==============================================
Meni se poskidalo ali nije otpocela instalacija???
==============================================
Meni se poskidalo ali nije otpocela instalacija???
Jel to ide po nekm intervalu...meni još nema update-a
nema ni kod mene još ... bit će , važno da je krenulo :)
nema ni kod mene još ... bit će , važno da je krenulo :)
Kod mene na ženinom laptopu se update već skinuo, u toku je instalacija, na drugom laptopu noš nisam ni gledao, dok na desktopu nema još ništa.
Meni je prijavio da ima update, na pola se zblesirao i sada piše da je sistem ažuriran a još uvijek je stara verzija u igri.
Ovdje skini .iso, mountaj i pokreni setup iz Windowsa i napravi upgrade.
Nisam baš pratio ovu temu, kada bi odpr. trebao doci taj update ?
Ajde ako netko zna
Ovako danas sam instalirao update,i sad sam se malo išo igrat i build mi i dalje piše 10240-koja je zapravo verzija koja je i bila na usb-u s kojega sam ga podigo
I prije sam instaliravo update to znači da ni jedan od njih nije promjenio build verziju
Dali je to normalno il je nešto drugo u pitanju?
E ovo sad letiiiii....svaka cast microsoft....
Nisam baš pratio ovu temu, kada bi odpr. trebao doci taj update ?
Update je tu, "u zraku".
Ovoga sada skida ali je zapeo na 80% stoji tak već 2 sata
I baca neki error
Skini onda .iso i napravi upgrade s njim.
responzivan i to gro nego prije , clap clap
Update se downloadao i automatski instalirao (ja sam samo trebao jednom kliknuti na "restart", sve je prošlo u najboljem redu
Imam sad jedan problem: Windows.old mapa mi je više od 15GB te bih ju želio izbrisati ali ne mogu ni na koji način (pokušao sam mijenjati postavke dozvole i svaki user mi je na "Full Control" te mape, probao sam i "take ownership" ali opet ne uspijeva jer baca neku kao grešku...
Na kraju probavam (još nije gotovo) sa "BitDef.File Shredder" pa ću vidjeti jel uspjelo sa njime.
...taj iso je samo za upgrade ili moze i clean instal s njim?
Ako to nije za clean za koliko bi trebao doc...npr. 7 dana?
Disk Cleanup
Update se downloadao i automatski instalirao (ja sam samo trebao jednom kliknuti na "restart", sve je prošlo u najboljem redu
Imam sad jedan problem: Windows.old mapa mi je više od 15GB te bih ju želio izbrisati ali ne mogu ni na koji način (pokušao sam mijenjati postavke dozvole i svaki user mi je na "Full Control" te mape, probao sam i "take ownership" ali opet ne uspijeva jer baca neku kao grešku...
Na kraju probavam (još nije gotovo) sa "BitDef.File Shredder" pa ću vidjeti jel uspjelo sa njime.
Normalna je to velicina, bude i veca. Idi u Disk Cleanup, C:, onda idi Clean up system files, opet c: i onda ces skuzit na listi old windows tak nest
Uspio sam smanjiti sa "Disk Cleanup" na 255KB i to je super u odnosu na prijašnjih 15+GB ali i dalje ne mogu maknuti cijelu mapu,zašto???
EDIT: Restartao sam PC i dok se još nije sve probudilo, uspio sam na brzaka izbrisati i Windows.old mapu u cijelosti
Prošlo. Subjektivni dojam je da je sustav malo brži.
I ja sam skinija iso i napravija clean instal i sve je prošlo ok. Moj dojam je da mi je pun kufer svega i odo ja leć. LAKU NOĆ !!!
Uspio sam smanjiti sa "Disk Cleanup" na 255KB i to je super u odnosu na prijašnjih 15+GB ali i dalje ne mogu maknuti cijelu mapu,zašto???
EDIT: Restartao sam PC i dok se još nije sve probudilo, uspio sam na brzaka izbrisati i Windows.old mapu u cijelosti
nakon prvog skeniranja disk cleanupom klikneš još na clean up system files, slika dole i sbe označiš i obriše ti potpuno win.old mapu izprve.
Napravio sam to i nije izbrisalo cijelu win.old mapu!
Napravio sam to i nije izbrisalo cijelu win.old mapu!
garant je bitdefender nekaj kumovao tome
quick rant, ovo su najnelogičniji windowsi do sad
-neintuitivnost
-nelogičnost
-bugovitost
-krajnji minimalizam aka ružnoća
-kompliciranost
Opći kaos opcija i ikonica
UPDATE:
-back ikona na taskbaru, DAFAQ??
-burger menu
-brijanje na android
quick rant, ovo su najnelogičniji windowsi do sad
-neintuitivnost
-nelogičnost
-bugovitost
-krajnji minimalizam aka ružnoća
-kompliciranost
Opći kaos opcija i ikonica
UPDATE:
-back ikona na taskbaru, DAFAQ??
-burger menu
-brijanje na android
Jesi li probao editirati port na printeru :)
Dakle, klasičan desni klik na printer pa na svojstva pa na port settings kaže ne može. Moraš samo označiti printer printer, pa na vrhu prozora ima 'print server properties', onda ti iskoči prozor kao i kad si odmah išao na printer pa propreties, tu klikneš 'change print settings' pa na port pa na 'configure port' i tek onda možež editirat port :)) netko je u MS-u očito bio na drogama. znači, logika je, ako je nešto admin postavka sakri je što više. iako si pod admin računom. zar nije moglo desni klik na printer, pa properties, pa na configure port i tu da iskoči poruka da samo admin može i forma za unošenje admin računa, ako nisi admin. mislim da ovo nije samo odlika 10-ke, ali svejedno.
Mene malo čudi nekonzistentnost u dizajnu. Ponekad imam osjećaj kao da radim na dva OS-a unutar jednog. Barem su mogli popeglati sve ikone od OS-a.