![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Najbolji antivirus
- poruka: 773
- |
- čitano: 222.527
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ti imaš aviru is? koliko je para sada za godinu, da ne tražim sada. i jel plaćaš dorektno s njihove stranice ili nekako drukčije
pa to bi mogao biti razlog prelaska s nod-a
@siketa: - jeli
tvoj video?- Pitam radi onih postavki u tom videu i da li je to tvoja preporuka (sto se tice postavki za CIS)?
- Kad se tako postavi to bi trebalo bit dosta dobro ha?
- Da li se osjeti neko usporenje kompa, web-a...pri tim postavkama?
THX
upravo tražim jel u nod-u to postoji da konfiguriram, jer nisam primjetio da mi je ikada prekinuo download s upozorenjem...mislim da to nema.....
torrente, što osim avire i wot-a imaš na kompu od sigurnosnih dodataka, ili programa
torrente, što osim avire i wot-a imaš na kompu od sigurnosnih dodataka, ili programa
Više nema WOT. Naljutio se na njega.
Pa to svi znaju. Na jednom kompu (laptop čini mi se) ima Avira SS, a na drugom Bitdefender. WOT više ne koristi. Objasnio je u temi najbolji AV. Jesam u pravu torrente?
Pa tko još ne zna koji av ima torrente?
Nije, prijatelju......postavke su slične onima koje koristim, ali ima razlika.
Nakon instalacije v5, dovoljno je promijeniti dvije postavke:
Prvo, kao u videu, desni klik na ikonu u trayju i prebaciti iz "Internet Security" u "Proactive Security".
Drugo, u Summary prozoru prebaciti "Treat unrecognized files as Partially Limited" u "...as Untrusted".
Kao što sam napomenuo, najsigurnije je "...as Blocked", ali ta postavka ne daje sandbox pop-up prozor, pa onda nije moguće lako omogućiti legalne aplikacije koje nemaju digitalni potpis/nisu na whitelisti da se pokrenu. To se onda mora ručno rješavati...
Ako se želi spriječiti eventualno dropanje fajlova (inače bezopasnih), onda možeš pogledati one stare upute za dodavanje files/folders/registry key unosa pod Protected Files and Folders, odnosno Protected Registry Keys.
Ono što je malwarewiki mijenjao oko antivirusa i firewalla je isto opcionalno.
mene zanima koje dodatke ima. znam da ima key scrambler....ali me zanima što još imaš
mene zanima koje dodatke ima. znam da ima key scrambler....ali me zanima što još imaš
spyshelter?
da, i meni se čini spyshelter. a što sad umjesto wot-a koristi. nortona?
ok, mogu pitati i sve vas, jer imam raditi neke instalacije novih kompova dvojici frendova, što staviti od dodataka, i drugih programčića, mislim i na gamad.
znači, što vi mislite o ovome. antivirus - ide plaćeni najvjerojatnije nod ili avira premium, MBAM, SAS, WOT i keyscrambler
znači, što vi mislite o ovome. antivirus - ide plaćeni najvjerojatnije nod ili avira premium, MBAM, SAS, WOT i keyscrambler
Dobro je, ali uz AV stavi lagani HIPS (SpyShelter, WinPatrol Free) ili behavior blocker (Threatfire).
Ako misliš da dečki ne znaju odgovarati na pitanja HIPS-a, onda bolje Threatfire.....rjeđe pita, samo kada je maliciozna akcija u tijeku....
Ništa od HIPS-a jer ne zna i samo će zeznuti. a što je s webguardom,netko ga je spominjao ovdje
Ništa od HIPS-a jer ne zna i samo će zeznuti. a što je s win patrolom,netko ga je spominjao ovdje
Evo dva video testa o 2 internet security-a
(free) (paid)Isti malware linkovi, slicni rezultati...s naglaskom da je Kasperski losije prosao (...iako je paid program)
NavaShield rogue prolazi CIS na defaultnim postavkama (iako je sandboxan), ali ne i na ovim koje sam ti opisao.
To je ono što sam htio objasniti logicu....
http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1142-Execution-Control-Settings.html
Ništa od HIPS-a jer ne zna i samo će zeznuti. a što je s webguardom,netko ga je spominjao ovdje
Kao web guard WOT ili Noron safe web
@ siketa
Mozes mi reci kako da dodam neki program (npr. browser) da ga pokrece u sandboxu?
Da li je to onda zauvijek ili moras svaki put posebno stavit (Da sandbox ili Ne sandbox)
...jos jednom THX
Greška.
NavaShield rogue prolazi CIS na defaultnim postavkama (iako je sandboxan), ali ne i na ovim koje sam ti opisao.
To je ono što sam htio objasniti logicu....
http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1142-Execution-Control-Settings.html
Ajde prijatelju postavi kako naštimati CIS stavi slike ili opis pa da konačno znamo
Sry za viška postove. nije namjerno.
Zašto na ovom forumu nema opcije "Obriši post"? Jel to problem implementirati?
@ siketa
Mozes mi reci kako da dodam neki program (npr. browser) da ga pokrece u sandboxu?
Da li je to onda zauvijek ili moras svaki put posebno stavit (Da sandbox ili Ne sandbox)
...jos jednom THX
Defense+ -> Computer Security Policy -> kartica Always Sandbox -> Add (put do .exe fajla browsera) -> OK ->OK
VAŽNO: svi downloadani fajlovi se spremaju u hidden folder "C:\VritualRoot\<app name>\harddiskvolume<X>\" koji će se pojaviti u Windows Exploreru kada odeš na Tools->Folder options-> kartica View i uključiš "Show hidden files and folders". Tada jednostavno iskopiraj željene fajlove u folder gdje ih želiš sačuvati...i to je to!
NAPOMENA: Chrome, zbog svog internog sandboxa, radi ispravno samo s defaultnom "Partially Limited" konfiguracijom.
Na žalost, za sada nema vidljivog znaka u headeru ili famoznog bordera koji bi indicirao da je browser pokrenut u sandboxu.
Ajde prijatelju postavi kako naštimati CIS stavi slike ili opis pa da konačno znamo
Pa nije nikakva mudrost....imaš par postova iznad.....
Nakon instalacije, dovoljno je promijeniti dvije postavke:
Prvo desni klik na ikonu u trayju i prebaciti iz "Internet Security" u "Proactive Security".
Nakon toga u Summary prozoru prebaciti "Treat unrecognized files as Partially Limited" u "...as Untrusted".
Kod mene je momentalno ovako:
Sry za viška postove. nije namjerno.
Zašto na ovom forumu nema opcije "Obriši post"? Jel to problem implementirati?
Ma tko zna, već je bilo prijedloga... Ne znam ni sam kako mi se to dogodilo, pokušavajući popraviti situaciju samo sam pogoršao. Sad treba čekati da modovi obrišu postove