Nagledao se oleda i onda odlučio za ips...
Ma dobro, ako je TEBI dobro; MENI nije
Stavi time stamp da mozemo uporediti sliku na svojim uredjajima.....
Jos jedna prednost oleda?
tu gdje sjedis izgleda kao da si dosao u kozmeticki salon od refleksija
Najbolje da ne pricamo o manama jeli? Nije uopce ikakvo opravdavanje vec konstanta da s oledom ima previse kompromisa samo sto to trendovci poput tebe odbijaju shvatiti! Na klasicnim lcd je najobicniji mat sloj vec jedno 3 desetljeca, nije bilo problema s refleksijama i opravdavanjima sad odjednom ih je prepun internet poradi tog savrsenog oleda i pitanjima kako da si popravim sliku jer nevalja na milijon nacina!
Evo par primjera s samo par stranica ovdje na forumu:
To ne diraj. TO je za profi kalibraciju tj sa kalibratorom. Stavi na warm 30
Imam C2. Ista pašta. Ako ga lupa dnevno svjetlo onako bočno ili drito slabije se vidi. Noću gledam u polumraku ili mraku.. Dva tjedna mi je odsjaj od kuglica (bor dva metra dalje) plesao po ekranu u 12.mjesecu.Bor je u smeću.. Sad je ok..
imam LG C4 već skoro dva mjeseca, tv je super osim, ako gledaš dolby vision puštenih sa streaming servisa, ili ako si skinuo HDR10 torrent s 10/15 GB
Tih borbi nema na klasicnom lcd, HDR nije standard i nebude jos jakooooooooo dugo barem ne dok ga windowsi neuvedu umjesto sdr-a tada ce postati standard i tada ce sve raditi super!
ne znam sto je tebi tako dobro na tim slikama koje stavljas, mobitel jos dodatno posvijetli sliku, pa tvoje izgledaju tamne. pogledaj onu sliku koju je stavio Posmatrač, pa pogledaj svoju..na tvojoj se pola toga ne vidi.
Dakle usporedujes sliku s mobitela vs tv?
Ako nemas nekih realnih usporedbi i argumenata produziš dalje svojim tokom, jednostavno
Ma suti samo, smece... MOra ga zatamnjivati da mogu gledati u njega ;) Btw Lenovo ideapada 5 pro...
A sad ide slika sa LG C1 prilagodjeni cinema mod... Ne znam kako vama ali meni ovo izgleda odlicno...
Na tvu a ne na ovoj slici ali se definitivno vidi da slika nije pretamna i da se svi detalji vide....
Problem, bar kod mog C9, je da u tamnim scenama TV zbog jedne debilne stvari "ASBL" (koju se da isključit u servisnom meniju) dodatno potamni tamne scene. Jedino privremeno riješenje je da stisneš npr na daljinskom da se otvori neki meni i odmah vidiš da se slika posvjetli, to onda traje nekih 5-6 min i onda isto sranje. Obično nikad baš tamne scene ne traju dugo tako da nije problem, ali nekad je iritatno. Koliko vidim to bi trebalo bit popravljeno u serijama od C3 pa naprijed.... ili možda nije?
Nisi pročitrao moj post.
To je Auto Brightness Limiter koji je tvornički uključen i ne smije ga se isključivati, ako ne želiš da ti ekran crkne za dvije godine.
Servis to vidi kad testiraju neispravan panel na tv-u i ne priznaje garanciju.
Dakle, to nije "pogreška" na televizoru, već njegova tvornički podešena funkcija čuvanja pixela.
Mislim da je moj C9 več davno ispao iz garancije tako da me taj dio ne sekira ni malo, ali problem je što sve generacije prije C3 imaju "problem" (koji nije riješen) jer ASBL ne radi kako treba, i umjesto da samo statične slike potamni, potamni sve gdje je tamnija slika bez obzira jeli statična ili ne, što je uber sranje jer onda tamni djelovi filma postanu još tamniji. Ugalvnom sa servisnim daljinskim (oko 8 eru) to se ljepo izgasi i nema problema. I panelu neće bit ništa ako namjerno ne držiš statičnu sliku satima/danima... dokazano na mojoj C9-ki koja ima još uvijek savršen panel berz burn-ina. Ali nekako me gura uzet večeg jer moj ima "samo" 55" i 65" mi izgleda taman, ali to pričekam BF akcije krajem godine pa je ubodem za tisućaka. :)