Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.904.536
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

...taj broj je slican onom mom iz prethodnog posta (ako sam dobro vidio...211 vs 213)

Ako u Winver imaš 1511, onda je to isto, možda uz još koji dodani patch.
Edit: evo, nakon završenog updatea - 1511, build je sada 10586.3 

To je u insider-u?

BTW: stara verzija je jos...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 20:41 (djigibao).
16 godina
neaktivan
error_666 kaže...

evo sad skida  nekih ažuriranja za Office i neke za win  ,ali ne vidim ovaj ili nije označen kao TH2 .

Bilo je najavljeno za danas, ali sad čitam da danas (utorak) dolaze samo regularni updates, a za četvrtak da će biti TH2 update.

14 godina
Windows 10 - općenito

evo i meni krenuo update

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
valisaurea kaže...

evo i meni krenuo update

nije to to

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
ONeill kaže...
error_666 kaže...

evo sad skida  nekih ažuriranja za Office i neke za win  ,ali ne vidim ovaj ili nije označen kao TH2 .

Bilo je najavljeno za danas, ali sad čitam da danas (utorak) dolaze samo regularni updates, a za četvrtak da će biti TH2 update.

link?

morrisoN
14 godina

e sad i ja vidim da nije, brzo se ažuriralo ,

ponovo pokrenuo sustav no ostala ista verzija 10240

15 godina

To je samo redovni update TH2 se jos ceka.....

15 godina
Windows 10 - općenito

Meni došlo ovo sada...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Meni došlo ovo sada...

i meni je ovo maloprije izaslo..

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

To je u insider-u?

Da, to je Insider build. Znači, još ništa od TH2.

U biti, iskreno, ne znam.

Gabe Aul o .iso-ima - znači, za par dana.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 23:22 (kizo2703).
11 godina
protjeran
Ajte delat u ms i neka win 11 bude bolji :

http://msacademic.hr/microsoft-tech-talk/

😊

1 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

To je u insider-u?

Da, to je Insider build. Znači, još ništa od TH2.

U biti, iskreno, ne znam.

Gabe Aul o .iso-ima - znači, za par dana.

Dakle profulali i kao što smo rekli svi smo se opekli oko nagađana šta i kako i kada će nešto biti. Svi u Insideru imaju TH2 verziju kao betu, a budući da je 10586 došao i u Slow prstenu i zadnji update mu dodao još pod-oznaku .3 vrlo vjerojatno je da mi Insderi sa ovim zadnjim Updateom imamo konačan TH2. 

Ali džaba im to kada su savršeno ispoliran 8 i 8.1, (verzije 6.2 i 6.3) mijenjući verzije ili šta već napravili da ljudima 'ispadaju' driveri kao iz poderane vreće.

Ja danas ako testiram 10240 i 10586 i uvidim da mi printer radi na 10240 a na ovom još neće definitivno mogu prstom uprijeti isključivo u Microsoft a ne na HP.

16 godina
Envy kaže...
.. mijenjući verzije ili šta već ..

- ma samo nek već jednom ufate neku nomenklaturu.. ako će to biti godina-mjesec (ubuntu), nek se tog drže. Ovo postaje zamorno i bez problema koje (nekim čudom) uspiju proizvesti kao za mrežne drivere..

.. ono, wtf, pa mreža nikad nije bila problem, dok nisu poželjeli snifat ID, ipv6, tako da driver nije problem (ne može biti, nema razloga) nego neko kemijanje koje bi tolerirao u TP ali ne u RTM.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...
.. mijenjući verzije ili šta već ..

- ma samo nek već jednom ufate neku nomenklaturu.. ako će to biti godina-mjesec (ubuntu), nek se tog drže. Ovo postaje zamorno i bez problema koje (nekim čudom) uspiju proizvesti kao za mrežne drivere..

.. ono, wtf, pa mreža nikad nije bila problem, dok nisu poželjeli snifat ID, ipv6, tako da driver nije problem (ne može biti, nema razloga) nego neko kemijanje koje bi tolerirao u TP ali ne u RTM.

Upravo sam Clean instalirao 10240 (trenutno službeni Windows 10) na prastarom PATA HDD-u od 160 GB (dok sam otkupčao ostala dva HDD-a i jedan SSD (na kojem je 10586.3) i HP LaserJet 2100 radna konjina uredno radi. BUduć da problem nije raširen pa g je teško i googlati, znao sam da je upravo to kemijanje sa verzijama problem.. jednostavno sumnjam na to.

Def. se slažem da trebaju da uhvate neku nomenklaturu i da je postojeća (pa čak i skok sa 6.4 na 10.0) bila sasvim ok. Windowsi 10 znače Windowsi verzije 10. Ovo je totalna kupus salata.

Ovo je prvi put da imam Clean instal orginalnog (mislim finalnog jer mi kluč koji sam dobio od tete sa Windows Storea još uvijek stoji zapakovan) Windowsa 10 i odmah da ukažem na neke promjene.

- Dakle promjena ima, većinom kozmetičke, odgovaranja iz Notification Centra iz Skype (nisam probao), Action centar mi je mutan - dakle ima Aera i u 10240 i 10586.3

- prilikom instalcije Windowsa (nisam KMS-irao ništa) pokupio je onaj KB105213, ali se ništa nije drastično promjenilo

- gunjđanje korisnika AMD GPU-a je valjda urodilo plodom. Windowsi ne forsiraju zadnje 15.x (15 je godina) nego nakon Basic Display Drivera (valjda osnovni VGA drveri, generički), uredno mi je instalirao WDDM 1.1 tj AMD-ove drivere verzije 8.7 (8 od 2008-me kliko mi je i stara kartica), osim toga LPT karticu i COM portove je instalirao, zanimljivo kroz instalaciju nije instalirao drivere za WLAN karticu ali je i nju instalirao i paljenjem štampača i njega. Ukratko sve što je trebalo. Samo treba malo pričekati jer ovaj zadnji update sigurno je velik nekiih 500 MB pa sada tko nema nekih 50 Mbpps - jednostavno: strpljen - spašen.

U novom Buildu problemi su sa DVD-RW snimačem: neće da snima.

Što se Printera tiče malo bi o njemu: Sumnjao sam što je .4 iza LPT Port-a 1.4 ali isto je i ovdje na 10240 kao i tamo na zadnjem TP-u tako da to nije problem. Sumnjao sam da ne pravi neki problem Microsoft RawPort (ne znam ni šta je to, moglo bi se saznati googlanjem u roku od minute ali ne bitno) jer ni to ne pravi problem. Print Queue je na Lokaciji on HP LaserJet 2100 PCL6 pa je sam printer na lokaciji on LPT1.4

Sumnja je na Build definitivna jer ne mogu se tačno sjetiti ali nakon ovog TH2 sa novim nazivom 1511 printer je jednostavno - zakovao. Napišem još dojmova, gasim se sa ovog 10240 i vraćam se u Insider jet tamo su mi svi alati za rad.

17 godina
Windows 10 - općenito

meni sad nikaj nije jasno kad bu taj veliki update za w10 bild 10240, sad u utorak nije bil, nekaj sam pročital da bu u četvrtak, jel bude il nebude?

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mrakky kaže...

meni sad nikaj nije jasno kad bu taj veliki update za w10 bild 10240, sad u utorak nije bil, nekaj sam pročital da bu u četvrtak, jel bude il nebude?

Za Insidere je odavno tu, prvo kao bete TH2 i sada kao TH2 Build 10586.3 za koje nitko od nas ne zna da li je to finalni RTM tog tvog velikog Builda, koji bi za par dana trebao da stigne kao ISO.

Inače da je velika razlika, hm.. i ne bi se baš složio - posebno za Desktop korisnike. Za korisnike Tableta i Hybrida vjerojatno jeste.. ima sda i Phone opcija i dodavali su svako nešto malo, skoro beznačajno ali se iz Builda u Build nakupilo dosta toga.

Isto tako i kada ti stigne taj veliki update (možda je onaj KB105213 upravo to) vjerojatno ti neće nigdje ni pisati u

cmd-winver

da si ga dobio, sudeći po politici MS-a uopće me ne bi čudlo da baš tako i bude.

15 godina
mrakky kaže...

Misliš na ovaj?

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina
andi.cro kaže...
mrakky kaže...

Misliš na ovaj?

m znam za tu komandu winver, sam me interesira jel ima kakvih saznanja kad bud daj update, na rtm verziju iliti build 10240?

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

MS je 'priznao grešku' za automatsko skidanje 10-ke. Miču taj 'feature'.

In the recent Windows update, this option was checked as default; this was a mistake and we are removing the check.

http://arstechnica.com/information-technology/2015/10/windows-10-upgrade-installing-automatically-on-some-windows-7-8-systems/

Telekomi trljaju ruke na 'fiskalizacijskim' planovima od 1GB. Šta drugo reći nego majstorski potez

There is no job like cron job!

2 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

sam ja zabrijao da sam negdije pročital ili čul da bu taj th2 update za rtm build 10240 danas (četvrtak), je ko od vas pročital ili načul tu informaciju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Mislim da ce bit danas al tek navecer
Samobor je lepa varoš
16 godina
neaktivan
geek_boy kaže...
Mislim da ce bit danas al tek navecer

First Major Update for Windows 10 Available Today

11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Legit sam upgradeo windowse jos ljetos, i bili su aktivirani, sad kad sam zamjenio maticnu i procesor, nisam morao mjenjati windowse ali piše da nisu aktivirani !?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Legit sam upgradeo windowse jos ljetos, i bili su aktivirani, sad kad sam zamjenio maticnu i procesor, nisam morao mjenjati windowse ali piše da nisu aktivirani !?

Naravno, promjenil si matičnu, kaj si očekival? Kad za koji dan izađu .isoi sa ovim TH2, napravi clean install i aktiviraj sa ključem od starih Windowsa.

Valjda ga imaš spremljenog?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 15:22 (kizo2703).
17 godina
Windows 10 - općenito

krenulo skidanje version 1511, 10586

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

Također se skida, trenutno na 35%

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
guls kaže...

Također se skida, trenutno na 35%

Jel to "insider" il šta jer kod mene nema ništa.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

kod mene zasada jos također nista veli mi up to date

Samobor je lepa varoš
14 godina
Windows 10 - općenito

Kod mene se isto skida... retail verzija.

Piše "Upgrade to Windows 10 Pro N, version 1511, 10586." u Windows update prozoru :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

nije insider upgrade več sa rtm 10240 na rtm 10586.3, ono kaj sam primjetio dosta brži boot, sve zasad radi fluidno, vidjet čemo kak bu dalje.

promjene su sve one kaj su insideri imali sa zadnjim buildo 10586, jedino kaj mi smeta kod tog upgrejda je to da nemreju napravit da nastaje windows.old mapa, neg ju moraš brisat, nadam se rade na tome da svaki sljedeči upgrade bude kao i običan update, restart i bok, evo par slikoca, malo si lošije jer je velika reza, al zadnja se vidi winver skroz ok.

edit_

oni koji budu radili upgrade nek prije neg opče kaj počnu skidat, pogledaju kolko zauzimaju win 10 na c disku, jer nekak mi se čini da mi sad manje zauzima sami windowsi nakon micanja win.old mape i cišcenja sa disc clenup-om, s tim jedino i čistim pc, tempve ručno počistim.

edit 2_

neznam dal mi se čini, al nekak ko da mi pc lakše diše, nekažem da se i prije vuko, al nekak je sad poletniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 18:11 (mrakky).
Moj PC  
7 0 hvala 3
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice