Što dalje za informatičara? zaključana tema

poruka: 228
|
čitano: 33.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što dalje za informatičara?
FiCoO kaže...

a ja imam sve predmete 5 i onda najbolje gimnazija pa fer..jelda?

Ili ako imaš afiniteta prema matematici, onda PMF, pa nakon 3 godine preddiplomskog upišeš diplomski Računarstvo i matematika :D

Manje drilanja po skriptnim jezicima, sklopovima i čudima, a više matematičke podloge

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:38 (Luuka).
16 godina
moderator
master4games kaže...

pa kaj je onda programiranje u informatici?

a nego gdje bi bilo, u mehanici?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
Što dalje za informatičara?

O čemu mi pričamo ovdje? Ti bi se upisivao u srednju skolu, a hoces sve odgovore i potpuno se neinformiran.

14 godina
neaktivan

Hm,a ako ja proguram sada malo više ove ocijene jel onda i dalje bolja elektrotehnička ili bi se mogla gimnazija?

real master for every game
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

AJME MENI MA NE TO....nego što je PROGRAMIRANJE u INFORMATICI...isto kao što je npr. sol u salati-sastojak,zanima me što je programiranje u informatici?jel sad kužiš?

15 godina
master4games kaže...

Hm,a ako ja proguram sada malo više ove ocijene jel onda i dalje bolja elektrotehnička ili bi se mogla gimnazija?

Moj savjet ti je...elektrotehničku smjer računalni tehničar. Matematika se dosta radi, mislin da je to važno za kasnije na fakultet, a i dobro si potkovan iz struke, ako nemaš bodova ajde za elektrotehničara.

Do what you want cause a pirate is free.
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
master4games kaže...

Moj savjet ti je...elektrotehničku smjer računalni tehničar. Matematika se dosta radi, mislin da je to važno za kasnije na fakultet, a i dobro si potkovan iz struke, ako nemaš bodova ajde za elektrotehničara.

mogu ja skupiti bodova ako se potrudim,nije mi problem..nego u koju ću srednju?

16 godina
moderator
master4games kaže...

AJME MENI MA NE TO....nego što je PROGRAMIRANJE u INFORMATICI...isto kao što je npr. sol u salati-sastojak,zanima me što je programiranje u informatici?jel sad kužiš?

iskreno...ne...

15 godina
neaktivan
master4games kaže...
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

KLIK jel to teško??

ako već želiš biti programer pa de počni razmišljati tako 

''Znam da ništa ne znam.''
15 godina
master4games kaže...

Ne možeš tako glupa pitanja postavljat na koja ne postoji odgovor?... Programiranje je sastavni dio informatike...sve šta imaš se mora programirat da bi radilo, čak i najjednostavniji uređaji poput kalkulatora, daljinskog upravljača...ono sve šta ti padne na pamet ima neki program u sebi, kompleksniji ili jednostavniji ovisi o uređaju...

Ti vjerojatno želiš ić za programera, tj programirat neke programe i takve stvari...

16 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

E ja bi.Završio sam Tehničar za računalstvo i imao sam takvu profesoricu iz računalstva da nije znala nas ništa naučiti.Tada mi se nije dalo samom raditi i to me ubilo a tek mi sada došlo iz "guzice u glavu".Vjeruj mi ako se sam ne potrudiš nikad nećeš uspjeti

Koja skola?Treba doma zagrijat stolicu sa knjigom i onda lijepo samostalno ucit programirat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:48 (Gauta).
15 godina
master4games kaže...
sirka666 kaže...
master4games kaže...

Moj savjet ti je...elektrotehničkusmjer računalni tehničar. Matematika se dosta radi, mislin da je to važno za kasnije na fakultet, a i dobro si potkovan iz struke, ako nemaš bodova ajde za elektrotehničara.

mogu ja skupiti bodova ako se potrudim,nije mi problem..nego u koju ću srednju?

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
master4games kaže...

Ne možeš tako glupa pitanja postavljat na koja ne postoji odgovor?... Programiranje je sastavni dio informatike...sve šta imaš se mora programirat da bi radilo, čak i najjednostavniji uređaji poput kalkulatora, daljinskog upravljača...ono sve šta ti padne na pamet ima neki program u sebi, kompleksniji ili jednostavniji ovisi o uređaju...

Ti vjerojatno želiš ić za programera, tj programirat neke programe i takve stvari...

evo fala ti bože ova osoba me shvaća....i znači...ja uz veliki trud mogu skupiti bodova,ali pitanje je onda što je bolje za ovo što ja hoču:elektrotehnička ili gimnazija?

i to je cijela poanta

15 godina
neaktivan

pa ja ništa o programiranju nisam naučio u školi...pošto imamo nažalost samo dvije godine računalstva učili smo samo QBasic tako da su sve morati sam.. i to mi nije nikakav problem jer to želim..a neki koji imaju priliku da to uče u školi jednostavno ne žele

16 godina
neaktivan
master4games kaže...

evo fala ti bože ova osoba me shvaća....i znači...ja uz veliki trud mogu skupiti bodova,ali pitanje je onda što je bolje za ovo što ja hoču:elektrotehnička ili gimnazija?

i to je cijela poanta

Neznam jel to ima smisla, ako ti je osnovna veliki problem gimnazija će ti biti PUNO veći.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
moderator

16 godina
neaktivan
Gauta kaže...
Hrvojestr kaže...

E ja bi.Završio sam Tehničar za računalstvo i imao sam takvu profesoricu iz računalstva da nije znala nas ništa naučiti.Tada mi se nije dalo samom raditi i to me ubilo a tek mi sada došlo iz "guzice u glavu".Vjeruj mi ako se sam ne potrudiš nikad nećeš uspjeti

Koja skola?Treba doma zagrijat stolicu sa knjigom i onda lijepo samostalno ucit programirat.

Srednja Škola Sesvete-Tehničar za računalstvo....e da al ja sam to kasno skužio....

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
16 godina
cuspajz kaže...
master4games kaže...

i to je cijela poanta

Neznam jel to ima smisla, ako ti je osnovna veliki problem gimnazija će ti biti PUNO veći.

Nakon osnovne je svaka srednja puno veći problem. Nakon srednje svaki fax je puno veći problem. Nakon svakog faxa real life+posao je puno veći problem. A nakon života više nema problema :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
master4games kaže...

i to je cijela poanta

nije ona meni problem,nego sam ja zadovoljan ovim 4 koje imam,ali meni nije nikakav problem imati petice ako znam što ću i što mi je bolje za dalje....

15 godina
master4games kaže...

i to je cijela poanta

Po meni, sigurnije je ič u strukovnu školu, u ovom tvom slučaju elektrotehničku pogotovo jer "uz veliki trud" možeš skupit bodova...nikad ne znaš šta će te puknit ili šta će se dogodit pa možda ne odeš na faks, a sa gimnazijon si niko i ništa, sa strukovnon školon možeš bar nešto radit.

14 godina
neaktivan

a ovaj tehničar za računalstvo...čitam upravo da se on večinom bavi hardverom,što ja nikako ne želim.....vezan sam za sotver i slično...

16 godina
neaktivan
master4games kaže...

nije ona meni problem,nego sam ja zadovoljan ovim 4 koje imam,ali meni nije nikakav problem imati petice ako znam što ću i što mi je bolje za dalje....

pa ne možeš biti zadovoljan sa četvorkom ako znaš da možeš imati peticu. Ako tako budeš razmišljao ubrzo će ti dvojka postati dovoljna, a onda će ti biti sve svejedno i za školu i za sve.

Edit: ti bi u elektrotehničku, a ne bi hardver, a i mimo računalnog hardvera tu ti je i elektrotehnika ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:58 (xDinichx).
15 godina
sirka666 kaže...
master4games kaže...

i to je cijela poanta

Po meni, sigurnije je ič u strukovnu školu, u ovom tvom slučaju elektrotehničku pogotovo jer "uz veliki trud" možeš skupit bodova...nikad ne znaš šta će te puknit ili šta će se dogodit pa možda ne odeš na faks, a sa gimnazijon si niko i ništa, sa strukovnon školon možeš bar nešto radit.

Sorry ali ovo nije potpuno točno. Čak i bez škole možeš raditi ali nisam siguran da možeš birati.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
mario.L_hr kaže...

Sorry ali ovo nije potpuno točno. Čak i bez škole možeš raditi ali nisam siguran da možeš birati.

Ma znan, ali ipak iša san logikon da želi ipak nešto postić u životu ;)

14 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
master4games kaže...

pa ne možeš biti zadovoljan sa četvorkom ako znaš da možeš imati peticu. Ako tako budeš razmišljao ubrzo će ti dvojka postati dovoljna, a onda će ti biti sve svejedno i za školu i za sve.

Edit: ti bi u elektrotehničku, a ne bi hardver, a i mimo računalnog hardvera tu ti je i elektrotehnika ;)

ne bih u elektrotehničku jer mi tu većina njih prepročuje tehničara za računalstvo....a vidim da se on bavi ISKLJUČIVO SAMO HARDVEROM....ja bih da mi je OPĆENITO SOFTVER tj. da sam usmjereniji prema njemu...

16 godina
neaktivan

Meni se čini da on zapravno ni sam ne zna što želi...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 23:01 (cuspajz).
16 godina
neaktivan
master4games kaže...

ne bih u elektrotehničku jer mi tu većina njih prepročuje tehničara za računalstvo....a vidim da se on bavi ISKLJUČIVO SAMO HARDVEROM....ja bih da mi je OPĆENITO SOFTVER tj. da sam usmjereniji prema njemu...

nema ti takve škole :( Bar koliko ja znam. Ako ide u elektrotehničku, a nećeš harvder imaš opet elektrotehniku pa ćeš opet raditi nešto sa svoje dvije ruke...

Ti očito misliš da ćeš raditi posao u fotelji, u uredu i sa bežičnom tipkovnicom u krilu i "programirati"...

15 godina

Teško će od tebe biti informatičar kad te hardver ne zanima. Sigurno je pred tobom sjajna karijera vrhunskog programera (BTW: i veš mašine treba programirati).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
master4games kaže...
xDinichx kaže...
master4games kaže...

gledaj majstore..sad ću ti nešto reći i to će mi biti zadnji post u ovoj temi... Ako se želiš baviti računalstvom i programiranjem idi za tehničara za računalstvo..

smjer PROGRAMER ne postoji u srednjoj školi i jako čćeš malo o tome naučiti.... uhvati se neke knjige i polako sam uči...puno će ti više to značiti..ne znam kako je u gimnaziji ali u srednjoj za tehničara za računalstvo ili elektrotehničara nema baš programiranja da bih nešto pošteno mogao naučiti... upiši bilo koju školu i ako voliš programiranje sam uči i priča završena

16 godina
moderator
master4games kaže...

slabo vidiš, probaj otić na kontrolu vida...to je samo dobronamjeran savjet :)

a softver radi na zraku? ili na hardveru? mislim da bi prije trebao znat kako hardver radi da bi mogao programirati nešto za njega...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice