Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.795
|
čitano: 4.128.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Baš sam na YT imao jednu zanimljivu raspravu oko toga kako vrijeme utječe na nove "idole". 

Recimo kad sam bio klinjo i slinio za Sennom, malo si pročitao u Auto Klubu, možda pokojem talijanskom (Gente Motori)  ili njemačkom (Auto Motor und Sport) časopisu, i ostatak kaj si čuo od komentatora za vrijeme tekmi. Dobrotvor, ljudina u Brazilu, nevjerojatne vještine... lako postane idol. Pregrmiš drskost, jer u sportu drskosti mora biti.

Tako i s Draženom. Lako je bilo. Onda dođe sve ova količina informacija koje sad imamo, pa eto čuješ iz NBA da je Dražen nenormalno smrdio (znoj pretpostavljam), pa ti malo zasmeta i Sennina duhovnost na razini Dalaj lame... I eto nas u današnje vrijeme, kad možemo praktički svaki dan čuti, vidjeti i pročitati nešto od naših "idola". Meni je sad nemoguće naći idola. Kao što neki kažu da im je dosta Lewisa i njegovog veganstva i BLM... Meni to ne smeta, štoviše mislim da je to neki ideal, no iskreno ne želim znati o njemu zakaj bira takvu glupu odjeću, niti zakaj prekineš s komadom ko Nicole... Najbolje mi je postalo gledati i čitati sve te tehničke članke/videe, a na vozače se fokusiram samo dok voze. 

Recimo volio sam Danija. Super mi je vozač i volio sam njegov odnos sa inženjerom u RB. Veseo itd. I onda gledaš sve te videe, i shvatiš da je još uvijek "mlad", da je u nekom drugom svijetu i naravno nije više tako "idiličan". Općenito taj neki Khardashian movement kaj sad imaju sportaši sa svojom "oblekom", pa svi bi bili George Clooney sa alkoholom... bolje da ne znam.

Ne znam kako vi, ali Max mi nikad neće biti idol. Bogme ni Lewis. Kak ta djeca danas "biraju"... Možda im je Lando cute, jer je dosta uložio u sim vožnje. Kaj ja znam...

In vino veritas
6 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
AFARON kaže...

Ma i ove godine će pobjeđivati oni koji imaju najbrže bolide..ali bi poredak mogao biti dosta randomiziran spram prethodnih sezona. Mislim da je sasvim moguće npr. da Williams bude prvi a Mercedes zadnji ili neki slični "šokovi". Jer je bolid totalno promjenjen, svi kreću od nule, nema više razlika u budžetu, bar ne tolikih kao ranije.

Razlika je u iskustvu i podrsci od fabrika a i vozaca. Iako su matematicki tu negdje ipak su u vrhu manje vise isti vozaci.... 

Naprijed MB I RB iza njih ferrari i mclaren pa svi ostali iza....Ne vjerujem da ce se nesto tu puno mijenjati. Mozda na pocetku sezone ali vodece ekipe ce se puno brze prilagoditi.....

13 godina
neaktivan
Potpisujem. Ja ih iskljucivo gledam kao vozace (iako kao sto si rekao, ne smetaju mi ideali za koje se Hamiltona zalaze, dapace imam pozitivan stav o tome).

Vecina ekipe sto ne voli Hamiltona upravo tu negativu vuce iz njegovog lifestylea, boje koze, komunikacije po drustvenim mrezama i slicno (pa pogledaj samo postove po ovom threadu).

Nemam idole i uvijek odvajam ono sto covjek radi profesionalno od toga kakav je kao osoba, kako izgleda i slicno.

Jbga, jel to zato sto sam stariji ili nesto drugo, nemam pojma. Mladci valjda ne mogu odvojiti jedno od drugog.
15 godina
Extrime kaže...

Nesto iza vrata... 🤔

Fali grba na poklopcu. Sumnjam da ce Merc vozit stari motor.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
Posmatrač kaže...
AFARON kaže...

Ma i ove godine će pobjeđivati oni koji imaju najbrže bolide..ali bi poredak mogao biti dosta randomiziran spram prethodnih sezona. Mislim da je sasvim moguće npr. da Williams bude prvi a Mercedes zadnji ili neki slični "šokovi". Jer je bolid totalno promjenjen, svi kreću od nule, nema više razlika u budžetu, bar ne tolikih kao ranije.

Razlika je u iskustvu i podrsci od fabrika a i vozaca. Iako su matematicki tu negdje ipak su u vrhu manje vise isti vozaci.... 

Naprijed MB I RB iza njih ferrari i mclaren pa svi ostali iza....Ne vjerujem da ce se nesto tu puno mijenjati. Mozda na pocetku sezone ali vodece ekipe ce se puno brze prilagoditi.....

Ja sam nekako uvjeren da će novi poredak biti poprilično random, odnosno "neočekivan". Ali možda griješim, vrijeme će pokazati.

16 godina
Maddog_HR kaže...

Da bilo je dosta takvih utrka u kojima je bio puno brzi od drugih zbog superiornijeg bolida. Ali isto tako je bilo puno takvih utrka kad je Schumi rasturao, Vettel, Alonso, pa ako hoces i Senna. A sve su to vrhunski vozaci.

Hamilton je ovu sezonu imao inferiorniji bolid, ali je vozio vrhunski. Reci da je Verstappen bolji i brzi vozac od Hamiltona je smijesno. Nit razmislja takticki, nit zna cuvati gume, vecina pretjecanja su mu zabijanjem u suparnika. 

Od vozaca na gridu Verstappen meni nije ni u prva tri. Checo, Alonso, Vettel, pa cak i Lecler, Sainz i Norris su svi odreda bolji vozaci i to su redovito pokazivali. Nazalost imaju losije bolide pa se to cesto ne vidi, a pogotovo ne poprati u tv prijenosu.

Lol..

13 godina
neaktivan

Ne znam zašto LOL.

Možemo vaditi statistike, koje su btw većinom na strani RBa, no možda najbolji pokazatelj od svih je broj krugova vodstvu. RB je ove sezone vodio ukupno 698 krugova, naspram samo 376 Mercedesovih. Ako se vodimo ovdje često spominjanim superiornim bolidom koji je 1 sekundu brži od drugih i prema tome lako pobjeđuje, onda je prema ovom pokazatelju jasno da je RB imao bolji bolid od Merca. 

...možda nismo gledali iste utrke.

14 godina

@Maddog_HR Ajde nemoj se sramotiti i dobro. Ne vraćaj se stalno natrag na izgubljene teme i razgovore.

16 godina
Maddog_HR kaže...

Ne znam zašto LOL.

Možemo vaditi statistike, koje su btw većinom na strani RBa, no možda najbolji pokazatelj od svih je broj krugova vodstvu. RB je ove sezone vodio ukupno 698 krugova, naspram samo 376 Mercedesovih. Ako se vodimo ovdje često spominjanim superiornim bolidom koji je 1 sekundu brži od drugih i prema tome lako pobjeđuje, onda je prema ovom pokazatelju jasno da je RB imao bolji bolid od Merca. 

Hahaha...koja suplja analiza.

Pogledaj dostupnu telemetriju svake utrke (high-medium-low speed corner i straightsi) i vidjet ces da je sve jasno. I cak uzmi podatke za Bottasa. W12 je brzi bolid i to je neupitno. RB16B razvija veci downforce, ali to sto ovaj motor u Mercu radi nije humano, a to se pokazalo zadnjih 5 utrka

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2022 15:01 (Mitch).
15 godina
Mitch kaže...
Maddog_HR kaže...

Ne znam zašto LOL.

Pogledaj dostupnu telemetriju svake utrke (high-medium-low speed corner i straightsi) i vidjet ces da je sve jasno. I cak uzmi podatke za Bottasa. W12 je brzi bolid i to je neupitno. RB16B razvija veci downforce, ali to sto ovaj motor u Mercu radi nije humano, a to se pokazalo zadnjih 5 utrka

Da, zadnjih 5 u prosjeku brzi merc, ostalih 17 ili koliko već - u prosjeku brži red bull.

13 godina
neaktivan

Slobodan si me ignorirati ili odšetati sa topica.

A iskreno ne vidim čime bi se sramotio? Konstruktivnom raspravom? Činjenicama? Subjektivnim mišljenjem?

16 godina
AFARON kaže...
Mitch kaže...
Maddog_HR kaže...

Ne znam zašto LOL.

Da, zadnjih 5 u prosjeku brzi merc, ostalih 17 ili koliko već - u prosjeku brži red bull.

Hahah pa ne znam zasto pricate napamet. Meni je tako svejedno jel Merc ili RB brzi, ali brojevi govore za sebe i dostupni su uz 4-5 gugla. Ne, RB nije bio brzi u ostalih 17, eventualno mozes reci u nekoj vecini od 17 ali nedovoljno da pokrije razliku za zadnjih 5. Jesi gledao Monzu?

Anyway, AMR22 je najljepsi livery trenutno. Zeleni demon

16 godina

Kolko je Mercedesov bolid brzi od ostalih je pokazao Russell kad je sjeo u bolid i skoro pobjedio da nisu "pogrijesili" sa gumama. Tak da nemojte o tome da je Hamilton najbolji od svih. A ovo plakanje za sezonu 2021 da je Lewisu "oduzeta" titula je smijesno. Max je mogao vec 2 utrke prije kraja sezone biti prvak da ga Hamilton nije 2 put izbacio iz utrke i onda jos kad ga je drugi put izbacio kmecao jer Max nije dosao pogledati dal je Hamilton ok. A sva nepravda koja je ucinjena Maxu cijelu sezonu... to se moglo vidjeti u zadnjoj utrci kad je Max odreagirao na to sto nisu uopce kaznili Hamiltona na pocetku...

I da, Hamiltona se jako gura i oprasta mu se svasta...a iskreno se nadam da Hamilton nece doci do 8. titule nikad.

mihi
15 godina
mihi999 kaže...

I da, Hamiltona se jako gura i oprasta mu se svasta...a iskreno se nadam da Hamilton nece doci do 8. titule nikad.

Baš šteta, jer ovako je samo najbolji  I K A D A   :)

13 godina
neaktivan
mihi999 kaže...

Kolko je Mercedesov bolid brzi od ostalih je pokazao Russell kad je sjeo u bolid i skoro pobjedio da nisu "pogrijesili" sa gumama. 

Malo si pomijesao sezone. Russell je vozio bolid 2020e, kada je Merc imao bolji bolid, a ne 2021e.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2022 21:26 (Maddog_HR).
16 godina

Mercedes ima najbolji bolid na gridu od 2014 do 2021. Sad ove 2022 sezone cemo vidjeti.

Samo sam dao usporedbu da Hamilton nije tolko dobar vozac kolko svi misle, jer je Russell uskocio nekoliko sati prije utrke u bolid i potamanio sve oko sebe sa tim bolidom.

mihi
13 godina

Na ovom threadu sve po starom. Hamilton je shit, pobjeđuje samo kad ima najbolji bolid a svi oko njega pobjeđuju samo na osnovu skilla, smiješno vas je čitat više. Prošle sezone merc nije imao najbolji bolid, eventualno zadnjih par utrka ostatak sezone rb je bio bolji ili u najgorem slučaju u egalu (po riječima Neweya, mislim da ću ipak njemu vjerovat prije nego forumskim hejterima ). I opet je trebala jedna od najvećih krađa u povijesti sporta da bi se Hamiltona skinulo sa trona. 

16 godina

Kolko vidim ima jako puno fanova Hamiltona ovdje. Ako cemo ko mala djeca onda je Rosberg najbolji ikada jer je pobjedio najboljeg, Schumachera i "najboljeg", Hamiltona. S time da je cijeli tim bio protiv Rosberga sto mu je dano do znanja na USGP 2015 u sobi sa bacanjem kape broj 2  

Ja nisam fan niti jednog vozaca niti tima otkad je Ferrari postao takav tim da me sram gledat kaj rade. Fan sam utrkivanja a ono se zadnjih 10-ak godina svelo na procesiju. Cim su dosli do bolida ispred sebe nisu mogli nista jer bi im gume odapele za par krugova. Nadam se da ce ova nova pravila poboljsati utrke i da cemo gledati barem 5-6 timova a idealno bi bilo sve (sto je nemoguce) u borbi za najvise mjesto i da ce barem 5 vozaca moci osvojiti titulu do zadnje utrke sezone.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2022 0:15 (mihi999).
15 godina

Ja nisam isto fan niti jednog vozača, možda malo za Alonsa.

Navijam za Ferrari, kakvi god da jesu.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
13 godina

nitko nije fan nijednog vozača ali ste svi kolektivno hamilton hejteri 

15 godina
MEDO11 kaže...

Nebitno!

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
15 godina
MEDO11 kaže...

Ja nisam Lewis hejter. Ni Max hejter, ni Seb hejter...iako ne volim niti jednog od njih, i pljujem ih kad rade što mi nije ok ali i hvalim ih kad rade ono što mi je ok. Svo troje su kroz karijeru radili, po meni, stvari koje su mi top i stvari koje su mi užasne. 

Kao što su uostalom radili i jedno i drugo i neki drugi vozači koje podržavam, i za koje navijam ili sam navijao i koji su mi dragi i toplo mi bude oko srca kad ih vidim, kad naprave dobar rezultat...

To što netko ne podržava nekog vozača ne znači automatski da je hejter. Osobno smatram da je generalno sve prilično polarizirano, i da puno ljudi jednostavno ne zna ili ne prihvaća da su hejteri i njihove sušte suprotnosti ( a ustvari isto hejteri, ali usmjereni suprotnoj strani) samo dvije krajnosti, a da između te dvije krajnosti postoji cijeli spektar koji obuhvaća većinu ljudi, od kojih opet većina, zna koji je najzdraviji način komuniciranja sa osobama ekstremnih pogleda. Barem kada se radi o ovakvim stvarima.

13 godina
odjavljen

Ste vidjeli novi format sprint utrke. Ja jednostavno sad više ne vidim smisao sprint utrke. "Mini utrka" prije utrke gdje će prvih 8 dobiti bodove? Kvalifikacija u petak će odrediti start na sprintu i utrci? Prije je bar sprint odredio startnu poziciju, sad niti to. Koji je smisao sprinta?

16 godina
formula1live kaže...

Ste vidjeli novi format sprint utrke. Ja jednostavno sad više ne vidim smisao sprint utrke. "Mini utrka" prije utrke gdje će prvih 8 dobiti bodove? Kvalifikacija u petak će odrediti start na sprintu i utrci? Prije je bar sprint odredio startnu poziciju, sad niti to. Koji je smisao sprinta?

Hebiga isprobavaju.

Iskreno meni nema smisla da mijenjaju bodovanje i sl. stvari kad nitko ne zna kako ce kompetitivna iduca sezona bit. Financijski limiti krecu takoder.

Ono sto valjda zele potaknut je bolju gledanost ostalih sesija osim utrke == vise para. Bas se vidi da Formulu vodi media kompanija, a ne sportska organizacija

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2022 18:48 (Mitch).
16 godina
MEDO11 kaže...

Ne slazem se, nego mislim da su ljudi koji prate sport 20+ godina vise kriticni nego ikad zbog casualsa koji kroje misljenje prema drustvenim mrezama.

Zivimo u takvom vremenu gdje je u svakom sportu proglasen novi GOAT. Nesto radi toga jer je sport napredovao i stvarno izlaze sve bolji i bolji sportasi, nesto radi toga jer je svaki sport postao kapitalizam do jaja te vise para znaci bolji uspjeh.

15 godina
Mitch kaže...
MEDO11 kaže...

Ne slazem se, nego mislim da su ljudi koji prate sport 20+ godina vise kriticni nego ikad zbog casualsa koji kroje misljenje prema drustvenim mrezama.

DA upravo to, o Hamiltonu se kroji mišljenje prema drustvenim mrežama i životu van vožnje, zato ima toliko hejtera.

Od ljudi koje prate ovu temu, možda je 15% navijača hamiltona, ostali su neutralni i hejteri otprilike pola-pola, a većina su navijači ferarija, još jedan razlog za negativnost prema hamiltonu.

10 godina
Zasto bi uopce moralo biti fanova hamiltona ovdje ? Otvorite si temu za ljubitelje lewisa pa razglabajte do mile volje... :D
Mozete osnovati i klub nositelja suknji pod pokroviteljstvom lewisa hamiltona, nitko vam nece zamjerit... :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2022 20:27 (deepshitcro).
13 godina

nemora ih bit, i nebi ni imali potrebu se javljat (ja se prvi nebi jer mi se neda odgovarat na ove gluposti, ali je jače od mene) da se ne pišu gluposti koje se nemogu objasnit na drugi način nego čisto hejtanje. Kad kažete da 7merostruki svjetski prvak osvaja svoje naslove samo zahvaljujući autu, to je nerazumno i neobjektivno hejtanje. Može na račun auta osvojit možda jedno ili 2 prvenstva, ali 7?! 7?!?!? Je objektivnost je stvarno na razini na ovoj temi 

14 godina

"Je objektivnost je stvarno na razini na ovoj temi". Nije da, tu si u pravu. Fali objektivnosti i ne fali nam dosađivanja i veličanja tvog/svog/nečijeg miljenika. Za to se ode u neku temu fan club tog i tog i tamo se sere do iznemoglosti. Dosta kmečanja. Jedva čekam novu sezonu, nadam se da će biti malo promijena odnosa snaga među momčadima .

6 godina
MEDO11 kaže...

nemora ih bit, i nebi ni imali potrebu se javljat (ja se prvi nebi jer mi se neda odgovarat na ove gluposti, ali je jače od mene) da se ne pišu gluposti koje se nemogu objasnit na drugi način nego čisto hejtanje. Kad kažete da 7merostruki svjetski prvak osvaja svoje naslove samo zahvaljujući autu, to je nerazumno i neobjektivno hejtanje. Može na račun auta osvojit možda jedno ili 2 prvenstva, ali 7?! 7?!?!? Je objektivnost je stvarno na razini na ovoj temi 

Sam auto kao argument da on nije ili je dobar vozac je smijesan. F1 nikad nije bila niti ce vjerovatno biti utrka identicnih auta. Zar je hamilton kriv sto mercedes ima dobar auto? Ko brani bilo kome da napravi bolji? To je timski sport.... Uostalom u svakoj f1 ekipi radi nekoliko stotina ljudi a ne samo vozac i ljudi u garazi..... Iza toga je cijela masinerija. A da nema medija ne bi bilo ni F1.....

A kakav je koji vozac van trka je smijesna tema. Sta me briga za tim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice