HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 120.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: HDD poskupljenje
SIKO kaže...
"zrimo kaže...

Koliko smo mi ovamo U BiH  zaostali još nije stigla vijest o poplavama, ovdje možeš kupit HDD 500Gb za 100km=400kn, al je zato sve ostalo papreno skuplje."

nije istina...

ja cekao placu prvog da si kupim za storge Hdd WD Green 2TB i tako ja 1.11 odem do Geneleca da uzmem Hdd za 168KM=672KN (koliko je bio 10tak dana prije tog) kad tamo cijena hdd-a 305KM=1220KN, a danas mu ce cijena 336KM=1344KN! nakon toga sam zvao sve jace firme u BiH, i sve ostale u mojoj regiji i u svih je poskupio i ja na kraju na piku kupim 2 polovna iz potpisa za 200KM=800KN!

Pa šta se čudiš kad kupuješ u Genelecu {#}, pa i ja kažem ovi na Piku ne znaju da je poskupilo možeš dosta jeftino kupit kao i u nekim radnjama.

16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Ja narucim bilo sta u linksu (u poslovnici, da neplacam 55kn postarine) i robu cekam minimalno 10 dana.. sramota

ma di to.. ja sve dobijem u roku 2 dana u poslovnicu, jer ti oni narucenu robu posalju prvom dostavom koja krece - Kada sam kupovao Mugen-a + 2 ventilatora, a i kasnije kada sam narucivao WD CGreen sve je doslo odma sljedeci dan. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ne volim placati 30% vise. U Linksa se isplati kupovati jedino kad je nesto na akciji (ako i tada) i ono sto nema nigdje drugo. Zato danas postoji Portio. Kupujes kod Linksa a placas jeftinije. Kad udju u PDV nek zatvore Portio, otvore drugi web shop i tako dalje. Varaju drzavu a idu u prilog kupcu (i sebi). Di ces bolje!

6 0 hvala 4
15 godina

Ima ko kakva iskustva s Portio-m (pošto vidim da ovaj BlueMax spominje :D)? Mislim kupit novu konfu al svugdje skupo, jedino kod njih su cijene HDD-ova (i još ponekih komponenti) 100-200kn niže (ovisno)?

Koliko dođe poštarina, kod narucivanja konfe po komponentama?

Izgledam glup što sad idem kupovat, no jbg, poplave... A meni treba, ne mogu sa ovim šrotom ništa...

14 godina
neaktivan
hardrock kaže...

Ima ko kakva iskustva s Portio-m (pošto vidim da ovaj BlueMax spominje :D)? Mislim kupit novu konfu al svugdje skupo, jedino kod njih su cijene HDD-ova (i još ponekih komponenti) 100-200kn niže (ovisno)?

Koliko dođe poštarina, kod narucivanja konfe po komponentama?

Izgledam glup što sad idem kupovat, no jbg, poplave... A meni treba, ne mogu sa ovim šrotom ništa...

Ovdje imas temu u Portiu

http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/portio-informatika/115368.aspx

i razna, medju kojima i moje, iskustva kupaca.

sto se mene tice, odlicna ponuda, brz feedback i vrhunska usluga.

ispod 2000kn postarina je 55kn a iznad toga besplatno. ako imas jos nekih pitanja radije ih u linkanoj temi postavljaj nego tu.

13 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Navodno je glavni problem bilo to što proizvođači hardova kupuju precizne motore od Niteca, kojem su, kao, tvornice bile poplavljene. A Nitec navodno proizvodi 80% tih motora. Time se sugeriralo kako nedostaju glavni dijelovi za hardove i bude bila "suša".

Međutim, "The Register" piše kako je Nitec već osoposobio dio pogona. I to je samo jedan od njihovih tajlandskih pogona - nisu svi izgleda bili poplavljeni. Pogoni u Kini i na Filipinima bi trebali pojačanom proizvodnjom ublažiti ispadanje tajlandske tvornice iz pogona.

http://www.channelregister.co.uk/2011/11/08/nidec_update/

"Flood-hit HDD parts supplier resumes production
Motor maker Nidec re-opens two factories...

Major disk drive motor supplier Nidec has resumed production at several facilities in Thailand, but continues to deal with damage to six sites that are still under water...

Of the supplier's remaining operations in Thailand, two factories were not impacted by the flooding and a further six remain inundated, with operations obviously suspended...

According to reports in Digi Times, Nidec is leaning more heavily on its two production sites in the Philippines, raising monthly build rates from 15 million to 25 million units. And in China, capacity is to rise by 50 per cent to 15 million units...."

Zvuči li ovo vama kao da nedostaje 80% preciznih motora za hard diskove?

Ili... Oh, nije valjda netko pokušavao proizvesti paniku i nabrzinu zaraditi? Recimo kao u slučajevima skokova i rekordnih razina cijena nafte, žitarica, kakaovca i sl.

8 0 hvala 8
17 godina
boing24234 kaže...

Oh, nije valjda netko pokušavao proizvesti paniku i nabrzinu zaraditi? Recimo kao u slučajevima skokova i rekordnih razina cijena nafte, žitarica, kakaovca i sl.

...i RAMA, nemoj zaboraviti ram. 2009. godine je memorija poskupjela 300% a tada je razlog bio

potres u Taiwanu. I bome, dosta je trebalo da se ustabili cijena, naši dućani se nisu trgali sa

praćenjem spuštanja cijena kako se stabilizirala opskrba.

Da se vratim na Nidec, ovime će im proizvodnja biti na oko 100 milijuna motora, kažu to je ipak 30 milijuna manje nego mjesec ranije,

ali ebemu, onda to nije baš neka strašna nestašica i razlog za povišenje cijena 300% !!!!

Zgodan članako o ovoj "anomaliji" je ovdje, i potvrđuje istu pjesmu koju imamo ovdje (gdje je pak navodno Links pokupovao sve hardove

po šoping centrima i veleprodaji).

15 godina
HDD poskupljenje

Bratu upravo odlazi hard i blue od wd od 500gb ja platio 400kn sad isti je 600kn :OOO

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako je krenilo uskoro ce bit kao i prije...

HDD HDD

16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Činjenica je da živimo u megalomanskom društvu i trčanju za parama svi bi htjeli jahte poput nekog magnata i milijun četvornih kilometara zemlje i nije ih briga za druge,reko ja ajmo naći desetak diskova po povoljnim cijenama tj negdje gdje su cijene još normalne i nađem na nabavi Samsung spinpoint f3 500 gb po cijeni od 545 kuna i pošaljem upit za ponudu za malo više od 2 komada dotičnoj firmi sa nabave net i u momentu zaprimana mog maila(pozorno sam pratio) cijena je promjenjena na 675 kuna i došla mi ponuda sa 3% popusta na novu cijenu.........čini se meni da svi iskorištavaju ove poplave da bi dodatno zaradili.

po meni to nije uredu nikakav prestanak proizvodnje HDD-a jer vjerovatno ih ima dosta na lageru.

Samim podizanjem cijene na tako astronomske cijene koče razvoj IT tržišta i smanjuju sami sebi profit što očito u nas hrvata nikad nije bilo bitno,lakše je zatvoriti firmu i dati otkaz............

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skyreeper kaže...

Činjenica je da živimo u megalomanskom društvu i trčanju za parama svi bi htjeli jahte poput nekog magnata i milijun četvornih kilometara zemlje i nije ih briga za druge,reko ja ajmo naći desetak diskova po povoljnim cijenama tj negdje gdje su cijene još normalne i nađem na nabavi Samsung spinpoint f3 500 gb po cijeni od 545 kuna i pošaljem upit za ponudu za malo više od 2 komada dotičnoj firmi sa nabave net i u momentu zaprimana mog maila(pozorno sam pratio) cijena je promjenjena na 675 kuna i došla mi ponuda sa 3% popusta na novu cijenu.........čini se meni da svi iskorištavaju ove poplave da bi dodatno zaradili.

po meni to nije uredu nikakav prestanak proizvodnje HDD-a jer vjerovatno ih ima dosta na lageru.

Samim podizanjem cijene na tako astronomske cijene koče razvoj IT tržišta i smanjuju sami sebi profit što očito u nas hrvata nikad nije bilo bitno,lakše je zatvoriti firmu i dati otkaz............

Nemoj me krivo shvatiti, al što bi ti sa tih 10 diskova? Prodao ih i ponešto zaradio? A nisi li tako onda isti kao i ovi koje spominješ u svom postu? Ti sigurno nebi bio dobročinitelj i tih 10 diskova prodao po staroj cijeni, nego bi ih prodao za više nego što si ih kupio, točnije rabljeni disk bi prodao skuplje nego je bio prije novi....

Sad kad su tebi digli cijenu, onda je nastao problem i automatski su prodavači megalomani i koče IT tržište, ali da je cijena ostala ista, ti nebi prezao napraviti istu stvar....

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 14:14 (Berko).
13 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

kolko kosta hard od 160gb?

COD4:HypoX

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ni pitanje, ni nick, ni avatar, ni "moj PC"... nije smijesno.

Ne ide ti komedija, probaj nesto drugo.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Berko kaže...
skyreeper kaže...

Nemoj me krivo shvatiti, al što bi ti sa tih 10 diskova? Prodao ih i ponešto zaradio? A nisi li tako onda isti kao i ovi koje spominješ u svom postu? Ti sigurno nebi bio dobročinitelj i tih 10 diskova prodao po staroj cijeni, nego bi ih prodao za više nego što si ih kupio, točnije rabljeni disk bi prodao skuplje nego je bio prije novi....

Sad kad su tebi digli cijenu, onda je nastao problem i automatski su prodavači megalomani i koče IT tržište, ali da je cijena ostala ista, ti nebi prezao napraviti istu stvar....

Ne nebi ih prodao to smo se nas tri htjeli opskrbiti u slučaju da nekom triba i za nas isto jer radimo neke stvari imamo neke modove i kučište u izradi koje naravno če ići u prodaju ako uspije to napraviti ali sad pošto su ti HDD skočili u nebu sam naš projekt poskupljuje za nekih 100-150 posto što mi se nikako ne sviđa jer plan je bio omogućiti našim gamerima što jeftiniju kantu za igrati (ne govorim on 2-3 tisuće kuna).....ja govorim čisto iz moje perspektive kao potrošač............na kraju krajeva uvijek se može njegdje iskopati manjoj cijeni ali nama triba više od jednog komada i sad nažalost zbog ovakve situacije cijeli projekt stoji i neće biti gotov do božića što mene i moje frendove koji radimo na projektu užasno rastužilo..........a prodavači će uvijek biti megalomani jer znam iz prve ruke kako to funkcionira (žena mi je knjigovođa).......sad mi reci jeli se ti slažeš sa ovim poskupljenje i budimo relani masu IT stvari imaju preveliku cijenu jer kad pogledaš da jedna low profile VGA u proizvodnji košta do 15 dolara a kod nas se prodaje za 100 pa i više dolara to je smiješno isto tako i sa diskovima one cijene su bile normalne i prihvatljive........sad se događa to da se cijene lagano dižu na sve proizvode jer u konačnici low end konfiguracija se nemože sklopiti ispod 2000 kuna sad ako ideš u dućan...........

So say We All
15 godina
HDD poskupljenje

idem jučer malo po metrou u osijeku...

1 kg pršuta lijanović 265 kuna.

1 kg sličnog hrvatskog 245 kuna.

1 kg kulena industrijskog bezveznog cca 150 kuna.

to je muka.

no, svako zlo za neko dobro: ionako treba pospremati storage i pobrisati idiotske filmove, serije i ostale gluposti koje ionako nikad nećemo pogledati.

kad se potrudiš eto prostora a neka si lijanovići i linksi nabiju u guzicu pršut po 265 ili gigabajt po 2 kune... {#}

kilo šunke, domaće, slavonske, vrhunske, 65 kuna. {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
all_or_nothing kaže...

1 kg sličnog hrvatskog 245 kuna.

1 kg kulena industrijskog bezveznog cca 150 kuna.

to je muka.

no, svako zlo za neko dobro: ionako treba pospremati storage i pobrisati idiotske filmove, serije i ostale gluposti koje ionako nikad nećemo pogledati.

kad se potrudiš eto prostora a neka si lijanovići i linksi nabiju u guzicu pršut po 265 ili gigabajt po 2 kune... {#}

kilo šunke, domaće, slavonske, vrhunske, 65 kuna. {#}

Aj brate pošalji meni te šunke i mao kulena domaćeg {#}{#}

So say We All
17 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Pa šta se čudiš kad kupuješ u Genelecu {#}, pa i ja kažem ovi na Piku ne znaju da je poskupilo možeš dosta jeftino kupit kao i u nekim radnjama.

Pored uzroka vezanih za poplave na Tajlandu u BiH se poklopilo i stupanje na snagu "Zakona o autorskim i srodnim pravima" pa moramo i našim nadri-umjetnicima plaćati kad kupujemo hard diskove i optičke medije.

Da, i CD i DVD-ovi će poskupiti samo još ne znam tačan procenat. To se još ne vidi u prodavnicama jer svi imaju velike zalihe. Ali sav novi uvoz hard diskova i optičkih medija će biti oporezovan ovim našim ZAMP-om.

16 godina
protjeran
dragans kaže...
zrimo kaže...

Pored uzroka vezanih za poplave na Tajlandu u BiH se poklopilo i stupanje na snagu "Zakona o autorskim i srodnim pravima" pa moramo i našim nadri-umjetnicima plaćati kad kupujemo hard diskove i optičke medije.

Da, i CD i DVD-ovi će poskupiti samo još ne znam tačan procenat. To se još ne vidi u prodavnicama jer svi imaju velike zalihe. Ali sav novi uvoz hard diskova i optičkih medija će biti oporezovan ovim našim ZAMP-om.

ah, napredujete polako...to se kod nas plaća odavno...ako želite u EU, moraćete puno toga promijenit...

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
13 godina
protjeran
HDD poskupljenje

Ja neznam zasto je ova tema pretrpana porukama tipa: ''Taj sam HDD prije 2 tjedna platio 300 sad je 239232.''

Pa svi znamo da su hardovi prije 2 tjedna kostali puno jeftinije, nismo retardirani.

0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
mdzr. kaže...

Ja neznam zasto je ova tema pretrpana porukama tipa: ''Taj sam HDD prije 2 tjedna platio 300 sad je 239232.''

Pa svi znamo da su hardovi prije 2 tjedna kostali puno jeftinije, nismo retardirani.

Ja ne znam zašto član koji je 0 dana na forumu prigovara ostalim članovima.

SK crew
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
mdzr. kaže...

Mod ga je nagradio edukativnim crvenim {#}

Ofc.
15 godina
neaktivan
Pranja kaže...
mdzr. kaže...

Rekao bih da si nježnijeg spola koliko si osijetljiv/i, prigovor stoji na mjestu(za HDD). Forumu pa tako i pojedinim članovima nije stalo do demokracije i slobode govora pa makar ona dolazila od početnika.

Poruka:

BUDI MUŠKO! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 17:17 (Wuk19).
16 godina
neaktivan

Član koji je 0 dana na forumu i dolazi ''lajat'' na sve ostale je u 99 % slučajeva već (barem) jednom protjerani troll (ili netko s multi accountom) ,pa je zato opaska na mjestu!

Ako tebi to smeta ,budi pametno muško ,ne obaziri se!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 17:28 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Član koji je 0 dana na forumu i dolazi ''lajat'' na sve ostale je u 99 % slučajeva već (barem) jednom protjerani troll (ili netko s multi accountom) ,pa je zato opaska na mjestu!

Ako tebi to smeta ,budi pametno muško ,ne obaziri se!!

Ja na njegov post gledam sa svog stajališta tj. i mene smeta nepotrebno slaganje poruka takvog tipa, bolje da taj prostor popune trgovinama koje nude najniže cijene trenutno.

Što se tiče trolanja i multi acc. OK, ali ne vjerujem da je to naš slučaj, možda griješim?

Uglavnom se ne obazirem na takve postove pa stoga i fraza BUDI MUŠKO.

Ne NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 18:00 (Wuk19).
16 godina
neaktivan

Ako ti smeta i misliš da nešto nije u redu klikni na Prijavi ,ne raspravljaj i ne podcjenjuj druge forumaše!! A sad stani s odgovorima ,jel ću ja kliknut na to ,jel je sve ovo opaki OT!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 17:46 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Što kažem tako i jest! 

No, dosta! Prijetnje ne toleriram, završimo s pričom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
all_or_nothing kaže...

Lijanović? buahahahha..kupovali u Mađarskoj, prepakiravali u Hercegovini i prodavali kao njihovo..nije li tako išla priča prije nekoliko godina?

14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Zaista mi nije jasno zasto nekome, u temi koja se zove "HDD poskupljenje", smeta sto neko drugi istice cijenu nekad i cijenu sad? Totalni ontopic. Ljudi su ogorceni zbog ovoga, neki su i odustali od kupnje cijele konfiguracije zbog toga. Ako neko ne zeli to citati - ne mora. Ima puno drugih tema na forumu. Mene je prijatelj prije par dana zamolio da mu sastavim konfiguraciju i ja sam mu je sastavio bez HDD-a. Nemam mu obraza savjetovati kupnju necega sto je u nekoliko dana poskupjelo 400%. Savjetovao sam mu da kupi 120GB SSD a za storage da nadje kakav jeftin ili polovan eksterni dok se situacija ne normalizira.

3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
HDD poskupljenje

Ako netkome treba disk, ja imam jedan od 1000 GB, sa ili bez ext. kučišta.

Za dodatne informacije, PM.

Ispričavam se na off topicu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 21:35 (Phantom_RI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDD poskupljenje

Meni je svejedno. Nema toliko puno teksta za pročitati "bilo je xxx a sad je yyyy, omg", pa

ili preskočim, ili pročitam svejednim pogledom... Ok, možda se zagubi zbog osobnih

doživljaja i izvještaja neka informacija, to stoji, ali ništa što nije uobičajeno za ovaj forum:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice