Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.076
|
čitano: 15.281.829
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
doktor1 kaže...

Nema potrebe fantazirat!

Gledam sa cca 2.60, a često se igram sa 1.50 jer sjednem na kutni dio kauča.

65" mi je taman iako se nebi bunio da sam uzeo veći, a nema potrebe govoriti da je sve sitno i nepregledno jer nije!

Ne kužim sada te neke računice... Šta svi koji imaju 50" i 55" televiziju gledaju sa metar udaljenosti? Ako je za 65" dva i pol, pa i tri predaleko i sve je nepregledno?

Ja samo iskazujem svoje mišljenje po mom ukusu, još sam napisao u prošlom postu "po mom ukusu",  po meni je to malo presitno/premalo za tu daljinu i amen, možda i zbog kamere sa kojom je slikano, možda bi mi uživo bilo ok, ko zna, ali nitko te ne napada i neznam zašto se osjećaš napadnuto, pa nemoraju se svi složiti sa tvojim setup'om, na forumu smo, izmjenjujemo mišljenja. Nekom je nešto super drugome nije, kolega na prošloj stranici uzeo 75" na 3,2 metra i taman mu je, hoćemo sad na svako tuđe mišljenje počet se svađat ili prepucavat i nekulturno se razgovarat? Svakome svoje i vozimo dalje, ali imamo pravo komentirati jel tako.

"Nema potrebe fantazirati" i "Ne kužim sada te računice" nisu ništa drugo nego obrambeni mehanizam, opusti se, nitko te ne napada, i prihvati tudja mišljenja bez osjećaja da si napadnut. Nitko tu ne fantazira nego izražavamo vlastita mišljenja. Nema potrebe za dodavanjem vatre na običnu razmjenu mišljenja. Nevjerojatno kolko osjetljivih ljudi u zadnje vrijeme na forumu, čim izraziš drugačije mišljenje, odma vatra. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2024 19:03 (Cryogenic).
16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ne, stvar je šta ti pišeš nešto svoje!

Dakle, znam koliko mi je televizija udaljena od kauča, a ti u postu "meni se čini da je i više od tri metra".

Kužiš? Ja neznam izmjerit i eto, tebi se čini da je to više nego šta kažem. Nepotrebno pametovanje.

Nego, sa koje udaljenosti gledaš tv?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...

Ne, stvar je šta ti pišeš nešto svoje!

Dakle, znam koliko mi je televizija udaljena od kauča, a ti u postu "meni se čini da je i više od tri metra".

Kužiš? Ja neznam izmjerit i eto, tebi se čini da je to više nego šta kažem. Nepotrebno pametovanje.

Nego, sa koje udaljenosti gledaš tv?

Tako je, pišem nešto svoje a to je moje mišljenje. Uvijek će ti neko pisat nešto svoje.  Napisao sam "čini mi se da je oko 3 m ili više", to znači da sam možda i u pravu ali možda i u krivu, nisam rekao : "Pa jel moguće da ti neznaš izmjerit udaljenost izmedju tv i kauča? Pa to ti je sigurno više od 3 metra, neznaš ti izračunat", nego čini mi se da je tolko i tolko!

Ti trebaš reć , fakat je 2,60 i amen. Opet ti kažem na forumu smo, mjesto za izmjenu/razmjenu mišljenja. Forum sam po sebi nije razmjena nepotrebnih pametovanja. 

Ja gledam sa 2 metra 55" i na tu veličinu sam navikao, da gledam više od 3 metra uzeo bi 75", i imao sam prije 75" na tri metra. I sam rekao si da sjedneš metar i pol od tv'a i igraš, nekom bi se činilo da ti treba veći. (tv) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2024 19:32 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...

Ja gledam sa 2 metra 55" i na tu veličinu sam navikao, 

Ovo si naviako, a pišeš da je 2.5 metara + 65" nepregledno i maleno??

Nema veze sa vezom. Pišeš samo da nešto napišeš.

EOD

11 godina

inače, većina kamera na telefonima daje "efekt" da je nešto dalje nego u stvarnosti je (ja ako slikam tv, koristim 2x optički zoom jer mi daje realniju udaljenost na fotki) - my 2 cents

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 mjeseci
protjeran

Up jer gori :D

16 godina
olimp kaže...

Ako je pitanje za G2, da , to je odličan tv i cijena mi se čini ok. Ne znam što se sad trenutno nudi od oleda po toj cijeni, misli  da nema ništa bolje za tu lovu (1300€), možeš ga slobodno uzeti, neće ti biti žao

11 mjeseci
protjeran
olimp kaže...

Pozdrav ekipa,

imam priliku uzeti LG G2 "65 po cini mi se okej cijeni od 1300€ sa 5 godina garancije naravno. Posto je to model iz 2022 zanima me kako se isti drzi danas, odnosno vi forumasi koji ga imate jeste li zadovoljni i trebam li na sto obratiti paznju ili da pogledam druge modele u tom rangu i dijagonali?

Hvala

Takoder u tom rangu imam priliku za uzeti C3, ima li razlike osim DTS-a kojeg ni ne mislim koristiti? Cisto zbog logike, novije pa bolje :)

13 godina
Mislim da su C3 i G2 dosta slicna..mozda je G2 pinku svjetliji i dolazi bez stalka!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
olimp kaže...
olimp kaže...

Pozdrav ekipa,

imam priliku uzeti LG G2 "65 po cini mi se okej cijeni od 1300€ sa 5 godina garancije naravno. Posto je to model iz 2022 zanima me kako se isti drzi danas, odnosno vi forumasi koji ga imate jeste li zadovoljni i trebam li na sto obratiti paznju ili da pogledam druge modele u tom rangu i dijagonali?

Hvala

Takoder u tom rangu imam priliku za uzeti C3, ima li razlike osim DTS-a kojeg ni ne mislim koristiti? Cisto zbog logike, novije pa bolje :)

Sto se slike tice G2 je bolji jer ima bolji panel, osim dtsa , g2 je osjetno bolji

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 18:07 (Pixel).
11 mjeseci
protjeran
Pixel kaže...
olimp kaže...

Ako je pitanje za G2, da , to je odličan tv i cijena mi se čini ok. Ne znam što se sad trenutno nudi od oleda po toj cijeni, misli  da nema ništa bolje za tu lovu (1300€), možeš ga slobodno uzeti, neće ti biti žao

LG.de ima promociju svakog 19. u mjesecu 19% na već sniženu cijenu tako da još stignete upecat!

14 godina

Na kraju sam uzo C4 za 1360e.

55 inča OLED.

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
Kako funkcionira dostava sa lg.de?
14 godina

ima li tko sony x85l??

toliko los zvuk da ima??

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
olimp kaže...
Pixel kaže...
olimp kaže...

LG.de ima promociju svakog 19. u mjesecu 19% na već sniženu cijenu tako da još stignete upecat!

i kod nas ti je  trenutno vrlo slična cijena , mislim da se da nac nesto ispod 1400€.

edit:

sad vidim da je još i stalak u cijeni , da onda je to skroz odlična cijena ipod 1300€ za sve

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 8:25 (Pixel).
11 mjeseci
protjeran
corco kaže...
Kako funkcionira dostava sa lg.de?

Trenutno jedino ako imas tetku u DE :)

11 mjeseci
protjeran
Pixel kaže...
olimp kaže...
Pixel kaže...
olimp kaže...

i kod nas ti je  trenutno vrlo slična cijena , mislim da se da nac nesto ispod 1400€.

edit:

sad vidim da je još i stalak u cijeni , da onda je to skroz odlična cijena ipod 1300€ za sve

Da, mislim da je dobar ulov jer tesko moze ispod ako nije demo primjerak.

Btw. stalak nece biti potreban pa ako tko treba za G2/G3 po prijateljskoj cijeni nek se javi!

9 godina

Pozdrav Ekipa,

Ne razumijem se bas najbolje, pa možda će za vas biti ovo glupo pitanje.

Budget mi je bio 1000 eura ali kad vidim da većina preporučuje LG C3 OLED, pa sam odlučio dodati jos 300-400 eura.

Ovo je taj isti model samo ovo pretpostavljam god stariji C3 I C4 noviji god model ? Jer ista je cijena pa mi je malo cudno ( https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-55-58/tv-55-lg-oled-55c3-1.html) ( https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-55-58/tv-55-lg-oled-55c4.html)

I ovo znači best buy za 1300,1400 eura ?

I jos jedno pitanje jel treba i nosac kupit ili se dobije? TV bi mi bila na zidu.

Hvalaaa

0 0 hvala 0
11 mjeseci
protjeran

C serija ne dolazi sa nosacem cini mi se, isprsi se za jos 100€ i mozes uzeti C3 ili G2 po 65"

11 godina

Ako već stavlja TV na zid, zašto ne uzme 55" G3?

PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
9 godina

Hvala na savjetu. Samo sto bi preporucili izmedu ove dvije ?

https://www.centar-tehnike.hr/tv-lg-oled65g23la-gallery-edition-proizvod-39500/

https://www.centar-tehnike.hr/tv-lg-oled65c31la-proizvod-35689/

I jel bolje c3/4 ili G2?

Jel vrijedi ova 100 eura vise za dati.

Sori sto kompliciram, ali ovo mi je vec iznad budgeta dobro :)

Hvalaa

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 13:20 (heyHOOO).
11 mjeseci
protjeran
heyHOOO kaže...

I jel bolje c3/4 ili G2?

Hvalaa

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-g2-oled-vs-lg-c3-oled/31238/37848?usage=1&threshold=0.10

G2 dolazi sa 5 godina full garancije, C3 ima 3 godine na panel.

G2 je svjetliji posto ima heatsink

C3 ima DTS,G2 ne - bitno ukoliko ces praviti home theater

Mislim koji god uzmes neces pogrjesiti, G serija je Mercedes-S klasa, C je E klasa :)

16 godina
heyHOOO kaže...

I jel bolje c3/4 ili G2?

Hvalaa

C4 je najbolji od ta tri:

C4, G2, C3.

C4 postiže sad bez problema 1000 nits kao i G2 , s time da je noviji i ima neke druge stvari bolje od G2. 

Inace sva tri su dobri i s niti jednim neces pogrijesiti.

g2 imaš za 1380€ :

https://www.instar-informatika.hr/tv-lg-55-gallery-oled65g23la-oled-4k-120hz-smart-tv/225091/product

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 15:38 (Pixel).
3 godine

Pozdrav, pošto mi se danas razbio panel na philipsu 65pus8007/12 tražim novi televizor. Ujedno i Vaša iskustva i preporuke.
Bitan mi je android, slika za gamming, Netflix, YouTube i to je manje više to. Nebih išao ispod 65, eventualno bi otišao na 75 ako bi se uklopilo u budžet. Budžet je cca 700-800€.

Hvala. 🙋🏼‍♂️🍻

0 0 hvala 0
5 godina

Na akciji ces neki tcl u 65" naci za 600-700eur..

Za 75" ce ti trebati cca 1300eur

0 0 hvala 0
9 godina

Lp, koliko je bitno ili vjerodostojno ova ocijena na rtings.com sto se tice Low-Quality Content Smoothing i Upscaling: Sharpness Processing. S obzirom da bi uglavnom gledao IPTV ( koji mi vrti sport u 1080p i 60fps) te streaming servise , je li to nekakav podatak koji bi trebao uzeti u obzir kada biram između televizora. 

Dosada sam se dvoumio između Hisense U6KQ i  TCL C645  ali vidim da ovaj LG UR8000 ima bolji low quality content smoothing , a s obzirom da cu se time najvise koristiti ne znam je li mi onda LG zapravo najbolja opcija , iako mi ovi i Hisense i Tcl pare da imaju bolje specifikacije

0 0 hvala 0
2 mjeseca

Kako vam se čini LG B3 oled 65 inca,ima li tko iskustva?Inače bio jučer u pevex sa namjerom da kupim tcl c803 na akciji je 800e mini led sve na papiru super ali uživo sam se razočarao jer su lica na njemu nekako bljedunjava ma svama scena je takva...Kad ga gledaš iz kuta loše itd.

0 0 hvala 0
16 godina
Enge kaže...

Kako vam se čini LG B3 oled 65 inca,ima li tko iskustva?Inače bio jučer u pevex sa namjerom da kupim tcl c803 na akciji je 800e mini led sve na papiru super ali uživo sam se razočarao jer su lica na njemu nekako bljedunjava ma svama scena je takva...Kad ga gledaš iz kuta loše itd.

U Pevecu sam par puta malo bacio oko na sliku...

Pa oni tamo stave neku Krv nije voda u 480p i apsolutno niti jedna televizija nema dobru sliku. Neki dan je doslovno bila neka tako rezolucija na svim televizijama!

2 mjeseca

Istina da na dosta loš signal svi tv su spojeni ali bez obzira na to mislim da kut gledanja je ipak dosta loš...Trgovci se ne razumiju baš ili im se neda pokazati malo bolje postavke ali eto kraj sony KD65x75WL koji nije mini led tcl slika izgleda daleko lošija na istom programu.Mislim se ipak protegnuti do oleda nekog tipa lg B3 pa me zanimaju mišljenja do 1300e ima li koji bolji

9 godina

Hvala na odgovorima :)

Ova usporedba sa autima bila mi je najlaksa za shvatit.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice