Novi predmet u škole

poruka: 85
|
čitano: 8.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Novi predmet u škole
cuspajz kaže...

Kod mene uopće nije bilo prelako, i nisu svi imali 5. Koje je smisao ocjenjivanja ako se ti netrbaš nimalo potrudit da bi dobio najvišu ocjenu?

I u osnovnoj i sad u srednjoj postoje učenici koji su imali/ imaju 4 iz vjeronauka. I nitko se od njih ne buni, jer znaju zašto imaju 4

Ne shvacas bas skolstvo. Ja sam u osnovnoj radio zadacu iz matematike i 15 min. neki predmet. Sve sam petice imao.

Znanje se trazi, trud je dvice.

Ja vjerujem da kad bi casnoj rekao Bog je najveci, volim Boga, svi osim krscana su poganski narodi, dala bi ti 5.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
cuspajz kaže...

Tko kaže da se rečenica "bit će ti bolje" odnosi na školu. Pa nije škola jedina stvar u životu

Nemoj braniti vjeronauk kad to ne mozes.

Skola jest dio zivota, tako da ti to nije nikakav argument.

Eto, ja sam molio za stap za pecanje, nisam ga dobio. Molio za lijepo vrijeme u Zenici da idem sa strikom u ribolov i nije ga bilo (i striko je molio).

Sad ne vjerujem u boga.

Bog nije tvoj osobni sluga koji će ti napravit sve što ti poželiš

"Pisano je također: Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega!"

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
cuspajz kaže...

Kod mene uopće nije bilo prelako, i nisu svi imali 5. Koje je smisao ocjenjivanja ako se ti netrbaš nimalo potrudit da bi dobio najvišu ocjenu?

I u osnovnoj i sad u srednjoj postoje učenici koji su imali/ imaju 4 iz vjeronauka. I nitko se od njih ne buni, jer znaju zašto imaju 4

Ne shvacas bas skolstvo. Ja sam u osnovnoj radio zadacu iz matematike i 15 min. neki predmet. Sve sam petice imao.

Znanje se trazi, trud je dvice.

Ja vjerujem da kad bi casnoj rekao Bog je najveci, volim Boga, svi osim krscana su poganski narodi, dala bi ti 5.

Opet ponavljam, nisu svi profesori isti.

Kod mene sigurno nebi dobio 5 na temelju jedne rečenice

16 godina
odjavljen
Novi predmet u škole

Vjeronauk je djelomično i odgojno obrazovni predmet gdje (ako je profesor pametan) možete naučiti dosta toga, bilo vezano uz ponašanje ili općenite stvari, dosta novih pojmova, obogatit rječnik, razviti izražajne sposobnosti.

Barem su takva moja iskustva vezana uz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

...
15 godina
Novi predmet u škole

Lako za to da mi moramo ucit o religiji na vjeronauku (i to tako bolesno, tipa ako nevjerujete u boga ici ce te u pakao i onda ce biti kasno, ne slusajte rock,metal,punk,techno to vas ispire i postajete sotonisti (ovo je istinito ako nevjerujete dodjite)) Nego i na glazbenom svakih par sati mi gledamo video o tome kako nam techno prazni um metal i rock poticu sotonizam, da je glazba tipa punk,rock,metal,techno itd. gora od droge (tim rjecim doslovno) ...

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina
Novi predmet u škole

Stvarno ne razumijem što vjeronauk radi u školama? Po kojem se kriteriju to što se uči iz vjeronauka može nazvati znanjem, nije mi jasno. To bi bilo isto kad bi u škole uveli predmet "Heteroseksualnost". Poštujem tuđe pravo na izjašnjavanje, ali zna se gdje je mjesto vjernicima - ne u školama nego u Crkvi.

15 godina
protjeran
Novi predmet u škole
Neznam kako je u drugim skolama ali mi ucimo vjeronauk.nastavnik nas pita i pisemo provjere.nije to toliko ozbiljno ali isto treba nesto znati. Na vjeronauku se uci ponasanju,odgoju,sitnicama katolickog vjerskog zivota.vjeronauku je mjesto u skoli jel on odgojno djeluje na ucenike.
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
Toni93 kaže...
Neznam kako je u drugim skolama ali mi ucimo vjeronauk.nastavnik nas pita i pisemo provjere.nije to toliko ozbiljno ali isto treba nesto znati. Na vjeronauku se uci ponasanju,odgoju,sitnicama katolickog vjerskog zivota.vjeronauku je mjesto u skoli jel on odgojno djeluje na ucenike.

Kod nas nije tako. Odnosno mi učimo, ispituje nas, imamo kontrolne ali ne utječe na odgoj, od nas 30 u razredu vjeronauk utječe možda na 2-3 čovika u razredu koji su baš vjerski fanatici.

Ako se već triba učit o vjeri volia bi da to bude objektivno, a i malo više o ostalim vjerama, zbog toga bi ja "izbacia" vjeronauk, tj malo prepravija program.

Do what you want cause a pirate is free.
15 godina
protjeran
Novi predmet u škole
Ako si ti katolik,a 87,8% Hrvata kaze da je,onda nema razloga da tebi vjeronauk nebude odgojno sredstvo.na vjeronauku ucis o krscanoskom poimanju zivota.vjeronauk ako imas dobrog profesora moze biti odlican predmetan na kojeg ce vecina dolaziti za zeljom da usvoji nesto novo.uvijek ima nezainteresiranih ucenika kojih nista ne zanima,tu nema pomoci.rade se i druge vjere ali ne vremenski dugo. Etika ti moze biti drugi izbor.ako nekome nepase vjeronauk na pocetku godine moze birati sto zeli.
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Pa da, koju ste sad hajku digli - a izborni predmet. Uzmete lijepo etiku kao ja i mirna Bosna.

Mes que un Club! FCBarcelona!
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Samo da se ne ukine vjeronauk. Iz čega ću onda imat jedinu peticu? {#}

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
16 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Likovni, glazbeni, tjelesni, informatika?

15 godina
protjeran
U gimnaziji se i to treba uciti,pa nije jednostavno ni to imati 5(naravno osim tjelesnog)
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Meni je od nabrojanih predmeta samo Informatika 5, rofl.

15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Shody_1994 kaže...

Likovni, glazbeni, tjelesni, informatika?

3. razred srednje. Nemam ni likovni, ni glazbeni. Tjelesni je 4 jer ne dolazim (dođem svako 2 mjeseca i napravim što trebam), a informatika se podrazumijeva da je 5. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
16 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Nisam ja reko da se to netreba učit, nego da je iz tih premeta PUNO lakše imate 5 nego iz ostalih. S kolko vi onda prolazite ak nemožete iz tih predmeta imat 5?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 12:00 (cuspajz).
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

To je mozda u tvojoj skoli PUNO lakse. U mene je likovno jedan od tezih predmeta.

Btw 2 posta iznad, ti si samo imao 2. godine? Ja imam sve 4. {#}

EDIT: Nis, ucini mi se da si rekao gimnazija, ne srednja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 12:12 (PLASMAorLCD).
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

To je mozda u tvojoj skoli PUNO lakse. U mene je likovno jedan od tezih predmeta.

Btw 2 posta iznad, ti si samo imao 2. godine? Ja imam sve 4. {#}

EDIT: Nis, ucini mi se da si rekao gimnazija, ne srednja.

U prirodoslovno-matematičkim gimnazijama likovno i glazbeno postoje samo u 1. i 2., a 3. i 4. ih nema.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
16 godina
protjeran
GimmieCorsair kaže...

Lako za to da mi moramo ucit o religiji na vjeronauku (i to tako bolesno, tipa ako nevjerujete u boga ici ce te u pakao i onda ce biti kasno, ne slusajte rock,metal,punk,techno to vas ispire i postajete sotonisti (ovo je istinito ako nevjerujete dodjite)) Nego i na glazbenom svakih par sati mi gledamo video o tome kako nam techno prazni um metal i rock poticu sotonizam, da je glazba tipa punk,rock,metal,techno itd. gora od droge (tim rjecim doslovno) ...

Pa naravno, jedino što se smije slušat su cajke...-.-

WP
15 godina
Novi predmet u škole

trebali ste svi ic u strane skole, pa biste imali sve predmete na stranom jeziku...takve skole su barem 5x teze od ostalih hrvatskih...

17 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

Zajebavas za ovo zadnje ili?

http://www.youtube.com/watch?v=ZPgXT1g7vPw
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Hahahahaha vas muče na vjeronauku a nama profesor pušta Jackass 3, Šišanje, KickAss, Season of the Witch .... Nemojte maknut vjeronauk iz škole dok sam u 8.raz jer nećemo gledat filmove :S

http://crocraft.com/ When I'm sad I stop being sad and be awesome instead... true story!
15 godina
entertainer kaže...

Hahahahaha vas muče na vjeronauku a nama profesor pušta Jackass 3, Šišanje, KickAss, Season of the Witch .... Nemojte maknut vjeronauk iz škole dok sam u 8.raz jer nećemo gledat filmove :S

omg..da tebi nije mozda prf iz vjerica jozo?

jer mi isto smo pogledali sve navedene filmove na vjeronauku{#}

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 9:07 (FiCoO).
16 godina
protjeran
entertainer kaže...

Ko vam normalan dao da gledate Šišanje?...Aj ga nagovori da pogledate valhalla rising :D

WP
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Eto, ja sam molio za stap za pecanje, nisam ga dobio.

Ti ocito ne znas kako bog radi, prvo moras ukrasti stap, a onda se molis za oprost, ne ce ti bog samo tako stvoriti stap.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice