Što dalje za informatičara? zaključana tema

poruka: 228
|
čitano: 33.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Što dalje za informatičara?
master4games kaže...

Zapravo koja bi srednja otprilike bila za INFORMATIČARA OPĆENITO?

elektrotehnička, smjer informatika i računalstvo

ne zove se tako bezveze...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
master4games kaže...

Ali čekaj...što je bolje za programera tj. za informatičara općenito?Gimnazija?Ili pak ona elektrotehnička?

Gledaj da kad ideš strukovnu školu nitko od profesora ne očekuje da ćeš ić na fakultet. Dok u gimnaziji svi očekuju da ideš na fakultet. U strukovnim školama imaš ljude koje uopće nije briga za školovanje i samo rade gluposti na satu.

sa boldanim se slažem..to upravo trpim na sebi...svi se stalno zahebavaju i prave gluposti i onda se nekako jedva provuku...istina du u gimnaziji možda možeš više naučiti i bolje se pripremiti za faks,ali bez obzira na profesore ako ćeš učiti učiti ćeš i u gimnaziji i u strukovnoj...ovo što sam podcrtao, to se nikako ne slažem sa tobom... moji profesori iz fizike,matematike u elektrotehničkoj školi se stvarno trude da što bolje objasne i da više razumiješ..istina je da će od 20 učenika samo njih 10-ak ( ako i toliko) ići na faks i profesori to znaju..u mojoj školi se organizira dodatna nastava iz predmeta koji su na državnoj maturi tako da mogu sa iskustvom reći da se većina profesora nada da će barem pola razreda ići na faks.. i mogu ti reći da mi elektroničari znamo imati više bodova na državnoj maturi od gimnazije ( konkretno:  prošle godine moja je škola najbolje napisala fiziku na DM, u Sisačko-moslavačkoj županiji) tako da....

''Znam da ništa ne znam.''
14 godina
neaktivan
Što dalje za informatičara?

Ali ja nisam sada 10000% siguran da bih bio programer....to da ću se baviti računalima i biti informatičar 100000% znam...međutim nezzz 10000% koji smjer....sve me nešto vuće prema programeru ali ni to nije baš sigurno....

real master for every game
15 godina
protjeran
master4games kaže...

Ali ja nisam sada 10000% siguran da bih bio programer....to da ću se baviti računalima i biti informatičar 100000% znam...međutim nezzz 10000% koji smjer....sve me nešto vuće prema programeru ali ni to nije baš sigurno....

koji si razred  ?

MasterOdisasteR
15 godina
franky kaže...
FiCoO kaže...

koliko bi bila kvalitetna 10. gimnazija opca a htio bih takoder upisati FER?

Ako misliš onu u Zagrebu, ok je. Ali bilo bi bolje da upises matematicki smjer.

ma znam ali sad ja sam dobar matematicar ali nikad nisam isao na dodtanu ili nesto slicno tome...ali za fiziku da...mene samo zanima da li ja mogu sa tom gimnazijom upisati FER a da je ta gimnazija neka kvalitetna podloga

★★★★★
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

Zapravo koja bi srednja otprilike bila za INFORMATIČARA OPĆENITO?

elektrotehnička, smjer informatika i računalstvo

ne zove se tako bezveze...

Meni je neko rek'o da je to za aute i klime popravljat :/ 

jeli se u elektrotehničkoj ima praksa?

14 godina
neaktivan
Maharaja kaže...
master4games kaže...

koji si razred  ?

8

16 godina
neaktivan

S kolko ćeš proć? I s kolko si prošo 7.?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
moderator
master4games kaže...

Meni je neko rek'o da je to za aute i klime popravljat :/ 

jeli se u elektrotehničkoj ima praksa?

to neko tvoj pametni frend?

naravno da ima

15 godina
neaktivan
master4games kaže...

Jedno pitanje: dali se ti baviš programiranjem u slobodno vrijeme??

pretpostavljam da ne. Prvo se upoznaj sa tim poslom, sa načinom razmišljanja da bih mogao riješiti neki problem...

Nemoj gledati na ono " bilo bi fora raditi igrice" jer programiranje je širok pojam i jako mukotrpan posao...

kao prvo moraš imati "nešto" u glavi da bi bio dobar programer... moraš logički razmišljati, matematiku rasturati itd. 

dobro razmisli što zapravo želiš??

jako mi je drago kad vidim ambiciozne ljude ali programiranje nije baš lagan posao pa se još malo raspitaj tj. razgovaraj sa nekim starijim ko se bavi tim poslom i onda odluči

14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

s 4....ja općenito imam četvorke iz ovih nekih predmeta ovako...tipa npr.engleski,hrvatski,fizika i slično...ali ovi neki popit glazbenog,likovnog,vjeronauka,informatike,njemačkog,tjelesnog i slično imam 5....ugl. ja sam 4-5 tip :)

14 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...
master4games kaže...

Jedno pitanje: dali se ti baviš programiranjem u slobodno vrijeme??

pretpostavljam da ne. Prvo se upoznaj sa tim poslom, sa načinom razmišljanja da bih mogao riješiti neki problem...

Nemoj gledati na ono " bilo bi fora raditi igrice" jer programiranje je širok pojam i jako mukotrpan posao...

kao prvo moraš imati "nešto" u glavi da bi bio dobar programer... moraš logički razmišljati, matematiku rasturati itd. 

dobro razmisli što zapravo želiš??

jako mi je drago kad vidim ambiciozne ljude ali programiranje nije baš lagan posao pa se još malo raspitaj tj. razgovaraj sa nekim starijim ko se bavi tim poslom i onda odluči

evo počeo sam učiti malo programiranje....a zanima koja sve usmjerenja su u informatici?i pitanje još jedno:jel se sa elektrotehničkom može na FER?

16 godina
moderator
master4games kaže...

evo počeo sam učiti malo programiranje....a zanima koja sve usmjerenja su u informatici?i pitanje još jedno:jel se sa elektrotehničkom može na FER?

kakva usmjerenja u informatici??

naravno da se može...al stvarno daj razmisli pa onda nam tu postavljaj pitanja

14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

kakva usmjerenja u informatici??

naravno da se može...al stvarno daj razmisli pa onda nam tu postavljaj pitanja

pa programer i slično....al problem je to što mi starci nemaju blage veze o tome što ja hoću pa onda samo vas tu mogu pitati

17 godina
neaktivan

Daj razmišljaj svojom glavom. Nikakva škola od tebe neće nikaj napraviti ako ti sam to ne misliš. Okej, završiš fakultet i kaj onda? Prime te u firmu, a ne znaš napisati int main(int argv, char *argc){return 0;}. Još bolje, ne znaš niti kaj to je i kaj to radi... A vjeruj mi, znam takve ljude, idu sa mnom na faks, sve daju u roku, evo došel sad predmet Uvod u teoriju računarske znanosti i bome s njim prvi jači labosi na faksu, ili ti treba jaka podloga u C-u da bi nekaj uspio isprogramirati ili OO koji se ne radi ni na jednom kolegiju do tog UTR-a.  Svi sad gledaju i ne znaju kaj bi... Stvarno, baš takvi trebaju firmama...

EDIT: Strukovna ti je okej ako ne misliš dalje na faks, bar imaš neko zaleđe ak nikaj drugo. Strukovna ti je okej ako i misliš dalje na faks. Gimnazija ti je okej ako misliš dalje na faks. Tak je svejedno. Na FER-u imaš i Ruđerovaca i Miočana i ljudi iz općih gimnazija i ljudi iz raznih elektrotehničkih škola, računalnih tehničara... Tak je svejedno... Bitno je kolko se sam naučiš. To zapamti, nitko to ne može osim tebe samog. Sam si prepušten sebi. Škola ti je ko neka vodilja, sve drugo je na TEBI.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:18 (1domagoj1).
16 godina
moderator
master4games kaže...

pa programer i slično....al problem je to što mi starci nemaju blage veze o tome što ja hoću pa onda samo vas tu mogu pitati

informatika je informatika u srednjim školama i nema tu ništa vamo-tamo

16 godina
neaktivan
master4games kaže...
cuspajz kaže...

s 4....ja općenito imam četvorke iz ovih nekih predmeta ovako...tipa npr.engleski,hrvatski,fizika i slično...ali ovi neki popit glazbenog,likovnog,vjeronauka,informatike,njemačkog,tjelesnog i slično imam 5....ugl. ja sam 4-5 tip :)

Onda možda bolje elektrotehnička, kod mene (opća gimnazija Osijek)  jedini učenik koji nije prošo s 5 (u osnovnoj) je pao razred

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 23:18 (cuspajz).
14 godina
neaktivan

Znači ja sam sada izabrao elektrotehničku...jel to baš za računala i to,ili nešto se drugo još tu spominje....ja bih htio ići baš za informatičara i ne bih htio pogrješiti koju srednju....

16 godina
moderator

pogledaj kojih smjerova ima...treba bi bit smjer informatika i računalstvo

16 godina
neaktivan
master4games kaže...

Znači ja sam sada izabrao elektrotehničku...jel to baš za računala i to,ili nešto se drugo još tu spominje....ja bih htio ići baš za informatičara i ne bih htio pogrješiti koju srednju....

pa daj pročitaj nešto o školama u hrvatskoj, literature hvala bogu ima... ili se raspitaj kod nekog ko sa razumije u to

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:22 (cuspajz).
15 godina

Upiši bilo koju školu koja traje 4 godine i daje ti podlogu da bi mogao upisati fakultet. Kad dođeš do završnog razreda stvari će ti biti malo jasnije. Zašto misliš da je FER jedini izbor? Mislim da je to jako dobar faks ali ima i drugih. Možda ti pdane sikira u med pa odeš u inozemstvo. Do tada uživaj i doma kad god imaš priliku vježbaj i uči o onom što te zanima.

Znam puno ljudi koji su mislili da će raditi kao Informatičari pa danas rade tipične uredske poslove i najžešći informatički posao je spajanje na uredsku bežičnu mrežu.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
master4games kaže...

Vidi..kolega ti je gore napisao bitno je koliko se sam naučiš....

odi za tehničara za računalstvo i to završi pa onda probaj dalje na faks... biti će više praktičnog dijela tj. radit ćeš ono što voliš(ako to voliš) znači elektronika itd.. upoznat ćeš se sa građom računala i to kao tehničar.....i vjeruj mi dok završiš srednju , do tad ćeš odlučiti s čime ćeš se baviti u životu...

škola je samo nekakav vodić koji će te usmjeravati i zato na učenje nemoj gledati kao na nešto grozno...probaj u školi(koju god upisao) što više naučiti jer će ti trebati znanje... diploma ne znači puno to je samo list papira koji govori poslodavcu da si ti osposobljen za neki posao ali kad kreneš raditi tek ćeš ona znati dali ta diploma išta vrijedi...bitno je znanje i ništa drugo kao što je kolega već rekao

14 godina
neaktivan

Sada uopće neznam što ću...jedni govore jedno a drugi drugo.....ja lijepo napisao da neznam koju ću srednju ali znam da bih neku srednju koja se samo odnosi na kompjutere i ništa drugo...smjer bi NAJVEROJATNIJE bio programer ali nisam siguran....

15 godina
neaktivan
master4games kaže...

Sada uopće neznam što ću...jedni govore jedno a drugi drugo.....ja lijepo napisao da neznam koju ću srednju ali znam da bih neku srednju koja se samo odnosi na kompjutere i ništa drugo...smjer bi NAJVEROJATNIJE bio programer ali nisam siguran....

joojjjjjjjjjjjj

NE POSTOJI smijer programer..ajd ti malo odi googlaj i malo pogledaj pa onda piši.....

16 godina
neaktivan

Ako prolaziš s 4 iz glavnih predmeta, nemaš izbora. Jedino što ti preostaje je tehnička, barem je tako u Zagrebu (ne racunavsi one najgore gimnazije tipa IX.)

A sad, sve ovisi kako se potrudiš. Odi u što bolju tehničku i pokušaj maturu napisati što bolje. Poslije toga te nitko više ne pita otkud si.

15 godina

a ja imam sve predmete 5 i onda najbolje gimnazija pa fer..jelda?

★★★★★
14 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...
master4games kaže...

Vidi..kolega ti je gore napisao bitno je koliko se sam naučiš....

odi za tehničara za računalstvo i to završi pa onda probaj dalje na faks... biti će više praktičnog dijela tj. radit ćeš ono što voliš(ako to voliš) znači elektronika itd.. upoznat ćeš se sa građom računala i to kao tehničar.....i vjeruj mi dok završiš srednju , do tad ćeš odlučiti s čime ćeš se baviti u životu...

škola je samo nekakav vodić koji će te usmjeravati i zato na učenje nemoj gledati kao na nešto grozno...probaj u školi(koju god upisao) što više naučiti jer će ti trebati znanje... diploma ne znači puno to je samo list papira koji govori poslodavcu da si ti osposobljen za neki posao ali kad kreneš raditi tek ćeš ona znati dali ta diploma išta vrijedi...bitno je znanje i ništa drugo kao što je kolega već rekao

e to je to.....znači TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO....jel to ta elektrotehnička škola,ili?

ilija2010lukic kaže...
master4games kaže...

joojjjjjjjjjjjj

NE POSTOJI smijer programer..ajd ti malo odi googlaj i malo pogledaj pa onda piši.....

evo gle ti ovo...pa znate valjda na što mislim,nije bitno kako se to zove sada stručno ali tamo na onoj stranici je pisalo smjer nego koju školu da upišem....

16 godina
moderator
master4games kaže...

smjer bi NAJVEROJATNIJE bio programer ali nisam siguran....

o Bože dragi...jesi ti uključio mozak dok pišeš u ovoj temi???

kad ti se kaže da postoji samo smjer informatika i računalstvo (ili tako sličnog naziva) a ti i dalje po svom...

16 godina

Ono kaj možeš dobit u srednjoj školi a trebat će ti za programiranje je matematika i 4godine informatike, ali di će te učit programirat a ne word i excel 4 godine. Tog ima u matematičkim gimnazijama sigurno, i u možda ponekoj strukovnoj (za to nisam siguran). Čim jača matematika tim će ti bit lakše poslije, jer kad počneš algotiramski i logički razmiljat neće ti bit teško počet s pisanjem programa u bilo kojem jeziku.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
master4games kaže...

smjer bi NAJVEROJATNIJE bio programer ali nisam siguran....

o Bože dragi...jesi ti uključio mozak dok pišeš u ovoj temi???

kad ti se kaže da postoji samo smjer informatika i računalstvo (ili tako sličnog naziva) a ti i dalje po svom...

pa kaj je onda programiranje u informatici?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice