Da, Arch kao najproduktivnija platforma s najvećom paletom kustomizacije počevši od GUI-a, koji je vizualno važan radniku koji ne mora imati previše iskustva s Linuxom. Svakako da ja ne bih održavala to, ali isto tako, svakako da ne bih lupala bezveze i da imamo osobu koja je, hajmo tako reći, na Linuxu od malih nogu i kojoj neće biti teško sve to poštimati i nadgledati. Jedan moj frend, velim, pa nikakvih problema ne bude. Ja ne želim ispasti pametna i reći da razumijem konstrukciju datoteka u Linuxu, ja ne želim reći da se super snalazim s terminalom jer sam većinu toga posvetila radu na Windowsu, i za mene je terminal = cmd. Znam što je bootloader i mountanje particija, ali ne znam što je fstab, chroot, X... Pretpostavljam da dotični "chroot" ima veze s rootom, a s tim sam malo upoznatija kao dugogodišnja korisnica Androida, ali opet... Ali svakako stojim iza toga da ne želim iči na Ubuntu, makar je sad pri vrhu stabilnosti s LTS-om 12.4. Ja ne trebam OS koji za prijedloge daje amazon-ove stranice i proizvode i sl.
Onda u redu ako imate nekoga, tako da ne trebas niti znati detalje.
Onda isto tako vjerujem da ce ti ta osoba isto reci, Linux je Linux, bez obzira bio to Arch/Ubuntu/Mint ili nesto trece. Svaki se da kustomizirati po volji. GUI je najmanji problem, neces Unity? Pa u redu, necu ga ni ja, stavio sam si Gnome 3 (sudo apt-get install gnome-shell) i voila, niti ne znam da imam Unity. Hoces KDE? Imas Kubuntu. Ne pase ti KDE? Tu je Xubuntu s Xfce DE-om. Takvog izbora nema na Win platformi i to je ono sto je korisnicima Win platforme tesko shvatiti (ne mislim konkretno na tebe). Ja ne znam gdje si ti vidjela da Ubuntu daje prijedloge za Amazonove stranice i sl. (pretpostavljam da je to Unity bio u pitanju), ali meni se to nikad nije dogodilo, dapace, da mi u GRUB-u i na login screenu ne pise "Ubuntu 12.04 LTS" ne bih ni znao da koristim Ubuntu - u pitanju je Ubuntu 12.04 + Gnome 3 + Synapse. Sto hocu reci? Sve se da namjestiti (meni je bio potreban kratak rok od 1h za instalaciju svih aplikacija koje koristim), a s Ubuntuom imas ogromne repozitorije i ogroman community, a ako pozelis mozes dobiti i placeni support.
Dalje kako zelis. ;)