Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.360.408
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Upravo narucio pokucni bezbroj gb i huawei router bez ugovorne obaveze. Kad stigne javim dojmove.. budemo vidjeli :)

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

je li problem ako uzmem neki mobilni router ( koji u sebi ima bateriju ) pa da bude kući stalno ukopčan u struju ?? tnx

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Cico77 kaže...

je li problem ako uzmem neki mobilni router ( koji u sebi ima bateriju ) pa da bude kući stalno ukopčan u struju ?? tnx

Ja sam uzeo Alcatelov neki 4G žuto/crni mobilni ruter s baterijom pred 3 godine za Simpa internet dan opciju... radi jos uvijek ali je napuhan kao krafna i baterija traje 15min :))))) samo cekam da pukne. 24/7 je bio u struji.

EDIT: Sad ce u smece najvjerojatnije ili ga razvalim i izvadim bateriju pa bude ostao za rezervu ako Huawei prdne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 11:55 (mrsmith).
8 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Cico77 kaže...

Ja sam uzeo Alcatelov neki 4G žuto/crni mobilni ruter s baterijom pred 3 godine za Simpa internet dan opciju... radi jos uvijek ali je napuhan kao krafna i baterija traje 15min :))))) samo cekam da pukne. 24/7 je bio u struji.

EDIT: Sad ce u smece najvjerojatnije ili ga razvalim i izvadim bateriju pa bude ostao za rezervu ako Huawei prdne.

a je li može raditi na punjaču bez baterije?

16 godina
Cico77 kaže...

a je li može raditi na punjaču bez baterije?

Pojma nemam.. kuciste je zalijepljeno tako da nisam otvarao. Morao bih ga razbiti i probati iscupati tu bateriju van. Probam kad stigne Tele2 paket s ruterom, da imam zamjenu ako ne radi više :)

15 godina
neaktivan

Ako ga razbiješ, nisam siguran da će onda raditi. 

16 godina
aleng3 kaže...

4. Bez ugovorne obveze uz opciju uređaj - 204kn/mj. Otplaćuješ uređaj 24 mjeseca po 35kn + 9kn odmah. Ako želiš prekinuti koristiti pokućni, isplatiš ostale rate za uređaj i platiš koliko duguješ za taj mjesec za tarifu.

Koja je onda razlika između te opcije i ugovorne obveze na 24 mj. u slučaju prekida korištenja. Gore sam kopirao tekst iz ugovora. "ili naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za pretplatnika." I u toj situaciji bi izgleda trebalo platiti samo razliku cijene uređaja jer usluge nisu dobivene po nekoj povoljnijoj cijeni u odnosu na ove bez ugovora. 

16 godina
lovranac kaže...
aleng3 kaže...

4. Bez ugovorne obveze uz opciju uređaj - 204kn/mj. Otplaćuješ uređaj 24 mjeseca po 35kn + 9kn odmah. Ako želiš prekinuti koristiti pokućni, isplatiš ostale rate za uređaj i platiš koliko duguješ za taj mjesec za tarifu.

Koja je onda razlika između te opcije i ugovorne obveze na 24 mj. u slučaju prekida korištenja. Gore sam kopirao tekst iz ugovora. "ili naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za pretplatnika." I u toj situaciji bi izgleda trebalo platiti samo razliku cijene uređaja jer usluge nisu dobivene po nekoj povoljnijoj cijeni u odnosu na ove bez ugovora. 

Šalju ti i dalje samo mjesecnu ratu za uredjaj.. 35kn/mj. bez naplate tarife - ako si uzeo bez ugovorne obaveze ali s uredjajem na 24 rate. S ugovornom obavezom nema raskidanja 2 godine bez da platis penale.

16 godina

Očito je razlika i u cijeni. Sa obvezom te router dođe pola od pune cjene. Ovako platiš punu cijenu routera ali nemaš obveze. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 12:09 (plavi08).
10 godina
lovranac kaže...
aleng3 kaže...

Ako uzmeš tarifu na ugovornu obvezu 24 mjeseca i opciju uređaj, dužani si im platiti 24*169+15kn. U slučaju prekida ugovora s tvoje strane, moraš im isplatiti sve preostale mjesečne naknade do 24. mjeseca (169+15kn). Možda ti ponude nekakav popust ako platiš što "duguješ" odjednom.

Neka me netko ispravi ako griješim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 12:12 (aleng3).
17 godina
Cico77 kaže...

Imam TP-Link M7350, i bio je cijelo ljeto ukopcan u struju. Baterija se malo napuhala, mada jos uvijek ima dobar kapacitet. Tako da nije preporucljivo.

Mana uredjaja je sto ne moze raditi bez baterije unutra.

17 godina
Cico77 kaže...

molio bih vaše mišljenje .....

TP-Link M7350  vs Huawei E5577c

http://www.tp-link.com/no/products/details/M7350.html

http://www.4gltemall.com/huawei-e5577-4g-lte-cat4-mobile-hotspot.html

cijenom su slični ....  oko 80-85 €

Imam TP-Link M7350 i vrlo sam zadovoljan,

- odlicna brzina,

- dobro hvata signal (uhvati 4G, gdje ga nema na mobitelu).

- moze se staviti da preferira 4G ili ga fiksirati da samo ide na 4G

- ima 2.4 i 5GHz, ali ne istovremeno

- baterija solidno traje

- Mana je sto ne moze raditi bez baterije, samo prikopcan na struju, tako da se sad baterija napuhala, iako jos uvijek ima veliki kapacitet

8 godina
neaktivan
Sasoon kaže...
Cico77 kaže...

molio bih vaše mišljenje .....

TP-Link M7350  vs Huawei E5577c

http://www.tp-link.com/no/products/details/M7350.html

http://www.4gltemall.com/huawei-e5577-4g-lte-cat4-mobile-hotspot.html

cijenom su slični ....  oko 80-85 €

Imam TP-Link M7350 i vrlo sam zadovoljan,

- odlicna brzina,

- dobro hvata signal (uhvati 4G, gdje ga nema na mobitelu).

- moze se staviti da preferira 4G ili ga fiksirati da samo ide na 4G

- ima 2.4 i 5GHz, ali ne istovremeno

- baterija solidno traje

- Mana je sto ne moze raditi bez baterije, samo prikopcan na struju, tako da se sad baterija napuhala, iako jos uvijek ima veliki kapacitet

meni bi radio možda samo  2 mjeseca ljeti pa se možda i ne bude toliko napuhnula  ....  i ova dva što sam stavio dođu oko 600kn ( jeftiniji nego onaj od 850kn u Tele2 )

13 godina

Kupio antenu u Tele2 jutros i upravo testiram...

za sada nikakvih pomaka -.-"

Samo Rijeka.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko sad ide prema Tele2?

16 godina

Mislim da ti je sam router bez dodatne antene sasvim dovoljan ako hvatas vise od 2-3 crtice signala. S punih 5 neces dobiti bas nesto posebno na brzini, ako uopce ista. Bitnije je koliko ljudi koristi 4G signal u tom mjestu, jer se dijeli bandwidth. Primjerice ja sam u svom naselju pred 2 godine imao 70mb down, 25mb up na T-Com 4G sa punim signalom... danas kad svaka susa ima 4G, brzine su nam u okviru 15-20mb down i 17-18mb up.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 12:52 (mrsmith).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
aleng3 kaže...

Ako uzmeš tarifu na ugovornu obvezu 24 mjeseca i opciju uređaj, dužani si im platiti 24*169+15kn. U slučaju prekida ugovora s tvoje strane, moraš im isplatiti sve preostale mjesečne naknade do 24. mjeseca (169+15kn). Možda ti ponude nekakav popust ako platiš što "duguješ" odjednom.

Neka me netko ispravi ako griješim.

Netočno, plaćaš opciju koja je za tebe povoljnija - preostale rate ili ostvareni popust:

Uređaj je jednokratno 849 kn, međutim, postoji neki popust od 150 kn, a osnovna cijena je 999 kn. Ja sam uzeo na ugovor na dvije godine, jednokratno plaćanje (bez opcije uređaj), te imam popust 150 kn + popust 488 kn na tarifu. 

Ako raskinem ugovor, plaćam ovih 638 kn ostvarenog popusta (ili 488 ako je ovih 150 neovisno o ugovoru) i to je to. Ako raskinem pred kraj ugovora, pa mi se više isplati platiti preostale mjesečne naknade, onda plaćam njih.

Da sam uzeo opciju uređaj na dvije godine, uređaj bih platio 1 kn odmah, 15 kn/mj kroz sljedećih 24 mjeseca. Da u tom slučaju prekinem, 15 kuna mjesečno bih nastavio plaćati za opciju uređaj, a ovih 638 kn ili preostale mjesečne naknade (ovisno o tome što mi je povoljnije) bih platio jednokratno.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina

Trenutni rezultat sa antenom u dvorištu: http://www.speedtest.net/result/6264582555.png

haha solidno :P

Samo Rijeka.
15 godina
neaktivan

Može neki link na antenu? Koja joj je cijena?

0 0 hvala 0
13 godina
kyzo7 kaže...

Može neki link na antenu? Koja joj je cijena?

Ako ćeš ovu iz Tele2, ona je 189 kn.

Samo Rijeka.
10 godina
Jole-Ri kaže...

Kupio antenu u Tele2 jutros i upravo testiram...

za sada nikakvih pomaka -.-"

Koje antene daju i koliko koštaju?

