Plazma ili LCD

poruka: 49
|
čitano: 23.749
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Plazma ili LCD
Mirko935 kaže...
Pixel kaže...

Nemoj kupovati LG plazmu, oni ne rade dobre plazme.

Preporuka je Panasonic

I nemoj kupovat Marlboro cigarete, oni ne rade dobre cigarete... Kakav je ovo odgovor? Čitao sam recenzije nekih LG plazmi u kojima su jako dobre ocjene dobivale, tako da ti ovo nema apsolutno nikakvog smisla...

Panasonic trenutno, nakon odlaska Pioneera, ima najbolje plazme na tržištu, ali čovjek vjerojatno tako i tako nema novaca za top modele tako da je to nebitno.

Istina je da LG plazme imaju malo više problema s Image retentionom od ostalih ali... Mislim da sam baš ovaj model vidio na akciji za 3800kn u nekom dućanu... Za toliko novaca se baš i ne da ništa bolje naći...

Btw, only gamer, za preporuke... Kolika bi trebala biti cijena plazme? A razlika između rezolucija... Sa kolike bi udaljenosti gledao TV?

Daj sad procitaj sto si napisao covjece !

Kao da si rekoa joj super kupio sam jako brz auto,  ali nema veza sto ce mi se brzo raspasti, ipak je to dobar auto  :)

Da LG ima problema s image retentionom i burnin-om  jer ne znaju to riješiti kako spada !

Što misliš kakvih će tek problema imati njihov najjeftiniji model.  Baš si genijalac !

Pa rađe ne bih kupio nista nego bacio 3800 Kn na nesto s cime cu samo imati problema.

I  u cjenovnom ranku do 5000 Kn se da svasta naci.  Ni jedan od takvih tv-a nema ne znam kakvu sliku ali ostali barem nemaju ovakvih problema kao  LG.

15 godina
neaktivan
Pixel kaže...

Daj sad procitaj sto si napisao covjece !

Kao da si rekoa joj super kupio sam jako brz auto,  ali nema veza sto ce mi se brzo raspasti, ipak je to dobar auto  :)

Da LG ima problema s image retentionom i burnin-om  jer ne znaju to riješiti kako spada !

Što misliš kakvih će tek problema imati njihov najjeftiniji model.  Baš si genijalac !

Pa rađe ne bih kupio nista nego bacio 3800 Kn na nesto s cime cu samo imati problema.

I  u cjenovnom ranku do 5000 Kn se da svasta naci.  Ni jedan od takvih tv-a nema ne znam kakvu sliku ali ostali barem nemaju ovakvih problema kao  LG.

Htio sam samo reć da je malo glupo tako generaliziran odgovor napisat, barem da si mu napisao onda neku konkretnu preporuku, tj. model ne bih ti ništa rekao... No hard feelings... Ali nije ni to lako jer nije rekao ni koliko ima novaca, za šta će koristit tv ni ništa drugo...

Po meni image retention i nije strašna stvar ako čovjek ima namjeru samo gledat filmove i TV... Ako ga namjerava koristit kao monitor za komp rekao bih mu da bježi što dalje od njega i vjerojatno da uzme neki LCD... Ja znam pogledat po 2 filma u 2.35:1 omjeru na svom Panasonicu 42PV8 i ako se i pojavi IR nestane nakon 10-15 minuta 16:9 signala... ne vjerujem da je ovaj LG puno lošiji, složit ćeš se da moj TV i nije nešto ekstra. 

Btw, 3800 i 5000 kn baš i nije isto... Za 5000 se da već puno boljih stvari reć, npr 42X10, da je rekao koliki mu je budžet, možda bi mu netko od nas i mogao konkretnije pomoć, zato sam i pitao potpitanja na kraju posta

17 godina
Plazma ili LCD

Evo ovako, ja ću iz osobnog iskustva. Otprilike u isto vrijeme (+/- par tjedana) kolega moj je kupio LG plazmu (ne znam točno koji model, znam da je 107 ekran), moja je Panasonic 42PV7 (isto 107-ica). On od početka muku muči sa prikazom slike s kompa, jer se sami televizor pati sa formatima slike, ponajviše Divx-a, a i ako bilo što duže emitira (recimo znak HTV-a u kutu), znak se neko kratko vrijeme i dalje vidi i kad promijeni kanal. A kad ugasi TV, na ekranu ostaje kao sivkasta sjena onoga što je zadnje bilo prije gašenja. Neku minutu - dvije, ali dovoljno. Kvarova nije imao, jedino daljinski zna ponekad biti neposlušan.

Dok ja, recimo, gledam normalno sve na svojoj plazmi, od DVB-a do kompa, igram i igrice preko nje, gledam Divx-e i nemam nikakvih problema. Strogo sam vodio računa na početku u prvih stotinjak sati rada što se tiče Burn In-a i ostalog. I kad recimo ostane slika desktopa neko vrijeme na ekranu (znači statična slika) prebacivanjem na drugi kanal ili gašenjem TV-a sjena nema. Doduše, i moj kolega je strogo vodio brigu o tome na svom LG-u, pa eto on se i dalje susreće s tim problemima.

Plazme su stare nešto preko 2 godine. On svoju platio 7500kn, ja svoju 6300kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 10:54 (Dardevil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Evo ovako, ja ću iz osobnog iskustva. Otprilike u isto vrijeme (+/- par tjedana) kolega moj je kupio LG plazmu (ne znam točno koji model, znam da je 107 ekran), moja je Panasonic 42PV7 (isto 107-ica). On od početka muku muči sa prikazom slike s kompa, jer se sami televizor pati sa formatima slike, ponajviše Divx-a, a i ako bilo što duže emitira (recimo znak HTV-a u kutu), znak se neko kratko vrijeme i dalje vidi i kad promijeni kanal. A kad ugasi TV, na ekranu ostaje kao sivkasta sjena onoga što je zadnje bilo prije gašenja. Neku minutu - dvije, ali dovoljno. Kvarova nije imao, jedino daljinski zna ponekad biti neposlušan.

Dok ja, recimo, gledam normalno sve na svojoj plazmi, od DVB-a do kompa, igram i igrice preko nje, gledam Divx-e i nemam nikakvih problema. Strogo sam vodio računa na početku u prvih stotinjak sati rada što se tiče Burn In-a i ostalog. I kad recimo ostane slika desktopa neko vrijeme na ekranu (znači statična slika) prebacivanjem na drugi kanal ili gašenjem TV-a sjena nema. Doduše, i moj kolega je strogo vodio brigu o tome na svom LG-u, pa eto on se i dalje susreće s tim problemima.

Plazme su stare nešto preko 2 godine. On svoju platio 7500kn, ja svoju 6300kn.

Ovo što je navedeno su klasični problemi LG plazmi, čak ni kod NeoPDP modela nisu to rješili.

16 godina
Plazma ili LCD

A sto neoPDP nije od Panasonica ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pixel kaže...

Pa je... Mora da se momak nešto zabunio

16 godina
neaktivan
Pixel kaže...

Jel ti to mene pitaš? Pa imaju NeoPDP Panasonic, Samsung i LG. Oni LG iako ima NeoPDP još nije rješija problem sa image retentionom dok Samsung i Pansonic jesu u potpunosti.

15 godina
neaktivan
Plazma ili LCD

Evo ovako pozz, ne znam dvoumim se oko plazme panasonic (čuo sam da su dobre) i oko Lcd Sony Bravia Z5500. Gledam tv sa 3-4 m udaljenosti. Zanima me ima li kakva tema o Digitalnoj televiziji koliko to košta i ide li preko satelitskog resivera?
trošli li više struje LCD ili Plazma?Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 15:34 (only gamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
only gamer kaže...

Evo ovako pozz, ne znam dvoumim se oko plazme panasonic (čuo sam da su dobre) i oko Lcd Sony Bravia Z5500. Gledam tv sa 3-4 m udaljenosti. Zanima me ima li kakva tema o Digitalnoj televiziji koliko to košta i ide li preko satelitskog resivera?
trošli li više struje LCD ili Plazma?Neodlučan

Šta se tiče struje tu su ti sada NeoPDP plazme i LCD-ovi sa CCFL pozadinskim osvjetljenjem su li-la po potrošnji, dok LCD-ovi sa LED troše manje. Taj Sony Z5500 nije loš TV al jednostavno nije u rangu ovih novi Panasonicovih NeoPDP plazmi(to su modeli G10E, G15E i V10E), također i Samsung ima vrhunske NeoPDP plazme(modeli B650 i B850) ali su oni tek od 50'' i dosta su povoljni, od LCD-a bi priporučija Sasmung B650 seriju al samo ako je sa Samsungovim panelom.

15 godina
neaktivan

Samsung ni LG nemaju neoPDP plazme, to je Panasonicova tehnologija, možda imaju nešto slično ali se ne zove neoPDP

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Samsung ni LG nemaju neoPDP plazme, to je Panasonicova tehnologija, možda imaju nešto slično ali se ne zove neoPDP

Imaju, kako ne, to su samo 20nm fosforne ćelije umjesto 100nm i 600Hz sub-field. Evo članak o Neo PDP tehnologiji.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...
Mirko935 kaže...

Imaju, kako ne, to su samo 20nm fosforne ćelije umjesto 100nm i 600Hz sub-field. Evo članak o Neo PDP tehnologiji.

Iz ovog reviewa:

E-Panel: As with the rest of the 2009 Samsung plasma lineup, Series 6 plasma HDTVs come with the more eco-friendly E-panel. Similar to Panasonic NeoPDP display panel, the new display from Samsung use 40% less power than standard 1080p panels for the same brightness level

Vjerujem ja da je to isto, ali pretpostavljam da je NeoPDP Panasonicovo zaštićeno ime, trademark, šta već

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Bara kaže...
Mirko935 kaže...

Iz ovog reviewa:

E-Panel: As with the rest of the 2009 Samsung plasma lineup, Series 6 plasma HDTVs come with the more eco-friendly E-panel. Similar to Panasonic NeoPDP display panel, the new display from Samsung use 40% less power than standard 1080p panels for the same brightness level

Vjerujem ja da je to isto, ali pretpostavljam da je NeoPDP Panasonicovo zaštićeno ime, trademark, šta već

Ista stvar samo drugo ime, ljudima je bliži NeoPDP naziv i zato se forsira. Inače će Panaonic za 2010. predstavit Eco NeoPDP panele sa još manjom potrošnjom.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ista stvar samo drugo ime, ljudima je bliži NeoPDP naziv i zato se forsira. Inače će Panaonic za 2010. predstavit Eco NeoPDP panele sa još manjom potrošnjom.

Slažem se, ali bolje da barem spomenemo i točna imena jer će ljudi koji ne kuže sve to u Samsungovim recimo specifikacijama tražit NeoPDP a neće naći pa im neće biti više ništa jasno. Samo to.

Btw, thnx za link na onaj članak... To će morat bit pročitano ovih dana. Još da je para za jedan NeoPDP... :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 17:03 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Bara kaže...

Slažem se, ali bolje da barem spomenemo i točna imena jer će ljudi koji ne kuže sve to u Samsungovim recimo specifikacijama tražit NeoPDP a neće naći pa im neće biti više ništa jasno. Samo to.

Nije bitno spomenit točno ime tehnologije nego triba spomenit da tu tehnoliju imaju serije 6 i 8 Samsung plazmi.

17 godina
neaktivan

Gle sad Imao sam panasonic 42S10eS  plasmu i bio sam super zadovoljan sa njom ali poszo gledam dosta SD signal nije mi odgovarala! U petak sam je prodao i kupio 42x10y i sad sam jos zadovolniji!

16 godina
neaktivan
SPLICO212 kaže...

Gle sad Imao sam panasonic 42S10eS  plasmu i bio sam super zadovoljan sa njom ali poszo gledam dosta SD signal nije mi odgovarala! U petak sam je prodao i kupio 42x10y i sad sam jos zadovolniji!

Da, to je zato šta je omjer piksela na X10Y 4:3 pa ti ona više odgovara, da u nas emitraju cijeli program sa crnim crtama gore i dole onda bi ti više odgovarao S10E, inače je jučer skijanje odgovaralo S10E TV-u.

17 godina
neaktivan

Ma moze se i na x10 napravit omjer 16:9 i slika je dobra ali problem kod s10 modela je da je panny bubnuo full-hd panel na istu elektroniku kao sto je ima i x10 i usto je nije kalibrirao ali i dalje 42S10E je odlican tv za cijenu koju kosta!

12 godina
neaktivan
Plazma ili LCD

ja imam sad novu plejku od 320 gb i sad me zanima zasto meni onak igre nejdu glatko kak bi trebale ic jer svima ostalima idu al meni ne?! jer mozda problem u tom što imam onaj scart cable a ne hdmi il sto vec a hdmi mi dolazi sutra,moze mi neko objasnit sto je to? jer se osjeca ono malo trzanje ne trza jako al ne ide onak kak mora ic.

LMFAO

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice