Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.892.635
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

el neko zna đe se gasi transparentnost? Negdi san kliknija, prominija desktop sličicu i sad mi taskbar nije crn nego ima neku sivu pituru...sve san prikopa, nema niđe, ovo liči na onog švabu što mi didi sakriva stvari po stanu...

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Windows 10 - općenito
Gorstak79 kaže...

el neko zna đe se gasi transparentnost? Negdi san kliknija, prominija desktop sličicu i sad mi taskbar nije crn nego ima neku sivu pituru...sve san prikopa, nema niđe, ovo liči na onog švabu što mi didi sakriva stvari po stanu...

Baš nedavno sam si stavio na 100% transparentnost, a opcija je bila lako vidljiva u personalize opcijama, dok sad gledam i nema je, neke stvari su nestale u ovoj novoj verziji.

16 godina
Silent horror1992 kaže...
djigibao kaže...

Kakvo vam je stanje s ovim (slika)...

Kakos to pribacio na never ?

Pri upgradeu sam naravno sve izgasio po tom pitanjušto se dalo offat.

-to je unutar insidera.. ako nisi insider, tad bi trebalo biti isključeno (mada se to ne može znati... ako ne pročačkamo..) :)

gorstak.. personalizacija /boje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 21:43 (ihush).
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

cak se i vidi da je siva

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...
Silent horror1992 kaže...
djigibao kaže...

Kakvo vam je stanje s ovim (slika)...

Kakos to pribacio na never ?

Pri upgradeu sam naravno sve izgasio po tom pitanjušto se dalo offat.

-to je unutar insidera.. ako nisi insider, tad bi trebalo biti isključeno (mada se to ne može znati... ako ne pročačkamo..) :)

Kako to mislis?

Nisam insider.

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Nisam ni ja insider i kod mene je isto. Na Redditu je netko iz Microsofta potvrdio da je to bug, a ono što smo i ti i ja napisali su načini kako zaobići taj bug. 

16 godina

-to je opcija za insidere, tj slanje kontrolnih podataka je smisao insidera.. i normalno je diseblirana jer nisi insider. Insider mora slati te podatke.. (dio uvjeta koje prihvaćaš..).

-ako je neka opcija diseblirana, to nije kao za neke druge koje ne možeš promijeniti, nego je izvan funkcije tj trebala bi biti, tj jednako kao isključeno.. (ali, što MS radi ispod haube..).

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

El ima neka stranica gdje ima za kupit Windows 10 Retail kod ?
Nalazim samo OEM verzije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Praetorian1 kaže...

-možda zato što sam naziv-termin retail, znači nešto isključivo za maloprodaju tj uključuje kutiju-medij (naljepnicu i sl.)..

-ili nisi dovoljno tražio, .. ako google ne zna, tad ne postoji :)

14 godina
Praetorian1 kaže...

Što će ti to uopće? Ako ti je baš potrebno, otiđi u dućan i kupi kao svi ostali ljudi i djeca (oni su isto ljudi).

11 godina

@Valentin17

E, frende zašto se pitaš što će mu retail? Pa, možda ne želi sa novim hardverom imati problema...

@Praetorian1

Evo, frende kod Linksa se može najti ovo kaj ti treba.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito
Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
PzKpfw kaže... 

E, frende zašto se pitaš što će mu retail? Pa, možda ne želi sa novim hardverom imati problema...

Ako nazove Microsoft Hrvatska i objasni im razloge promjene HWa, bez problema će mu aktivirati OS

na novom HWu.

11 godina

@Valentin17

Pa, kaj nije da možeš mjenjati sve osim matične. Jerbo nju promijenim, onda je to novi komp.

Te, mi trebaju novi Winsi??Ak' promijenim matičnu...za OEM verziju???

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
14 godina
PzKpfw kaže...

U pravilu je to tako, ali i za to postoji riješenje, napisano iznad.

16 godina
Windows 10 - općenito

Ma nema problema. I ja sam lani promijenio ploču i ako si ulogiran na Microsoftov račun, bez problema se reaktivira. Ako si na lokalnom računu, ne znam proceduru...

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
BlackMoon kaže...

ako si ulogiran na Microsoftov račun

To je pod obavezno, zaboravio napomenuti. 

16 godina
Praetorian1 kaže...

psngames.org

hrkgame.com

(ja uzimao sa hrkgame, stavi valutu u € ili $ i ispast će manje)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
11 godina
neaktivan

Ljudi imam pitanje a možda to nije moguče.

Recimo komp je uspavan (sleep), pritisnem power tipku, i odma prst na fingerprint i za tren se otljuča moj acc i vidim ono što sam ja radio itd :D

Moja mama voli navratit na moj komp da pogleda neku seriju, pa me zanima, može li se fingerprint tj Windows Hello podesiti da otisak prstiju ujedno bude i da otvori u njenom acountu iako je moj posjednji korišten. Dakle ako windows Hello vidi njen otisak osim što otključa da i usmjeri na njen acount  :)

16 godina
Markić7 kaže...

Recimo komp je uspavan (sleep), pritisnem power tipku, i odma prst na fingerprint i za tren se otljuča moj acc i vidim ono što sam ja radio itd :D

Moja mama voli navratit na moj komp da pogleda neku seriju, pa me zanima, može li se fingerprint tj Windows Hello podesiti da otisak prstiju ujedno bude i da otvori u njenom acountu iako je moj posjednji korišten. Dakle ako windows Hello vidi njen otisak osim što otključa da i usmjeri na njen acount  :)

Pa valjda je, ako podesiš otključavanje njenog acc-a njenim otiskom, a svog svojim, logično da će se iz sleepa komp nakon buđenja ulogirati onim accom čiji otisak očita.

Btw, nije mi jasan ovaj boldani dio. Šta znači odmah i zašto odmah?

Kad komp ide u sleep, po defaultu nakon buđenja je zaključan na isti način kao da si ga zaključao tokom rada. Ne može niko ući ponovo na tvoj acc, čak iako je tamo otvoren bilo koji app (browser, neka office app, neki film ili bilo šta. Tek unošenjem passworda/pina/otiska prsta... ponovo je tvoj acc otključan. Nema potrebe za BRZIM stavljanjem prsta na čitač. Ukoliko je na kompu više juzera čiji su accounti podešeni na otključavanje fingerprint čitačem, nakon buđenja će se otključati (i ulogirati) onaj acc čiji je prst očitan na skeneru (iako je inicijalno prikazan log-on prozor i slika onog ko je zadnji bio aktivan)

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 13:07 (morrisoN).
11 godina
neaktivan
morrisoN kaže...
Markić7 kaže...

Pa valjda je, ako podesiš otključavanje njenog acc-a njenim otiskom, a svog svojim, logično da će se iz sleepa komp nakon buđenja ulogirati onim accom čiji otisak očita.

Btw, nije mi jasan ovaj boldani dio. Šta znači odmah i zašto odmah?

Kad komp ide u sleep, po defaultu nakon buđenja je zaključan na isti način kao da si ga zaključao tokom rada. Ne može niko ući ponovo na tvoj acc, čak iako je tamo otvoren bilo koji app (browser, neka office app, neki film ili bilo šta. Tek unošenjem passworda/pina/otiska prsta... ponovo je tvoj acc otključan. Nema potrebe za BRZIM stavljanjem prsta na čitač. Ukoliko je na kompu više juzera čiji su accounti podešeni na otključavanje fingerprint čitačem, nakon buđenja će se otključati (i ulogirati) onaj acc čiji je prst očitan na skeneru (iako je inicijalno prikazan log-on prozor i slika onog ko je zadnji bio aktivan)

Krivo si me razumio, ono poboldano nije pitanje nego sam objašnjavao kako fukcionira itd u smislu kao da sam prezadovoljan i sada ču to uraditi sa maminim otiskom pa će ona moći brže nego da klika po ekranu.

Hvala. kreirao sam njen acc samo moram ubacit njen otisak.

11 godina
neaktivan

Ljudi, mi možete objasniti tj nešto neobično.

Ja sam danas a i neki dan isto uspio sa svojim otiskom uči u mamin acc ???? Zašto ?? To bug do windowsa ili imamo sličan otisak u određenom položaju ?

12 godina
Markić7 kaže...

Ja sam danas a i neki dan isto uspio sa svojim otiskom uči u mamin acc ???? Zašto ?? To bug do windowsa ili imamo sličan otisak u određenom položaju ?

Kvalitetan senzor nema šta

MISCREATED
16 godina
Markić7 kaže...

Stavi password ili pin

morrisoN
11 godina
neaktivan
morrisoN kaže...
Markić7 kaže...

Stavi password ili pin

uz fingerprint pin je obavezan a password imam otprije tj jer je povezan korisničkim računom  :D a Fingerprint sam dodao jer sam htio pojednostavniti login. Inače promjenio sam otisak, umjesto kažiprsta koristim srednji prst :D Dakle kada želim u svoj acc koristi se srednji prst a kad želim u mamin onda kažiprst :D :D :D

8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

ja noznin palcen minjan brzine venta na procu...

Lifes a piece of shit, when you look at it, so always look on the bright side of life...
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
Windows 10 - općenito

Ovaj Microshit mi sa apsolutno svakom nadogradnjom sjebe nešto na 10-ki. Sad su uspjeli napravit to da mi se apsolutno svaki put kad pokrenem winse jezik tipkovnice resetira sa HR na US. Prebacim na Hrvatski opet, al uzalud. SVAKI...JEBENI ...PUT sjebu nekaj sa tim svojim PRISILNIM nadogradnjama.  Ako ništa drugo onda resetiraju sve na default postavke i guraju svoje nakaradne proizvode poput edge browsera. Sad mi se edge starta svaki put kad se winsi dignu. Koje to mentalno retardirane čimpanze rade u MS-u od kad je Gates otišao?

Twitch-Duxcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DuxCro kaže...

Ovaj Microshit mi sa apsolutno svakom nadogradnjom sjebe nešto na 10-ki. Sad su uspjeli napravit to da mi se apsolutno svaki put kad pokrenem winse jezik tipkovnice resetira sa HR na US. Prebacim na Hrvatski opet, al uzalud. SVAKI...JEBENI ...PUT sjebu nekaj sa tim svojim PRISILNIM nadogradnjama.  Ako ništa drugo onda resetiraju sve na default postavke i guraju svoje nakaradne proizvode poput edge browsera. Sad mi se edge starta svaki put kad se winsi dignu. Koje to mentalno retardirane čimpanze rade u MS-u od kad je Gates otišao?

Ništa od navedenog se ne događa na miojih nekoliko kompova (to s EDGE-on neznam jer je on meni jedini preglednik) stoga smatram da je problem u tebi a ne u Microsoftu

MISCREATED
9 godina
nicky.sl kaže...
DuxCro kaže...

Ništa od navedenog se ne događa na miojih nekoliko kompova (to s EDGE-on neznam jer je on meni jedini preglednik) stoga smatram da je problem u tebi a ne u Microsoftu

Pa nije valjda problem u meni ako su se navedene stvari počele događati nakon što je microshit progurao još jednu od svojih užasnih "nadogradnji." Nisam ništa sam mijenjao po postavkama. Uvijek Microshit sve zbrka. A ako malo progooglaš, vidjet ćeš da nisam jedini. Odgovarati na nečiji problem sa postom tipa "ja nemam problema" mi nikad nije imalo smisla.

Twitch-Duxcro
12 godina
DuxCro kaže...
nicky.sl kaže...
DuxCro kaže...

Pa nije valjda problem u meni ako su se navedene stvari počele događati nakon što je microshit progurao još jednu od svojih užasnih "nadogradnji." Nisam ništa sam mijenjao po postavkama. Uvijek Microshit sve zbrka. A ako malo progooglaš, vidjet ćeš da nisam jedini. Odgovarati na nečiji problem sa postom tipa "ja nemam problema" mi nikad nije imalo smisla.

Ima stotine kombinacija hardvera i softvera po kompjuterima tako da je i logično da se događaju greške i to smatram normalnim. Lipo pukni čistu instalaciju i kreni iz početka. 

Vidiš meni ona "ja nemam problema" meni itekako ima smisla jer ja stvarno nemam problema. 

MISCREATED
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice