Defragmentacija- perfectDisc 10 i tuneUp utilities

poruka: 8
|
čitano: 3.288
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Danas sam išao defragmentirati disk pa sam se malo poigrao sa tuneUp-om i perfectDisc-om 10.

Prvo sam defragmentirao sa tune up-om,a onda sam analizirao sa perfect discom koji je pokazao gotovo perfektne rezultate, ali nisam imao mira pa sam  pokrenuo i defragmentaciju

sa perfectDiscom (ta neka SMART preporučena opcija) i rezultati su bili gotovo identični možda neznatno(zanemarivo) lošiji. E sad me zanimalo šta će na to reći tune up, a taj je javljao

da je disk gadno fragmentiran, pa ga ja ponovno s njim defragmentiram i uključim analizu na perfect discu koji ponovno pokaže nešto bolje rezultate koje je napravio tune up!

E sada me zanima, pošto sam i prije primjetio da se neki defrag programi bolje ljube (meni prije diskeeper i tuneUP), a neki ne, da li je to sve samo zbog načina defragmentacije

i po čemu se može smatrati  da je jedan program bolji od drugoga .

Dakle jedan program javlja da je disk super, a drugi da je  katastrofa šta može prevariti kada se odlučite da promijenite alat za defragmentaciju!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Defragmentacija- perfectDisc 10 i tuneUp utili
Dobro pitanje, i mene zanima.
hmda
17 godina
brixy kaže...

Danas sam išao defragmentirati disk pa sam se malo poigrao sa tuneUp-om i perfectDisc-om 10.

Prvo sam defragmentirao sa tune up-om,a onda sam analizirao sa perfect discom koji je pokazao gotovo perfektne rezultate, ali nisam imao mira pa sam  pokrenuo i defragmentaciju

sa perfectDiscom (ta neka SMART preporučena opcija) i rezultati su bili gotovo identični možda neznatno(zanemarivo) lošiji. E sad me zanimalo šta će na to reći tune up, a taj je javljao

da je disk gadno fragmentiran, pa ga ja ponovno s njim defragmentiram i uključim analizu na perfect discu koji ponovno pokaže nešto bolje rezultate koje je napravio tune up!

E sada me zanima, pošto sam i prije primjetio da se neki defrag programi bolje ljube (meni prije diskeeper i tuneUP), a neki ne, da li je to sve samo zbog načina defragmentacije

i po čemu se može smatrati  da je jedan program bolji od drugoga .

Dakle jedan program javlja da je disk super, a drugi da je  katastrofa šta može prevariti kada se odlučite da promijenite alat za defragmentaciju!

Pa to se tak ne radi kaj imas defragmentirat s jednim pa onda provjeravat s drugim kaj je on napravil. Ja ne koristim nit jedan od ta dva programa zapravo koristim besplatni i odlicni Auslogics Disk Defrag vec dugo vremena i nema problema. Ti placeni programi koji rade defragmentaciju nisu nist posebno sve isto rade i besplatni odlicni programi te namjene kojih ima par. Defragmentacija u realnom vremenu u pozadini zapravo uopce nije potrebna to nisam nikad koristil na XP i opet nije bilo problema samo klasicna defragmentacija jednom mjesecno recimo tak ja radim.Cool

http://download.cnet.com/Auslogics-Disk-Defrag/3000-2094_4-10567503.html

16 godina
neaktivan

Znam da se tako ne radi, u prvoj mojoj rečenici piše da sam se išao malo poigrati!

Ja sam isto ljubitelj besplatnog softvera ali nisam želio o tome, čisto me zanima iz 

kojih razloga različiti alati pokazuju različite stvari, a to se može odnositi i na besplatne.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ma dobro to što si se poigro.... najbolje je koristit onaj što dobiješ uz Windowse... i nista vise...jedino jos i registry defragment iz tweaknow winsecret

*-*...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis :D...od Aljaske do Meksika, to je ona druga slika, pit i to je Amerik
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
brixy kaže...

Znam da se tako ne radi, u prvoj mojoj rečenici piše da sam se išao malo poigrati!

Ja sam isto ljubitelj besplatnog softvera ali nisam želio o tome, čisto me zanima iz 

kojih razloga različiti alati pokazuju različite stvari, a to se može odnositi i na besplatne.

Nisam nikad dublje isel razmislajt i mozgat o tim programima za defragmentaciju razlika ima da u principu na koji rade ali nisam isel istrazivat o tome bas uopce. No od onog defragmentatora u windowsima je svaki poseban alat puno bolji izbor pod uvjetom da i je dobar normalno a tu opet mislim na besplaten programe.Cool

16 godina
neaktivan

AuslogisticDiskDefrag u svakom slučaju.Sigurno provjeren...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanimalo me je po čemu je jedan bolji od drugoga, jer očito rade stvari svaki na svoj način tj. koji se disk može smatrati

bolje defragmentiranim jer većina tih programa kaže da su upravo oni savršeno defragmentirali.

Možda je najmjerodavnije naše oko i subjektivan filing nakon defragmentacije!

Ps: volim besplatan softver ali volim i robin hooda!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice