Bibtex datoteka

poruka: 9
|
čitano: 2.904
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Bibtex datoteka

ovako skinuo sam sa neta knjige u doticnoj datoteki bibitex,branim rad na faxu,probao sam sa adobe readerom,notepad,wordpadom,office i nista. sa kojim programom da otvorim tu bibtex datoteku

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bibtex datoteka

http://miktex.org/

AKo nisi radio cijeli rad u latexu ne znam što će ti to :O Nisi skinuo knjigu, već samo podatke o knjizi koji ti trebaju ako ju hoćeš citirati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 12:53 (Iggx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Bibtex datoteka

velika mi je datoteka 4 kilobajta,to mi zena brani faks samo nisam to naveo da sto krace napisem u cemu mi je problem.

sta je to latex?

~^iGoR~
15 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

velika mi je datoteka 4 kilobajta,to mi zena brani faks samo nisam to naveo da sto krace napisem u cemu mi je problem.

sta je to latex?

Gle to što si ti skinuo nisu knjige. Ona vjerojatno piše u wordu, a mogla je u latexu, sad zanemari latex i sve to jer očito u tom ne radi. Znači ovo je samo fajl koji koristiš kad pišeš u latexu koji ti omogućuje lakše umetanje informacija o literaturi pod citate. Ne znam kako lakše objasniti. 

E sad jedino ako ne znaš kako se zovu knjige, instaliraj onaj program iz gornjeg komentara, pogledaj nazive i skini u pdf-u. Ako znaš nazive knjiga, zanemari sve bibitex što imaš i skidaj u drugom formatu.

14 godina
neaktivan

skidam taj program sto si mi rekao,da znam naslove knjiga probat cu tako Ekonomika_poljoprivrede_u_suvremenoj_Hrv ta knjiga i dr je

Problem_stabilizacije_i_razvoja_poljopri

~^iGoR~
17 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

sta je to latex?

Pa poslao sam ti sve u privatnoj poruci, sa linkovima, objasnjenima...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

skidam taj program sto si mi rekao,da znam naslove knjiga probat cu tako Ekonomika_poljoprivrede_u_suvremenoj_Hrv ta knjiga i dr je

Problem_stabilizacije_i_razvoja_poljopri

E pa onda pokušaj naći te knjige u pdf-u jer ovo što imaš su ti informacije o tim knjigama. Znači u tom fajlu će ti samo pisati naziv knjige, autor, mjesto izdavanja, godina itd., a ne tekst koji se nalazi u knjizi.

14 godina
neaktivan

koje ona gluposti pise katastrofa,sta uce oni na tim faxovima,ja nebi nikad upisao fax koji me ne zanima,nazalost kad idu na onaj na koji su upale po bodovima

~^iGoR~
17 godina
neaktivan
Bibtex datoteka

latex (čita se lateh) ti je nešto izmedju worda i programskog jezika. Služi za pisanje matematičkih tekstova jer word za tu svrhu sranje.

Uglavnom se koristi u akademskoj zajednici. Ti kada pišeš neki rad uglavnom se pozivaš na neke članke, ili knjige drugih autora.

Taj bibtex fajl sadrzi samo informacije o pojedinom izvoru na koji se referenciras (Autor, godina izdanja, izdavač....).

To se stavlja u odvojenu datoteku zato da se možeš, jednom kad slozis bazu nekih svojih referenci, pozivati na nju iz više odvojenih radova.

Npr. Bla Bla bla što se vidi iz tablice 2, na stranici 237 [1] _ i onda ti na kraju rada u poglavlju bibliografija piše da je [1] Bruno Bušić: Sinteza umjetničkih figura, Školska knjiga, 1963.

Tako to ne moraš uvjek ponovo pisati. A latex to automatski vuče u tvoj rad iz tog bibtex fajla.  ( samo ono što iskoristiš)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice