Lcd tv preporuka (46" do 1000eura)

poruka: 75
|
čitano: 17.884
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

Pozdrav ljudi!

Molio bih Vas da mi preporucite neki lcd tv oko 46'' velicine, do 1000 eura.

Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

sta niko nema nikakvu preporuku???

bio sam u ducanu jednom i dopala mi se panasonicova plazma TX-P50U30E, al malo mi to previse trosi.

nekom racunicom dosao sam do 100kn mjesecno za struju pa bih radije lcd

0 0 hvala 0
14 godina
Lcd tv preporuka

LCD do 1000 euriča je već LED, ajde, nije onda od 46, nego 42 inča ali...

... bolje uzmi plazmu.

Bolja slika.

Manja cijena.

Može potpuno zacrniti jedan dio ekrana (kao i LED za duplo više love - matrični)

A priče o potrošnji energije su samo priče.

Znam jer imam Samsunga od 43incha.

Ako ti nešto znači, Samsungove su ti plasme i do dva puta tanje od Panasonicovih.

Dobrovoljno pomažem onima koji ništa ne rade !!! ////////////////////////////// Ima puno F1 momčadi na svijetu, ali ipak je samo jedan Ferrari
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 12:58 (speedy56).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Lcd tv preporuka
Sex0r kaže...

.

speedy56 kaže...

Suvremeni LCD TV-i trose od 90 do max. 140W (oni koji su oznaceni kao Energetska klasa A ili AA)

Vecina plazma TV-a trosi min. 300W pa sad ti izvuci zakljucak. Sve u svemu, plazma moze potrositi iznad 100 $ godisnje

@Sex0r

Nisi naveo cjenovni limit za TV. Trazi Full-HD od Samsunga ili Sonya koji ce obavezno imati DVB-C tuner i naravno CI+ slot odnosno mogucnost primanja CAM Modula (dekodiranje placenih programa)

Obrati pqaznju na broj HDMI ulaza, mogucnost povezivanja TV-a na PC (VGA ulaz).....

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
14 godina
Lcd tv preporuka

Da ali su plasme pno jeftinije.

Ako misli uzet lcd za 7000kn, plasma sa tim dimenzijama košta upola manje, pa i da potroši tih 100$ više, treba proči nekoliko god.

VGA i (barem 2) HDMI imaju praktički svi noviji tv koji su "malo veći". 

Inače, Samsung je u televizorima (ponajviše u LED tehnici) najjači, dok je u plazmama najjači Panasonic

BTW: Ovo je pitanje OT. Lazarus Long - Kako si napravio dva citiranja? Još sam prilično novi ovdje pa se još full ne kužim.

Dobrovoljno pomažem onima koji ništa ne rade !!! ////////////////////////////// Ima puno F1 momčadi na svijetu, ali ipak je samo jedan Ferrari
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 13:07 (speedy56).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a napisao sam u prvom postu da nekih 1000 eura. bio sam u elipsu ako ko zna za taj ducan i jako me prodavac nagovarao na panasonic plazme, da su odlicne da imaju 5 god garancije i tako to..

sad ono, htio bih iz prve ruke cuti ko ima sta slicno, kakva je potrosnja, slika...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 13:08 (Sex0r).
14 godina
Lcd tv preporuka

Televizori su ti inače najeftiniji u Emezzeti i, ako je na akciji, u Metrou. Mislim da Metro sad ima jedan Philips LED od 42 na akciji.

Tebi treba:

ovo http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/18741/philips-46pfl6606h12-full-hd-led-tv-mpeg4/

ili ovo http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/17976/samsung-ue46d5000-full-hd-led-tv-mpeg4/+

EDIT: Samo da znaš. Televizor nikada nije prevelik. Onda bi ovo lijepo išlo http://www.technomax.hr/detalji_proizvoda.f2e439d5d4a346aca200c903807ca0d6.plasma-televizor-samsung-ps-51d450.aspx.

Ja imam taj model ali od 43incha.

I samo da znaš, Vidim da Lazarusa longa da tražiš fullHD. Reči ću ti samo jedno. NEmora biti fullHD. Zašto. Zato što bilo koji program koji se emitira u hd-u je u standardu 720p, (ako igraš ps3) ps3 igre su ti rijetke u fullhdu i da je tako velika razlika, bome nije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 13:24 (speedy56).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

BTW: Ovo je pitanje OT.  Lazarus Long - Kako si napravio dva citiranja? Još sam prilično novi ovdje pa se još full ne kužim.

Klik na  Visetruko Citiranje na poruke koje zelis citirati i one ce ostati oznacene i na kraju klik na  Visetruko Citiraj (dole)

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
14 godina
Lazarus Long kaže...
speedy56 kaže...

BTW: Ovo je pitanje OT.  Lazarus Long - Kako si napravio dva citiranja? Još sam prilično novi ovdje pa se još full ne kužim.

Klik na Visetruko Citiranje na poruke koje zelis citirati i one ce ostati oznacene i na kraju klik na Visetruko Citiraj (dole)

offT: Hvala.

onT: Reci dali misliš TV stavljati na zid ili na stalak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 13:31 (speedy56).
15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

bit ce definitivno na zidu na onom podesivom drzacu

0 0 hvala 0
14 godina
Lazarus Long kaže...
Sex0r kaže...

.

speedy56 kaže...

Suvremeni LCD TV-i trose od 90 do max. 140W (oni koji su oznaceni kao Energetska klasa A ili AA)

Vecina plazma TV-a trosi min. 300W pa sad ti izvuci zakljucak. Sve u svemu, plazma moze potrositi iznad 100 $ godisnje

Da mi je znati odakle si izvukao ovaj podatak od 300W, možda prije par godina, evo ti recenzija Panasonicove ulazne serije za ovu godinu pa pogledaj šta stoji pod power consumption

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42c3b-tx-p42c3-201103211056.htm

17 godina
neaktivan
blackened_bm kaže... 

Da mi je znati odakle si izvukao ovaj podatak od 300W, možda prije par godina, evo ti recenzija Panasonicove ulazne serije za ovu godinu pa pogledaj šta stoji pod power consumption

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42c3b-tx-p42c3-201103211056.htm

Povlacim mislenje o visokoj potrosnji. Prijatno sam iznenaden

A kako stvari stoje sa refleksijom ekrana?

14 godina
Lcd tv preporuka

Zavisi kako s kojim, poželjno je gledati plazmu da ima AR filter no na ovim modelima iz 2011. koje i nemaju AR filter to je puno manje vidljivo naspram starijih generacija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Lcd tv preporuka

A jesam lijepo rekao da su to samo priče.

Kako što su i priče da su plasme na izmaku(ima i takvih bisera)

Plasme su kako god okrenemo BEST BUY.

Naveo sam razloge gore, a i vidjeli ste link, plasma od 52incha košta 2000kn manjeod lcd sa 46incha.

A plasme se mogu gledati i pod kutom od 180°

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 14:48 (speedy56).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackened_bm kaže...

pa lik je u ducanu okrenuo telku i iza procitao 295w

14 godina
Lcd tv preporuka

Ponavljam ponovno:

I da je takva potrošnja, a nije, plasma je jeftinija.

Evo računice.

Plazma u 1 god neka potroši 500 kn više za struju od lcd-a.

Plasma je jeftinija od lcda 1500kn do 2000kn, to je 4 god.

Tek nakon 4. god lcd vrača lovu ali tih 4 god nudi lošiju sliku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

da da, kuzim, nego daj sad gle http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/u_plasma_spec.html

tu ljepo pise, kao da je nazivna potrosnja 295 a prosjecna 156, to i nije onda toliko puno...

nego jel se onda isplati?

ee i sad sam naso u zgu u jednom ducanu je 6300, a u ovom u vžu di sam mislio kupit 7999?!??! isuse da takva razlika moze bit....

0 1 hvala 0
14 godina
Lcd tv preporuka

Nego, ti si rekao da bi ju stavio na zid.

Ako misliš stavljati na zid uzmi radje samsung, moja ima 5 cm, a ova 10.

EDIT: Ova je Awesome. Samo mi nije jasno zašto u Panasonicu ne smanje okvir.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 15:06 (speedy56).

0 0 hvala 0
14 godina
Lcd tv preporuka

Ai čuj, imaš gore dva linka na dva LEDtv-a. Ako te ova plasma dođe 6300kn, radje LED uzmi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Nego, ti si rekao da bi ju stavio na zid.

Ako misliš stavljati na zid uzmi radje samsung, moja ima 5 cm, a ova 10.

EDIT: Ova je Awesome. Samo mi nije jasno zašto u Panasonicu ne smanje okvir.

ma da... ima nekih 10 cm, plus nosac je 7, al jbg neka, nie ni bitno jer malo gledam okolo svi naveliko hvale panasonic i do kraja godine imaju 5 god garancije tak da ja mislim da ce bit oke..

14 godina
Lcd tv preporuka

Nosač ti je onaj zakretni?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

ma uzel bi led, al mi ova velicina odlicno odgovara, trosjed mi je 3,5 metara od nje, a nosac koji cu uzet ima pomak od zida i 300 stupnjeva ljevo desno, a 5 metara kada ju nakrenem mi je stol tak da ono bude i sa stola ljepo vidljivo. stajal sam pred njom na metar i pol i odlicno se vidi.

0 0 hvala 0
14 godina
Lcd tv preporuka

Plazme se isplate ako je razlika 2000kn kao kod mene.

Plasma je bila 3300kn, a LED 5500kn.

0 0 hvala 0
17 godina
Lcd tv preporuka

Zaboravi LED, kupi plazmu. To je sve što ću ti reći.

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

da ne otvaram novu temu, jel moze preporuka nekog tv-a. Ovakve bi trebale bit specifikacije
dvb/t/c/s mpeg4
42 inca
full hd
lan prikljucak, wifi pozeljno
LED

3d nas ne zanima, al bi htio cut preporuke jeli bolje LED lcd ili plazma.
cijena nije problem, al da bude razumna vise manje. ako ja kvalitetna, nije problem platit vise 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moja preporuka panasonic txp42s30.mislim da za cijenu koliko kosta ta plazma nema sta traziti niti jedan lcd.

15 godina
neaktivan
Lcd tv preporuka

a koliko je ova bolja, i jeli uopce bolja od te. po specifikacijama je to vise manje isto. htio bi cut ako neko ima neku od tih pa da zna rec iz iskustva.

http://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-televizor-tx-p42g30e-42-106cm-107cm__1194731

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da g30 je bolji model.ima naprednije postavke kalibracije s time moze prikazati bolju sliku.koristi neoplazma panel dok s30 koristi neopdp panel.g30 ima bolji filter za refleksiju iako kazu da je i kod s30 dobro rijesen problem sa mono filterom.e sad dali se isplati dati toliko vise novaca za mozda niti primjetno bolju sliku(nama laicima jel) to je na tebi da odlucis.

citao sam na hd televiziji da su neki imali problema sa burn in-om na g30 dok na s30 nitko nije prijavio takve probleme.ja imam u30(oslabljena verzija s30)nema filter protiv refleksije koji bas nedostaje,prikazuje 900linija pokretne rezolucije dok s30 moze pokazati svih 1080 jer ima neku opciju koja se ukljucuje ,nemogu se sjetiti tocnog naziva i u30 nije wifi ready.mislim da su to jedine razlike.ja da sam an tvom mjestu isao bih na 50inch u30 ako nemas osvjetljenu sobu i ako preferiras gledanje filmova u mraku.e samo da jos andodam da je trajnost plazma televizora puno veca nego lcd a i nema gubitka kvalitete prikaza slike nakon par godina.trosi 15ak posto vise struje i panasonic ima akciju 5 godina garancije do kraja 12 mjeseca

15 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

da g30 je bolji model.ima naprednije postavke kalibracije s time moze prikazati bolju sliku.koristi neoplazma panel dok s30 koristi neopdp panel.g30 ima bolji filter za refleksiju iako kazu da je i kod s30 dobro rijesen problem sa mono filterom.e sad dali se isplati dati toliko vise novaca za mozda niti primjetno bolju sliku(nama laicima jel) to je na tebi da odlucis.

citao sam na hd televiziji da su neki imali problema sa burn in-om na g30 dok na s30 nitko nije prijavio takve probleme.ja imam u30(oslabljena verzija s30)nema filter protiv refleksije koji bas nedostaje,prikazuje 900linija pokretne rezolucije dok s30 moze pokazati svih 1080 jer ima neku opciju koja se ukljucuje ,nemogu se sjetiti tocnog naziva i u30 nije wifi ready.mislim da su to jedine razlike.ja da sam an tvom mjestu isao bih na 50inch u30 ako nemas osvjetljenu sobu i ako preferiras gledanje filmova u mraku.e samo da jos andodam da je trajnost plazma televizora puno veca nego lcd a i nema gubitka kvalitete prikaza slike nakon par godina.trosi 15ak posto vise struje i panasonic ima akciju 5 godina garancije do kraja 12 mjeseca

E hvala puno na trudu, razmislit cu jos sta cu izabrat.
Sta se tice 50 incha, to mi je previse, ipak udaljenost gledanja nece bit toliko velika. Najvise se mucim oko tog burn-ina, i razlike izmedju plazmi i LED lcda. Malo mi je cudno kako na nabava.net nadje samo 2 LED televizora od 42 incha, a cini mi se da sam ih po ducanima vidjao i vise. Otic cu jos pogledat sve to uzivo pa cu odlucit. Najvise me kod LEDova privlaci sta mi se cini da je slika jako cista(mozda grijesim ali nekako mi je osjetna razlika izmedju njih i ostalih lcda, makar bi trebo stavit pokraj plazme pa pogledat jeli ima razlike i tamo) i uz to znaju bit i izvana jako lijepi, to jest jako tanki.

16 godina
neaktivan
seljak007 kaže...

da ne otvaram novu temu, jel moze preporuka nekog tv-a. Ovakve bi trebale bit specifikacije
dvb/t/c/s mpeg4
42 inca
full hd
lan prikljucak, wifi pozeljno
LED

3d nas ne zanima, al bi htio cut preporuke jeli bolje LED lcd ili plazma.
cijena nije problem, al da bude razumna vise manje. ako ja kvalitetna, nije problem platit vise 

I ja smatram da su plazme još uvijek načelno bolje od LCD-a. Jedino ako televizor većinu vremena namjeravaš koristiti za igranje igara i kao PC monitor, onda ti je bolje ići na LCD/LED. Za gledanje TV-a i filmova plazme se još uvijek smatraju boljima. 

Ukoliko ti 3D ne treba, G30 je najbolja vrijednost za novac. Samo vodi računa da nema satelitski tuner i da nema priloženi WiFi adapter. Inače, originalni Panasonicov WiFi adapter košta dosta, ali se navodno može koristiti i neki Netgearov model koji je upola jeftiniji, ali se nažalost ne sjećam o kojem se točno modelu radi (ako netko zna nek' javi).

Od aktualnih Panasonicovih plazmi DVB-S imaju samo GT30 i VT30 modeli, a uz VT dolaze i dva para 3D naočala, Wi-Fi adapter i mogućnost snimanja na SD karticu. I jedan i drugi su znatno skuplji od G30 modela, a kako te 3D ne zanima nema smisla plaćati razliku samo zbog DVB-S tunera i WiFi-a.

Što se tiče burn in-a, od krucijalne je važnosti da u prvih 300-500 sati rada paziš da ti ne ostaju nikakvi statični elementi predugo na ekranu, jer se ćelije još nisu pravilno razradile. Ja sam svoju V20 prvih skoro 400 sati (cca mjesec i pol dana!) držao u Zoom3 aspectu, što znači da je slika bila pretjerano zumirana i deformirana, ali su doslovno SVI statični elementi (logoi, titlovi, crne trake kod 2.35:1 aspecta, itd.) bili izvan vidljive površine ekrana pa se čitav panel ravnomjerno razvijao. Nakon toga više nisam posebno pazio na sadržaj koji sam gledao i do današnjeg dana nisam imao problema s bilo kakvim primjetnim IR-om, a kamoli s burn in-om. TV imam malo više od godine dana (2200 sati rada).

I još nešto: kad budeš obilazio dućane obavezno si ponesi neke slike i clipove na USB-u. Navodno je na jako velikom broju ovogodišnjih Panasonica prisutna nekakva zelena fleka na ekranu koja se vidi na potpuno bijeloj ili sivoj slici (npr. na sivoj pozadini u meniju prilikom pretraživanja kanala). Nekima ovo uopće ne smeta, a nekima je apsolutno nepodnošljivo, pa obavezno provjeri prije kupnje je li ista stvar prisutna i na primjerku koji budeš gledao i koliko ti smeta.

Baci oko i na ovogodišnje Samsungove plazme; navodno ni one nisu loše.

Pozdrav!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice