo ugašeno, tad troši 0, od win8 nadalje, defaultno je hyber (dakle troši..).

Dali je driver ili powermanager dobro napravljen? To je stvar proizvođača, ne MSa koji to samo kao resurs daje na korištenje. Noviji soft je u pravilu 'bolji' kao što je novji mobitel bolji, .. ne OS, nego uređaj. Pod istim uvijetima novij HW kao RAM DDR4 će potrošiti manje struje nego DDR2, s isitm OSom i svim identičnim postavkama. Što tad s ovom tvrdnjom ili opečenom rukom?

(btw, na panj se stavlja glava, ruka u vatru) :))

-ne izmišljati nadnaravna svojstva softwarea, tranzistorima.. null-jedinicama. To je posao PRa. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 15:35 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...
... ali u svakom slučaju ruku na panj ..

* * *

(btw, na panj se stavlja glava, ruka u vatru) :))

* * *

Ništa zanesenost, iskustvo, lično i servisersko. Je li naštiman hyber sleep i slične dubine juzera krajnjeg ne zanima. Dakle iskustvo i test pod istim okolnostima već od Developer Previrew 8-ce.

I glava na panj i ruka u vatru da će 7 vs 8, da će pod istim okolnostima baterija duže trajat. Isti Laptop.. eh sada što se skuhalo sa gigabajtskim updejtovima od 7 do 10, ne zna što da kažem ali evo iskustvo od prošlog Utorka (sutra 7 dana).

Neka iskustva kome zanče: Pentium 4, 1 GB RAM-a ikonica za 10-tku se pojavila, Lenovo mašina. Instalira stari inžinjer i ne znajući što je uradio zove mene kuka na sva usta (prekria broj preko SKype da ne znam da on zove a budući da to on samo radi ja uvijek ppogodim da je on). Odem, iako veliki prijatej.. naštimamo što mu treba.. PC se preporodio, prošao sve plastične i pshiloške tretmane. Oženjen a k'o momak živi!

Uglavnom neka proba pod istim okolnostima, sa malo kemijanja koliko zna što da isključi - uključi pa nek testra i neka naravno podjeli iskustva.

16 godina

.. ma Envy, ideš pogrešnim putem, stazom.. šumom.

gle, ovak to ide.. powermanager štedi struju gaseći uređaje kad NE RADE. npr wlan, npr VGA kad nije pod opterećenjem.. to je stvar HWa, ima ili nema npr EPA star/green, ima ili nema driver (jer driver samo objasni OSu što-kako, sam OS ne zna baš ništa..). Dali su driveri za neki OS bolji nego za neki drugi? To uvijek ovisi o onome tko to radi, koliko uloži resursa..

OS pri tome, ne može dati manje struje npr HDDu.. može ga isključiti. Dali je to ograničeno na neki OS kao win8-10? Nije. Počinje ti u BIOSu opcijama EIST za CPU..

Teoretski je svaki driver jednako kvalitetan, realno, dobar je koliko se u njega uloži ili ima bug. OS jednostavno nije zaslužan, nit može imati sve uređaje uključene kao npr novi chipset-CPU.. jer nije postojao. Tad ti je jasno da to određuje driver-proizvođač, ne OS-MS. (koliko god to PR tvrdi).

test? npr pokreni prime ili neku igru.. i štopaj vrijeme trajanja baterije. Nešto sasvim drugo je dali uopće postoje driveri za neki OS, pa i kvaliteta. MS kroz PR to naglašava kao prednost OSa, zapravo (+par drugih povezanih tema) vodi antikampanju protiv starijih OSeva iz sasvim drugog razloga, čak ne protiv linuxa jer nije konkurencija na DE. Kome vjerovati, zašto?

Jedna npr sitnica, w8-10 zahtijevaju AERO ali ga ne koriste, kao w7, kad bi to usporedio s igrom, kao da siključiš AAA, i tad uspoređuješ rezultate u FPSima ili Watima.. Relevantni/usporedivi podaci su samo s jednakim postavkama. Dali je to štednja ili isključivanje efekta? Tad možeš isključiti DVD-optical i uštedjeti (ali tad nemaš taj uređaj).

btw, kako se 'momak sa skypeom' uklapa u ovu priču? Štedi struju ili što (manji račun)?

16 godina
Prije cu ja dobit na lotu nego edge extenzije.
Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)
Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice