Novi predmet u škole

poruka: 85
|
čitano: 8.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Novi predmet u škole
perodigitron kaže...

Govorili se i da će se spojit kemije + biologija + fizika i nastat će prirodoslovje.

O tome razmišljaju.

Navodno možda i probaju spojit povijest + zemljopis.

To nebi bilo dobro {#}

www.facebook.com/Battlefield3.Info
15 godina
neaktivan
perodigitron kaže...

Govorili se i da će se spojit kemije + biologija + fizika i nastat će prirodoslovje.

O tome razmišljaju.

Povijest i zemljopis neće spojiti, a kemiju, biologiju i fiziku razmišljaju spojiti samo za srednje škole!

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Po meni ovo naše školstvo uopće ne valja. Svako malo nešto dodavaju, mijenjaju, a svaka promjena koju su do sada uveli ide na gore...

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
16 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Ma dok išta od tog uvedu, ja ću vjerovatno završit srednju školu...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
perodigitron kaže...

O tome razmišljaju.

Još gluplja ideja od ovog novog predmeta... ma naše školstvo je u teškoj banani, stalno se nešto izmišlja i kopira ostale, uopće nije važno dal će promjena donijet išta dobrog. Pametnije bi im bilo mijenjat stvari po fakultetima, da se osposobe kvalitetni profesori, tek onda će i djeca moć nešto više naučit i bit kvalitetniji radnici kasnije.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
Luuka kaže...
perodigitron kaže...

O tome razmišljaju.

Još gluplja ideja od ovog novog predmeta... ma naše školstvo je u teškoj banani, stalno se nešto izmišlja i kopira ostale, uopće nije važno dal će promjena donijet išta dobrog. Pametnije bi im bilo mijenjat stvari po fakultetima, da se osposobe kvalitetni profesori, tek onda će i djeca moć nešto više naučit i bit kvalitetniji radnici kasnije.

Dosta profesora zna stvarno puno, i to se vidi na njima, ali ne znaju kako da to objasne.

Do what you want cause a pirate is free.
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Dosta profesora zna stvarno puno, i to se vidi na njima, ali ne znaju kako da to objasne.

u mojoj školi ima profesora koji dođu na sat i doslovno čitaju iz neke knjige...problem je što ne znaju objasniti,a oni što znaju to ne uspjevaju jer ne znaju smiriti učenike..u mojoj školi na prste jedne ruke možeš nabrojati profesore koji stvarno znaju što rade i koji su sposobni da te nešto nauče.

''Znam da ništa ne znam.''
14 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Oprosti, ali ti sebe smatraš Hrvatom nakon ove izjave?

Nije da sam neki veliki nacionalist, ali pazi šta si reko.

A zašto onda recimo u Engleskoj (UK ili nekoj drugoj državi gdje se govori engleskim jezikom) ne bi 2 predmeta bila na Hrvatskom jeziku?

zato jer NIKO PAMETAN nece doc iz Engleske radit u zemlju gdje je 334 320 nezaposlenih stanovnika :)

15 godina
protjeran
fakEEE kaže...
beno101 kaže...

A zašto onda recimo u Engleskoj (UK ili nekoj drugoj državi gdje se govori engleskim jezikom) ne bi 2 predmeta bila na Hrvatskom jeziku?

zato jer NIKO PAMETAN nece doc iz Engleske radit u zemlju gdje je 334 320 nezaposlenih stanovnika :)

Pod radit misliš rad na burzi rada....

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
14 godina
neaktivan
beno101 kaže...
fakEEE kaže...
beno101 kaže...

Pod radit misliš rad na burzi rada....

pa to je u HR dns najpopularniji posao :D

prvom prilikom koja mi se pruza brisem iz ove zemlje..ako smo se mi borili za ovakvu drzavu '94, bolje da se ni nismo..ovo je SRAMOTA :)

soz na offtopic ali sam imao potrebu da argumentiram..

15 godina
Novi predmet u škole

Jadni smo li mi Hrvati kad će nas o dekomraciji i društvenome uređenju učiti oni koji najviše gaze tu demokraciju. Po tim mislim na udruženu žločinačku organizaciju HDZ i sve bivše vlade. Zanimljivo je da vladajući  najviše gaze tu demokraciju. Bilo tko tko je dosada valdao u Hrvatskoj se ponašao kao da je država njegova. Istina da je Ivo Sanader zajedno sa Kosor i ostalim to uvježbao do svršenstva, no ni SDP ne zaostaje puno. Osim toga u kojoj to demokratskoj državi se sa građanima ponaša kao sa nekakvim životinjama. Na ulicu je izašlo tisuće građana, a vlada se ponaša kao da je sve normalno. Nisu čak ni pokušali saslušati jadne građane. U kojoj to demokratskoj zemlji je normalno da dražva krade i da valda jedan čovjek/žena?! I sada će oni uvesti kao novi predmet Građansko pravo. Pa *ebali ih sto magarci jesu li oni slijepi? Ovo naše ionako loše školstvo ubijaju još više. Ako žele djecu poučiti, onda neka se oni ponašaju u skladu sa demokracijom.

Ljudi uživajte jer ovo sada je blagostanje naprema onome što nas čeka.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
14 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

@captain_soap

Mogla bi se uvesti dva jezika u Osnovne škole od prvog razreda, da, ali tek kad oni koji pišu Školske programe prestanu mučiti djecu svakakvim nepotrebnim podacima i glupostima... Pod time mislim na sve uzraste, od najmlađih preko srednje škole pa sve do fakulteta...

Da, mogli bi uvesti još 10 novih predmeta, ALI pod uvjetom da olakšaju ove postojeće...

Oni ne shvaćaju da ništa ne ide kroz štrebetanje nego kroz praksu... Pa ja sam Talijanski naučila prije nego Hrvatski jer u kući pričamo na talijanskom dijalektu, ali to je bilo kroz priču, a ne štrebanje i bubanje napamet kako se kaže ''kuća'' ili što znači ''naso'' ( ''nos'' )...

Osobno radim u prosvjeti, predajem flautu u Glazbenoj školi, znači učim djecu kako svirati neki instrument... Flautu je, uz harfu, violinu, violu itd., najteže naučiti svirati jer se zrak ne upuhuje direktno u instrument ( kao što je to slučaj kod npr. klarineta, trube ili saksofona ), nego zrak ide pola van, pola u instrument... E sad, ako ja ne naučim dijete pravilnom omjeru zraka, držanju tijela, držanju instrumenta - ode voz! Note, one hijeroglife koje neki ne vole previše, je još najlakše naučiti, ali ovo ostalo daleko teže... Počinjem ih učiti malo po malo, od usnika pa tek kad nauče svirati na usniku prelazim na ostatak flaute...

Učiteljski/profesorski posao nije lagan, ali ga treba voljeti, kao i svaki drugi posao...

Tako i oni koji pišu Školske programe moraju znati što je, a što nije teško učiti djeci u školi u nekoj određenoj dobi... Nažalost, Programe pišu oni koji nemaju pojma kako nastava funkcionira iliti, drugim riječima rečeno, nikad nisu radili s djecom, nego su se nakon diplome ( ako ju i imaju ) uhljebili u neku kancelariju i počeli izigravati Bogove znanja tj. neznanja...

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Bezveze predmet. U prosjeku tjedno pišemo po 1 test(pred kraj školske godine i više) . Još uz to imam i izvan školske aktivnosti, a i ne vjerujem da će mnoge(barem u osnovnoj školi) zanimati ovaj predmet.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 18:48 (Jabulani).
16 godina
protjeran
Novi predmet u škole

Napokon odlazi mozgoispirajuci vjeronauk.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

aj šta tebi smeta vjeronauk, niko te ne tjera da ideš na njega {#}

15 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

U mojoj nekadašnjoj osnovnoj su forsirali njemački kojeg sam mrzio iz dna duše. Jednostavno sam mrzio taj jezik. Profe su nama punili glave s glupostima, kao , mi ćemo sad sad ući u EU i nećemo se snaći bez njemačkog jezika i takva sranja, a kad sam bio u Schladmmingu(išo gledat kostelića) , tamo je 99% ljudi pričalo sa mnom engleski. Čak i stariji(>50) su znali engleski i razgovarali sa mnom!

Pa engleski je jezik budućnosti! Švabe su ga počeli govoriti, onda se zna da će ga cijela europa kad tad početi govoriti... (znam da je Schladmming u Austriji ;))

Prodajem razne iPhone...za informacije, obratite mi se na pp.
16 godina
protjeran
cuspajz kaže...
Mentalist kaže...

Da, onda dolazi casna do mene i kaze svaki 3 dan nemoj slusati roditelje, slusaj srce. Jednom prilikom je rekla da su ljudi koji ne vjeruju zivotinje. A jedino sto sam mogao za vrijeme vjeronauka jest lutati po gradu (od prvog razreda osnovne skole).

16 godina
neaktivan
Novi predmet u škole

Jel su ove promjne u školstvu vezane za Republiku Hrvatsku ili BiH?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 19:01 (cuspajz).
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

HR

Prodajem razne iPhone...za informacije, obratite mi se na pp.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
cuspajz kaže...
Mentalist kaže...

Da, onda dolazi casna do mene i kaze svaki 3 dan nemoj slusati roditelje, slusaj srce. Jednom prilikom je rekla da su ljudi koji ne vjeruju zivotinje. A jedino sto sam mogao za vrijeme vjeronauka jest lutati po gradu (od prvog razreda osnovne skole).

Da i?

Meni profeori svaki dan govore gluposti u školi. Nije predmet zbog jednog profesora "mozgoispirajući"

16 godina
protjeran
Plahi kaže...

U mojoj nekadašnjoj osnovnoj su forsirali njemački kojeg sam mrzio iz dna duše. Jednostavno sam mrzio taj jezik. Profe su nama punili glave s glupostima, kao , mi ćemo sad sad ući u EU i nećemo se snaći bez njemačkog jezika i takva sranja, a kad sam bio u Schladmmingu(išo gledat kostelića) , tamo je 99% ljudi pričalo sa mnom engleski. Čak i stariji(>50) su znali engleski i razgovarali sa mnom!

Pa engleski je jezik budućnosti! Švabe su ga počeli govoriti, onda se zna da će ga cijela europa kad tad početi govoriti... (znam da je Schladmming u Austriji ;))

U nas je njemacki obavezan predmet. Ako se ubrzo ubijem, to ce biti razlog samoubistva.

Ni jedan predmet mi se ne uci kad imam njemacki. 

cuspajz kaže...

Da i?

Meni profeori svaki dan govore gluposti u školi. Nije predmet zbog jednog profesora "mozgoispirajući"

Jest kad kaze ako izmolis ocenas biti ce ti bolje. Ti izmolis pedeset, a sutra dobijes jedinicu.

Prije 6 dana na cesti ispred crkve, majku moje kume je udarilo, auto. Poslije mise, jadnu staricu.

16 godina
neaktivan
Plahi kaže...
cuspajz kaže...

HR

@ mentalist i dalje ostaje vjeronauk, kao izborni predmet. {#}

Odakle ti to da će ga uopće izbacit? Pa u Hrvatskoj se na popisu stanovništva 87% ljudi izjasnilo kao katolici

16 godina
protjeran
cuspajz kaže...
Plahi kaže...
cuspajz kaže...

HR

Odakle ti to da će ga uopće izbacit? Pa u Hrvatskoj se na popisu stanovništva 87% ljudi izjasnilo kao katolici

Glazbeno, svi petice.

Ovaj novi, svi petice.

Tjelesno, svi petice.

Informatika, svi petice.

Tehnicko, svi petice.

Likovno, svi petice.

Hrvatski, svi petice.

Biologija, svi petice.

I ne moras znati niti jedan predmet da prodjes peticom.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

cuspajz kaže...

Da i?

Jest kad kaze ako izmolis ocenas biti ce ti bolje. Ti izmolis pedeset, a sutra dobijes jedinicu.

Prije 6 dana na cesti ispred crkve, majku moje kume je udarilo, auto. Poslije mise, jadnu staricu.

U cjeloj državi trebaju izbacit vjeronauk jer je ispred crkve nekog udario auto?!? {#}

Znači ako ispred bolnice nekog udari auto, trebaju i zatvorit bolnicu {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 19:15 (cuspajz).
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
cuspajz kaže...
Plahi kaže...
cuspajz kaže...

HR

Glazbeno, svi petice.

Ovaj novi, svi petice.

Tjelesno, svi petice.

Informatika, svi petice.

Tehnicko, svi petice.

Likovno, svi petice.

Hrvatski, svi petice.

Biologija, svi petice.

I ne moras znati niti jedan predmet da prodjes peticom.

Koji je smisao ovog posta, vjeronauk trebaš znat da bi imo 5?

Neznam kakvo je stanje u BiH, ali kod mene većinu predmeta trebaš znat i to dobro) da bi imao 5

16 godina
protjeran
cuspajz kaže...

Neznam kakvo je stanje u BiH, ali kod mene većinu predmeta trebaš znat i to dobro) da bi imao 5

Nemoj lagati, isao sam i ja u osnovnu. Sve je prelako, a predmeta je tako malo.

I nemoj reci da je itko ikad imao <5 iz vjeronauka... Pogotovo ako vam predaju neskolovane casne sestre.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 19:18 (Mentalist).
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

cuspajz kaže...

Da i?

Tko kaže da se rečenica "bit će ti bolje" odnosi na školu. Pa nije škola jedina stvar u životu

16 godina
protjeran
beno101 kaže...

Pozdrav svim mojim vršnjacima, odnosno učenicima srednjih i osnovnih škola.

Ne znam bi li smio ovo govoriti, ali ako niste znali u škole nam dolazi novi predmet.

Zvat će se građanski odgoj.

Najverovatnije neš tipa socijologija+etika ili tako nešto, uglavnom ljudska prava, bonton i blabla.... (ja sam uglavnom zadovoljan tim, jer više stvarno nije u redu ni odnos dijete-roditelj ni učenik-učitelj, konačno su neš poduzeli, kad dođem u srednju itekako ću ga pohađati)

Već se radi kurikulum za predmet pa više nemožemo ništa protiv toga.

Bit će najvjerovatnije jednom tjedno.

U osnovnim školama je obavezan od 1. do 8. razreda, a u srednjim je izboran.

Pa eto, sve što znam!

Pozdrav još jednom!

EDIT: izvor: moje županijsko vijeće

Znaci jos 2 sata tjedno ispiranja mozga s takvim glupostima...

WP
16 godina
protjeran
cuspajz kaže...

Tko kaže da se rečenica "bit će ti bolje" odnosi na školu. Pa nije škola jedina stvar u životu

Nemoj braniti vjeronauk kad to ne mozes.

Skola jest dio zivota, tako da ti to nije nikakav argument.

Eto, ja sam molio za stap za pecanje, nisam ga dobio. Molio za lijepo vrijeme u Zenici da idem sa strikom u ribolov i nije ga bilo (i striko je molio).

Sad ne vjerujem u boga.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
cuspajz kaže...

Nemoj lagati, isao sam i ja u osnovnu. Sve je prelako, a predmeta je tako malo.

I nemoj reci da je itko ikad imao <5 iz vjeronauka... Pogotovo ako vam predaju neskolovane casne sestre.

Kod mene uopće nije bilo prelako, i nisu svi imali 5. Koje je smisao ocjenjivanja ako se ti netrbaš nimalo potrudit da bi dobio najvišu ocjenu?

I u osnovnoj i sad u srednjoj postoje učenici koji su imali/ imaju 4 iz vjeronauka. I nitko se od njih ne buni, jer znaju zašto imaju 4

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice