Možda će za nekog biti otkrivanje tople vode a možda ne.
Prije nekoliko mjeseci iz Italije sam dobio externi hard disk Pecard Bell Sprint Store & Save 3400 i od samog početka je "štekao" - nikako da prebaci sve podatke - samo dio i to one kraće kao što su jpg., MP3 i sl.
Sve sam uradio by the book ali opet ništa. Mislim, u kvaru je....pa nakon par mjeseci opet pokušavam do ludila.
Formatiram ga i u NFTS i FAT 32, te s ovim, te s onim programom...sati prolaze - ništa.
Javljanje grešaka su brojne, kao što su:
Windows was unable to save all the data for the file H:\$Mft pa
The specified I/O operation on/device/harddisk1/dr5 was not completed before the time-out period expiried i niz još drugih.
Pokušavam i sa BUG-ovim malim programom FastCopy ide,ide ali opet stane i pojavi se greška.
Googlam tražeći rješenje iskazanih grešaka a kad tamo cijela nauka, iživljavaju se dečki. Ali, naletim na jednog koji je ima sličan problem i kaže kako je on uspio rješiti jednostavno.
Naime isto kao i ja ima razdijelnik USB-a (za printer, scaner, kameru i sl.) te je oslobodio jedan USB port direktno na kučištu PC-a, spustio na kučište ext.HD (jer je originalan USB kabel kratak - 60 cm.) i sve je bilo OK.
Pokušam i to, BTW ne vjerujući baš, i gle čuda - podaci naprosto lete sa PC-a na ext.HD !
Bez greške.
Provjerim na ext.HD i stvarno - sve je OK.
Ako sam pomogao nekome koji ima sličan problem, bit će mi zadovoljstvo da mjesecima ne traži "glupe" greške kad je sve tako jednostavno.
-----------------------------------------------------------
Kad smo već kod googlanja, mjesecima na svim torrentsima, P2P i rapidshare tražim samo jedan song i ne mogu ga naći: Peppe Merolla - He Cumpare pa ako netko ima, plz.