Samsung LE32D550

poruka: 263
|
čitano: 118.369
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung LE32D550
Don Kihoty kaže...

Moje postavke za TV:

Mode: Standard

White Balance Settings : 

R-Offset : 25

G-Offset : 25

B-Offset : 25

R-Gain : 25

G-Gain : 25

B-Gain : 25

Sa tim postavkama sam dobio najprirodniju sliku, bez crvenih faca i mliječne bijele boje, odnosno plastične slike.
Također sam našao ove postavke na netu, ali ih nisam ni isprobao, jer sam radio po svom oku:

da, no ako bi malo promijenio RGB Gain onda ti taj colour tone nebi bio kao sad, tj, u service modu svaki TV ima drugačije podešen RGB mod (service mode ima malo drugačije kontrole i zato njih ne može korisnik mijenjati).

tako da ako je kod tebe bolje ne znači da svi moraju staviti colour tone na off.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
15 godina
protjeran

Dali netko ima ikakvu informaciju dali

postoji custom firmeware koji riješava mnoge probleme sa ovim TV-om.

1. Spor je kao mrtvo tele -> odziv na daljinac traje 1-2 sekunde previše.

2. USB player je prilično loš. Ne prepoznaje dosta formata zvuka, zablokira

ako je fajl veći od 20GB itd itd itd.

Hvala

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
Don Kihoty kaže...

Dali netko ima ikakvu informaciju dali

postoji custom firmeware koji riješava mnoge probleme sa ovim TV-om.

1. Spor je kao mrtvo tele -> odziv na daljinac traje 1-2 sekunde previše.

2. USB player je prilično loš. Ne prepoznaje dosta formata zvuka, zablokira

ako je fajl veći od 20GB itd itd itd.

Hvala

Od samog početka si protiv Samsunga TV-a, zašto si ga uopće kupio?

Da samo napišem neke od tvojih izjava:

• nebi nikad kupio Samsung TV za sebe
  • znam da Samsung ugrađuje smeće od kondezatora - i da neće potrajati više od 3 godine

Vidi čuda, ima Samsunga koji rade zasad uredno 7-8 godina, ma ko bi reka...

Nego, glede TV-a, nemam takvih problema ka ti gore napisanih.

Uredno mi rade i mkv-i veći od 20GB te je odziv u granicama normale, daleko od "mrtvog teleta".

Možda je to sveprisutna odbojnost prema Samsung TV-ima?

Doduše, neznam zašto si kupio ovaj TV pošto si mrzioc Samsung TV-a, ja bi rađe kupio neki drugi proizvod i živio u miru i spokoju {#}

BTW, Samsung ima ponajbolje USB playere u TV-ima, koristio sam skuplje Panasonic, Sony i Philips TV-e te se mogu sakriti iza Samsung/LG USB playera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 8:26 (Virty).
15 godina
protjeran

Za što sam ga kupio? Za 600kn i 63kn troškova novih Sanyo kondezatora.

Spor je. Učitavanje samog diska traje - sigurno 10ak sekundi,

dok na Wii kozoli disk učita čim ga spojim.

Ne dešava se problem sa svakim filmom, ali sa nekim da, samo stoji u desnom gornjem uglu "loading"

i ne reagira na daljinac. Jedino riješenje - ištekati iz struje.

Pri uključivanju - treba mu 7-8 sekundi da prikaže "Samsung" logo, i još bar toliko da počne reagirati na daljinac.

Dakle ako pritisnem "source" poslije startanja TV-a, treba mu cca 5-6 sekundi da samo na to reagira.

Kad sve učita, stabilizira se, ali svaki put kad se pokreće menu, trom je.

I kako misliš "ponajbolji" USB player? Štur je i nema NIKAKVIH opcija.

1. Nema mogućnost promjene omjera displaya dok se gleda film sa USB-a, dakle 16:9/16:10/4:3, NIŠTA se ne može mijenjati.

2. Ne može se namještati veličina, položaj i boja titlova, niti postoji ikakva mogućnost da se stavi "sjena" ispod titlova, da se bolje vide 

na bijelim površinama.

3. Ne postoji mogućnost da se film nastavi gledati tamo gdje se stalo.

Dakle u tri osnovne stvari kao player zakazuje, nema priče o "ponajboljem playeru".

Sve bi se to softwareski MOGLO riješiti, no očito to nitko NE ŽELI riješiti.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Za što sam ga kupio? Za 600kn i 63kn troškova novih Sanyo kondezatora.

Spor je. Učitavanje samog diska traje - sigurno 10ak sekundi,

dok na Wii kozoli disk učita čim ga spojim.

Ne dešava se problem sa svakim filmom, ali sa nekim da, samo stoji u desnom gornjem uglu "loading"

i ne reagira na daljinac. Jedino riješenje - ištekati iz struje.

Pri uključivanju - treba mu 7-8 sekundi da prikaže "Samsung" logo, i još bar toliko da počne reagirati na daljinac.

Dakle ako pritisnem "source" poslije startanja TV-a, treba mu cca 5-6 sekundi da samo na to reagira.

Kad sve učita, stabilizira se, ali svaki put kad se pokreće menu, trom je.

I kako misliš "ponajbolji" USB player? Štur je i nema NIKAKVIH opcija.

1. Nema mogućnost promjene omjera displaya dok se gleda film sa USB-a, dakle 16:9/16:10/4:3, NIŠTA se ne može mijenjati.

2. Ne može se namještati veličina, položaj i boja titlova, niti postoji ikakva mogućnost da se stavi "sjena" ispod titlova, da se bolje vide 

na bijelim površinama.

3. Ne postoji mogućnost da se film nastavi gledati tamo gdje se stalo.

Dakle u tri osnovne stvari kao player zakazuje, nema priče o "ponajboljem playeru".

Sve bi se to softwareski MOGLO riješiti, no očito to nitko NE ŽELI riješiti.

Jesi proba USB playere na drugim TV-ima?

15 godina
protjeran

Probao sam na Panasonic 107cm plazmi i na NOTV playeru, oba rade dobro,

zapravo NOTV savršeno, a Panasonic ima sve gore navedene funkcije.

Probao sam sa 2 diska, 1. WD 500GB USB2.0 (Buffalo ladica), 2. Toshiba 200GB USB3.0 (InterTech Sinan ladica),

i sa jednim i sa drugim isti problemi.

Sa USB stickova radi savršeno. Nema blokadi. Dakle problem je sa softwareom, trebalo bi ga malo doraditi.

Oba diska na Wii konzoli uredno playaju sve što im ubacim unutra, i prepoznaje ih isti tren kad ih priključim,

kao i oba Home PC-a. Dakle diskovi su ispravni (0 Bad sektora, 100% zdravlje u Sentinelu).

Probao sam ih reformatirati u exFAT, mislio sam da je problem na NTFS-om, nije, problem ostaje isti.

Mogu se samo nadati da će izaći Firmeware update, jer online ne nalazi ni jedan, a službeni sa web stranice ne prihvaća.

(jer je druga regija, makar skinuo sa Samsung Hrvatska, Samsung Njemačka, Samsung Engleska, Samsung USA, svejedno je).

17 godina
Samsung LE32D550

Mogu samo kazat da Samsung i LG TV-i imaju najbolje USB playere, nisu savršeni niti imaju opcija kao ostali playeri (ne TV) ali glede TV-a su najbolji.

A tek glede mkv-a, masu TV-a ima muku sa njihovim reproduciranjem.

Možda se nešto zadnjih mjeseci i promijenilo, nisam testira.

Drži se originalog firmwarea, ako ga TV ne pronađe sam na netu, nemoj niti stavljat neki koji mu možda i ne paše.

Ako ćeš i dalje pljuvat po ovom TV-u, najbolje da ne spamaš temu sa pljuvanjem i svi sretni! {#}

Prodaj ili pokloni TV nekome, kupi neki koji tebe zadovoljava i sve za 5!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa nisam pljuvao, tražio sam pomoć u vidu firmewarea/custom-firmewarea.

Sve mi se čini da je T-Com customizirao FW na modelu koji preprodaju iz MSAN-a.

Zašto to mislim? Zato što isti takav u Elektroopremi Badovinac na sebi ima zadnji Firmeware (izloženi primjerak),

a svi iz T-Coma imaju ovaj stari koji se neda updateati.

Rade istu stvar kao i sa mobitelima - zaseru ih.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Pa nisam pljuvao, tražio sam pomoć u vidu firmewarea/custom-firmewarea.

Sve mi se čini da je T-Com customizirao FW na modelu koji preprodaju iz MSAN-a.

Zašto to mislim? Zato što isti takav u Elektroopremi Badovinac na sebi ima zadnji Firmeware (izloženi primjerak),

a svi iz T-Coma imaju ovaj stari koji se neda updateati.

Rade istu stvar kao i sa mobitelima - zaseru ih.

Pišem jer svako malo blatiš TV, ali da ne trolamo bezveze, bolje da više i ne pišem.

Glede T-coma, nemam pojma da li to oni rade.

Postoji više firmwarea različitih imena, a koliko znam, ne pašu svi na svaki TV (kupljen u evropi, recimo).

Meni uredno TV napiše da ne postoji novi firmware (online provjera) iako na netu vidim da postoji verzija sa većim brojem, ali u imenu nisu sva slova jednaka.

Nisam ulazio u dubinu toga, možda je do regije ili customa ka šta kažeš.

Meni avi i mkv-i idu uredno, bez trzanja neovisno o veličini datoteke, a prebacivanje programa mi je uredne brzine (kao i kod drugih TV-a).

Jel to do firmwarea ili nećeg drugog, neznam, ali takvih problema nemam.

Usput, prije par mjeseci sam radio na Philips LCD-u od 18k kn, njemu je mkv strani pojam {#}

15 godina
protjeran

Ne ljujem, realan sam. Samsung ima najgora napajanja u TV-ima i LCD monitorima.

Laptopi i Mobiteli su im strava, ali na ovom štede i to je to.

Recimo ispravljački vod kojem prolazi napon od 14V, stavljaju filtere od 870uF/10V.

To kondezatori neće preživjeti više od 2 godine sigurno.

Zato sam ih zamjenio sa kvalitetnim Sayno komponentama, 1000uF/15V, to će raditi bar 5 godina bez frke,

ako ne i više.

Al da je TV trom naspram skupljih modela kao što je 32D6120, na njemu izbornici lete. 

I da napomenem, kod Samsung LED uređaja problemi sa napajanjem i nisu tako čest problem,

zbog činjenica što ne treba inverter za lampe.

17 godina
Samsung LE32D550

Samo šta generaliziraš i po tvom nijedan Samsung ne valja.

A misliš da nema sličnih stvari kod drugih brandova?

Bilo da je riječ o napajanju, kondenzatoru, matrici ili elektronici... ima ima...

Par ljudi koje znam, pa i moji roditelji, imaju Samsung LCD/Plazme godinama i nema kvara, vjerojatno su imali sreće {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung LE32D550

Pozz imam par pitanja...Narucio sam navedeni lcd preko web shopa jedne trgovine, ali su me nazvali i rekli da imaju isti model sa crnim stalkom, nije proziran kao kod vecina tih modela i rekli su mi da ne znaju koji je model panela..

Sada me zanima, ima li kakvih razlika posto bi svi ti modeli trebali imati proziran stalak....

Pokusao sam saznati o panelu ovoga modela od mnogih na ovom forumu ali svatko prica svoju pricu pa me zanima kako provjeriti koji je panel na samsungu i u cemu razlika između 4 razlicita panela koliko sam uspio pohvatati detalje...(A, D, i jos dve verzije panela). Tj. ima li uopce razlike u navedenim panelima i ako ima, koji je bolji da znam vratiti jer su mi rekli u trgovini ako mi ne bude odgovarao da mogu zamijeniti jer dobivaju taj model od vise nabavljaca {#}

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 6:45 (Karlovac_047).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Imaš zapravo samo jednog dobavljača, jer MSAN i Recro rade skupa.

Moj je također sa crnim stalkom, i u elektroopremi badovinac je sa crnim stalkom,

tako da nisam ni vidio modele sa "prozirnim" stalkom, i osobno to smatram bezveze.

17 godina
Karlovac_047 kaže...

Pozz imam par pitanja...Narucio sam navedeni lcd preko web shopa jedne trgovine, ali su me nazvali i rekli da imaju isti model sa crnim stalkom, nije proziran kao kod vecina tih modela i rekli su mi da ne znaju koji je model panela..

Sada me zanima, ima li kakvih razlika posto bi svi ti modeli trebali imati proziran stalak....

Pokusao sam saznati o panelu ovoga modela od mnogih na ovom forumu ali svatko prica svoju pricu pa me zanima kako provjeriti koji je panel na samsungu i u cemu razlika između 4 razlicita panela koliko sam uspio pohvatati detalje...(A, D, i jos dve verzije panela). Tj. ima li uopce razlike u navedenim panelima i ako ima, koji je bolji da znam vratiti jer su mi rekli u trgovini ako mi ne bude odgovarao da mogu zamijeniti jer dobivaju taj model od vise nabavljaca {#}

Sve koje sam dosad vidio su sa crnim stalkom a ne sa prozirnim, možda postoje i sa prozirnim, ali ih nisam vidio te je vjerojtano ista stvar.

Već sam ti pisao o panelima pa evo ukratko:

Nažalost bez da upališ TV ne možeš znati koji je panel u njemu.
Da bi provjerio koji je panel u Samsung LE32D550 moraš ući u servisni meni i to na ovaj način: TV u Standby (ugašen) stisni {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER}.

Najčešće postoje 4 panela i to: A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT.

Od Samsungovog panela možeš očekivat malo dublju crnu boju te je generalno malo kvalitetniji panel od ostalih iako su razlike male.

Koristio sam TV-e sa panelima od Samsunga i od CMO/AUO i nema velike razlike.

Ako ti prodavač daje opciju vraćanja TV-a ako nema Samsungov panel, super, vrati mu i provjeravaj redom koji ima Samsungov panel.

Ako možeš doći u dučan, provjera je laka i kratka, otpakiraj TV, uključi ga u struju i utipkaj gore navedenu kombinaciju.

14 godina
neaktivan
Virty kaže...
Karlovac_047 kaže...

Sve koje sam dosad vidio su sa crnim stalkom a ne sa prozirnim, možda postoje i sa prozirnim, ali ih nisam vidio te je vjerojtano ista stvar.

Već sam ti pisao o panelima pa evo ukratko:

Nažalost bez da upališ TV ne možeš znati koji je panel u njemu.
Da bi provjerio koji je panel u Samsung LE32D550 moraš ući u servisni meni i to na ovaj način: TV u Standby (ugašen) stisni {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER}.

Najčešće postoje 4 panela i to: A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT.

Od Samsungovog panela možeš očekivat malo dublju crnu boju te je generalno malo kvalitetniji panel od ostalih iako su razlike male.

Koristio sam TV-e sa panelima od Samsunga i od CMO/AUO i nema velike razlike.

Ako ti prodavač daje opciju vraćanja TV-a ako nema Samsungov panel, super, vrati mu i provjeravaj redom koji ima Samsungov panel.

Ako možeš doći u dučan, provjera je laka i kratka, otpakiraj TV, uključi ga u struju i utipkaj gore navedenu kombinaciju.

Evo kupljen navedeni lcd d550 i jos sam dobio panel serije A {#}

Talijan
17 godina
neaktivan
Samsung LE32D550

Ja imam problem sa spajanjem tog televizora sa AllShare aplikacijom. Radilo se o tome da ga AllShare nije prepoznavao.

Ispočetka sam mislio da je problem sa aplikacijom, pa sam pokušao sa nekoliko različitih programa - Serviio, MEZZMO... međutim kako niti jedan od njih nije prepoznao TV, pretpostavio sam da problem nije u tome.

Inače, TV se preko routera normalno spaja na internet, updateove firmwarea normalno radi.

Na mobitelu (Xperia U) imam instaliranu aplikaciju Samsung Remote - aplikacija radi bez problema i ispravno detektira TV, dakle unutar LAN-a vidi TV i upravlja njime. Mobitel također  ispravno detektira AllShare i sa računala bez problema vidim shareani sadržaj.

Probao sam na više računala, podešavao firewall, uključio sve opcije koje se tiču media streaminga, isprobavao fiksne IP adrese, probao i sa uključenim DHCP... Bez rezultata.

Onda mi je nešto palo na pamet i probao sam TV i računalo kabelom povezati direktno, bez routera.

I TV se isti čas pojavio na računalu pod Network, sa ostalim uređajima u mreži, a AllShare ga je konačno prepoznao.

E sad, obzirom da je router očiti krivac, zanima me treba li router sam po sebi podržavati tu mogućnost međusobnog spajanja ili ovisi o nekim postavkama? Je li tu bitan port forwarding? Zasad sam isključio ugrađeni firewall, ali problem i dalje postoji.

Radi se o D-Linkovom DIR-501.

0 0 hvala 0
17 godina
macak kaže...

Ja imam problem sa spajanjem tog televizora sa AllShare aplikacijom. Radilo se o tome da ga AllShare nije prepoznavao.

Ispočetka sam mislio da je problem sa aplikacijom, pa sam pokušao sa nekoliko različitih programa - Serviio, MEZZMO... međutim kako niti jedan od njih nije prepoznao TV, pretpostavio sam da problem nije u tome.

Inače, TV se preko routera normalno spaja na internet, updateove firmwarea normalno radi.

Na mobitelu (Xperia U) imam instaliranu aplikaciju Samsung Remote - aplikacija radi bez problema i ispravno detektira TV, dakle unutar LAN-a vidi TV i upravlja njime. Mobitel također  ispravno detektira AllShare i sa računala bez problema vidim shareani sadržaj.

Probao sam na više računala, podešavao firewall, uključio sve opcije koje se tiču media streaminga, isprobavao fiksne IP adrese, probao i sa uključenim DHCP... Bez rezultata.

Onda mi je nešto palo na pamet i probao sam TV i računalo kabelom povezati direktno, bez routera.

I TV se isti čas pojavio na računalu pod Network, sa ostalim uređajima u mreži, a AllShare ga je konačno prepoznao.

E sad, obzirom da je router očiti krivac, zanima me treba li router sam po sebi podržavati tu mogućnost međusobnog spajanja ili ovisi o nekim postavkama? Je li tu bitan port forwarding? Zasad sam isključio ugrađeni firewall, ali problem i dalje postoji.

Radi se o D-Linkovom DIR-501.

Ja sam prije probao i radilo mi je uredno sa D-Link DIR-300 routerom.

17 godina
Karlovac_047 kaže...
Evo kupljen navedeni lcd d550 i jos sam dobio panel serije A {#}

Super! {#}

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Probao sam na Panasonic 107cm plazmi i na NOTV playeru, oba rade dobro,

zapravo NOTV savršeno, a Panasonic ima sve gore navedene funkcije.

Probao sam sa 2 diska, 1. WD 500GB USB2.0 (Buffalo ladica), 2. Toshiba 200GB USB3.0 (InterTech Sinan ladica),

i sa jednim i sa drugim isti problemi.

Sa USB stickova radi savršeno. Nema blokadi. Dakle problem je sa softwareom, trebalo bi ga malo doraditi.

Kako i ja imam ovaj TV, prvo bi istaknuo da sam veoma zadovoljan sa njim, s obzirom na cijenu.

Nadalje, USB player je po meni dosta dobar, s obzirom da to nije samostalni DVD player.

Da li si pod NOTV player mislio na LV6TBOXHD, jer ja sa njim nisam zadovoljan, pošto mi na nijednom mkv filmu ne prikazuje titlove, dok samsung to radi uredno.

13 godina
neaktivan
Samsung LE32D550

Upit u vezi titla, ako moze mala pomoc? Model LE32D550, firmware T-MSV4DEUC-1008.0,

sve sam probao, i ime titla isto kao filma, film je avi,

al nista, cak sam i prebacio titl iz formata srt u sub,

ali nece da ucita. Inace je tv super, uzeo u t-mobileu na ugovor.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Ako ti je ime datoteke dugačko i puno točaka samo ga promijeni u netko jednostavnije.Tako je meni bilo s jednim filmom i TV je zakon za te novce
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

Nece opet, probat cu drugi film, slazem se za tv+novci, ;-).

13 godina
neaktivan
Samsung LE32D550

opet nista ni sa drugim filmom, i kad stisnem tipku ad/subt na daljinskom, kaze da "nije raspolozivo", neznam da probam noviji fw staviti?

film radi, i pokaze mi infomacije o filmu.

0 0 hvala 0
17 godina
acibic kaže...

Upit u vezi titla, ako moze mala pomoc? Model LE32D550, firmware T-MSV4DEUC-1008.0,

Hvala

Film i titl su ti u istom direktoriju?

Jel ti idu titlovi dok gledaš druge filmove/serije?

Dok ti ide film stisni tipku Tools pa vidi jel ti titl uključen.

Kod mene je firmware firmware T-MST4DEUC-1023.0, iako mi je i sa drugim firmwareima sve radilo uredno.

14 godina
Ako imaš MST onda je zadnja 1027.1 a ako imaš MSV onda je zadnja 1009.1
robimarko@gmail.com
17 godina
robimarko kaže...
Ako imaš MST onda je zadnja 1027.1 a ako imaš MSV onda je zadnja 1009.1

Kad idem na automatsko traženje online, kaže mi da imam zadnji firmware tj. da nema nadogradnje.

Prije par mjeseci sam probao stavit preko USB sticka veću verziju ali mi je odbivao instalaciju.

Al opet, sve mi radi dobro pa se i ne zamaram {#}

17 godina
Samsung LE32D550

Nije mi vrag da mria, pa sam ponovo skinio MST 1027.1 na USB stick i nadogradnja je prošla {#}

Probao sam par videa sa titlovima, sve je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
E šta sam ti rekao
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

U istom su direktoriju, ni na drugom filmu ne radi, stisnio sam tools i uplalio ih,ali opet nece da ih ucita. Probat cu noviji firmware stavit.

13 godina
neaktivan
Virty kaže...
acibic kaže...

Hvala

Film i titl su ti u istom direktoriju?

Jel ti idu titlovi dok gledaš druge filmove/serije?

Dok ti ide film stisni tipku Tools pa vidi jel ti titl uključen.

Kod mene je firmware firmware T-MST4DEUC-1023.0, iako mi je i sa drugim firmwareima sve radilo uredno.

U istom su direktoriju, ni na drugom filmu ne radi, stisnio sam tools i uplalio ih,ali opet nece da ih ucita. Probat cu noviji firmware stavit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice