frend me tražio pomoć radi sastavljanja novog kompa (jer mu je stari svarno s*anje i niš ne valja, sad mu je tu i poblem sa hardom, koliko sam mu samo puta win dizao!!!! mead......)))ovak treba mu sve osim kućišta, napajanja, optičkog pogona, monitora i periferije.....a da to sve zajedno ispadne što jeftinije.....grafulju je kupio novu ali agp pa sad to misli podat i kupit novu....molim prijedloge.....inače voli se poigrati igre poput cod-a i fife i tak sičnih ali najčešće sluaša glazbu i gleda spotove.......te ima 17'' LCD monitor ja mu preporučam ovo:
Komp za frenda po mogućnosti što jeftiniji 2200kn
- poruka: 16
- |
- čitano: 2.989
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dual Core procesori su ti dosta zastarjeli.Ja bih rađe išao na AM2/AM2+/AM3 platformu i Phenoma II ili Athlona X2.To su ti novije platforme i lakše će nadograditi u budućnosti.
Asrock N68-S , GeForce 7025 + NVIDIA nForce 630A, mATX, FSB1000 270 kn
Procesor AMD Phenom II X2 545, socket AM3, BOX , 6MB cache, 80W 650 kn
DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5 200 kn
Sapphire HD 4770, 512Mb GDDR5, Dual DVI, PCI Express 16x 800 kn
HDD WD 500Gb, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms 370 kn
2290 kn
evo i napajanje ako treba Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent
ovako, s ovim procom i grafom mozes slobodno igrati i zahtjevnije igre na tom monitoru
sve iz adm-a
Proc koji si odabrao je totalno neisplativ, ovaj je dosta bolji, isto dodje, i ludo se oc-a. Najisplativiji mainstream intelov proc.
CPU INTEL Dual Core E6300 BOX, s. 775, 2.80GHz, 2MB c., FSB 1066MHz, 64 bit, Dual Core
Ako bas mora biti ta jeftinija maticna, ali preporucam ti MBO ASROCK P43DE, Intel P43 / ICH10, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775 jer su jako pozitivna misljena kaj se tice nje,60kn skuplja, a chipset je dosta noviji.
Dual Core procesori su ti dosta zastarjeli.Ja bih rađe išao na AM2/AM2+/AM3 platformu i Phenoma II ili Athlona X2.To su ti novije platforme i lakše će nadograditi u budućnosti.
Izrazi se "Core 2 Duo je zastarjeo", jer Dual Core znači nesto sasvim drugo.
Proc koji si odabrao je totalno neisplativ, ovaj je dosta bolji, isto dodje, i ludo se oc-a. Najisplativiji mainstream intelov proc.
CPU INTEL Dual Core E6300 BOX, s. 775, 2.80GHz, 2MB c., FSB 1066MHz, 64 bit, Dual Core
Ako bas mora biti ta jeftinija maticna, ali preporucam ti MBO ASROCK P43DE, Intel P43 / ICH10, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775 jer su jako pozitivna misljena kaj se tice nje,60kn skuplja, a chipset je dosta noviji.
E5400 se bolje clocka od E6300 jer ima veći mnozitelj i kasnije naide na FSB Wall. Ploča je OK.
možda i je istina ali ovaj ima manji fsb znači trebo bi se bolje OC-ati....ali inače mislim da njega ne zanima OC-anje.....samo pomalo nekad obrada videa, ripanje i pomalo se zaigrat....inače najviše sluša i gleda spotove (rap i hip-hop ) zato mislim da su Intelovi procesoi bolji......
Ali tako mali buđet nije za Intel procesore...
znam slažem se....ali frend ima loše iskustvo sa AMD-ovim procesorima.....ima Athlon 3000+ tako nešto koji radi na 1.8 Ghz
znam slažem se....ali frend ima loše iskustvo sa AMD-ovim procesorima.....ima Athlon 3000+ tako nešto koji radi na 1.8 Ghz
Da,i?Kakvo loše iskustvo ima,pa on je u rangu celerona na 2,4......
Koje veze? Taj procesor ima performanse specificirane u rangu 3 GHz jednojezgrenih procesora.
Ti procesori su bili odlucni, tukli su pentiume 4 na 3.0ghz,,,,,To su bila zlatna AMD VREMENA....
E5400 se bolje clocka od E6300 jer ima veći mnozitelj i kasnije naide na FSB Wall. Ploča je OK.
Ne baš, mislim možda je....ali i ovaj E6300 je dobar clocker....
kod mene radi na 3.8GHz sa 1.35v....(default 2.8GHz)....i iznimno je hladan....
idle 34oC a u full loadu neide preko 47oC....sa Mugen 2 hladnjakom....
tako da...nije loš izbor za jeftinog intelovca...
Ne baš, mislim možda je....ali i ovaj E6300 je dobar clocker....
kod mene radi na 3.8GHz sa 1.35v....(default 2.8GHz)....i iznimno je hladan....
idle 34oC a u full loadu neide preko 47oC....sa Mugen 2 hladnjakom....
tako da...nije loš izbor za jeftinog intelovca...
I E6300 se da clockat dobro, samo sa E5400 ti netreba velik FSB jer ima velik mnozitelj (13.5), tako sa 300Mhz FSB mozes dostici 4Ghz, dok bi za E6300 morao imati 385Mhz FSB, tako da se E5400 da lakse clockati na slabijim pločama (Ovo sa FSB-om je samo primjer).
Stvarno nisam znao da je e5400 tako dobar za OC, ali buduci da e6300 ima fsb wall na 500mhz bez beda dignes na tih tvojih 385mhz. Uglavnom oba se relativno lako dignu na 4ghz.
S tim da je e6300 pri stocku 5-10% brzi u apsolutno svim testovima pa je to definitivna prevaga ako se ne oc-a.
Ti procesori su bili odlucni, tukli su pentiume 4 na 3.0ghz,,,,,To su bila zlatna AMD VREMENA....
tada da....ali danas neeeee........kupio si je gtaIV i nije se baš mogao naigrati tj. igre nije ni bilo (graike....tj.crni ekran) a kupio si novu graulju samo zbog igrice RAdeonku HD4650 u Sapphire izvedbi sa 512 mb gddr3 memorije