Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.475
|
čitano: 16.404.149
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Macumba kaže...
hudibitek kaže...

Odlijepe ti se difuzori pozadinskog osvjetljenja. Ako je stari TV rastavi ga sam i zalijepi difuzor natrag na njegovo mjesto. Ja sam to radio na Samsungu iz 2015. i to ti je sat vremena posla uvrh glave.

Televizor je star desetak godina. Jedan od prvih UHD/4HD televizora.

Nego, čime se lijepe ti difuzori? 

Hvala

Kad se već otvara tv bolje je zamjeniti sve trake sa led diodama jer vjerojatno su i one pri kraju svog životnog vijeka. Pogledaj malo cijene po aliexpressu

16 godina
Posmatrač kaže...
Pixel kaže...
Posmatrač kaže...
....

Neko daje HDR a da nije 4k? Mada si u pravu.....

Aj pročitaj još jednom prije nego nekome poklopiš !

Potpuno si obrnuo logihu i kriva ti je. 

Imaš hrpu 4k materijala na servisima koji nije HDR ! Sad jasnije ?

Znači nije bitan 4k nego HDR ! To su dvije potpuno različite stvari. 

I da, HDR nije vezan uz 4k,  HDR može biti npr i uz HD signal, zapravo neki servisi su emitirali HD + HDR neke materijale, tako da niti tu nisi u pravu.
Evo čak i da u nekom paralelnom svemiru jesi u pravu, opet tvrdim da nije 4k rezolucija ta radi koje oled ima prednost nego HDR, jer za dobar hdr je bitan veliki kontrast i veliki color gamut / color volume a to su jake strane oleda.

De udahni duboko. Nisam ja napisao roman nego da si u pravu znacio slozio se sa tobom i pitao jel ima neki sadrzaj da je HDR a da nije 4k. Trenutno....

Ne znam uopsta sta je tebi zasmetalo u te dvije prosto prosirene recenice.....Evo jos jednog pitanja. Postoji li trenutno u prodaji televizor koji podrzava hdr a da nije 4k?

E sorry ako sam te krivo razumio pa je krivo zvučalo. 

Mislim da ne postoji više takav tv, svi su 4K .
Samo napominjem što se sadržaja tiče , ne treba vezat 4k i hdr zajedno, nebitno kakv je tv, tv prikaže onoi što može.  

6 godina
Pixel kaže...
Posmatrač kaže...
Pixel kaže...
Posmatrač kaže...
....

Neko daje HDR a da nije 4k? Mada si u pravu.....

Aj pročitaj još jednom prije nego nekome poklopiš !

Potpuno si obrnuo logihu i kriva ti je. 

Imaš hrpu 4k materijala na servisima koji nije HDR ! Sad jasnije ?

Znači nije bitan 4k nego HDR ! To su dvije potpuno različite stvari. 

I da, HDR nije vezan uz 4k,  HDR može biti npr i uz HD signal, zapravo neki servisi su emitirali HD + HDR neke materijale, tako da niti tu nisi u pravu.
Evo čak i da u nekom paralelnom svemiru jesi u pravu, opet tvrdim da nije 4k rezolucija ta radi koje oled ima prednost nego HDR, jer za dobar hdr je bitan veliki kontrast i veliki color gamut / color volume a to su jake strane oleda.

De udahni duboko. Nisam ja napisao roman nego da si u pravu znacio slozio se sa tobom i pitao jel ima neki sadrzaj da je HDR a da nije 4k. Trenutno....

Ne znam uopsta sta je tebi zasmetalo u te dvije prosto prosirene recenice.....Evo jos jednog pitanja. Postoji li trenutno u prodaji televizor koji podrzava hdr a da nije 4k?

E sorry ako sam te krivo razumio pa je krivo zvučalo. 

Mislim da ne postoji više takav tv, svi su 4K .
Samo napominjem što se sadržaja tiče , ne treba vezat 4k i hdr zajedno, nebitno kakv je tv, tv prikaže onoi što može.  

Znam, imam C1 vec tri godine ;)

10 godina
Macumba kaže...
hudibitek kaže...

Odlijepe ti se difuzori pozadinskog osvjetljenja. Ako je stari TV rastavi ga sam i zalijepi difuzor natrag na njegovo mjesto. Ja sam to radio na Samsungu iz 2015. i to ti je sat vremena posla uvrh glave.

Televizor je star desetak godina. Jedan od prvih UHD/4HD televizora.

Nego, čime se lijepe ti difuzori? 

Hvala

Ne znam, ja sam uzeo neko ljepilo koje mi je bilo pri ruci. Mislim da ti nije to tolko bitno dokle god je ljepilo dobro. :)

Btw, meni je došao 55C4 danas zajedno sa soundbarom. Naručeno 16. 4.

5 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav,

Kupio sam hisense 50U6NQ, montiran prije 5 dana i sve je bilo ok do danas kada sam primjetio čudan zvuk koji dopire iza tv-a čak i dok je na mute. Skužio sam da se pojavljuje samo dok je local dimming uključen. Da li da tjeram to na reklamaciju ili? Čitao sam po netu i vidio sam da je to takozvani coil whine i da su ljude znali odbiti za servis. Malo reć da sam frustriran. Šta da radim?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice