Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.360.506
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Kako bezimena kad piše A77. Za tu antenu strani webshopovi navode da je 7dBi i da se radi o anteni za na prozor.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
odjavljen

Evo, stigao sam malo detaljnije testirati konekciju:

FTP upload filea od 1024 MB: 1,5 MB/s (cca 12 Mbit/s)

FTP download filea od 1024 MB: 2,5 MB/s (cca 20 Mbit/s)

HTTP download filea od 1024 MB: cca 3 MB/s (cca 24 Mbit/s)

Prilikom FTP uploada sam imao varijacije u brzini 600 kB/s - 3 MB/s, a prilikom FTP downloada sam imao manje varijacije, ali i dva kratkotrajna prekida (ne znam je li do servera ili konekcije). HTTP download je prošao glatko uz još manje varijacije.

Signal u prilogu. RSRQ varira između good i excellent, dok SINR varira između bad i excellent. Morati ću se još malo poigrati s pozicijom ili kupiti antenu, pa staviti router tamo gdje je slabiji signal, ali manje interferencije.

Edit: 20 minuta skype-anja bez ikakvih problema (niti trzaj).

P.S. Oni problemi od jučer su uzrokovani lošim servisom za pristup disku.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 19:28 (MrBlc).

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pozdrav, nisam siguran jeli ovo off topic, no kratko pitanje.
Može li se ta tarifa odnosno opcija za neograničen internet kombinirati s nekom drugom za minute i SMS-ove? 

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš uzeti tarifu Raspali i Bezbroj GB, to je 169 kn/mj. Kod mobilnog flata dobiješ 5 GB svaki dan i kada to potrošiš moraš poslati poruku za dodatnih 2 GB. To možeš napraviti neograničeni broj puta u danu.

https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/tarife/uz-pretplatu/

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 19:09 (Marko :D).
15 godina

Nabavio adapter 16kn za svoju vanjsku antenu . I nula bodova. Znači nema nikakve promjene. Đabe mi mijenjanje postavi u ruteru ma da koju god opciju potvrdim ovaj i dalje valjda dela s ugrađenom antenom. Jer kada mu postavim kao na slici ja i dalje imam net. Sad tko tu koga ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 19:24 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zagi55 kaže...

Nabavio adapter 16kn za svoju vanjsku antenu . I nula bodova. Znači nema nikakve promjene. Đabe mi mijenjanje postavi u ruteru ma da koju god opciju potvrdim ovaj i dalje valjda dela s ugrađenom antenom. Jer kada mu postavim kao na slici ja i dalje imam net. Sad tko tu koga ?

Ova antena, koliko vidim, ne podržava LTE. Ili griješim?

15 godina
Marko :D kaže...
zagi55 kaže...

Kaj mu ovo pod DCS ne znači da lovi i 1800Mhz ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 19:27 (zagi55).
16 godina

A kako je na onoj tarifi od 100GB jel se i na njoj smanjuje brzina isto kako i na onoj od 1 TB

Razlika je samo 10 kn između te 2 tarife, ne znam tko će im uzeti tu od 100GB pored ove od 1TB

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zagi55 kaže...
zagi55 kaže...

Kaj mu ovo pod DCS ne znači da lovi i 1800Mhz ?

Ne znam, ne razumijem se baš u te antene. Vidim da piše samo kako je namijenjena za UMTS.

kran kaže...

A kako je na onoj tarifi od 100GB jel se i na njoj smanjuje brzina isto kako i na onoj od 1 TB

Razlika je samo 10 kn između te 2 tarife, ne znam tko će im uzeti tu od 100GB pored ove od 1TB

Nisam siguran, ali mislim da na toj tarifi nema ograničenja u brzini. Pitaj ih na Facebooku za svaki slučaj.

16 godina
kran kaže...

Nisam siguran, ali mislim da na toj tarifi nema ograničenja u brzini. Pitaj ih na Facebooku za svaki slučaj.

Nema ograničenja u brzini ali više nema ni internet prometa nakon potrošenih 100 gb, tako je i na onoj tarifi od 50 gb.

Samo u tarifi bezbroj je flat, na ovima ostalima nije, koliko sam skužio.

13 godina

Dosta vas me pita kako izgleda ta Tele2 antena za Huawei ruter, pa evo fotka.

P.S. nemojte zamjeriti na neredu :D

Bome, dobru sam ja kilometražu danas u kući napravio... prešao sam svaki kut kuće, našao ono što nisam mogao naći.. zahvaljujući tele2 anteni hahaha.

Uglavnom što ste tiče antene, bolje je da jer ne moraš ruter staviti na prozor ili objesiti ga negdje, nego antenu. Kad stavim antenu na prozor ili na neku visinu, a još bolje na prozor i na visinu onda mi "lovi" net i do 70 mbit.

Tako da ... 

Samo Rijeka.
Moj PC  
11 0 hvala 10
15 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...

Bome, dobru sam ja kilometražu danas u kući napravio... prešao sam svaki kut kuće, našao ono što nisam mogao naći.. zahvaljujući tele2 anteni hahaha.

Uglavnom što ste tiče antene, bolje je da jer ne moraš ruter staviti na prozor ili objesiti ga negdje, nego antenu. Kad stavim antenu na prozor ili na neku visinu, a još bolje na prozor i na visinu onda mi "lovi" net i do 70 mbit.

Tako da ... 

A pa to je ona sa slike, iz PDF-a - klik. Jel ostavljaš uslugu ili vraćaš? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 21:09 (Marko :D).
13 godina

Nisam siguran više, ostavit ću ovaj cijeli mjesec da vidim kako će to sve funkcionirati pa ćemo vidjeti... Trenutno ne mogu odlučiti ....

Samo Rijeka.
15 godina
neaktivan

Nadam se da si uzeo bez ugovorne obveze jer je proba 5 dana. 

13 godina

Da da naravno, jer ruter mi je posudio prijatelj ;)

Samo Rijeka.
8 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...

Tako da ... 

Thx man. Ja sam isto naručio njihovu antenu, pa ćemo vidjeti kroz par dana. Trenutno je ovakva situacija: http://www.speedtest.net/result/6265764805.png

Javim jel će išta pomoći ili ne. Btw, koliko je dužina kabla od antene?

13 godina

Ne piše mi nigdje, a ovako od oka cca 2,  2.5 metra...

Samo Rijeka.
13 godina
neaktivan

Oprostite na uletu u temu,nisam citao i trenutno nemam vremena sve procitati,a zelio bi znati sta je s ovim kada se dostigne promet od 1TB? Sta se dogadja s brzinom? Uistinu nema nikakvog limita?

Lp

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako dostigneš 1 TB prije kraja mjeseca, brzina ti se smanjuje na 1 Mb/s svaki dan samo u terminu od 18-23h i tako do kraja mjeseca.

9 godina
Nemoj uletavat i procitaj, na svakoj stranici u temi pise, a pise i na tele2.hr ...
15 godina
Bash kaže...

Oprostite na uletu u temu,nisam citao i trenutno nemam vremena sve procitati,a zelio bi znati sta je s ovim kada se dostigne promet od 1TB? Sta se dogadja s brzinom? Uistinu nema nikakvog limita?

Lp

Blokiraju ti simicu i nemoš ništa sa njom. Moraš kupiti novu koja košta 150kn.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
10 godina
neaktivan

Ja ne mogu više vjerovat. Pa tema ima je**ih 20 stranica, ako te zanima treba ti valjda 10 minuta da preletiš preko toga. Valjda od ovih 20 stranica je 5 s pitanjima kaj je kad dosegnem 1TB, zašto treba slati glupe poruke nakon 5GB ili zašto je cijena na reklami 84 kune kad košta 169kn. Koja ne samo da su odgovorena na temi nego sve fakat jasno piše na Tele2 stranici.

Pa jesu li ljudi postali toliko lijeni i glupi da ne mogu potrošiti 10 minuta na nekaj kaj ih zanima ili ja možda previše očekujem od ljudi?! Da je spomenuto parput, rekao bi ajde, ali kad se spominje barem triput na svakoj drugoj stranici onda stvarno... 

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Ja ne mogu više vjerovat. Pa tema ima je**ih 20 stranica, ako te zanima treba ti valjda 10 minuta da preletiš preko toga. Valjda od ovih 20 stranica je 5 s pitanjima kaj je kad dosegnem 1TB, zašto treba slati glupe poruke nakon 5GB ili zašto je cijena na reklami 84 kune kad košta 169kn. Koja ne samo da su odgovorena na temi nego sve fakat jasno piše na Tele2 stranici.

Pa jesu li ljudi postali toliko lijeni i glupi da ne mogu potrošiti 10 minuta na nekaj kaj ih zanima ili ja možda previše očekujem od ljudi?! Da je spomenuto parput, rekao bi ajde, ali kad se spominje barem triput na svakoj drugoj stranici onda stvarno... 

Najbolje bi bilo da se napravi FAQ tema pa neka čitaju... 

10 godina
neaktivan

Najbolje bi bilo da se napravi FAQ tema pa neka čitaju... 

Ali to je prejednostavno, pa je ljudima sumnjivo i onda riskiraš da još vise ljudi pita jel to istina 

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
12 godina

jedno pitanje . smanje li brzinu nakon 1TB prometa

8 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Ali to je prejednostavno, pa je ljudima sumnjivo i onda riskiraš da još vise ljudi pita jel to istina 

Kaj stvarno?

On topic, ja malo matletiram konekciju. Danas mi je jednom zezao, ali taj site zna povremeno imati connection timeout probleme, pa opet ne znam da li je bilo do routera ili ne. Sad ide torrent s privatnog trackera. Download limitiran na 1,7 MB/s i ide stabilno, upload varira, ali to je normalno za ovakav tracker - čak ni na seedboxu nisam postizao preko par MB/s upload. Sve u svemu, nema nikakvih problema, graf u uTorrentu ne pokazuje nikakve padove downloada ispod limita. Mislim da ću zadržati Tele2, eventualno kupiti antenu.

zagi55 kaže...

Ja sam testirao i kad stavim na obe eksterne, nemam uopće neta, a kad stavim samo jednu eksternu da koristi, uhvati 1 Mbit/s i puca stalno.

P.S. Ide li Huawei antena iz Tele2 na dva konektora ili samo na jedan?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 22:49 (MrBlc).
15 godina
SEYOboy kaže...

jedno pitanje . smanje li brzinu nakon 1TB prometa

Ne.

13 godina
Rekli su mi u Tele2 jučer da sad svaki korisnik novi koji se pretplati i kupi ruter dobiva antenu.. tako da ne morate kupovati posebno
Samo Rijeka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Jole-Ri kaže...
Rekli su mi u Tele2 jučer da sad svaki korisnik novi koji se pretplati i kupi ruter dobiva antenu.. tako da ne morate kupovati posebno

arghhh, a mi ostali ranoranioci koji smo se odmah pretplatili? 

Battlenet - TheProdigy#2234
15 godina

Neznam koliko se to nama u ZG isplati uzimati?, ako se dijeli konekcija nema smisla.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice