HD kamere na eBay-u

poruka: 7
|
čitano: 7.233
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HD kamere na eBay-u

Naošao sam na jedan zanimljiv proizvod. Svi znamo da čak i nove stvari kupljene preko eBay-a mogu biti i do tri puta jeftinije od onih kupljenih u domaćim trgovinama (kao npr. kabeli, miševi, USB memorije, memorijske kartice i sl.). Ali kad naiđete na stvar kao što je noname HD kamera koja je 20 puta jeftinija od onih kod nas, onda tu nešto ne valja.

HD kamera: 200 kn OVDJE (baš čekam kad će ovaj prodavač izletiti sa e-Bay-a. Ima samo 1 feedback i prodaje samo ove kamere???)

HD kamera: 1.195 kn OVDJE (potpuno ista kao ova gore)

Evo primjeri i nekih jeftinih, a dobrih stvari:

Ethernet Joiner

Internal Card Reader

MicroSD

itd... budimo realni: skoro sve od elektronike što kupimo kod nas je isto made in China i usput prilično skupo.

E, sad, kako se ne prevariti i doznati koje bi bile normalne cijene HD kamera?

I, na kraju, molio bih vašu preporuku HD kamere sa dobrom kvalitetom zvuka (ne mora biti 5.1) i što manjom cijenom (a da se ne naruši kvaliteta).

Hvala, pozzzdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: HD kamere na eBay-u
diskDEfragmenter kaže...
E, sad, kako se ne prevariti i doznati koje bi bile normalne cijene HD kamera?

Ozbiljne kamere nisu baš mnogo jeftinije preko eBaya nego ih kod nas možeš kupiti u dućanu. Mislim da je razlog tome što ih ne proizvode i ne prodaju Kinezi, tako da cijena ne može biti (nerealno?) niska.

Inače, što se tiče kupovine sitnih gluposti preko eBaya, dosad nisam mnogo kupovao, ali za to što sam kupio, a da je kineskog podrijetla, mogu reći da nemaju apsolutno nikakvu kontrolu kvalitete (polarizator koji je labav i koji se ne može pritegnuti iako je na stranici tog proizvoda na eBayu još i uputa kako ga pritegnuti, kućište za 2,5"-ni PATA disk koje nema pravokutnu kontrolersku pločicu nego je odstupanje nekih 2-3 milimetra na njenoj širini od desetak cm i bojiš se da ćeš polomiti pinove na disku, čitač memorijskih kartica koji se svako malo odspaja/spaja, uništava fotografije/videozapise s kartice i ne dopušta formatiranje - da navedem nekoliko primjera) i sad mi je jasno zašto na proizvodu koji kod nas kupiš u dućanu, pa makar bila vekerica, ima naljepnica Q.A., Quallity pass ili nešto slično.

S obzirom da nisi konkretno rekao kakve su ti potrebe i kakvim budžetom raspolažeš, ne razumijem baš koji je smisao ove teme. Legitimnu kameru provjerenog proizvođača nećeš dobiti za 20x manju cijenu - nećeš ju dobiti ni za pola cijene koju bi platio kod nas. A i ako kupiš izvana, moraš biti siguran da je za naše tržište (PAL), a ne za američko (NTSC).

Gledao sam i ja te stvari, ali sam zaključio da se ne isplati zafrkavati s njima. Preko eBaya ti se isplati naručiti baterije i vjerojatno neke konverterske leće, polarizator i sl. (iako neće biti kvalitete kao originalni, vjerojatno će biti zadovoljavajuće kvalitetete i biti ultra isplativi), ali samu kameru najpametnije ti je kupiti u dućanu - imaš garanciju i kupit ćeš koliko-toliko provjeren proizvod. Ne kužim baš čemu riskirati s XY proizvodom preko eBaya.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 17:59 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. S ovom temom sam zapravo više želio pitati ljude o njihovim iskustvima s eBay-em i naručivanjem ozbiljnijih proizvoda (kao što je kamera) nego tražiti preporuku. To sam samo usput spomenuo u slučaju da netko može preporučiti neku isplativu kameru za obično kućno korištenje.

Sa ovim linkovima od jedne te iste kamere sam htio pokazati koliko i na samom eBay-u ima nerealnih razlika u cijeni da se čovjek ustvari boji da ne bude prevaren.

Apsolutno se slažem s tim da se sa e-Bay-a isplati naručivati samo sitne stvari. To i radim. Cijena od 200 kn za HD kameru je općenito potpuno nerealna i "miriše" na čistu prijevaru. Zato sam i rekao da tu nešto ne valja. S druge strane, 1.195 kn je malo normalnija cijena (ali za običnu SD kameru), a dobije se opet isto smeće kao i za 200 kn.

U Emmezeti 1.199 kn košta Sony SD kamera (zaboravio sam model).

Eto, sorry ako sam promašio temu ili nešto krivo rekao. Naišao sam na dosta dobrih i vrlo jeftinih sitnica na e-Bay-u, pa sam se izgubio u cijenama većih artikala.

Primjer: zamjenska baterija za Nokiu 3310 - kod nas 70kn, na e-Bay-u 30kn (jednaka kvaliteta, isto podrijetlo).

pak od 50 (AG-10, mislim) baterijica - na e-Bay-u 10kn, kod nas 1 kom. 5kn (vjerojatno nije ista kvaliteta a možda ni kapacitet, ali baterije odlično rade)

itd... ali s kamerama oprezno. To se ipak kupuje provjereno i s jamstvom (i naravno brand name).

P.S. Moja rečenica od prije budimo realni: skoro sve od elektronike što kupimo kod nas je isto made in China i usput prilično skupo odnosi se na sitnice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 21:28 (diskDEfragmenter).
17 godina
moderator
diskDEfragmenter kaže...
Sa ovim linkovima od jedne te iste kamere sam htio pokazati koliko i na samom eBay-u ima nerealnih razlika u cijeni da se čovjek ustvari boji da ne bude prevaren.

Apsolutno se slažem s tim da se sa e-Bay-a isplati naručivati samo sitne stvari. To i radim. Cijena od 200 kn za HD kameru je općenito potpuno nerealna i "miriše" na čistu prijevaru. Zato sam i rekao da tu nešto ne valja. S druge strane, 1.195 kn je malo normalnija cijena (ali za običnu SD kameru), a dobije se opet isto smeće kao i za 200 kn.

Prilično sam siguran da je ona prva kamera fejk, tj. prijevara. Tako da nema baš tih nerealnih razlika u cijeni, nego je u pitanju pokušaj prijevare/krađe. Ljudi su "kupili" te kamere sad lijepo čekaju da im to dođe doma, nakon mjesec dana kad im ne stigne će se više njih požaliti eBayu i eBay će suspendirati račun tog kradljivca. Bio tako i neki za Kindle - prodavao ga za bagatelu (25 dolara ili tako nešto), samo što su na to promptno reagirali.

Tako da ne možeš reći da se za tu kameru od 1.195 kn (ček, ček - na PDV si zaboravio?! ne znal ide li i carina na to...) dobije isto smeće kao i za 200 kn, s obzirom da ovi koji su dotičnu kameru kupili za 200 kn tu kameru nikad neće ni vidjeti.

Nadalje, ta kamera za 1.195 kn je upitne kvalitete. Da, izgleda jako dobro za tu cijenu, ali ima tek 5x optički zum, a kvaliteta slike i senzora su upitni - ne bih se iznenadio da je u klasi ovih džepnih kamera koje se kod nas mogu kupiti za 1000-1500 kn. Tako da, ako ne znaš što točno kupuješ, to je prevelik rizik.

diskDEfragmenter kaže...
Eto, sorry ako sam promašio temu ili nešto krivo rekao. Naišao sam na dosta dobrih i vrlo jeftinih sitnica na e-Bay-u, pa sam se izgubio u cijenama većih artikala.

Primjer: zamjenska baterija za Nokiu 3310 - kod nas 70kn, na e-Bay-u 30kn (jednaka kvaliteta, isto podrijetlo).

pak od 50 (AG-10, mislim) baterijica - na e-Bay-u 10kn, kod nas 1 kom. 5kn (vjerojatno nije ista kvaliteta a možda ni kapacitet, ali baterije odlično rade)

itd... ali s kamerama oprezno. To se ipak kupuje provjereno i s jamstvom (i naravno brand name).

Pih, i to ti je neka ušteda. {#} Ja sam kupio dvije zamjenske baterije za svoju Sonyjevu kamericu, jedna od 3900 mAh za 130 kn, a druga od 4200 mAh za 70 kn (naručivao sam od dva različita proizvođača i prodavača u nadi da ću tako imati više šanse da kupim barem jednu ispravnu bateriju, jer bih i već s tom jednom ispravnom baterijom drastično profitirao). Zasad se normalno pune i ispravno rade - nadam se da će tako i ostati (kod baterija uvijek postoji bojazan loše kvalitete izrade pa bi se mogle pregrijavati/eksplodirati kod punjenja - a za ove uopće ni ne znaš tko ih je proizveo). Originalna Sonyjeva od 3900 mAh kod nas košta... 1300 kn! (stavio sam u spoiler da ne izazove šok {#})

diskDEfragmenter kaže...
P.S. Moja rečenica od prije budimo realni: skoro sve od elektronike što kupimo kod nas je isto made in China i usput prilično skupo odnosi se na sitnice.

Mislim da se najviša zarađuje upravo na tim sitnicama. Dakle, vjerojatno je i marža na njih viša, prođe kroz više ruku (uvoz, veleprodaja, maloprodaja) pa si svaki od njih nešto uzme, treba održavati tu organizaciju. Ali rekoh - kontrola kvalitete (a često i kvaliteta izrade) je nebo i zemlja. Aj dobro, na baterijama za kameru što se tiče izrade nemaju što puno zeznuti, no recimo punjač za obične AA/AAA baterije izgleda katastrofalno loše izrađen, a o drugim artiklima koje sam kupio sam već pisao.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Tako da ne možeš reći da se za tu kameru od 1.195 kn (ček, ček - na PDV si zaboravio?! ne znal ide li i carina na to...) dobije isto smeće kao i za 200 kn, s obzirom da ovi koji su dotičnu kameru kupili za 200 kn tu kameru nikad neće ni vidjeti.

Da. Malo sam se nespretno izrazio. Trebao sam reći da se opet i za tu cijenu od 1.195kn dobije XY proizvod. Dakle, to predstavlja ogroman nepotrebni rizik.

Na PDV i carinu nisam zaboravio, nego sam govorio o samoj cijeni proizvoda na e-Bay-u.

Istina: XY kamera+PDV+carina= brand name kamera kupljena u Hrvatskoj.{#}

Pozdrav!

P.S. Evo kako sam saznao da se radi o prijevari (za prvu kameru) - totalna nebuloza:

-prodavač ima account (sa jednim feedbackom) na eBay-u od 15. kolovoza 2011. Onaj tip koji je ostavio feedback također je na eBay-u od 15.8. u Australiji. (a ima 0 feedback-a)

-kamera se šalje iz Kanade (Ontario)

-feedback je ostavljen 17.8.

-dakle kamera je stigla iz Kanade u Australiju za 2 dana (najviše). Koja brza dostava?!{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 22:41 (diskDEfragmenter).
17 godina
moderator
diskDEfragmenter kaže...
P.S. Evo kako sam saznao da se radi o prijevari (za prvu kameru):

-prodavač ima account (sa jednim feedbackom) na eBay-u od 15. kolovoza 2011. Onaj tip koji je ostavio feedback također je na eBay-u od 15.8. u Australiji. (a ima 0 feedback-a)

-kamera se šalje iz Kanade (Ontario)

-feedback je ostavljen 17.8.

-dakle kamera je stigla iz Kanade u Australiju za 2 dana (najviše). Koja brza dostava?!{#}

Sve jasno. {#}

Edit: Evo, uklonili račun, maknuli onu kameru za 200 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 3:39 (mbaksa).
17 godina
moderator
HD kamere na eBay-u

Kad smo već kod eBaya, evo danas mi konačno stiglo ovo (putovalo više od 30 dana, već sam mislio da ni neće stići).

Riječ je o makro konverterskoj leći (sad konačno mogu na blizu snimati sitne objekte) i širokokutnom konverteru (0,45x - iako mi se zapravo čini da mi baš i ne proširi vidni kut toliko). Uglavnom, za 80 kunića super stvar. Ne znam gdje bi uopće tako nešto kupio kod nas.

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice