Što dalje za informatičara? zaključana tema

poruka: 228
|
čitano: 33.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što dalje za informatičara?
master4games kaže...

ne bih u elektrotehničku jer mi tu većina njih prepročuje tehničara za računalstvo....a vidim da se on bavi ISKLJUČIVO SAMO HARDVEROM....ja bih da mi je OPĆENITO SOFTVER tj. da sam usmjereniji prema njemu...

Pa tehničar za računarstvo, ukratko imaš osnove elektrotehnike prve dvi godine, mjerenja u elektrotehnici, kasnije ti dođu elektronički sklopovi i još predmeta... prve dvi godine su iste za zanimanja elektrotehničar, tehničar za računarstvo, elektroenergetika...

I imaš informatiku, uči se nešto programirat u C-u (ili C++ ne sićan se)...ali mislin da ovo šta ti tražiš ne postoji...

Radije upiši neku onda laganu školu, kupi knjigu za nekih 200 kuna i nauči se programirat...

Do what you want cause a pirate is free.
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

ne bih u elektrotehničku jer mi tu većina njih prepročuje tehničara za računalstvo....a vidim da se on bavi ISKLJUČIVO SAMO HARDVEROM....ja bih da mi je OPĆENITO SOFTVER tj. da sam usmjereniji prema njemu...

slabo vidiš, probaj otić na kontrolu vida...to je samo dobronamjeran savjet :)

a softver radi na zraku? ili na hardveru? mislim da bi prije trebao znat kako hardver radi da bi mogao programirati nešto za njega...

Ne bih baš rekao....ovo mi piše na cd-u i u knjizi:

Tehničar za računalstvo

Sastavlja, servisira i održava sklopovsku opremu ili hardver računala te instalira gotove programe

u računalo. Nabavlja komponente za računalo (matičnu ploču, tvrdi disk, grafi čku karticu, disketnu

jedinicu) i provjerava njihovu ispravnost prije ugradnje te priprema i pomoćni materijal, npr. vodove

za priključak, ispravljače i sl. Tehničar za računalstvo održava, servisira i otklanja neispravnosti na

računalu. Bavi se i dogradnjom dodatne opreme i proširivanjem rada računala npr. proširenjem

memorije, spajanjem modema i sl. Poslovi zahtijevaju znatnije naprezanje vida jer se radi o vrlo

sitnim detaljima, stoga osobe koje imaju poteškoća s vidom ne mogu obavljati navedene poslove.

real master for every game
15 godina
master4games kaže...

Tehničar za računalstvo

Sastavlja, servisira i održava sklopovsku opremu ili hardver računala te instalira gotove programe

u računalo. Nabavlja komponente za računalo (matičnu ploču, tvrdi disk, grafi čku karticu, disketnu

jedinicu) i provjerava njihovu ispravnost prije ugradnje te priprema i pomoćni materijal, npr. vodove

za priključak, ispravljače i sl. Tehničar za računalstvo održava, servisira i otklanja neispravnosti na

računalu. Bavi se i dogradnjom dodatne opreme i proširivanjem rada računala npr. proširenjem

memorije, spajanjem modema i sl. Poslovi zahtijevaju znatnije naprezanje vida jer se radi o vrlo

sitnim detaljima, stoga osobe koje imaju poteškoća s vidom ne mogu obavljati navedene poslove.

Mislin da je tvoj problem šta odma želiš bit programer a to ne ide.

Tehničar za računarstvo je najbolja podloga za dalje na fakultet, tamo se uči dosta dosta detaljnije programirat.

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
master4games kaže...

Tehničar za računalstvo

Mislin da je tvoj problem šta odma želiš bit programer a to ne ide.

Tehničar za računarstvo je najbolja podloga za dalje na fakultet, tamo se uči dosta dosta detaljnije programirat.

Da,ali ne bih u srednju koja nije baš usmjerena prema softveru....ugl.znam da je offtopic ali mislim da si jedina osoba na ovom forumu koja nešto zna i potpuno je smirena.....ima takvih mnogo na forumu,ali ti se baš "ističeš" time....

16 godina
moderator
master4games kaže...

Da,ali ne bih u srednju koja nije baš usmjerena prema softveru....

to ne postoji!! već ti je to netko rekao...

ako hoćeš idi u elektrotehničku i uči u slobodno vrijeme programirat i onda upiši faks gdje ćeš naučit ostatak

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
master4games kaže...

Ali čekaj...što je bolje za programera tj. za informatičara općenito?Gimnazija?Ili pak ona elektrotehnička?

Gledaj da kad ideš strukovnu školu nitko od profesora ne očekuje da ćeš ić na fakultet. Dok u gimnaziji svi očekuju da ideš na fakultet. U strukovnim školama imaš ljude koje uopće nije briga za školovanje i samo rade gluposti na satu.

ti pojma o pojmu nemas

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
15 godina
master4games kaže...

Da,ali ne bih u srednju koja nije baš usmjerena prema softveru....ugl.znam da je offtopic ali mislim da si jedina osoba na ovom forumu koja nešto zna i potpuno je smirena.....ima takvih mnogo na forumu,ali ti se baš "ističeš" time....

Ako si voljan učit, i proć srednju i fakultet onda ti je ovo najbolji izbor. U srednjoj ti se ništa ne radi ni sa hardveron, prve dvi godine će te mučit sa osnovama elektrotehnike, a treću godinu ćeš skužit da su to ubiti osnove, i da to svak triba znat ko se imalo bavi sa računalima/strujom. 3 i 4 razred se onda dosta više struka radi, imaš više radioničkih vježba, više stručnih predmeta iako je dosta njih samo teorija, ništa praksa.

Evo ovde na ovom linku imaš predmete koji su ti u tom zanimanju, i ponešto o zanimanju.

14 godina
neaktivan
Što dalje za informatičara?

jedni elektrotehničara,a drugi tehničara za računalstvo...hm...i što sada?

16 godina
neaktivan
GeForce kaže...
cuspajz kaže...
master4games kaže...

Ali čekaj...što je bolje za programera tj. za informatičara općenito?Gimnazija?Ili pak ona elektrotehnička?

Gledaj da kad ideš strukovnu školu nitko od profesora ne očekuje da ćeš ić na fakultet. Dok u gimnaziji svi očekuju da ideš na fakultet. U strukovnim školama imaš ljude koje uopće nije briga za školovanje i samo rade gluposti na satu.

ti pojma o pojmu nemas

Glavno da si se ti rodio pametan

http://www.bug.hr/forum/topic/skola-osnovna-srednja-faks/sto-dalje-informaticara/91902.aspx?page=1&jumpto=1766414&sort=asc&view=flat

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
moderator
master4games kaže...

to je isto...

zapravo nakon srednje si elektrotehničar, a kad završiš višu si tehničar za računalstvo...

15 godina
master4games kaže...

Elektrotehničar je lakši smjer, tehničar za računarstvo je teži. Možeš ti i upisat za elektrotehničara a idalje ić na FER. Samim time šta je elektrotehničar lakši na fakultetu će ti bit teže, odnosno ako učiš i kao elektrotehničar proć ćeš fakultet.

Nisu ti to dva totalno odvojena zanimanja, nijanse se razlikuju i imaju dosta istih predmeta.

17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
GeForce kaže...
cuspajz kaže...
master4games kaže...

ti pojma o pojmu nemas

Glavno da si se ti rodio pametan

http://www.bug.hr/forum/topic/skola-osnovna-srednja-faks/sto-dalje-informaticara/91902.aspx?page=1&jumpto=1766414&sort=asc&view=flat

vidi...iz zagreba sam i znam kako je kod nas u srednjim tehnickim skolama i kako je u gimnazijama...mogu samo reci da su u gimnaziji profesori blazi sto sam dozivio u par navrata kad smo imali zamjenu tako da smo sa njima mogli manipulirat kako smo htjeli...nego...tebi ce lakse bit na FER-u/FOI-u i sl. faksovima ako se upises iz tehnicke nego iz gimnazije prvenstveno zbog tehnickog crtanja i osnova elektrotehnike..istina ima profesora kojih bas briga ima i onih kojima je stalo al toga ima i u gimnazijama ne samo u tehnickim skolama..

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan

Odustajem od ove teme i dižem ruke od autora... i službeno od sada on neće biti "programer" ;)

Ako ne znaš koristiti google e pa onda stvarno...

14 godina
neaktivan

I zar nije ekonomska stvorena za ovo što ja hoću?Moji roditelji tako kažu...

15 godina
master4games kaže...

Ne.

16 godina
moderator
master4games kaže...

naravno da je :) tamo se uči samo programiranje, najbolje ti je tamo ići...

16 godina
neaktivan
GeForce kaže...

vidi...iz zagreba sam i znam kako je kod nas u srednjim tehnickim skolama i kako je u gimnazijama...mogu samo reci da su u gimnaziji profesori blazi sto sam dozivio u par navrata kad smo imali zamjenu tako da smo sa njima mogli manipulirat kako smo htjeli...nego...tebi ce lakse bit na FER-u/FOI-u i sl. faksovima ako se upises iz tehnicke nego iz gimnazije prvenstveno zbog tehnickog crtanja i osnova elektrotehnike..istina ima profesora kojih bas briga ima i onih kojima je stalo al toga ima i u gimnazijama ne samo u tehnickim skolama..

Mislim da je ovdje zamjena ključna riječ. Normalno da profesor na zamjeni se neće ponašati kao profesor koji tu redovno predaje

14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

gle,molim te nemoj pisati ako nemaš nešto pametno za napisati....ja sam 14.god a ti si itekako stariji od mene,pa si sad malo razmisli

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

mislim da je frizerska ipak malo bolja što se programiranja tiče...

17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

...tebi ce lakse bit na FER-u/FOI-u i sl. faksovima ako se upises iz tehnicke nego iz gimnazije prvenstveno zbog tehnickog crtanja i osnova elektrotehnike..istina ima profesora kojih bas briga ima i onih kojima je stalo al toga ima i u gimnazijama ne samo u tehnickim skolama..

Nije istina. Tehničkog crtanja kao predmeta uopće nemaš na FER-u, bar ne na Rač smjeru, najbliže tome je vještina AutoCAD. Isto tak kaj se tiče Osnova Elektrotehnike, da bit će mu lakše, možda prvih tjedan-dva, da samo znaš kolko kolega znam koji su došli iz elektrotehničkih škola, nije uopće bitno, tu iz Zagreba ili iz nekog drugog mjesta, mislili, ma to smo mi učili, lako to, pa su slušali taj kolegij ponovno sljedeće godine, a isto tak masu ljudi koji su pristupili tom kolegiju bez ikakve pozadine u bilo kakvoj elektronici, ali su pristupili ozbiljno i prošli bez problema... A FOI pogotovo nema veze s elektrotehnikom, tamo bi mu lakše s ekonomskom bilo...

Sve se svodi na kraju na to kolko se ti sam angažiraš, dok to ne shvatite, nebu nikaj iz toga...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina

U ekonomskoj nema baš puno matematike... a ona je ključni predmet za programirat..a i FER/FESB općenito.

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
master4games kaže...

Ne.

za što je uopće onda ona?moji su onda totalno glupi....

16 godina
neaktivan
master4games kaže...

jabuka ne pada daleko od stabla...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 23:51 (cuspajz).
15 godina
1domagoj1 kaže...

Sve se svodi na kraju na to kolko se ti sam angažiraš, dok to ne shvatite, nebu nikaj iz toga...

Upravo to, ako oće naučit programirat, naučit će.

16 godina
moderator
master4games kaže...

google it my friend...

nisu, dobro ti predlažu...nikad od tebe neće bit programer, idi u ekonomsku...

15 godina
master4games kaže...

Možda san ja pomiša ekonomsku i upravnu jer su nama u splitu u istoj zgradi te dvi škole, ali u svakom slučaju mislin da je puno bolja solucija ić u neku tehničku školu nego ekonomsku.

16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
master4games kaže...

Ovako:U životu bih htio biti Računalni programer,ali i općenito je baviti računalima....u koju bih srednju ja trebao onda ići?

Matematičku gimnaziju i onda faks. Pitanje je dal ćeš upisat faks sa strukovnom školom, u gimnaziji imaš puno bolje pripreme za maturu. Od opširnosti gradiva do probnih matura...

Naravno ako ne misliš učit, nema smisla upisat gimnaziju

cuspajz kaže...
master4games kaže...

Ti jednostavno nemaš i nemaš pravo tako generalizirati.Razlika je između drvodjelske i tehničke škole i razlika je od škole do škole i od učenika do učenika.Ovo podebljano je apsolutna glupost jer skoro svi koji završe četverogodišnju strukovnu školu planiraju ići na fakultet.A oni koji planiraju ići na fakultet,velika većina planira na tehničke fakultete.Ovako kako pričaš ispada da u strukovne škole idu samo probisvijeti,a to nije istina.Da izađem iz offtopica,odgovaram autoru teme:

Što se tiče srednje škole,definitivno ne ekonomska ako te ne zanima jer ne znam koliko ćeš tamo raditi programiranje.Znam da tehničkim školama to ima(recimo kod mene u Ruđeru u ZG u cijeloj drugoj i trećoj godini programiraš u C-u).Na FER-u ćeš opet raditi C ili C++,nisam siguran.Ono što ti mogu reći da ćeš u srednjoj školi jedva zagrebati površinu programiranja.Ne znam koliko se detaljno ide na faksu.Da potvrdim što su kolege rekle,morat ćeš se ti sam u slobodno vrijeme baviti programiranjem i učiti jer te nijedna škola neće izbaciti kao programera.Morat ćeš stjecati iskustvo,možda volontirati da vidiš kako to izgleda u praksi i rad,rad i rad.

Ja mislim da ti još ni sam ne znaš što je ustvari programiranje koje je preširok pojam da bi ga se preciziralo jer tu imaš programiranje za aplikacije,za web,za algoritme i štatijasveznam.

Svakako dobro promisli prije nego što se upustiš u to.Mislim da ti tu srednja škola neće igrati veliku ulogu(osim da pokupiš neke osnove osnova) jer ako fulaš srednju morat ćeš samo trpjeti s*anja 4 godine.U srednjoj ćeš ponajprije saznati čime se želiš baviti u budućnosti.

alrighty then
16 godina
odjavljen

Meni se čini da on vas sve malo ebe.

Nego, ti, neodlučni, upiši gimnaziju pa filozofski (komparativnu književnost kakvu). U međuvremenu, ulovi se knjiga i pdf-ova o programiranju (odma kreni na c# pošto veliš da te hardver preterano ne zanima -> onda vjerojatno nećeš pisat drivere u assembleru i Cu) i uči programirat kao 99.999% svih programera na svijetu - sam. Ovih 0.001 su ovi mudraci koji su završili FER i misle da su boga primili za bradu a ne znaju windowse instalirati ako setup ne prepozna SATA kontroler.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

Odi onda u Elektrotehnicku smjer Šteker :) 

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA
15 godina
neaktivan

You're fuckin troll.

Upiši ekonomsku, tu ćeš naučit programirat. Mislim da naziv škole govori za sebe.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice