Komp ne prepoznaje wd hdd 320 hdd-t-comov

poruka: 26
|
čitano: 10.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

dakle na windows 7 na laptopu mi savrseno radi a na kompu nece, vidim ga u disk menageru i nema slovo dodjeljeno i nemogu mu dodjelit neki eror baca..

a easus partition menader takoder kaze mount disk failed...

pomozite

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Komp ne prepoznaje wd hdd 320 hdd-t-comov

Ubodi ga odpozadi

Prednji USB utori mogu biti slabiji (strujno)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Ubodi ga odpozadi

Prednji USB utori mogu biti slabiji (strujno)

jesam-isti vrag

17 godina
neaktivan
moderator

MOzes uslikati error i disk manager?

Niti kada ga spojis pozadi ne mozes dodjeliti slovo? A da ga formatiras na laptopu i pokusas ga koristiti na desktop PC-u (pozadi) ? Jel tako radi?

14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Niti kada ga spojis pozadi ne mozes dodjeliti slovo? A da ga formatiras na laptopu i pokusas ga koristiti na desktop PC-u (pozadi) ? Jel tako radi?

Formatiran je i napola napunjen tako da ga nemogu formatirati :(

a menader kaze da nije update-an disk menader,a je, i to izbacuje samo dok hocu tom disku radit nesto u disk menaderu..

17 godina
jazika kaže...
Lazarus Long kaže...

Formatiran je i napola napunjen tako da ga nemogu formatirati :(

a menader kaze da nije update-an disk menader,a je, i to izbacuje samo dok hocu tom disku radit nesto u disk menaderu..

Vjerojatno ti nekaj ne stima sa USB utorima na maticnoj, ili je do samih Windowsa na Desktop kompu druge nema a mozda je i elektronika u tom kucišu od diska u banani ko ce ga znat.{#} Uglavnom ak ti se ikad dogodi da ne možes pristupit podacima na tom disku, tj Windows odjednom izbaci poruku da treba disk formatirat a do nedavno je bilo sve ok. Onda upotrjebi ovaj dole program na linku, preko modula "Damage Partition Recovery" u tom slucaju, pa podesi pod Advanced Options ko na videu kako vidiš i onda skeniraj s njime disk pa prebaci podatke na drugu particiju pa moš onda formatirat kolko oceš.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan
moderator

A ako probas disku pristupiti preko My Computera nudi ti opciju da ga formatiras, jel? Ili ga uopce ne prikazuje?

Ja mislim da se on zblezavio kada si ga prikopcao na prednji utor. Sada ti Winsi stavili bezveze driver (laicki receno) pa ga moras deinstalirati

Dakle, ukopcaj ga pozadi pa zatim idi u Device Manageru i potrazi diska. Desni klik na disk i odaberi Uninstall. Nakon toga iskopcaj ga i ponovo ukopcaj da vidimo da li ce proraditi

14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

A ako probas disku pristupiti preko My Computera nudi ti opciju da ga formatiras, jel? Ili ga uopce ne prikazuje?

Ja mislim da se on zblezavio kada si ga prikopcao na prednji utor. Sada ti Winsi stavili bezveze driver (laicki receno) pa ga moras deinstalirati

Dakle, ukopcaj ga pozadi pa zatim idi u Device Manageru i potrazi diska. Desni klik na disk i odaberi Uninstall. Nakon toga iskopcaj ga i ponovo ukopcaj da vidimo da li ce proraditi

probam pa javim

16 godina

- USB kabel jednostruki ili 'Y' (dvostruki) zbog napona na USB portu...? Ako je kabel jednostruki to je objašnjenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- USB kabel jednostruki ili 'Y' (dvostruki) zbog napona na USB portu...? Ako je kabel jednostruki to je objašnjenje.

I kod mene je jednostruki (isti hdd) na kablu od 30 cm... radi super, port je USB 1.1 (pošto ga rabim na staroj krami)... na duzem kablu (ovom od metar) nema sanse da se pokrene...

Što znači vjerojatno da je njegovo do napajanja USB porta, odnosno nemogucnosti prenijeti dovoljno EE do diska da ovaj radi kako treba...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 19:15 (EnlightenedPhoenix).
14 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
ihush kaže...

I kod mene je jednostruki (isti hdd) na kablu od 30 cm... radi super, port je USB 1.1 (pošto ga rabim na staroj krami)... na duzem kablu (ovom od metar) nema sanse da se pokrene...

Što znači vjerojatno da je njegovo do napajanja USB porta, odnosno nemogucnosti prenijeti dovoljno EE do diska da ovaj radi kako treba...

ali mogu vrtit testove kojekakve s wd programom, znaci da radi

17 godina
neaktivan
Pa ocito radi, ali nema dovoljno elektricne energije da radi u potpunosti... vjerojatno su određeni elementi underpowered...

Mislim to je moje mišljenje... ako imaš neki kraći kabl, pokušaj s njim (10 - 15 cm)...
14 godina
protjeran
Pa ocito radi, ali nema dovoljno elektricne energije da radi u potpunosti... vjerojatno su određeni elementi underpowered...

Mislim to je moje mišljenje... ako imaš neki kraći kabl, pokušaj s njim (10 - 15 cm)...

nemam :/ 

pa kak to rijesit, mislim taj slab napon usb portova?

15 godina
neaktivan

Ako nisi probaj: 1. s ukopčanim i uključenim vanjskim hdd-om restartati pc i sačekaj da učita isti ili 2.  s ukopčanim i uključenim vanjskim hdd-om shut down pc startaj i sačekaj da učita isti

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
TONYA_ kaže...

Ako nisi probaj: 1. s ukopčanim i uključenim vanjskim hdd-om restartati pc i sačekaj da učita isti ili 2.  s ukopčanim i uključenim vanjskim hdd-om shut down pc startaj i sačekaj da učita isti

probao to, no vec sam naveo da hdd nema dodjeljeno slovo, i neda mi da ga dodam zato nevidim disk u my computer, a u disk menageru ga vidim

17 godina
neaktivan
jazika kaže...

nemam :/

pa kak to rijesit, mislim taj slab napon usb portova?

A gle pitanje je jel to to... ja ti govorim laički...

Riješiti... vjerojatno promjenom matične... to su vjerojatno default postavke njenog distribuiranja napona... drugačije ne znam...

A mozes nabaviti Y kabl isto tako, AKO je do napona stvar...

16 godina

-usput, provjeri postavke u BIOSu, tj dali je USB na Full speedu ili na legacyju.. nije provjereno (možda slučajno) ali može utjecati na napon (razlika 1.1-2.0 standarda)

edit: - pošto je u većini slučajeva uključena opcija 'auto' koja se detektira kod paljenja i tad HDD radi (na nekim MBO)... pitanje je sam dali na određenom chipsetu tj verziji BIOSa uopće utječe na ponašanje ili mora biti uključen HDD kod paljenja (nepraktično).

Najlogičnije rješenje je kupnja Y-kabela ili USB-2.0 kontrolera (poželjno da ima dodatno napajanje...)..

Ali to tek kad se utvrdi da je napon uzrok problema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 19:39 (ihush).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-usput, provjeri postavke u BIOSu, tj dali je USB na Full speedu ili na legacyju.. nije provjereno (možda slučajno) ali može utjecati na napon (razlika 1.1-2.0 standarda)

Vidiš na to nisma ni pomislio...

Glavno meni na 1.1 radi dobro... to je sve sto mogu reci...

14 godina
protjeran

To ti je 90% problem do samih windowsa, ja sam nadavno imao isti problem ali iskreno više ni ja sam ne znam kako sam ga točno riješio jer sam probavao sto stvari...

Evo ostala mi je spremljena stranica pomoću koje sam riješio problem. Evo ti link pa ako ti može šta pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Ovo je upalilo,hvala ti..

Deinstalirao sam drajvere upalio pc -on je sam opet instalirao i sad je ok..

prije toga disejblo onajlegacy u biosu, i nekako mi je sad brzi prijenos..

Hvala svima te Sretan Bozic svima

15 godina
neaktivan
Komp ne prepoznaje wd hdd 320 hdd-t-com-ov

Ljudi ovako ja sam isto dobio wd 320GB od t-com-a i računalo mi ga uopće ne prepoznaji kao da nije uključen nema ga ny u mojem računalu ni u computer managmentu -strogare -disk managment,

pa ako tko zna u čemu je problem neka mi kaže!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

isto, nece!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

hitno mi je potrebna pomoc.. imam posudeni hdd.. frendica mi ga posudila da si prebacim neke slike i filmove i sve je bilo super..radio je normalno i onda sam ja ostavila ustekan hdd u komp i nisam nista radila..i sve je zablokiralo..resetirala sam komp i ustekala ponovno hdd..kad sam ga ustekala prepoznao je usb ali uopce ga nije ucitao (mislim na hdd).. znaci u my computeru ga ne mogu pronaci..isla sam na disk management i tamo je naznacen pod disk 2, kad otvorim disk management trazi mi: initialize disk..probala na to ali miu izbaci incorrect function..u disk managementu pise disk 2 unknown not initialized, a u drugom stupcu 15,89gb unallocated..kad idem na taj stupac gdje pisu gb-i desni klik, sve je sivo osim properties i help-a..

sto da radim? moram ga vratiti nekako jer ne prepoznaje mi particiju i ocajna sam..hitno mi treba pomoc :(

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Jesi probo otić u Disk Managment i dolje di su ti nacrtani diskovi stisni desnu miša i stisni mark partition as active!

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Komp ne prepoznaje wd hdd 320 hdd-t-comov

ne ponudi mi uopce to.. :/

14 godina
neaktivan

Tema je stara,ali ako jos neko bude imo problema sa STRUJOM usba pogledajte imate li jumper za overvoltazu usb (ja imam pa govorim iz vlastitog iskustva)

Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice