Svakako probaj kositi nožem, neuporedivo bolje radi. Kad se radi sa nožem trebalo bi skinuti onaj crveni "spojler" na kojem je onaj nožić za skraćivanje flaksa. Inače oni vijci kojim se taj crveni "pojler" pričvršćije na štitnik su po meni overkill i nisu postrebni jer one tri kopče odlično drže i mnogo je lakše stavljati i skidati ga bez njih.
Ovaj flaks koji se dobije uz trimer je veoma loš i treba ga zamijeniti boljim, dosta bolje kosi sa kvalitetnijim flaksom.
U ovu glavu kao ide do 2 mm, ali sam ja stavio 2,4 mm, samo treba ga treba malo stanjiti na početku da može ući u onu rupicu kod početka namotavanja.
Masa i balans su meni jedna od najvećih prednosti ovog trimera, benziski su mnogo teži, a i bučniji.
Posle godinu dana korištenja sam prilično zadovoljan. Bilo bi fino da ima malo više snage u nekim situacijama, ali kosim prilično velike površine dosta visoke trave i kada se koristi nož može se dobro nositi sa tim.
Da, benzinski bi to uradio brže, ali kad pomislim na pravljenje mješavine, sipanje benzina, hoće neće da upali, svjećice, izduvni gasovi, buka i slično nije mi problem ostati 10-20 minuta duže da pokosim 200 kvadrata.
Kako sam totalni noob, daj mi reci - kada se kupuje taj zamjenski flaks, moram tražiti baš za Einhell ili je to sve standardizirano?
Za ovo skidanjem dijela štitnika, kada se stavlja nož, znam da je potrebno - pročitao sam štreberski u uputama.
A reci mi, gdje se kupuju ove jednokratne matice s kojima se pričvrsti nož? Pretpostavljam da je uputno kod svake montaže noža koristiti novu maticu?
Nešto razmišljam o izjavi da bi ti masa mogla biti problem za duži rad, a meni se baš sviđa zato što je lagana. Kako si rekao da nemaš iskustva sa trimerima možda je nisi pravilno okačio na pnaj remen / prsluk?
Trimer mora visiti na kaišu, a ne da ti nosiš njegovu masu u rukama. Tvoje je da ga mičeš lijevi-desno, a pojas nosi svu masu. Naravno ponekad ga moraš podignuti, ali veliku većinu vremena teret bi trebo biti na leđima (preko naramenica), a ne u rukama.
I baš mi je taj trimer dobar zbog balansa jer su baterije nazad a brushless motor dole u glavi pa je otprilike podjednaka masa na oba kraja.
Probaj ručku postaviti malo više (prema baterijama), to bi ti trebalo pomoći i kod balansa i kod lakšeg nošenja mase na remenu.
To s masom je moj laički dojam, čitao sam po katalozima kako su benzinske flakserice 4-5 kg, a ova je deklarirana 6,5kg bez baterija (svaka je 900 grama), pa sam tako zaključio da je "teška". Nikada nisam radio s benzinskim, tako da i ne mogu realno usporediti.
Ovo s kačenjem sam skužio (iako nije baš intuitivno složena ona sama kopča, no čini mi se da im je u prvom planu bila sigurnost, a ne lakoća "okačivanja"). I jasno mi je da ona treba biti u balansu, kada se okači da ni jedna strana ne preteže...
Narmenice su doista dobro obložene spužvom. Nekako mi se čini da onaj plastičnoi dio na leđima ne bude ravan s leđima (kada se optereti), već se kao malo iskrivi prema van? Nemaju baš jasne upute kako treba te naramenice podesiti, ali koliko sam na YT videima vidio, tako i drugima stoji, pa je valjda to prirodno - od težine same kosilice, koja visi na tim naramenicama.
U svakom slučaju puno ti hvala na korisnim savjetima, meni je namjena čišćenje terena uz klet (dijelom stromg, dijelom ravnog), prevladava jači korov, bršljani, puzavci, tek tu i tamo trava, pa ću se prvom sljedećom prilikom prebaciti na nož (i to će mi biti prvi put u životu da s tim radim), pa da vidim kako je kositi s njom na taj način.