sa GMER rootkit-om sam bio "ubio" 5-6 sakrivenih(hiden) servisa.
sad sam ga restartao,pogledao sa gmerom i tih servisa vise nema,a link za download radi.skidaju se.
sa GMER rootkit-om sam bio "ubio" 5-6 sakrivenih(hiden) servisa.
sad sam ga restartao,pogledao sa gmerom i tih servisa vise nema,a link za download radi.skidaju se.
imam samo jedan hard.jel mi treba driver za raid? W7 (motherboard_driver_sata_gb_sata2raid)
na 32 OS sam ga instalirao,ali nikakvih ubrzavanja citanja,... nije bilo
imam samo jedan hard.jel mi treba driver za raid? W7 (motherboard_driver_sata_gb_sata2raid)
na 32 OS sam ga instalirao,ali nikakvih ubrzavanja citanja,... nije bilo
-(srećom) nisi ništa napravio (tj OS je ignorirao jer ne postoji HW za driver). btw ćorava koka metoda je loš način, statistički je veća šansa da ćeš zbrljaviti OS.
-RAID? .. to si negdje načuo, pa da si staviš ko pile sisu? Drugi disk?.. diskovi u raidu se 'spajaju' u raid polje, tj za sistem tad postane jedan disk (volumen), .. istovremeno gubiš sadržaj jer je to 'novi' disk (može i bez gubitka). Preduvijet je RAID kontroler, omogućen u BIOSu (pod IDE/AHCI.. RAID?), tad se može kreirati njegovim utilsom takvo RAID polje od 2 ili više diskova.
-da si uspio u instalaciji drivera, tad nebi više mogao bootati postojeći OS, jer on nije na RAID disku. Možda lakši primjer, da imaš Radeonku i da si instlairao nVidia driver ili u autu natočio pogrešno gorivo, imao bi problem.
-dal je stvar sreće? Možda bi bilo bolje da si uspio, tad bi možda počeo razmišljati i kao preduvijet, naučio što-kako ili barem pitati PRIJE.
-ubrzanje? Moguće, ako dva rade kao jedan, mogu biti brži.. ali ne moraju. Ovisi o više stvari, pogotovo na današnjim računalima, često je AHCI mod brži, RAID može biti i sporiji od trenutnog moda. To ovisi o kontoroleru (+CPU+RAM ako je soft) i postavkama, kao i tipu RAIDa, tj nije RAID samo za brzinu.
i
-(srećom) nisi ništa napravio (tj OS je ignorirao jer ne postoji HW za driver). btw ćorava koka metoda je loš način, statistički je veća šansa da ćeš zbrljaviti OS.
-RAID? .. to si negdje načuo, pa da si staviš ko pile sisu? Drugi disk?.. diskovi u raidu se 'spajaju' u raid polje, tj za sistem tad postane jedan disk (volumen), .. istovremeno gubiš sadržaj jer je to 'novi' disk (može i bez gubitka). Preduvijet je RAID kontroler, omogućen u BIOSu (pod IDE/AHCI.. RAID?), tad se može kreirati njegovim utilsom takvo RAID polje od 2 ili više diskova.
-da si uspio u instalaciji drivera, tad nebi više mogao bootati postojeći OS, jer on nije na RAID disku. Možda lakši primjer, da imaš Radeonku i da si instlairao nVidia driver ili u autu natočio pogrešno gorivo, imao bi problem.
-dal je stvar sreće? Možda bi bilo bolje da si uspio, tad bi možda počeo razmišljati i kao preduvijet, naučio što-kako ili barem pitati PRIJE.
-ubrzanje? Moguće, ako dva rade kao jedan, mogu biti brži.. ali ne moraju. Ovisi o više stvari, pogotovo na današnjim računalima, često je AHCI mod brži, RAID može biti i sporiji od trenutnog moda. To ovisi o kontoroleru (+CPU+RAM ako je soft) i postavkama, kao i tipu RAIDa, tj nije RAID samo za brzinu.
ma kuzio sam to nekad davno,ali je izblijedilo u mozgu.
ali u pravu si.moram i u biosu ugasiti raid.(mislim da je ukljucen)
ako nadem cistu W8.1 pro,prelazim na nju,pa cu to napraviti kak treba.
googlao sam nekih 2h i nasao samo jednu stranicu,ali tamo je i kljuc.tak da mislim da je to neka piratska verzija.
jel zna netko link sa kojeg je mogu skinuti?
pozdrav,
kako da namjestim boot from cd/dvd na hp probook 4730s, na startu sam kliknuo esc i otišao na boot, i nema uopće ponuđeno da se boota sa dvda, zatim sam otišao u bios setup, i stavio legacy boot usb cd/dvd na prvo mjesto, i ni onda ništa, molim vas pomoc..
hvala
pozz
nisam znao gdje tocno ubaciti ovaj svoj post, pa sam stavio ovdje:
trebao bi nadograditi windows 7 sa 32 bit na 64 + ocistiti komp od virusa...
mozete li mi preporuciti nekog dobrog informaticara iz dalmacije, split ili okolica
moze INBOX
hvala!
Pozdrav,
Trebam prebaciti Windowse sa običnog hdd na ssd.
Dali je moguće prebaciti samo Windowse bez da se izgubi ostali sadržaj sa hdd?
Ako da, dali postoji neki tutorijal ili nešto slično..?
Hvala.
Pozdrav,
Hvala.
Ovisi. Ako je Windows na svojoj particiji, koja je približne veličine kao ssd ,moguće je. Onda se samo napravi kloniranje na ssd (uz neke dodatne radnje).
I ne ,ništa drugo osim Windows nećeš izgubiti. Iako, pametno je napraviti backup, za slučaj ''nedaj bože''.
Ali ,ako je cijeli disk jedna particija puno veća od ssd-a, bolje je napraviti novu instalaciju.
Tutorijali?
Pozdrav,
Hvala.
Ovisi. Ako je Windows na svojoj particiji, koja je približne veličine kao ssd ,moguće je. Onda se samo napravi kloniranje na ssd (uz neke dodatne radnje).
I ne ,ništa drugo osim Windows nećeš izgubiti. Iako, pametno je napraviti backup, za slučaj ''nedaj bože''.
Ali ,ako je cijeli disk jedna particija puno veća od ssd-a, bolje je napraviti novu instalaciju.
Tutorijali?
Imam dvije particije na HDD-u, Na jednom su mi windowsi i neki programi, a na drugom koji je veći su igre, filmovi i slike i dobro bi bilo kad bi barem tog drugog mogao sačuvati..
Dali je moguće da windowse reinstaliram na SSD a da onih 200 GB sa prve particije prebacim na drugu i tako bi onda imao dvije particije, na jednoj windowse na SSD-u a na HDD-u sve ostalo?
Imam problema s instaliranjem win7 na laptop Acer e5-771g-37rx koji je dosao s nekakvom verzijom linuxa koja se nije mogla ni bootat, te sam nju maknuo i instalirao ubuntu. Sada sam i njega maknuo te isao instalirat win7, ali dolazim do ove tocke i ne znam sto bi dalje. Svaka pomoc je dobro dosla.
podesi BIOS, ... nove particije i lupaj next. (btw, sve ti piše u msg-u, GPT).
Imam problema s instaliranjem win7 na laptop Acer e5-771g-37rx koji je dosao s nekakvom verzijom linuxa koja se nije mogla ni bootat, te sam nju maknuo i instalirao ubuntu. Sada sam i njega maknuo te isao instalirat win7, ali dolazim do ove tocke i ne znam sto bi dalje. Svaka pomoc je dobro dosla.
Original Windows 7 (ali samo 64 bitni!) podržava instalaciju na GPT disk.
Original Windows 7 (ali samo 64 bitni!) podržava instalaciju na GPT disk.
-.. ali je nepotrebno ''kompliciranje života (u slučaju smrti)'' s GPTom. MBR je dovoljno dobar, kompatibilan s bootmedijima/OSevima.. nema bitnih ograničenja za obične usere koji bi bili pravi razlog korištenja GPTa.
-nije stvar u 'original'.. nego ovisi koji medij, OEMovski od prije par godina, današnji.. jednako kao što su prije češći bili 32bit, nemaju EFI boot dio itd..
to mora biti 'pravi' tj 'ALL' (BIOS/UEFI) medij za kojeg nema boljeg naziva uz ograničenje boota samo za 64bit. Ako netko ima stariji install bez EFIja, može ga se ručno dodati npr na USBu.. dism .wim /all /f -ali, za korisnika mi se čini previše ograničenja (recovery alati/boot) u slučaju kvara u odnosu na MBR.
-recimo da noviji origigi imaju oba boota, možda sad OEMovski krenu samo s EFIjem (na poticaj MSa) ali ih zapravo ni ne isporučuju uz računalo (samo particija).
E pozz ljudi instalirao sam Win7 i nemam konekcije na laptopu. Dakle spojen sam lan kabelom na modem, do sad je sve radilo perfektno. Inače drugi komp mi je isto spojen lan kabelom i sve super radi. Posto nema internet konekcije nece mi ni da drivere skine ni nista.
Dakle jedini problem je, kako da osposobim internet na laptopu sada. Laptop je ASUS k53e.
E pozz ljudi instalirao sam Win7 i nemam konekcije na laptopu. Dakle spojen sam lan kabelom na modem, do sad je sve radilo perfektno. Inače drugi komp mi je isto spojen lan kabelom i sve super radi. Posto nema internet konekcije nece mi ni da drivere skine ni nista.
Dakle jedini problem je, kako da osposobim internet na laptopu sada. Laptop je ASUS k53e.
Instaliraj driver za mrežnu karticu.
Morat ćeš ga skinuti preko drugog računala ili ga imaš na CD-u koji je došao s laptopom (ako je došao i ako ga imaš).
Instaliraj driver za mrežnu karticu.
Morat ćeš ga skinuti preko drugog računala ili ga imaš na CD-u koji je došao s laptopom (ako je došao i ako ga imaš).
Aha, da, rijesio, hvala.
Pozdrav,
može pomoć mala? Dakle imam Windows 7 na ASUS K46c... Radilo sve normalno, no prije neki dan nije htio ući u Windowse, odnosno prvo je ušo pa zamrznuo se pa onda nije sljedeći put htio dalje od one crne slike i znaka Microsofta kad ulazi u njih. Nadalje sam ih išo rušit, ali sad kod instalacije novih stane na setup is starting... Kaj sam probao do sad je naravno da mi pokreče prvo cd/dva, stavio sam sa achi u ide, probao sa više dvd-a instalirat al neče .... jednostavno vrti na setup i starting... više od sat vremena... Ono što mi dalje prolazi glavom da nešto sa RAM-om ne valja mozda? Jer dok je još ulazio, uzasno je usporavao u radu pa već kod otvaranja npr. my computer ili nekog jednostavnijeg foldera i tak sve dok više nije htio niti ući u windowse te sad ih ne zeli ni instalirati?... Da li zna netko kaj bi moglo biti? Hvala puno, pozz
podesi BIOS/UEFI ovisno koji mod želiš ili kakav je install. Ako je bio npr GPT, tad za MBR mora nova inicijalizacija (particija, format.., odu podaci i možda driveri, recovary..).
bootaj, najsigurnije je QuickBootMEnu (BBS..), vidiš medij. Ako ga tamo ne vidiš, nije bootabilan/EFI itd..
Pozz. zanima me koliko Windows 7 Home Basic verzija trazi rama? Negdje pise 512mb negdje 1gb pa sad nisam siguran.Hvala.
minimum za sve moderne OSeve je 512 ali se moze i s manje.
To sto moze je sporedno jer je takvo racunalo netpotrebljivo za vecinu potreba. Realni minimum je 1-2GB. uz ostale requirementse ovisno o cilju.
Pozdrav.
Nadam se kako će mi netko ovdje moći pomoći, odnosno isrpičavam se ako moje pitanje nije usko vezano uz sam naslov sadržaja.
Prijatelju mi je do jučer na prijenosniku na kojem ima Windows 7 Ultimate 64-bit, bilo sve uredu.
Jučer ga je otišao normalno pokreniti (na tipku power,) Windows Logo mu se normalno prikazao i odradio svoje, no kada je došla plava (Windows 7) pozadina, prijenosnik nikako da se pokrene,
čak nije niti pisalo "Welcome", već se samo vrtila ona strelica od miša. Ostavio ga je tako neko vrijeme da bi mu na kraju pisalo kako računalo ne možete "pronaći" Windowse te da postavi bootabilni DVD, za re-instalaciju.
Savjetovao sam mu da pokrene računalo u Safe mode no niti tu opciju nije imao, imao je samo Start Windows Normal i Repiar Windows Mode. Kada je otišao na Repair, računalo je pokrenulo pretraživanje i da bi mu kao rezultat nakon nekog vremena izbacilo, kako računalo ne može pronaći Windowse te da postavi bootabilni DVD.
Sada me zanima, dal to znači da je "otišao" HDD ili bi reinstalacija OS-a "uistinu" i pomogla?
Hvala
..
Sada me zanima, dal to znači da je "otišao" HDD ili bi reinstalacija OS-a "uistinu" i pomogla?
Hvala
-ako je problem s HDDom tad reinstall neće pomoći (može zamo pogoršavati, prvo se spašavaju podaci..). (re)install može pomoći samo kad je problem s fileovima tj možda nakon otklanjanja problema mora i reinstall...
-s boot medija, pokrenuti CMD (shift+F10 ili iz menija..) i probati ''chkdsk c: /f /x''. Ako nakon tog proradi, može raditi bez problema godinama ili crknuti isti dan.. provjeriti diag alatima za disk, backup...
-ako je problem s HDDom tad reinstall neće pomoći (može zamo pogoršavati, prvo se spašavaju podaci..). (re)install može pomoći samo kad je problem s fileovima tj možda nakon otklanjanja problema mora i reinstall...
-s boot medija, pokrenuti CMD (shift+F10 ili iz menija..) i probati ''chkdsk c: /f /x''. Ako nakon tog proradi, može raditi bez problema godinama ili crknuti isti dan.. provjeriti diag alatima za disk, backup...
A po tebi, što bi moglo biti?
Zaista mi je čudno jer je do sada sve radilo kako spada i nije bilo nikakvih problema.
Prijenosnik je pod garancijom, pa bi ga možda dobro bilo odnjeti u trgovinu gdje je i kupljen ili ?
- sve se kvari, ''do sad je sve radilo'' i sad se pokvarilo. Da se stvari ne kvare (i pod garantnim rokom) garancija nebi imala uopće smisla.
- jedino prije treba provjeriti dali je hardware-kvar ili software problem. Za to je poželjno imati neki live medij, npr linux, hirens... na hirensu ima miniPE, razni hdd alati itd. Prije reklamacije/zamjene hdda obično je potrebno spasiti podatke, to servis pod garancijom ne radi (niti obečavaju ako su pametni).
- hdd je samo prvi sumnjivac. Može biti npr VGA, bilo koji driver, može biti posljednji MSov update (certifikat, autoupdate..), može biti virus-malware.. To sve iskusnija osoba s potrebnim alatom (softwareom) otkrije, tj brzo se može zaključiti dali je HW ili SW uzrok, garancija je samo za HW.
- kod notebooka je malo teže biti siguran jer se komponente ne mogu zamijeniti, ali npr HDD može testirati (chkdsk) na drugom PCu ako ima..
- po opisu, za hdd je 50% šanse, jer dođe do pred desktop.. u tom trenu može biti bilo koja komponenta dok bi u bootu hdd bio 90% krivac..
Bok, trebam pomoć al jaako;
Asus x751 sa instaliranim freedos sistemom i ne mogu nikako instalirat windows 7 gore i veli lik di sam kupio da već duže vrijeme je tako samo za windows 8..
Što da napravim?
Cura je kupila laptop za starog koji se taman pronašao/snašao na sedmici i win8 ne dolazi u obzir.
Krene instalacija i onda BSOD da nije fully ACPI compliant.
Glava me već boli a trebal bi to danas nekak napravit :-/
Ugasi secure boot ili prebaci BIOS u legacy mod.
Nema šanse, ugasio sam secure boot i krenuo u instalaciju i odmah nakon učitavanja javi BIOS not fully compliec with ACPI...
Opciju za prebacivanje u legacy mod nemam.
Pod boot options imam; "Launch CSM" enable/disable kad je na disable otvori se opcija fast boot ali ne učitava više prvi screen (sa asus logom) već stoji samo na crnom ekranu.
Verzija biosa je bila 202 iz 6. mjeseca, napravio sam update na 206 iz 9.
Stavi Launch CSM na Enable i pod Security disableaj Secure boot. Moralo bi raditi tako.
Odi na korak 4. Nema veza što je za ROG, sve to isto.