HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 119.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HDD poskupljenje
nkdz kaže...

Obratite pažnju na ovu diskrepanciju, HDD-ovi su poskupili za 100%, u nekim slučajevima poskupljenje je još drastičnije, a na Tajlandu se ukupno proizvodi (samo) 20-25% diskova.

Istina da se proizvodi samo 20-30% HDD-a, ali tamo je jedna tvornica (ako ne i jedina tvornica) koja proizvodi mehanizme za HDD-e. Nema mehanizma, nema HDD-a.

Za ocekivati je da ce i laptopi poskupjeti i da ce uskoro biti nestasica (kraj 11, pocetak 12 mjeseca).

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 8:04 (New_One_2011).
14 godina

jer mi se onda isplati kupovat one a-data hdd-vidio sam externi od 2 tb za 1000 kuna..kaj mislite?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ufff, strašno Samsung F3 pa da dode i od 1300 kn !!! a ja ga platio prije 8 mjeseci 470 kn u linksu

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
HDD poskupljenje

Isuse Bože kako je to nenormalno postalo !!!

Ja sam kupio Hitachi disk prije 27 mjeseci u Linksu od 1 TB za 570 kuna, sad baš pratim taj porast cijena i sve se bojim kamo to vodi.

Pitanje je kada će se situacija polako dovesti u normalu, a u skladu s njom i cijene diskova.

Sada sve poskupljuje : prijenosna računala, eksterni diskovi, Media Playeri sa ugrađenim diskovima, DVD snimači s ugrađenim diskovima, uglavnom sve što ima disk u sebi.

Baš nedugo sam frendu slagao konfu, u ADM-u, Samsungov top model, F3, bio je 410 kuna, a sad je ravno 600 kuna, znači poskupljenje od zamalo 200 kuna.

A da ne govorim koliko su poskupjele već ionako skupe trgovine, disk od 320 GB nešto iznad 800 kuna, makar barem 50 posto trgovina ima diskova na skladištu dovoljno za naše potrebe, ali eto, nema veze što su ti diskovi stigli prije poplava, trgovac ne bi bio trgovac da ne prati ekonomiju i situaciju, i sukladno s time cijenu nabija. 

Ništa novoga, bit će malo hebeno, ja sam svoj storage riješio odavno, a tko mora hitno riješiti, BOL ili Njuškalo, da se naći dobar disk za dobru cijenu.

A baš sam mislio složiti jednu internet konfu da malo laptopu smanjim rad tijekom dana,ali sa ovakvom cijenom diskova, očito se moram strpiti još !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Upravo razgovarao s dobavljačima, cijene hardova će ić još gore, jer ih jednostavno nema dovoljno, neki ih sad samo isporučuju u gotovim konfama, posebno ih NEMA.....

15 godina
protjeran

Milina.

500GB AAKX je trenutno preko 730kn u svim shopovima,

za dva-tri dana se očekuje da će ići preko 900kn:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9531

A evo i updateane cjene:

http://www.brkcomp.net/western-digital-caviar-blue-500gb-s-ata3-16mb-cache-7200-rpm-wd5000aakx/19971

http://www.brkcomp.net/wd5000aakx-500gb-16mb-7200-sata-6gbs/wd-500-sata3-16

http://www.infospot.hr/Pretraga-artikala_2025007.html

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=WD5000AAKX

http://www.magazinrs.hr/hdd-desktop-western-digital-caviar-blue-35-500gb-16mb-serial-ata-iii-600/WD5000AAKX

Soma kuna za WD Blue 500GB AAKX? Najs! {#}

Imam ih 100 u skladištu po cjeni od 639kn, morat ću malo podići da budem kolegijalan,

da ne rušim cijenu webshopovima, ipak oni nisu meni rušali cjenu cijelu godinu.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

pogledajte ako ste u mogućnosti u Emmezzeti...ja neki dan kupio WD Caviar Blue 500GB za 379kn...isti takav u linksu 1099kn...

nisam imao namjeru kupovati taj disk mali kapacitet mi je, ali bilo mi je hitno i daj šta daš...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Jučer sam čovjeku sklapao konfiguraciju i popodne u Linksu uzeli Samsung F3 od !TB za 819 kn. Danas gledam već je 1339 kn!!!

World Championships: 7, GP started: 286, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,511

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Jučer sam čovjeku sklapao konfiguraciju i popodne u Linksu uzeli Samsung F3 od !TB za 819 kn. Danas gledam već je 1339 kn!!! 

Ajme, di će nas cijene poludit. Uh, moram bacit pogled hard disk za laptop a ovaj moj u banani (bad sector)

15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Moj WD Green od 1TB prije godinu dana bio 700 kn, sada 1300  {#}  (links)

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blacko kaže...

Moj WD Green od 1TB prije godinu dana bio 700 kn, sada 1300 {#}  (links)

Taman izvadio račun/garanciju i gledam, WD Green 1TB 559 kn links... ahhh to su bila vremena

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=051510&naziv=sata :| isplative kupnje..

Meni baš riknuo storage disk i prošli tjedan gledao isti ovaj cijenik..upao mi u oko Spinpoint od 500gb za oko 350kn (ako se dobro sjećam) i planirao ga uzet, a sad samo par dana kasnije isti taj disk 1000kn..

A niš, za sad ostajem na WD od 80gb, 15gb free space available. \o/

Jhva Elohim Meth.
16 godina
HDD poskupljenje

Ma sve trčim da ga kupim.

Sve su to lopovi   držali ih u skladištima i ajmo sad udvostručit cijene.

Ma nabijem ja njih, imam još uvijek ispravne one stare od 20,40. gb poslužiće

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDD poskupljenje

Asus facing HDD shortage due to Thailand floods, only has enough to last the month

http://www.theverge.com/2011/11/1/2529159/asus-facing-hdd-shortage-due-to-thailand-floods

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HDD poskupljenje

Seagate Baracuda od 250 gigi.Ni garancije ni bad sectora ali se dobro drzi nakon 4 godine.Drzi se moj dragi Seagate,nije vrijeme za mijenjanje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
13 godina
HDD poskupljenje

Ovako posto mislim kupovat novi komp za Bozic ili tamo 1. mjesec zanima me oce pasti cijene do tad ili da sad kupim neki? Jer nezelim dat 1k kuna za hard

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Uzmi SSD dok i oni ne polude, a Boga mi i RAM-i dok su džabe..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Nebu to poludjelo bez brige,

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDD poskupljenje

asti srca srića da nemam potrebu za hdd-om sad, a prijatelj si slaže konfu, sad je u banani samo takvoj

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
nasao sam sada wd od 500 gb za 400kn pa sam mislio uzet to i onda sam miran?
14 godina
protjeran

hvala bogu da sam uzeo svoj od 500 gb prije svega ovoga, 325. sad gledam i cijene su po 700 već. dupla svota, pa to više nije normalno

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi
15 godina
HDD poskupljenje
Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 13:35 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
guB kaže...

Ja sam kupio 2TB WESTERN DIGITAL Caviar Green u 6.mjesecu za 649kn.

Sada je 1299kn !!!  {#}

OMG sada košta 1800kn {#}

Ja sam ga platio 560kn oko 6. mjeseca. Danas za pare jednog WD Green 2TB sam mogao kupit 3 komada i još bi mi ostalo za par pivi, ćevape i za bus.

There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the force.
15 godina
neaktivan
sLim95 kaže...
nasao sam sada wd od 500 gb za 400kn pa sam mislio uzet to i onda sam miran?

Naravno , ja ću od prijatelja za 220 kn dobit WD caviar blue s još 2 godine gare :D

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
13 godina
HDD poskupljenje

Nista onda ja uzimam ovaj hard, nego zna li se kada ce otprilike biti normalizacija cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

šta kažu analitičari, kada bi se mogle opet normalizirati cijene?

edit: evo pretekli me :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 14:23 (Canis).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kako sam citao par clanaka po stranim forumima,nema snizenja narednih godinu dana,vec naprotiv,da ce i sljedece godine bit poskupljenje jos za 100 %.. ne preostaje nist drugo nego krunicu u ruke i par serija izmolit da mi HD izdrzi jos bar 2 godine xD

16 godina
neaktivan
Breksi kaže...

kako sam citao par clanaka po stranim forumima,nema snizenja narednih godinu dana,vec naprotiv,da ce i sljedece godine bit poskupljenje jos za 100 %.. ne preostaje nist drugo nego krunicu u ruke i par serija izmolit da mi HD izdrzi jos bar 2 godine xD

Mislim da je to ipak malo (PUNO!) previše!{#} Još 100%?!  {#} Pa da su cijene porasle i zbog otežanog transporta, i zbog otežane proizvodnje, i zbog otežanog isporučivanja i kajtigajaznam, govorite vi što hoćete, ali to nije normalna cijena.

Ja pomognem, ti stisneš hvala.
14 godina
protjeran

a si vidio cijene, neki diskovi su već 3 puta skuplji. a tek je krenulo

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Slažem se s Don Kihotyjem, da su cijene jako porasle jer je sad zbog poplava sve otežano, razumijem da poskupe za 50%, čak i 90% ali za 3x skuplje, to je nerealno. Netko nas vara  {#}

Ja pomognem, ti stisneš hvala.

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice