Ploca pomoc

poruka: 23
|
čitano: 3.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ploca pomoc

ovako imam uvu plocu :

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813136050

problem je da ne zeli botati windows koji god win probab ovo mi ispise disk boot failure insert system disk and pres enter stisnem enter i nista....da ne bude zabune windowsi su bootable a u biosu sam namjestio da boota s cd rooma...molim pomoc mislim da je nesto do biosa...inaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: ploca pomoc
jesi siguran da je ploca
AMD u <3 Intel u 8===3
13 godina
neaktivan
A jesi pomislio mozda na hard disk? "Insert system disk". Ring any bells?
Me gusta....
14 godina
neaktivan

ali imam vec windows na njemu...komp sam kupio polovan imao vec win gore

14 godina
neaktivan
Ploca pomoc

Možda kabeili nisu dobri ili probaj uštekat disk i cd drive u neki drugi konektor na ploči, testiraj i disk..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ploca pomoc

probo sam vec disk zamijenio i nista u biosu mi nece prepoznat ni jedan disk osim tog koju je i bio unutri...

13 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

ovako imam uvu plocu :

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813136050

problem je da ne zeli botati windows koji god win probab ovo mi ispise disk boot failure insert system disk and pres enter stisnem enter i nista....da ne bude zabune windowsi su bootable a u biosu sam namjestio da boota s cd rooma...molim pomoc mislim da je nesto do biosa...inaprijed hvala

Pozz!!! Ovako postoji problem s pločom ako imaš high-end Ram i da ti je to uništilo ploču ili ti je cmos baterija otišla i ne boota. Imao sam slićnih problema s bootom ali je bila u pitanju cmos baterija ili kablovi od harda ili cd roma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 13:27 (Fero).
14 godina
neaktivan

i kako da to riješim...

13 godina
neaktivan
Ploca pomoc

E ovako napravi otides u bios i onda tamo imas hard priority tako nes odaberi onog na kojeg si stavio windowse da bude prvi

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

tamo sam stavio da mi je hard prvi ali opet nista..

13 godina
neaktivan
a solucija je da isprobaš hard kod nekoga ili servis samo da ti provjere.
14 godina
neaktivan

probat cu to hvala...

13 godina
neaktivan
Ploca pomoc

Jesi li pokusao stavit diskove u IDE Mod Rada?

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ploca pomoc

Četiri puta ove godine su me zvali da pogledam računalo na kojem se Windowsi 7 neće bootati - boot proces stane na "Insert system disk ...". U svim slučajevima problem je bio u izbrisanoj tablici particija - Testdisk je riješio problem; može se naći na različitim LiveCD-ima, primjerice UBCD, Parted Magic ili GParted LiveCD-u. Čudno je da ne želi bootati OS s CD-a - provjeri je li optički uređaj prvi uređaj s kojeg se računalo boota i/ili probaj s nekim drugim boot CD-om. Možda BIOS ima mogućnost odabira boot devicea pri pokretanju računala - boot menu - na mojoj ASRockovoj ploči, on se poziva s F11.

@WrongType

U BIOS-u treba postaviti mod rada koji je bio postavljen u trenutku instalacije Windowsa 7/Vista, budući da Windowsi isključuju driver koji se ne koristi - ako je bilo postavljeno IDE, AHCI driver bit će isključen i obrnuto. Problem se rješava modificiranjem vrijednosti u registryju. U svakom slučaju, da je ovo problem, Windowsi bi se počeli dizati, ali bi izbacili ili plavi ekran ili bi se računalo resetiralo. Problem je što BIOS / bootloader ne može naći particiju s koje bi podigao OS.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 13:56 (hrx).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hrx kaže...

Četiri puta ove godine su me zvali da pogledam računalo na kojem se Windowsi 7 neće bootati - boot proces stane na "Insert system disk ...". U svim slučajevima problem je bio u izbrisanoj tablici particija - Testdisk je riješio problem; može se naći na različitim LiveCD-ima, primjerice UBCD, Parted Magic ili GParted LiveCD-u.

@WrongType

U BIOS-u treba postaviti mod rada koji je bio postavljen u trenutku instalacije Windowsa 7/Vista, budući da Windowsi isključuju driver koji se ne koristi - ako je bilo postavljeno IDE, AHCI driver bit će isključen i obrnuto. Problem se rješava modificiranjem vrijednosti u registryju. U svakom slučaju, da je ovo problem, Windowsi bi se počeli dizati, ali bi izbacili ili plavi ekran ili bi se računalo resetiralo. Problem je što BIOS / bootloader ne može naći particiju s koje bi podigao OS.

hrx ali njemu ne boota windoze ni s cd roma, a kako onda pokrenuti livecd-ima

16 godina
neaktivan

Dodao sam gore da mi je to čudno - u dvadeset godina nisam naišao da neka ploča ne želi bootati s nekog medija, ako je on uredno bootabilan, a postavke u BIOS-u su ispravne. Bilo je nepravilno izrađenih i/ili snimljenih boot CD-ova (kopija originalnog Windows instalacijskog CD-a, između ostalih) i bootabilnih USB memorija, ali s ispravnima nije bilo problema.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 14:12 (hrx).
14 godina
neaktivan

evo ljudi pokusao sam ponovno kad pokrenem komp bez hdd windows 7 se počne bootat dakle u hardu problem bar sam mislio ali kad sam izvadio dva ispravna harda iz starog kompa kod 1.pise isto a kod 2.pise NTDRL is missing...pa saad stvarno a bez diska se windows pocne dizat...

13 godina
neaktivan

A možda imaš virtualku na matičnoj,{#} a da probaš staviti onaj stari hard u stari komp pa probaj podignuti.

13 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

evo ljudi pokusao sam ponovno kad pokrenem komp bez hdd windows 7 se počne bootat dakle u hardu problem bar sam mislio ali kad sam izvadio dva ispravna harda iz starog kompa kod 1.pise isto a kod 2.pise NTDRL is missing...pa saad stvarno a bez diska se windows pocne dizat...

E ovako odi na youtube i tamo upiši za NTLRD repair pa nešto probaj s tim.

14 godina
neaktivan

ovako s kablovima je sve u redu kao i kod biosa u biosu se ocita da je hdd master a cd room slave ali se nece win bootirati...kada ubacim iz starog kompa hdd na kojem su windowsi opet se nece bootirati nego se pocne kao podizat xp koji stane i komp se restartira...vise neznam sta da napravim...mozzda da izvadim i vratim bateriju..

16 godina
neaktivan

Provjeri SATA mode u BIOS-u. WinXP, koliko se sjećam, mora se instalirati (i kasnije raditi) sa SATA kontrolerom u IDE modu. Moguće je nakon instalacije aktivirati AHCI mode uz prčkanje po Windowsima, ali ne znam detalje, budući da to nisam radio.

Ako se podigne, skini GParted LiveCD, snimi ga na CD i probaj bootati s CD-a. Ukoliko uspije, vrati Win7 disk, bootaj GParted, pokreni TestDisk i probaj potražiti particije na disku. Umjesto GParteda možeš upotrijebiti ova uputstva za stvaranje TestDisk LiveCD-a, a step-by-step uputstva za korištenje TestDiska su ovdje (te niz primjera).

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:53 (hrx).
13 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

ovako s kablovima je sve u redu kao i kod biosa u biosu se ocita da je hdd master a cd room slave ali se nece win bootirati...kada ubacim iz starog kompa hdd na kojem su windowsi opet se nece bootirati nego se pocne kao podizat xp koji stane i komp se restartira...vise neznam sta da napravim...mozzda da izvadim i vratim bateriju..

Probaj jackove ili jumpere malo prčkati i možda trebaš drivere za to skinuti na usb ili cd i instalati prije windowsa za IDE mod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 16:30 (Fero).
13 godina
neaktivan
Ploca pomoc

Jesi uspio riješiti problem prijatelju ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice