Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 970.526
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
vik7 kaže...
RobotTitan kaže...

Pozdrav svima!

Postoji velika vjerojatnost da kupim preko HT-a Galaxy S8+ jer ću svoju izvrsnu Xperiu Z3 dati kćerki koja je uništila svoj A5 2016.

Za početak imam par pitanja za one koji su kupovali S8+ preko HT-a:

- dali mobitel dolazi otključan na sve mreže?

- dali se pojavljuje HT-ov logo kad se mobitel uključi (radi kojeg sam flashao svoju Xperiu Z3 jer me to jako smeta).

- s obzirom da sa Samsungom nemam iskustva (još od izvrsnog preklopnog E700) interesira me dali postoji kakav program za fashanje Samsunga kao što je za Sony bio FlashTool?

Prijatelju ja ti imam S8+ od prvog dana i ne vidim problem zasto ga nebi uzeo jer to je uređaj ekstra klase i ne možeš pogriješiti jer su samo nijanse razlike od ovih flagshipova.. Zato nedaj se omesti od ovakvih sto pisu kamera je bolja od ovoga ili onoga.. S8+ je strojcina u svakom pogledu, i svi znamo da to nije DSLR nego mobitel. A tko to ne shvaca ne mora. Hvala

Slazem se da je u globalu mob strojcina, ali nije savrsen...osim kamere koja je meh jos bih dodao da mu je sistem otkljucavanja dosta iritantan.

Citac otiska prsta uopce ne racunam da ima jer je toliko lose pozicioniran da mi ne pada napamet koristiti ga, a prepoznavanje lica i "Iris Scanner" su daleko od savrsenog tako da nekada u brzini, u autu, na suncu ili ako imam suncane nikada ne znam hocu li iz prve otkljucati mob...ovo je forum i ja bih volio procitati neke cinjenice prije nego pljucnem 4500 Kn za mob...ovaj drugi puta sam ga kupio svjestan ovih nekoliko mana jer mi je u narednom periodu prioritet veci ekran i bolja baterija...steta da u tom "paketu" nisam dobio jos i kameru s kojom bi bio potpuno zadovoljan.

Ako nekome kamera nije prioritet S8 ce mu biti vrhunski mob.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 12:18 (ocean77).
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
vik7 kaže...
RobotTitan kaže...

Pozdrav svima!

Postoji velika vjerojatnost da kupim preko HT-a Galaxy S8+ jer ću svoju izvrsnu Xperiu Z3 dati kćerki koja je uništila svoj A5 2016.

Za početak imam par pitanja za one koji su kupovali S8+ preko HT-a:

- dali mobitel dolazi otključan na sve mreže?

- dali se pojavljuje HT-ov logo kad se mobitel uključi (radi kojeg sam flashao svoju Xperiu Z3 jer me to jako smeta).

- s obzirom da sa Samsungom nemam iskustva (još od izvrsnog preklopnog E700) interesira me dali postoji kakav program za fashanje Samsunga kao što je za Sony bio FlashTool?

Prijatelju ja ti imam S8+ od prvog dana i ne vidim problem zasto ga nebi uzeo jer to je uređaj ekstra klase i ne možeš pogriješiti jer su samo nijanse razlike od ovih flagshipova.. Zato nedaj se omesti od ovakvih sto pisu kamera je bolja od ovoga ili onoga.. S8+ je strojcina u svakom pogledu, i svi znamo da to nije DSLR nego mobitel. A tko to ne shvaca ne mora. Hvala

Slazem se da je u globalu mob strojcina, ali nije savrsen...osim kamere koja je meh jos bih dodao da mu je sistem otkljucavanja dosta iritantan.

Citac otiska prsta uopce ne racunam da ima jer je toliko lose pozicioniran da mi ne pada napamet koristiti ga, a prepoznavanje lica i "Iris Scanner" su daleko od savrsenog tako da nekada u brzini, u autu, na suncu ili ako imam suncane nikada ne znam hocu li iz prve otkljucati mob...ovo je forum i ja bih volio procitati neke cinjenice prije nego pljucnem 4500 Kn za mob...ovaj drugi puta sam ga kupio svjestan ovih nekoliko mana jer mi je u narednom periodu prioritet veci ekran i bolja baterija...steta da u tom "paketu" nisam dobio jos i kameru s kojom bi bio potpuno zadovoljan.

Ako nekome kamera nije prioritet S8 ce mu biti vrhunski mob.

Svakako bez ikakvih nadmetanje ili prepucavanja, zato sluzi forum. I nijedan nije savrsen mob i uvijek se nade nesto sto bi moglo bolje.. Meni npr ne smeta to pozicioniranje otiska prsta, jer vec sam prst ide tamo di treba pa je to stvar navike ali da su mogli stavit ispod kamere u sredinu bilo bi puno bolje.. Tako da ima i dobrih i losih stvari koje ce oni popravljat sljedecim S serijama. Vjerojatno to rade namjerno da mi mogli onda to stavit pod 'novo' i pri tom dodatno zaradit.. 

16 godina
odjavljen

Po EU zakonima, svi mobiteli moraju biti slobodni uređaji.

Nope.
16 godina
odjavljen
digitall kaže...
Tonči kaže...

Problem je u skrolanju, ne u startupu i sl. Direktno implementacija animacije skrolanja bilo gdje. Ostalo me nije zabrinjavalo.

skuzio sam ovo dosta varira, nije svakom isto, ovisi valjda i o instaliranim / pokrenutim aplikacijama, a jedno 30% ovisi o onim glupim live wallpaperima i onim briefing / bixby glupostima s lijeve strane, health, i sl.. mislim kad se te gluposti pogase kao sto ih nema na ovim "glatkima" onda se stvar malo mijenja..

opcenito bi rekao da nije pixel/nexus/iphone glatko, ali nije bas ni specijalno trzavo, kao na prijasnjim modelima, gdje se vidjelo na ocigled i smetalo u koristenju..

probaj samsung browser sa adblockom natjerat za zatrzne. za razliku od chromea

Baš hoću. Ima adblock? Općenito preskačem te njihove, nema mi sync za Google acc.

Nope.
12 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
Na vecini je mobitela kamera smeće i svega ih je nekoliko s kojima sam ipak bio malo zadovoljniji nego sa kamerom na S8+...HTC 10, LG G4, LG V10, Galaxy S6 su jedni od boljih primjera na koje nisam imao prigovor.

ocean77, moram priznati da sam i sam primjetio u jednoj recenziji "voštane face" sa priloženih fotografija iz recenzije S8 ili je to bio S8+.

Druga kćer ima Galaxy S6 i fotke su izvrsne. Upravo se zato i pitam kako se jednom Samsungu može dogoditi da u svom flagshipu napravi toliki korak u nazad i to čak u usporedbi sa njihovim vlastitim modelom od prije 2-3 godine!

Dali se to da ispraviti softverski? Ako ne sada a onda možda u Oreu?

10 godina
Tonči kaže...
digitall kaže....

skuzio sam ovo dosta varira, nije svakom isto, ovisi valjda i o instaliranim / pokrenutim aplikacijama, a jedno 30% ovisi o onim glupim live wallpaperima i onim briefing / bixby glupostima s lijeve strane, health, i sl.. mislim kad se te gluposti pogase kao sto ih nema na ovim "glatkima" onda se stvar malo mijenja..

opcenito bi rekao da nije pixel/nexus/iphone glatko, ali nije bas ni specijalno trzavo, kao na prijasnjim modelima, gdje se vidjelo na ocigled i smetalo u koristenju..

probaj samsung browser sa adblockom natjerat za zatrzne. za razliku od chromea

Baš hoću. Ima adblock? Općenito preskačem te njihove, nema mi sync za Google acc.

i ja isto uvijek izbjegavam i potpuno gasim ili uklanjam sav njihov softver, ali ovaj browser me pozitivno iznenadio i sad mi je default. podrzava dodatke, i ima nekoliko adblockova, i ima dodatak za chrome za sinkronizaciju sa pc

mislim da postoji i beta verzija na playstore za sve druge nesamsung uredaje.. i drugi ga hvale

11 godina
RobotTitan kaže...
ocean77 kaže...
Na vecini je mobitela kamera smeće i svega ih je nekoliko s kojima sam ipak bio malo zadovoljniji nego sa kamerom na S8+...HTC 10, LG G4, LG V10, Galaxy S6 su jedni od boljih primjera na koje nisam imao prigovor.

ocean77, moram priznati da sam i sam primjetio u jednoj recenziji "voštane face" sa priloženih fotografija iz recenzije S8 ili je to bio S8+.

Druga kćer ima Galaxy S6 i fotke su izvrsne. Upravo se zato i pitam kako se jednom Samsungu može dogoditi da u svom flagshipu napravi toliki korak u nazad i to čak u usporedbi sa njihovim vlastitim modelom od prije 2-3 godine!

Vjerujem da SW mogu popraviti fotke ili probati neku drugu app mozda...

Galaxy S6 sam imao neko vrijeme, a zena mi je imala S6 Edge i imam dosta fotki sa raznih putovanja sa S6 i fotke su zaista bez "greske"...pogotovo jos oni koji su imali Sony senzor IMX240...ja bih sada odmah mijenjao (da mogu) ovaj senzor u S8+ sa tim senzorom i kamera je zbilja korak unazad u odnosu na 2 generacije stariji model.

12 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...
ocean77 kaže...

Pardon, to sa voštanim facama sam uočio ovdje:

http://mob.hr/testiramo-samsung-galaxy-note-8/

12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Pa S8+ na tipkovnici nema zareza! Jesu ti ljudi normalni? Pa danas svaki i petoparački mobitel ima zarez na tipkovnici a jedan S8+ nema! Naime, ima ali se mora ući u podmeni da ga se nađe.

Naravno, neće takvi sitni detalji odlučivati hoću li kupiti taj mob ili ne ali svejedno sam neugodno iznenađen takvim propustima.

Inače, sve u svemu, vrhunski mobitel.

0 1 hvala 0
10 godina
RobotTitan kaže...

Pa S8+ na tipkovnici nema zareza! Jesu ti ljudi normalni? 

u (ne)znanju je spas

12 godina
neaktivan
digitall kaže...
RobotTitan kaže...

u (ne)znanju je spas

Mislio sam na drugi oblik tipkovnice. Onaj sa po tri slova na avakoj tipki.

12 godina
neaktivan
digitall kaže...
RobotTitan kaže...

u (ne)znanju je spas

Izgleda da su to nekim updateom popravili jer u recenziji mob.hr-a od 13.04.2017. zareza nije bilo. 

10 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

tu gdje je zarez (tj. na tvojoj slici postavke), tu tipku drzis sekundu da dobijes vise opcija, odaberes zarez ili nesto drugo i to ce ostati tamo dok ne promijenis

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
digitall kaže...

tu gdje je zarez (tj. na tvojoj slici postavke), tu tipku drzis sekundu da dobijes vise opcija, odaberes zarez ili nesto drugo i to ce ostati tamo dok ne promijenis

Ahaaa... Nisam to znao jer još uvijek nemam taj mob već raspolažem samo podacima sa recenzija.

Tnx! 

12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Što kažete na ovo:

BTW, ne mislim odustati od kupnje S8+ jer mi se neda čekati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 15:06 (RobotTitan).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

@ocean

Cura mi ima S6 i nemoj pricati pi*darije molim te,istina da mu je kamera izvrsna ali nije bolja od one na S7. A da oba imaju problem sa noise reduction-om, imaju. Portreti na umjetnom svijetlu izgledaju poprilicno zamrljano. Tu mi je Nexus 5x bio zakon. Ali S6 sigurno nema bolju kameru od S7, bez obzira na broj megapiksela.

Ljudi koji su imali S6 onda ce im se i kamera na S7 svidjeti. Oba imaju agresivan noise reduction kao i oversharpening. 

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Da dodam jos, ja imam dosta velike ruke i Fingerprint scanner mi radi izvrsno u kombinaciji sa Iris scannerom. Samo sarenicu namjestite po sto vecem mogucem svijetlu i bit ce odlicno. Po svim uvjetima mi otkljucava. A na fingerprint sam navikao jer imam ogromnu ruku

0 0 hvala 0
15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Pusti sto ovi seruckaju kamera na s8+ je vrhunska i to je to :) :)

Samsung S8+
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

@ocean

Cura mi ima S6 i nemoj pricati pi*darije molim te,istina da mu je kamera izvrsna ali nije bolja od one na S7. A da oba imaju problem sa noise reduction-om, imaju. Portreti na umjetnom svijetlu izgledaju poprilicno zamrljano. Tu mi je Nexus 5x bio zakon. Ali S6 sigurno nema bolju kameru od S7, bez obzira na broj megapiksela.

Ljudi koji su imali S6 onda ce im se i kamera na S7 svidjeti. Oba imaju agresivan noise reduction kao i oversharpening. 

Naravno da ne mislim da je bolji zbog veceg broja MP vec je jednostavno sam senzor bolji i taj IMX240 je ponajbolji senzor kao i IMX377...ovo sto mi imamo na S8 je nekakva Samsungova varijanta Sony IMX333 senzora koji bi navodno trebao biti isti Sony senzoru, a tko zna jeli to tako...cinjenica je da krajnji rezultat nije nimalo spektakularan.

Na S6 si jos imao neku sansu dobiti izvorni Sony senzor, a na S8 za EU trziste trpaju samo ovaj Samsungov SLSI... senzor.

Na S6 u slabijem osvjetljenju fotke ljudi nisu izgledale plasticno i po tome mi je svakako bio bolji od S8.

12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

@ocean

ocean77 je uspoređivao kamere s6 i s8+ a ne s6 i s7.

11 godina
RobotTitan kaže...
MARKOZD15 kaže...

@ocean

Kamera na S7 i na S8+ je nazalost ista.

Ajde da ne kriztiziram stalno, evo tri primjera gdje sam isprobao "Selective Focus" koji sada bolje i preciznije stvara "Fake Bokeh"...ova funkcija je sada potpuno upotrebljiva.

Cak i na ljudima dobro radi i na kosi gdje se najvise primjecivalo da je cijela stvar fake rubovi su sada dosta dobri.

Na pravilnim geometrijskim oblicima je ocekivano savrseno.

https://www.flickr.com/photos/91060809@N05/shares/Zx8164

Iskusno oko ce i ovdje primjetiti preizostravanje...pogledajte samo na ovom dijelu koji je zamucen u pozadini koliko ima over sharpening-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 19:23 (ocean77).
14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

dal mi neko možže navesti postupak snimanja rada na galaxy s8+ te da se isti materijal kasnije može dijeliti?

0 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

@ocean

Evo nasao sam i jednu moju galeriju iz vremena kada sam imao Galaxy S6.

https://www.flickr.com/gp/91060809@N05/7W0ASd

Vise detalja, manje preizostravanja, a mnogima se vise svidja i omjer 16:9 umjesto 4:3 kako imaju S7 i S8 kao i vecina svih novih mobitela.

9 godina
odjavljen

Neumoran si ;) Ti si uber super mega extra power fotograf i s8+ je smece nevidjeno... Ok sad? Smaras vec pomalo... Stvarno mislis da ti nekome pomazes ovim?

14 godina
odjavljen
ocean77 kaže...

Naravno da ne mislim da je bolji zbog veceg broja MP vec je jednostavno sam senzor bolji i taj IMX240 je ponajbolji senzor kao i IMX377...ovo sto mi imamo na S8 je nekakva Samsungova varijanta Sony IMX333 senzora koji bi navodno trebao biti isti Sony senzoru, a tko zna jeli to tako...cinjenica je da krajnji rezultat nije nimalo spektakularan.

Na S6 si jos imao neku sansu dobiti izvorni Sony senzor, a na S8 za EU trziste trpaju samo ovaj Samsungov SLSI... senzor.

Na S6 u slabijem osvjetljenju fotke ljudi nisu izgledale plasticno i po tome mi je svakako bio bolji od S8.

IMX333 i ISOCELL S5K2L2 su oba bolja od IMX240. Osim što su senzori bolji, otvor blende je širi, a pikseli su veći. Slike na S7/S8 su jednostavno bolje nego na S6. Po danu imaju manje detalja, to je istina. Ali zato bolji dinamički raspon i kontrast, te slike u cjelini bolje izgledaju. Po mraku je S6 lošiji od S7 i od S8.

Problem kod S6 i S7 (S8) nije senzor, problem je procesiranje slike. Nije bitno jeli to ISOCELL ili IMX, stvar je u tome što slike u zatvorenom prostoru i na umjetnom osvjetljenju, imaju problem sa skin tonom i agresivnim noise reductionom. Kada se slikaju portreti ljudska koža izgleda kao da je uključen beauty mode. To nema nikakve veze sa senzorom i S7 nije jedini koji ima taj problem, ima ga i S6.

RobotTitan kaže...

Kamere na S7 i S8 su skoro pa iste, mala je razlika u procesiranju slike i to je to.

ocean77 kaže...

Ajde da ne kriztiziram stalno, evo tri primjera gdje sam isprobao "Selective Focus" koji sada bolje i preciznije stvara "Fake Bokeh"...ova funkcija je sada potpuno upotrebljiva.

Cak i na ljudima dobro radi i na kosi gdje se najvise primjecivalo da je cijela stvar fake rubovi su sada dosta dobri.

Iskusno oko ce i ovdje primjetiti preizostravanje...pogledajte samo na ovom dijelu koji je zamucen u pozadini koliko ima over sharpening-a.

Tako je. S6 isto preizoštrava kao i svaki Samsungov mobitel. Ali S6 je još dobar kakav je bio S5. To je netreniranom oku lijepo i kod kupaca prolazi.

ocean77 kaže...

Vise detalja, manje preizostravanja, a mnogima se vise svidja i omjer 16:9 umjesto 4:3 kako imaju S7 i S8 kao i vecina svih novih mobitela.

Isti problem kao i sa S7. Pogledaj si sliku mačke - smudge fest, noise reduction povučen do kraja i dobiješ manjak detalja. Tako da S6 nema bolju kameru od S7 ni S8.

Po mom mišljenju, kome treba point and shoot kamera, dakle slikanje bez nekog namještanja, sa S8 će biti zadovoljan (ultra brz auto-focus, odlična stabilizacija). Pogotovo ako nije neki znalac što se tiče analize slike. Po meni Pixel i dalje gazi sve pred sobom što se kamere tiče, a pogotovo u procesiranju slike.

11 godina
Torent kaže...

Neumoran si ;) Ti si uber super mega extra power fotograf i s8+ je smece nevidjeno... Ok sad? Smaras vec pomalo... Stvarno mislis da ti nekome pomazes ovim?

Kada napises konstruktivan post, objavis neku svoju galeriju i nisi svakom loncu poklopac postat ces relevantan sudionik rasprave, ovako...samo jos jedan troll koji ometa raspravu.

11 godina
MARKOZD15 kaže...
ocean77 kaže...

IMX333 i ISOCELL S5K2L2 su oba bolja od IMX240. Osim što su senzori bolji, otvor blende je širi, a pikseli su veći. Slike na S7/S8 su jednostavno bolje nego na S6. Po danu imaju manje detalja, to je istina. Ali zato bolji dinamički raspon i kontrast, te slike u cjelini bolje izgledaju. Po mraku je S6 lošiji od S7 i od S8.

Problem kod S6 i S7 (S8) nije senzor, problem je procesiranje slike. Nije bitno jeli to ISOCELL ili IMX, stvar je u tome što slike u zatvorenom prostoru i na umjetnom osvjetljenju, imaju problem sa skin tonom i agresivnim noise reductionom. Kada se slikaju portreti ljudska koža izgleda kao da je uključen beauty mode. To nema nikakve veze sa senzorom i S7 nije jedini koji ima taj problem, ima ga i S6.

RobotTitan kaže...

Kamere na S7 i S8 su skoro pa iste, mala je razlika u procesiranju slike i to je to.

ocean77 kaže...

Tako je. S6 isto preizoštrava kao i svaki Samsungov mobitel. Ali S6 je još dobar kakav je bio S5. To je netreniranom oku lijepo i kod kupaca prolazi.

ocean77 kaže...

Isti problem kao i sa S7. Pogledaj si sliku mačke - smudge fest, noise reduction povučen do kraja i dobiješ manjak detalja. Tako da S6 nema bolju kameru od S7 ni S8.

Po mom mišljenju, kome treba point and shoot kamera, dakle slikanje bez nekog namještanja, sa S8 će biti zadovoljan (ultra brz auto-focus, odlična stabilizacija). Pogotovo ako nije neki znalac što se tiče analize slike. Po meni Pixel i dalje gazi sve pred sobom što se kamere tiče, a pogotovo u procesiranju slike.

Ono sto ja vidim je da S6 mrvu manje preizostrava, slike su vece rezolucije pa imaju vise detalja, imaju omjer 16:9 pa i vise toga stane u kadar iako i sam vise preferiram 4:3 jer je blize standardnim foticima, a nocne nisu nista losije nego na S8...vidi onu sliku parkiralista...šuma gotovo da i nema i nema "Flare-a"...pogledaj rasvjetu na parkingu.

14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Kolega @Ocean

Koliko vidim nabavio si S8 opet. Daj probaj ovu aplikaciju za slikanje: klik

Isključi HDR+. Imat ćeš manje izoštravanja i manji noise reduction. Ali na cijenu više šuma

0 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Kolega @Ocean

Koliko vidim nabavio si S8 opet. Daj probaj ovu aplikaciju za slikanje: klik

Isključi HDR+. Imat ćeš manje izoštravanja i manji noise reduction. Ali na cijenu više šuma

Isprobat cu, a isprobao sam i Open Camera...ista stvar, manje noise reductiona i vise suma.

11 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Evo isprobao sam...to je Google Camera i to je vec bolje.

Meni osobno manje smeta malo digitalnog šuma koji je normalan i prihvatljiv u uvjetima slabijeg svjetla nego onaj plastelin od fotki koji dobijem sa default kamera app.

Jedino je ta Gcam app malo bug-ovita koliko vidim...u svakom slucaju meni ovo izgleda bolje i zadrzat cu ju na mobu...hvala za link.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice