Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.361.311
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
srcipesak kaže...
Anxiety_ kaže...

Da, a ta mobilna je još jeftinija mislim nekih 80 kn. I o tome sam razmisljao jer se ziher neka skriptica da sloziti da šalje automatski kad predes dozovoljeni promet :D Al ajde necemo biti zidovi i ovo je predobro za 170kn samo nek radi kak spada :D

Iste su cijene jer na mobilnoj uzimas tarifu+bezbroj opciju ...

Cijena možda jest ista, ali ono što dobiješ za cijenu nije. Dok kod internet-tarife imaš samo pristup internetu (istina bez gnjavaže sa SMS-ovima), kod glasovne još dobiješ i besplatne pozive, besplatne poruke, besplatni mada ograničeni roaming, kako podatkovni, tako i glasovni, ali uz gnjavažu sa SMS-ovima. Ukratko, da nema ovog SMS-ograničenja, samo bi lud čovjek uzimao ovu internet-tarifu tako da ako kolega, ili tko drugi, osmisli sistem kako da se automatski šalju poruke, molio bih da bude dovoljno drag da to podijeli s nama.

17 godina
Tomu bi se možda moglo doskočiti pomoću Tasker-a ili slične aplikacije.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovo ide u neki krivi smijer :)

Toliko rasprave o hvatanju signala, setanje po tavanima, nosanje antena i ostalih gluposti...ako uzmem paket sa ruterom onda ga jednostavno zelim baciti pod stol (tamo gdje je i sadasnji posto je preruzan da ga svaki dan gledam na stolu) sve spojim i hocu da to radi kako spada (znaci ne moram imati 150 ali barem jedno 40-50 stabilinih) inace sve ovo nema smisla. Nemam drugog posla nego glumiti kretena koji pravi paukovu mrezu sa antenskim kablovima po kuci. Ili radi ili ne...

4 7 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koliko ste čekali za aktivaciju?

0 0 hvala 0
8 godina
Eyekool kaže...
Tomu bi se možda moglo doskočiti pomoću Tasker-a ili slične aplikacije.

Vrlo jednostavna skripta, čak.

Kad stigne SMS koji sadrži "iskoristili ste bla bla" pošalji SMS NASTAVI na 13880.

I to je to. :)

16 godina
robee1 kaže...

Toliko rasprave o hvatanju signala, setanje po tavanima, nosanje antena i ostalih gluposti...ako uzmem paket sa ruterom onda ga jednostavno zelim baciti pod stol (tamo gdje je i sadasnji posto je preruzan da ga svaki dan gledam na stolu) sve spojim i hocu da to radi kako spada (znaci ne moram imati 150 ali barem jedno 40-50 stabilinih) inace sve ovo nema smisla. Nemam drugog posla nego glumiti kretena koji pravi paukovu mrezu sa antenskim kablovima po kuci. Ili radi ili ne...

Dijelom si u pravu. No s obzirom na situaciju gdje sam od prije 2 godine imao vezu ispod 1/0,2 i pucanje DSL svakih 2-3h.Nije mi problem ispočetka odglumiti kretena da dobijem 60/40 kako sada radi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 9:29 (plavi08).
10 godina
neaktivan

Imam stabilnu Optimu 10 (da samo 10 i nije nesto posebno ali radi bez problema) i ako mi Tele2 nece pruziti nesto vecu brzinu bez zezanja onda to nema smisla.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po svemu vidjenom ova opcija je najbolja u manjim mjestima gdje je dostupan 4G. Ja sam u sredisnjoj Istri kraj Pazina i ne mogu dobit od T-coma niti bilo koga drugog internet brzi od 6mbits i ovo definitivno uzimam.

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tvoji postovi nam govore kako si zadovoljan s 10 Mb/s i to je u redu. Nekima to nije dosta, pogotovo u današnje vrijeme. Moraš znati da se ovdje radi o mobilnoj tehnologiji, te da signal i brzina ovise o puno faktora. Da živim negdje na selu, meni iskreno, ne bi bio problem otići na tavan i postaviti router kako bio dobio bolju brzinu.

10 godina
neaktivan

Daleko od toga da sam zadovoljan ali je stabilno :)

Ako moze bolje zasto ne no ne zelim se zezati i natezati za bolje, jednostavno ukljucim i hocu da radi.

0 0 hvala 0
16 godina

E da tako sve funkcionira ja danas ne bi zarađivao pare na način  koji zarađujem 

11 godina
robee1 kaže...

Sinek odi lepo zemi Tcoma ili Vipa plati 300+ kuna i pak nas mel flata, ali nas mel zahebancije s paukima itd.

Battlenet - TheProdigy#2234
16 godina
Cryogenic kaže...
mrsmith kaže...

Stigla potvrda narudžbe na email. Sada treba čekati Overseas :)

Koliko vam je trebalo da vam stigne router/sim nakon potvrde mailom?

jedno 5 minuta.

Čitanje s razumijevanjem ti očito nije jača strana.

Anyway, ako nekog zanima.. jučer u 14:50 sam naručio paket preko Tele2 web-a i danas u 10:00 stigla pošiljka Overseasom :) - super brza dostava. Sad me samo zanima što će biti s aktivacijom usluge i koliko će to potrajati.. no, moram najprije otvoriti paket pa vidimo.

It is always darkest just before the dawn.
10 godina
neaktivan
Zemljanin kaže...
robee1 kaže...

Sinek odi lepo zemi Tcoma ili Vipa plati 300+ kuna i pak nas mel flata, ali nas mel zahebancije s paukima itd.

Brkas stvari ali nema veze :)

16 godina
odjavljen

A ja bih želio da mi b-net dovuče koaksijalni kabel i pusti 50/10 stabilnu vezu. Želje su jedno, mogućnosti drugo, a ograničenja tehnologije treće. Nije operater kriv ako ti imaš ovakvu ili onakvu armaturu u zidu, reflektivni materijal blizu routera koji generira intervencije interferencije i slično.

Edit: prokleti autocorrect

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 12:14 (MrBlc).
16 godina
MrBlc kaže...
...reflektivni materijal blizu routera koji generira intervencije i slično.

10 godina

jedini problem kod ovakvog nacina pristupa internetu je variranje u brzini u odnosu na broj korisnika (i njihovih brzina) koji se svakim danom povecava, i ako ne budu konstanstno ulagali u infrastrukturu doci ce do toga da ce svi jebat majku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
robee1 kaže...

Brkas stvari ali nema veze :)

Gle, nema se tu kaj komplicirat, uzmes router, stavis SIM, ustekas u struju i viola... radi, a za one koji zele izvuci max brzinu oni ce se igrat.

10 godina
neaktivan

O tome pricam, ako ne moze raditi stabilno sa ok brzinom (citaj min 40) onda nista nema smisla a ne jos zezanje sa antenama i hvatanjem signala kao nekada na analognoj tv :). Posteno platis i zelis da ti radi...

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad se radi o mobilnim mrežama, ni jedan operater ti neće napisati minimalnu brzinu nego će napisati DO te i te brzine (u ovom slučaju 150 Mb/s). Samo fiksni operateri ti mogu reći minimalnu brzinu interneta. Osim toga, fiksna usluga vezana je za lokaciju, Tele2 pokućni internet nije. Isti možeš koristiti bilo gdje u Hrvatskoj. Mobilna tehnologija je takva kakva je i na to ne možemo utjecati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 10:47 (Marko :D).
11 godina
robee1 kaže...

O tome pricam, ako ne moze raditi stabilno sa ok brzinom (citaj min 40) onda nista nema smisla a ne jos zezanje sa antenama i hvatanjem signala kao nekada na analognoj tv :). Posteno platis i zelis da ti radi...

Jedno pitanje; tko jos nudi "flat" na mobilnim mrezama i za koliko para?

EDIT;

Ja cu odgovorit umjesto tebe (nije mi pretesko) trenutno NITKO!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 11:08 (Zemljanin).
10 godina
neaktivan

Ne zelim off u temi, tvoje pitanje nema smisla.

0 0 hvala 0
11 godina
robee1 kaže...

Vidi ti bahatluka :) Imam doma 20/2 (trebalo bi bit 20/5 al eto bakar iz bakrenog doba ne daje vise). Placam 170kn (ukljucen 10kn popust). I zivim s tim i eto. Svi bi 10Gbit doma direkt ali nemos. Neka 30tka je predinfaktno stanje za ljude koji trunu ko i ja u bakrenom dobu, pogotovo upload kojeg ima dovoljno na 4G. Nema smisla raspravljat o brzini, ionak nakon 2-8 tjedana vise ne znas kaj skidat :D Ovo sto veza puca ljudima, to je normalno na tim krumpir ruterima u ruter modu. Koliko citam, ne moze se telcov ruter prebaciti u bridge. Steta. 30-50mbit je imho taman, osim ak mislite biti kvartovski ISP pa treba izvuc zadnji bit :)

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
8 godina
mrsmith kaže...

Anyway, ako nekog zanima.. jučer u 14:50 sam naručio paket preko Tele2 web-a i danas u 10:00 stigla pošiljka Overseasom :) - super brza dostava. Sad me samo zanima što će biti s aktivacijom usluge i koliko će to potrajati.. no, moram najprije otvoriti paket pa vidimo.

Unutar 48h od isporuke. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 11:06 (robogo).
11 godina
robogo kaže...
mrsmith kaže...

Unutar 48h od isporuke. 

To je zadnji vremenski rok, dok se kartice aktiviraju u roku par sati (preporuca se hard reset routera svakih sat vremenai eventualno kontakt SZK-a)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 11:11 (Zemljanin).
8 godina
Zbog čega sam i napisao "unutar" 48h. Najčešće bude kroz sat do dva, ovisno koliko se OSX dostavljaču da skenirati i slati potvrdu o dostavi.

Tijekom dana obični restart routera, nije potreban nikakav reset, i čim se SIM aktivira, spojit će se na mrežu.
16 godina

Evo upravo složio router - usluga još nije aktivna :) No, kažu u SZK da bude u roku 24 sata maksimalno. Tako da trenutno čekam :)

Btw, netko je spomenuo da novi korisnici koji uzmu router sada dobivaju i antenu... nema antene u paketu :) a pošiljka je od jučer popodne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mrsmith kaže...

Btw, netko je spomenuo da novi korisnici koji uzmu router sada dobivaju i antenu... nema antene u paketu :) a pošiljka je od jučer popodne.

Ovo je odgovor SZK-a na fb-u;

Mario, ne raspolažemo navedenom informacijom. Korisnici na prodajnim mjestima imaju mogućnost kupovine antene. Ana

16 godina
Zemljanin kaže...
mrsmith kaže...

Ovo je odgovor SZK-a na fb-u;

Mario, ne raspolažemo navedenom informacijom. Korisnici na prodajnim mjestima imaju mogućnost kupovine antene. Ana

Yup, dakle kolega Jole-Ri je nažalost dobio krivu informaciju - Još uvijek nema antene u paketu :)

Jole-Ri kaže...
Rekli su mi u Tele2 jučer da sad svaki korisnik novi koji se pretplati i kupi ruter dobiva antenu.. tako da ne morate kupovati posebno

17 godina

Evo upravo dobio poruku od T-Mobile da podižu u mojoj tarifi sa 4GB na 8GB . Premalo i prekasno, a i skoro duplo skuplje nego flat na tele2.

"Vise GB za istu cijenu! Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da ce Vasa tarifa od 03.05.2017. trajno sadrzavati 8 GB umjesto dosadasnjih 4 GB i to bez dodatne naknade. Hvala Vam na povjerenju. Uzivajte u surfanju na najbrzoj mrezi u Hrvatskoj. Vas HT"

5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice