Vec duze vrijeme trazim idealno ITX kuciste,
i naravno - svakom "nesto fali".
Trenutno su mi u uzem krugu ova kucista:
Fractal Design Define Nano S
Phanteks Enthoo Evolv ITX
MetallicGear Neo mini (verzija 2 je vec dostupna u GB-u, dok u ostatku EU tek treba doci)
MetallicGear Neo G mini (dolazi sa riser cardom za okomito postavljanje graficke kartice)
E sad, iz liste se vidi da 3 od 5 kucista su od Phanteksa (MetallicGear je Phanteksov "povoljniji" brand).
Neo G mini je iznutra super, al izvana mi je uzasan sa tim romboidnim "dizajnom". Takodjer planiram zracno hladiti komponente,
dok je ovo kuciste vise dizajnirano za vodeno hladnjenje.
Neo Mini bi radije pricekao V2, koja je 5mm dublja, i rijesava problem gusenja ventilatora na prednjoj strani.
Al sveukupno veoma simpaticno kuciste. Jos da nema te romboide na bocnim stranicama - bilo bi skoro pa idealno.
Evolv ITX mi se dizajnom izvana najvise svidja. Osobito verzija sa punim bocnim stranicama, bez stakla/plexi ploca.
S obzirom da je iz 2015. godine, opcijama i mogucnostima je bilo ispred svog vremena, i danas nije zastarjelo.
Nano S je super dizajnirano kuciste, bar iznutra, al jako jako dosadno izvana. No stvari idu unutra, ne izvana.
NZXT H210 mi je vise kao "wild-card" opcija. Nit smrdi nit mirise. Al iznutra je kvalitetno rijesen.
Eto, stvarno ne znam sta tocno odabrati.
Platforma ce biti ITX ploca sa Ryzenom, vjerovatno zracno hladnjeno, grafika isto tako zracno hladjena,
do ranga 2060/5700, a sve ostalo je trivijalno.
Cak bi isao i na kuciste sa SFX(L) napajanjem, al pod uvjetom da napajanje nije montirano iznad procesora,
pa da ne moram koristiti vodeno hladnjenje.
Lian Li TU150 je primjerice jedini takav. Kuciste je zapravo veoma privlacno, no otpada sva mogucnost vodenog hladnjenja, ako bi bilo potrebno.
Eto, nekad je najgore imati "slatke muke".