Edit: Preduhitrio me kolega :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 13:19 (aleng3).
8 godina
neaktivan

Molio bi pomoć

Uzeo sam pokućni, ali kao i većinu ovdje me muči brzina. Kad se spojim žično na huawei b315s-22 sa brzinom sam zadovoljan: cca. d90-100/u50.

Ali ako se spajam bežično (i laptopom i mobitelom) brzina downloada je uvijek oko 45, gotovo nikada ne prelazi 50. Da li je normalna takva razlika i može li se router kako podesiti da se poboljša brzina?

tnx 

0 0 hvala 0
10 godina
MrBlc kaže...
aleng3 kaže...

Netočno, plaćaš opciju koja je za tebe povoljnija - preostale rate ili ostvareni popust:

Uređaj je jednokratno 849 kn, međutim, postoji neki popust od 150 kn, a osnovna cijena je 999 kn. Ja sam uzeo na ugovor na dvije godine, jednokratno plaćanje (bez opcije uređaj), te imam popust 150 kn + popust 488 kn na tarifu. 

Ako raskinem ugovor, plaćam ovih 638 kn ostvarenog popusta (ili 488 ako je ovih 150 neovisno o ugovoru) i to je to. Ako raskinem pred kraj ugovora, pa mi se više isplati platiti preostale mjesečne naknade, onda plaćam njih.

Da sam uzeo opciju uređaj na dvije godine, uređaj bih platio 1 kn odmah, 15 kn/mj kroz sljedećih 24 mjeseca. Da u tom slučaju prekinem, 15 kuna mjesečno bih nastavio plaćati za opciju uređaj, a ovih 638 kn ili preostale mjesečne naknade (ovisno o tome što mi je povoljnije) bih platio jednokratno.

Ja sam uzeo samo opciju uređaj na 24 mjeseca. Hvatam bez antena redovno 90+Mbps (WIFI) u selendri gdje sam godinama 1Mbps tcomu placao 250kn

Nisam se htio vezati za tarifu jer je općina povukla lovu iz EU pa u lipnju kreće kopanje za optiku, pa će valjda biti i nešto od toga.

Nego, ako se ja odlučim više ne koristiti pokućni, mogu li nastaviti plaćati 35kn mjesečno za router ili moram njega full isplatiti kad "odjavim" tarifu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 13:29 (aleng3).
16 godina
flammable kaže...

Molio bi pomoć

Uzeo sam pokućni, ali kao i većinu ovdje me muči brzina. Kad se spojim žično na huawei b315s-22 sa brzinom sam zadovoljan: cca. d90-100/u50.

Ali ako se spajam bežično (i laptopom i mobitelom) brzina downloada je uvijek oko 45, gotovo nikada ne prelazi 50. Da li je normalna takva razlika i može li se router kako podesiti da se poboljša brzina?

tnx 

Mislim da ti dosta ovisi kakvu wifi karticu koristis. Meni nekakav stari Dlink USB stick nikako ne radi preko 24 megabita u downloadu gdje mi npr. wifi na telefonu/tabletu (iPhone 6S, iPad Mini) radi i preko 90 megabita preko istog routera.

aleng3 kaže...

Ja sam uzeo samo opciju uređaj na 24 mjeseca. Hvatam bez antena redovno 90+Mbps (WIFI) u selendri gdje sam godinama 1Mbps tcomu placao 250kn

Nisam se htio vezati za tarifu jer je općina povukla lovu iz EU pa u lipnju kreće kopanje za optiku, pa će valjda biti i nešto od toga.

Nego, ako se ja odlučim više ne koristiti pokućni, mogu li nastaviti plaćati 35kn mjesečno za router ili moram njega full isplatiti kad "odjavim" tarifu?

Nastavljas placati 35kn/mj za opciju uredjaj ako odustanes od internet tarife.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 13:39 (mrsmith).
8 godina
neaktivan

evo  naručio Huawei E5577c za 82€  ( cca 620 kn ) pa ćemo probati ovo ljeto za apartman

https://www.alzashop.com/huawei-e5577c-d4474716.htm

0 0 hvala 0
13 godina

Evo neki rezultati šetanja sa antenom po kući...

Samo Rijeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 14:00 (Jole-Ri).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Da li netko zna ako bi ove TP-Link antene radile na Tele2 Huawei 4G routeru? Konektor je isti.. Naime imam ih 10ak od raznih routera ovdje na poslu pa me zanima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 14:04 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To su antene za wifi, ne za LTE. Ili se varam?

16 godina
plavi08 kaže...

To su antene za wifi, ne za LTE. Ili se varam?

Yup, antene su sa WiFi routera. Znači ništa od toga?

8 godina
neaktivan
Nakon 4 dana cekanja na aktivaciju kartice evo i mojih rezultata.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice