Kamera ili nešto drugo?

poruka: 10
|
čitano: 4.891
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kamera ili nešto drugo?

Koliko vidim,ova kamera snima u MPEG2 formatu i to 9 Mbps. To je OK,ovisno o tvojim potrebama;takav video se teže editira i nije baš spektakularne kvalitete,kao DVD kamere,samo što ova snima na HDD. Bolja ti je (i jeftinija) solucija kupiti MiniDV kameru istih karakteristika. Jest da imaš traku i moraš kupovati kazete,ali bitrate je 36 Mbps,snimku je lakše editirati i rezati,a kvaliteta može biti i bolja nakon kodiranja u MPEG2. Jedini problem može biti to što prebačena snimka u trajanju od sat vremena zauzima oko 13 GB na disku.

Što se tiče konzole,Xbox360 Elite nije loš izbor,prvenstveno zato što ima puno igara i relativno je lagano promijeniti firmware DVD drivea da možeš igrati kopije.

Na kraju,odluka je samo tvoja.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
17 godina
Kamera ili nešto drugo?

Uvijek mi je zanimljivo kako ljudi gledaju na kazete. U ovom konkretnom slučaju,MiniDV je medij,a podaci na njoj su digitalni. Nemoj na svaku traku smatrat kao na VHS-om.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
17 godina
Kamera ili nešto drugo?

Ja bi si kupio Nitendo Wii jer mi izgleda preludo za zabavu sa curom, ekipom... Namigiva

ali ako misliš uzeti samo nešto od ovog dvoje, znaj da moraš dodatno potrošiti love na igre i možda kontroler za xbox, a to i nije tako jeftino...

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 17:48 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kamera ili nešto drugo?
Alex55 kaže...
Kontroler dobijem uz konzolu...
-ništa se ne dobija (plaćeno je) ali recimo -da.
Za kameru si dobio dobar savijet, samo ti uz miniDV treba i firewire na PCu, ali za 'obićne' korisnike i navedeni (HDD) model je dobar. Razlika je kod monteže, s tim povećan zatjev za konfiguracijom i vrijeme za enkodiranje. Svaka kamera ima (standardne) izlaze za TV i dobiješ kabel. U tom okviru cijene za konzolu i kamere, možda ti je dobro baciti pogled na neki HTPC... Nebo je granica ali može se sve.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za keš uzmi kameru, a na kredu konzolu i imaš oboje :D

Ljubav je nešto divno - mnogo sam čitao o njoj.

0 0 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...

ONTOPIC:

Nisam kreditno sposoban...

OFFTOPIC:

Imati ću oboje, bez brige. XBox ću dobiti, a prodati ću i stari PlayStation 2 sa 12 orginalnih igara za 2.220 kuna, pa si kupiti kameru.

-> Je sam li preskupo postavio cijenu?

ONTOPIC:

Je li miniDV kvalitetniji od HDD-a ili DVD-a???

miniDV je analogni a dvd digitalni
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis Intel E6750 2.67 ghz Gigabyte GA-PS3-DS3 Powercolor Radeon HD2600XT 2 Gb Rama 320 GB HDD

0 0 hvala 0
16 godina

HDD i DVD koriste mpg2 kompresiju dok je miniDV 'nekompresirani' AVI (zapravo nije ali...) sama veličina ti dovoljno govori 1h=12-13GB. Nadalje, za montažu, baš zbog spomenute mpg kompresije i mana, bolji je sirovi avi. Naravno postoje i npr Canopusovi koderi s kojima ni to nije poroblem. Još u vezi kvalitete, iz tog AVIa je onda radi DVD(mpg), recimo kao iz DVDa divX. Druga je stvar rezolucija, omjer stranica ili sl. Tako da sad novi modeli korsiteći HD/AVC visoke rezolucije daju jako dobru sliku (ako je optika kvalitetna-CCD) gledajući na HD-TVima....

Ako radiš s DV-ima onda obavezno i firewire... USB je nešto drugo, mada novi soft dozvoljava i to.

0 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...
Alex55 kaže...

ONTOPIC:

OFFTOPIC:

Imati ću oboje, bez brige. XBox ću dobiti, a prodati ću i stari PlayStation 2 sa 12 orginalnih igara za 2.220 kuna, pa si kupiti kameru.

ONTOPIC:

miniDV je analogni a dvd digitalni
 -miniDV ... ovo DV znači?
16 godina

.. zato jer to nije USB-flash disk, ozbiljan software za video uopće 'ne pozna' USB. Teoretski nema razlike, a ako koristiš kameru s DVDom ili DHHom, onda je u mpg2 formatu pa nema razlike, čak 'obične' kamere nemaju FW konektor - samo USB.

0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

ONTOPIC:

OFFTOPIC:

ONTOPIC:

nekog ćeš ljepo zayebat... pa on se prodaje po 500 kuna sad
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice