- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle, zna li netko ako antene sa TP-Link WiFi routera (moj post pri dnu prosle stranice) mogu raditi normalno na 4G routeru ako imaju isti konektor? Ja sam bio uvjeren da je sama konstrukcija antene jednaka u oba slucaja...
U biti sad kad malo bolje pogledam nije isti konektor.. 4G ima muski konektor na antenama a WiFi ima zenski. Sorry..
Ne samo to: nisu iste konstrukcije i nisu za iste frekvencije. Tako da NE.
u tele2 centru, 189kn
Pozz ekipo,dal je netko testiro PING u pucačinama,samo me to zanima,znači bf1,r6:siege takove igre igram a tamo je ping sve?!
hvala
Aj kod tebe se isplatilo čekat...
Koji kvart???
u tele2 centru, 189kn
Specke, slikica mozda? :-)
Ljudi, kad mjerite brzine mjerite ih preko kompa koji je spojen kabelom na router. Preko Wi-Fija nećete dobiti više od cca. 42 Mb/s.
Jeli moguće uzeti ovu tarifu bez ugovorne obveze, pa recimo imati 2-3 mjeseca uključeno zbog apartmana i nakon toga isključiti i tako i slijedeće godine?
Da. Sam kupiš router. Inaće je 169kn bez ikakve obveze. Doslovno kolko dana koristiš toliko platiš.
Ono što je dobro je to da je HAKOM nedavno objavio plan dodjele 2600Mhz koji je super za gradove i tamo ima puno spektra, pa ako Tele2 uhvati 20MHz ili možda i vise može odmah dići brzinu na 300 Mbps.
Imaš kakav source za ovo? Baš me zanima kada bi to moglo biti.
Dakle, pravilnik je izglasan i na snazi je, sad je na redu objava dražbe na kojoj će se razdijeliti spektar. Namjena mu je prvenstveno za 5G (LTE TDD), tako da neće to još tako brzo. Krajnji scenarij prema kojem će se težiti jest da se macro pokrivanje ostvari sa LTE FDD na 1800MHz i 800MHz, a ciljani hotspotovi budu pokriveni sa 2600MHz LTE TDD.
Stigla potvrda narudžbe na email. Sada treba čekati Overseas :)
Koliko vam je trebalo da vam stigne router/sim nakon potvrde mailom?
meni bi radio možda samo 2 mjeseca ljeti pa se možda i ne bude toliko napuhnula .... i ova dva što sam stavio dođu oko 600kn ( jeftiniji nego onaj od 850kn u Tele2 )
I kod mene je bilo 2 mjeseca ljeti, a mozda samo nisam imao srece s baterijom
meni bi radio možda samo 2 mjeseca ljeti pa se možda i ne bude toliko napuhnula .... i ova dva što sam stavio dođu oko 600kn ( jeftiniji nego onaj od 850kn u Tele2 )
I kod mene je bilo 2 mjeseca ljeti, a mozda samo nisam imao srece s baterijom
Moj Alcatel je doslovno radio 24h dnevno 2 pune godine bez napuhavanja baterije... tek 3. godinu je pocela bubriti.. sad je uređaj već dupli :)
Imam E5172As-22 ruter i dobio antenu što se nalijepi na prozor, najbolje hvata u horizontalnom položaju, e sad jel bi ja mogao nju namontirati na krov s tim da uzmem 10m koaksijalnog kabela pa da primam jači signal iako je plastična antena ili baš mora biti yagi ili riblja kost?
Imam doma sličnu antenu. Beskorisan je. Možda dobiješ 1-2dB sa njezinim kabelom.
Nikakva razlika. Signal mi je -65dB kada stavim tu antenu -63dB..razlike u brzini niti nema inaće je oko 45/35.
meni je -85 do -95db izmjereno mobitelom, jel ima kakva mogucnost ruterom izmjerit
A brzina mi je 94 mbits
Pa onda ti niti ne treba antena
Mobitel mi pokazuje -102 dB. Ja imam tcomov zte mf283+ i u njemu pod statistic pokazuje kakv je signal.
...
U pravilniku nisu navedena nikakva tehnološka ograničenja, a i 5G trenutno nije zamišljen za 2600MHz zato jer on ima u planu široke nosioce, po 100MHz za kanal, što je više nego cijeli 2.6GHz. 5G se zasada testira i pušta na frekvencijama od 3.5, 28, 35 i do 100GHz. Odnosno, na frekvencijama gdje su valovi veličine 1mm. 5G sigurno neće koristiti niske frekvencije poput 4G jer zahtijeva široke nosioce, a sadašnja podjela takvih nosioca nema. U planovima, a i X50 modem podražava 28GHz s CA 8x100MHz, a sadašnja podijela u 800, 1800 i 2100 imam ukupno jedno 200MHz otprilike, tako da 5G zasigurno neće biti na sadašnjim frekvencijama, kao ni na jednoj dodjeli koja je sada u tijeku. Eventualno, najniže što je u planu je za sada 2.3GHz i to je u planu za široku pokrivenost.
5G nije LTE TDD, to je 4G ali s vremenski podijeljenim spektrom. Neće dugo trebati za 2600Mhz jer ako Vipnet i HT žele ponuditi flat s njihovim brojem korisnika koji je duplo, i trostruko veći od Tele2 onda trebaju još spektra, i MIMO kao i veću QAM modulaciju, vjerojatno 256QAM. Dodjelu i testnu uporabu ćemo vjerojatno vidjeti unutar godinu dana, možda malo duže ako bude žalbi i slicno na dodjeli 2600MHz.
Eventualno, kad se oslobodi još 700Mhz, ali to će u sljedećih 4-5 godina ići za 4G, tamo će biti ako se spoje i prekombiniraju 700MHz i 800MHz u jedinstveni spektar onda biti nekakvih 100-150MHz, pa će biti mjesta za dalekodometni 5G s nižim brzinama.
Zanima me da li bi dobio vecu brzinu ako antenu nabavim, možda čak 120mbits ako bi pomogla uopće
Ma da je i ovo previše
Možda ćeš i dobiti trenutno. No mislim da nije vrijedno para ni truda. Pogotovo ko opterećenja. Nema šanse da ćeš konstanto imati ni ovih 90
Od petka drži 94mbits čak i navečer, valjda što nije gusto naseljeno, pa bi bilo dobro iskoristit puni potencijal
Imam E5172As-22 ruter i dobio antenu što se nalijepi na prozor, najbolje hvata u horizontalnom položaju, e sad jel bi ja mogao nju namontirati na krov s tim da uzmem 10m koaksijalnog kabela pa da primam jači signal iako je plastična antena ili baš mora biti yagi ili riblja kost?
Imati ćeš i slabiji signal. Za 10 m kabela moraš izdvojiti poprilične novce ili ćeš imati veliko gušenje na tu udaljenost. Bolje ti je vući ethernet i struju u potkrovlje, pa tamo staviti router i antenu na kratki kabel. Jedino ćeš trebati staviti odvojeno AP i switch ako ti treba dobar WiFi signal jer WiFi u potkrovlju nije neka opcija.
Od petka drži 94mbits čak i navečer, valjda što nije gusto naseljeno, pa bi bilo dobro iskoristit puni potencijal
što je manja naseljenost, veća je mogućnost da si sam na jednoj anteni. još ako je većina populacije starije generacije, očekuj super brzine s antenom.
Stigla potvrda narudžbe na email. Sada treba čekati Overseas :)
Koliko vam je trebalo da vam stigne router/sim nakon potvrde mailom?
jedno 5 minuta.
Trenutni rezultat sa antenom u dvorištu: http://www.speedtest.net/result/6264582555.png
haha solidno :P
Daj puni naziv antene da pogledam karakteristike na netu. Nigdje na stranicama od tele2 nisam našao tu tvoju antenu .