Pomoć oko odabira komponenti konfiguracije

poruka: 41
|
čitano: 4.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Lijepi pozdrav svima!

Pošto mi je konfiguracija zastarjela (vidi pod moj PC :) ), odlučio sam kupiti novo računalo!

Prvenstveno bih ga koristio za igre i svakodnevni rad i surfanje.

Monitor mi je 22", rezolucije 1680x1050.

Htio bih igrati na max postavkama, ne mogu odlučiti koja je kartica dovoljna za ovu rezoluciju? Da li staviti AMD ili Intel procesor? U to sve bih htio ugurati SSD (s novim kontrolerom), podatkovni disk imam (WD Caviar Green 2TB).

Da li stavljati 8GB RAM-a ili je 4 GB dovoljno?

EDIT (krivo sam napisao, isprike):

Budžet mi je max 5000 kn, iznad toga ne bih išao.

Zanima me i da li se isplati kupovati komponente u različitim trgovinama ili sve uzeti u istoj?

Zahvaljujem na odgovorima!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 20:18 (markez_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kupis sve u ADM-A.4gb rama ti je dovoljno.Koju bi soluciju?AMD ili INTEL?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć oko odabira komponenti konfiguracije

Pa iskreno nemam pojma. Sad imam Intel, ali o AMD-u svi govore samo najbolje.

14 godina

Koja je namjena kompa?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina

Piše sve u 1. postu. Igre i svakodnevni rad, možda ponekad neka CAD aplikacija, al ništ profesionalno

14 godina

Izvoli.Ako zelis AMD opciju javi,ova je jaca od bilo koje AMD opcije sta se tice procesorske snage.ADM,dostava i slaganje besplatni.

0 0 hvala 0
16 godina

Htio bih ugurati SSD u konfiguraciju. Disk za podatke imam. Nije to napajanje malo preslabo? Koja bi bila AMD opcija?

14 godina
markez_cro kaže...

Htio bih ugurati SSD u konfiguraciju. Disk za podatke imam. Nije to napajanje malo preslabo? Koja bi bila AMD opcija?

Nije preslabo,moze se i SSD ubacit.Pricekaj sekundu.

16 godina

5k kuna budžet, krivo sam napisao, isprike

14 godina

Izvoli.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 20:24 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
markez_cro kaže...

Evo sa SSD-om:

matična ima podršku za nadograditi na nadolazeće AMD Bulldozer procesore najnovije generacije tako da to nećeš morat mjenjat samo procesor.{#}

Ja na HD6850 igram Crysis 2 na Full HD LED monitoru i maxed out postavkama (Ultra) sa 35-40 FPS-ova. Tako da ni ti sa ovom tvojom HD6870 nećeš pogriješiti.

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 5:34 (Doc Holiday).
16 godina

nakon duljeg razmatranja sastavio sam konfiguraciju! Molim komentare!

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 18:41 (markez_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
markez_cro kaže...

nakon duljeg razmatranja sastavio sam konfiguraciju! Molim komentare!

Di ti je disk?XD Ako je tebi 120GB dosta meni dobro..:DDD

16 godina

Zašto nitko ne čita 1. post. Kao što sam naveo, IMAM PODATKOVNI DISK 2TB caviar green.

13 godina
protjeran
markez_cro kaže...

Zašto nitko ne čita 1. post. Kao što sam naveo, IMAM PODATKOVNI DISK 2TB caviar green.

Imaš pravo sry{#}

Onda ja bih rađe na 2x2GB memorije pa ostatak para za jaču grafiku? Možda je ipak bolje imati jači GPU nego 8GB memorije? Rijetke su aplikacije koje potrebuju toliku količinu RAM-a

16 godina

Malo sam modificirao konfiguraciju, Stavio sam manji SSD 60 GB, jače napajanje i jaču grafulju. Sad me zanima par stvari:

1. jel ovo napajanje dovoljno jako za ovu konfu?

2. da li je dobro staviti neki drugi cooler (koliko sam čuo stock AMD cooler i nije baš nešto)

3. ako bih stavljao cooler, da li bi cooleri na RAM čipovima smetali?

Konfiguracija:

14 godina
markez_cro kaže...

Malo sam modificirao konfiguraciju, Stavio sam manji SSD 60 GB, jače napajanje i jaču grafulju. Sad me zanima par stvari:

2. da li je dobro staviti neki drugi cooler (koliko sam čuo stock AMD cooler i nije baš nešto)

Konfiguracija:

XFX 450 drzi tu konfu.Ne treba ti Sisa 520,Stavi cooler Hyper 212+,ne bi trebali smetat heatspreaderi,inace AMD stock cooler je glasan i smece.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 20:21 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
markez_cro kaže...

Konfiguracija:

Za razliku u cijeni tog seasonica i XFX-a 450 uzmi si normalno kućište:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=4909

Thermaltake je zadnji izbor što se tiče kvalitete iako ga velik broj forumaša ovdje preporučuje.

16 godina

Zašto misliš da je ovo kućište bolje od TT V6? (da ne bi došlo do zabune, ja neznam koje je bolje pa pitam)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Promijenio sam kućište, da li je ovo dobro? Stavio sam CM Hyper 212+ cooler, sad mi još fali pravilno dimenzionirano napajanje za ovu konfu. napominjem da uz ovo imam još i WD Caviar Green 2TB disk na 7200 RPM, velika je vjerojatnost da ću OC procesor i možda stavim još koji vent u kućište. Onaj PSU calculator mi je izbacio oko 420W, jel to realno? Da uzmem neko jaće napajanje? Hvala na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Molim vas odgovor, sutra namjeravam uzeti ovu konfiguraciju, jedina dilema mi je napajanje, da uzmem ovo XFX 450w ili seasonic 520W?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

XFX je dovoljan jer radi se o rebrandiranom seasonic napajanju.

Ako ne namjeravaš uskoro uzeti fullHD monitor onda je ova grafička bacanje novca. Za tu rezoluciju dovoljna je i HD 6850. Kućište je puno bolji izbor od onog thermaltake-a.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Bolje ti je uzmi tu grafičku da ti ne bude žao za koju godinu što si malo škrtario. {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, planirao sam se igrati još koju godinu na visokim detaljima, pa mislim da nije 6950 toliki overkill... Ili je?

16 godina
neaktivan

Pozz, da se nadovezem. Isto konfa od 5k kuna bez napajanja. Vec sam slozio, samo me zanima da li je ok? Jer sutra bi je kupio.

Hvala

www.apartmani-rakic.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Joga kaže...

Pozz, da se nadovezem. Isto konfa od 5k kuna bez napajanja. Vec sam slozio, samo me zanima da li je ok? Jer sutra bi je kupio.

Hvala

ako imas ovo kaj imas pod moj pc netrebas nista ovakvo. 

e sad - grafu si stavi Tiverziju jer ova nije pa bezveze bacas lovu na nju kad ima jeftinijih a boljih. i ako mozes, ja bi ovu plocu uzeo. ako ti je skupa idi na Pro3 SE ili z68 pro3. ovu 1. u linku koju sam ti preporucio je prvenstveno zbog nadogradivosti na Ivy Bridgr, kad vidim da volis mijenjati {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 6:28 (xyan).
16 godina
neaktivan

Radim konfu za brata. Aha, znaci da rađem idem na ti verziju.

www.apartmani-rakic.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Joga kaže...

Radim konfu za brata. Aha, znaci da rađem idem na ti verziju.

Evo,bolja maticna, nesto bolji,brzi a jeftiniji disk i bolja grafa.TI verzija je u rangu HD 6950 1GB,nesto slabija od HD 6950 1GB.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 12:48 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu. Novi sam na forumu, a pošto imam sličan problem kao autor teme pišem ovdje. Htio bih kupiti comp za igranje na 1680x1050, ne namjeravam mijenjati monitor uskoro, a da ne bude totalni overkill za tu rezoluciju. Molim pomoć, intel konfiguracija, 5000 - 5500 kn max.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 18:11 (dr_Mara).

0 0 hvala 0
14 godina
dr_Mara kaže...

Evo da ne otvaram novu temu. Novi sam na forumu, a pošto imam sličan problem kao autor teme pišem ovdje. Htio bih kupiti comp za igranje na 1680x1050, ne namjeravam mijenjati monitor uskoro, a da ne bude totalni overkill za tu rezoluciju. Molim pomoć, intel konfiguracija, 5000 - 5500 kn max.

ADM,besplatna dostava i sastavljanje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice