Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]

poruka: 545
|
čitano: 217.326
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina

Da li koristite i druge proizvođače? Do sada nisam nikad mislio koristit ih ali sad najvjerojatnije budem jer mi ja odlična maska proiritet za čuvanje moba. Gledam Spigen Tough Armor Case, ima na Amazonu ocjenu 4,8 uz skoro 30 000 reviewa. Pa to ne može biti loše. Našao sam još dobrih ocjena i za Pitek maskice samo trenutno nema baš neki izbor. Već ih je netko pohvalio tu na forumu. Ove silikonske original su sad na velikom popustu od 11 eur na Amazonu. Pa ću vjerojatno naručiti par različitih komada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2024 13:20 (manubis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Žena uzela S24 Ultru prije mjesec dana te sam se iskreno razočarao zbog kamere na njoj.

Na mom A53 slike ispadnu bolje nego na njenom S24 Ultra...ne kužim kaj su to napravili?

Njihovi S modeli su uvijek imali jaku/dobru kameru ali ovo zadnja generacija je za mene razočaranje.

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Re: Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]
evincar kaže...

Žena uzela S24 Ultru prije mjesec dana te sam se iskreno razočarao zbog kamere na njoj.

Na mom A53 slike ispadnu bolje nego na njenom S24 Ultra...ne kužim kaj su to napravili?

Njihovi S modeli su uvijek imali jaku/dobru kameru ali ovo zadnja generacija je za mene razočaranje.

hoćeš reć da A53 ima bolje kamere od S24 Ultra ???? 

6 godina
Mislim da veli da slike bolje ispadnu 🤷🏻
To mi zvuči dosta subjektivno i nije za raspravu.
Ne znam zakaj je to ovdi napisal.
3 godine
evincar kaže...

Nemoguće !

Pregledaj postavke kamere, pogledaj da nisu stakla kamere zamašćena, pod prašinom, neki kvar. Ne možeš reći da je za tebe S24 ultra veliko razočarenje, jer su tvojoj ženi fotke loše.

Na mome S24 ultra su perfektne, ali ja koristim 50Mp, a nekada i 200 mp, velike su to razlike. ona možda drži na difoltu 12 Mp

Mislim nemoguuuće...

合氣道
14 godina
Zaporožac kaže...
evincar kaže...

Nemoguće !

Pregledaj postavke kamere, pogledaj da nisu stakla kamere zamašćena, pod prašinom, neki kvar. Ne možeš reći da je za tebe S24 ultra veliko razočarenje, jer su tvojoj ženi fotke loše.

Na mome S24 ultra su perfektne, ali ja koristim 50Mp, a nekada i 200 mp, velike su to razlike. ona možda drži na difoltu 12 Mp

Mislim nemoguuuće...

50 i 200 su samo za dobro osvjetlene scene, mirnu ruku i tjt.

ne isplati se koristit za svakodnevne potrebe.

mi smo sad ovih dana svi fotkali pa malo gledlai fotke, ja se hvalio sa s24u, ali šogorica ima nekki ajfon, i ja nezz kako oni to rade, ali te njene fotke izgledaju brutalno.

u svakom slučaju nemoguće da a53 ima pandan kameru sa 24u, no već sam pisao tu, i dalje mislim da nije to sad nešto wow.

sa s22 sam došao i očekivao show, a ono ok je no nije nezz wow.

Kao što mi s22 nije bio kad sam došao sa s10e.

Samsung ima blage pomake u kameri, i treba prekočit par serija da bi dobio dojam stvarnog napretka, pričamo za obične usere ne fotografe.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
3 godine
fila2208 kaže...

mi smo sad ovih dana svi fotkali pa malo gledlai fotke, ja se hvalio sa s24u, ali šogorica ima nekki ajfon, i ja nezz kako oni to rade, ali te njene fotke izgledaju brutalno.

u svakom slučaju nemoguće da a53 ima pandan kameru sa 24u, no već sam pisao tu, i dalje mislim da nije to sad nešto wow.

Samsung ima blage pomake u kameri, i treba prekočit par serija da bi dobio dojam stvarnog napretka, pričamo za obične usere ne fotografe.

Da, tih 50 mp uopće realno nije 50 mpx zbog same tehnologije kamere u većine mobitela.

Kad fotkam s 50 mpx ipak vidim razliku u detaljima naspram 12 mp, iako se stručnjaci slažu da je nasmartphoneu 50 mpx realno 12 Mpx. Onda je ovih 12 mpx realno 3 mpx

Imao sam Iphone 14 Max pro i ničim me fotke nisu impresionirale u odnosu na Samsung S23 + kojega sam imao prije njega.

Opet, treba tu i talenta. Imam mlađeg kolegu s posla, ima Poco X3 Pro od nekih 350 € i uvijek su mi njegove fotke bolje nego moje  Eto, ja klokan platio 12/512 S24 ultra 1200 €, on 350.

Zato sam rekao da mi je ovo zadnji flagship mob. dok sam živ. A i težak je za pop*****.

Osim toga čitao sam da se ljudima nakon skoro godinu dana korištenja polako uništava antirefleksni premaz, pa imaju mrlje , fleke, ma živi užas, ako je sve to istina. 

Hitno sam naručio kaljeno staklo da izbjegnem moguće neugodnosti. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 10:29 (Zaporožac).
15 godina
Zaporožac kaže...
evincar kaže...

Nemoguće !

Mislim nemoguuuće...

fila2208 kaže...
Zaporožac kaže...
evincar kaže...

Nemoguće !

Mislim nemoguuuće...

Moguće da ima nešto upaljeno, slike joj ispadnu nekako retro žućkasto, kao da je u prostoriji puno dima.

I to u uvijetima slabijeg osvjetljenja.Na mojim slikama tog efekta nema.

Morati ću se poigrati,pretražiti da li ima neke glupe postavke upaljene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 9:59 (evincar).
14 godina

skini si camera assistant  preko good locka

tu imaš dobrih opcija

isto idi u gallery pa pikaj prstom u settings i about gallery pa si aktiviraj developer opcije tj labs.

ima dosta tih dodatnih štelanja di se može izvuć malo više, a izgledaš kao poower user kad ti na božićnom ručku svi nose telefone e daj mi to složi da je brži i bolji

developer i srežeš animacije na pola, ljudima glava eksplodira, haker, čarobnjak

Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina

Možda izgleda bedasto za savjet, ali to se i meni jednom desilo kaj sam digel paniku, a baš mi se aktualiziral mob - jednostavno su mi se lagano zamusale leće na mobu od otisaka prstiju pošto se oko njih rukama drži mob i nakon čiščenja leća finom krpicom opet su fotografije ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
manubis kaže...

Možda izgleda bedasto za savjet, ali to se i meni jednom desilo kaj sam digel paniku, a baš mi se aktualiziral mob - jednostavno su mi se lagano zamusale leće na mobu od otisaka prstiju pošto se oko njih rukama drži mob i nakon čiščenja leća finom krpicom opet su fotografije ok.

zar s ne javi da su musave leće da ih obrišeš?

bar je meni znalo izbacit notifiakcijuj

6 godina

To mi se desilo na S21+. Na njemu mi nije dao nikakvo upozorenje. Ali nije bilo jako, tek toliko da su snimke bile malo lošije, ali dovoljno da sam bil u brigi zašto dok nisam skužil zbog čega su slike slabije. S24 Ultra sam sad tek uzel pa ne znam kako je s njim s tim upozorenjima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

mda, stekneš naviku s vremenom da brišeš leće stalno, ali treba par puta da se probaš sjetiti, kasnije ide automatizmom

gledam sve te reviewe za 2024, ultra uvjerljiva u većini kao telefon godine. Možda je dosadna kako neki navodi, ali realno strašan telefon.

sad sam nagovorio šogora da uzme, ne može se načuditi kaže.

idu sad za 600-800e 256gb verzije.

ja sam ljetos piknuo za 800 512gb i spas je, znači tu djecu stalno snimam,  u 4k snimke su fantazija za kasnije uživat u njima, ali i teške su po 10tak gb.

jel vi držite kakve backupove? mislim imam na pc sve to, no radite li kakav još cloud backup?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Ima netko da su mu došle stvari iz promocije? Slušalice, fit band itd.

0 0 hvala 0
13 godina
....da nije kopija ta Ultra sa lošim slikama😄
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

gledam si uzeti s24+, al vidim opet da ima exynos... zar nisu bile price da ce biti samo snapdragon? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CrossDeath kaže...

gledam si uzeti s24+, al vidim opet da ima exynos... zar nisu bile price da ce biti samo snapdragon? 

Samo Ultra ima Snapdragon globalno.

14 godina

vidio sam top shemu i složio si praktički pocket konzolu.

ppsspp emulator za psp igre, hdmi usb c kabal i na monitor i tjt, za odigrat stare hitiove gow itd.

dobra shema, ako vam treba mala konzola ovo je top, da ne pričam kad ga spojiš na pc ovo praktički widnows sučelje je prefora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2025 21:12 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CrossDeath kaže...

da... exynos je kod nas ali sve ok ... nema nekih problema radi toga

7 godina
webmaster750 kaže...
Pinjossi kaže...
Ima netko da su mu došle stvari iz promocije? Slušalice, fit band itd.

Ništa. Očito specijalci čekaju zadnji dan koji je 31.01.2025.

0 0 hvala 0
13 godina
BoTiA kaže...
CrossDeath kaže...

da... exynos je kod nas ali sve ok ... nema nekih problema radi toga

citao sam nabrzinu neki review exynos vs snapdragon i ispada da je optimizacija baterije bolja na exynosu, sto mi je i najbitnije, tako da top

15 godina

A modem na exynosima? Šta se nije govorilo o problemima sa signalom? Ili je moguće da sam ja nešto pomiješao?

0 0 hvala 0
16 godina
Kile84 kaže...

A modem na exynosima? Šta se nije govorilo o problemima sa signalom? Ili je moguće da sam ja nešto pomiješao?

moguće da je lošiji... moguće da se baterija malo više troši u usporedbi sa sanapdragonom ali ja to jednostavno ne primjetim

sve funkcionira bez problema, telefon je brz, ekran odličan, ne grije se, ne puca veza, fotke su mi odlične, baterija isto tako izvrsna ...

12 godina
OneUI 7 beta 3 je danas izašla

3 0 hvala 1
14 godina

Imam već 3 mjeseca S24+, što se tiče baterije dobra je, jedino na hladnoći brže curi što je mislim normalno. Inače mi drži 3 dana bez problema sa jednim punjenjem s tim da nisam zahtjevan korisnik, vjerojatno bi išao i na 4 dana. Što se tiče signala doma, jest da je signal na 2-3 crtice, nikad pun unutra, e sad dal je to do operatera ili su tako loše napravili na tom modelu, al nemam nekih problema općenito, sve u svemu sam zadovoljan. Al i dalje mislim da kamere općenito su bolje na mobitelima sa Snapdragon procesorom, bolja obrada slike, oštrija, kvalitetnija itd. Nezz kak je ljudima sa Ultra modelom, al vjerujem da je bolje, a i taj veći zoom isto puno znači, ovo sa 3x je samo ok, niš posebno, al bilo kakav optički zoom dobro dođe nekad. Sve u svemu je mob super zbog screen to body ratio i QHD ekrana, a i svijetli je dosta. Iako je to sada normalno te dimenzije uređaja, a ja volim kompaktnije pošto još uvijek koristim S10e kojeg ću vjerojatno zamijenit za S25 običan radi kompaktnosti uređaja, al vidjet ćemo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 17:01 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DiRT kaže...

Inače mi drži 3 dana bez problema sa jednim punjenjem s tim da nisam zahtjevan korisnik, vjerojatno bi išao i na 4 dana.

e ovo mi je drago cuti!

13 godina
CrossDeath kaže...
DiRT kaže...

Inače mi drži 3 dana bez problema sa jednim punjenjem s tim da nisam zahtjevan korisnik, vjerojatno bi išao i na 4 dana.

e ovo mi je drago cuti!

Umalo sam progutao ovu pričicu, NHF kolege 

Kolega DiRT, molim vas specificirajte mi slijedjeće; 

• koliko punite bakteriju, na 80%, 90% ili punih 100%?! 
• koliku imate rezoluciju displaya, HD+ (1560x720), FHD+ (2340x1080) ili QHD+ (3120x1440)?!?! 

Osobno imam punjenje na 80% i QHD+ rezoluciju. Igram ”Top eleven”, ”Toon Blast” i ” Zynga Poker”, koristim ga sa aplikacijom ”Mapy.Cz” u planinarenju, od važnijih aplikacija imam i koristim WA, Viber, FIT, Meteoblue (kada iPhone rikne), WalP Pro, Rain alarm, eHPS, mRibic, OruxMaps, ZET info, ”Good Lock” sa ostatkom opcija, što je uglavnom sve konstantno.

U ovom slučaju, bilo kuda idem, idem oko 07.30 sa 80% bakterije i rijetko se vratim sa više od 35% oko 18.00! 
Doći doma sa makar 50%, nemoguća misija! 

ATJ Lučko
14 godina

To sve što si naveo je po meni zahtjevan korisnik. Daleko sam ja od tog...

Mob mi služi kao službeni, dopisivanje na whatsapp, pozivi, poneko slikanje, većinu vremena na wifi, kad nije na wifi prebacim na mobilne podatke, a kad ne koristim gasim sve, nemam BT, NFC, GPS itd.

Mob punim do 100% i namješten je na QHD+.

Ne igram igrice, surfam, pa malo YT, društvene mreže kratko, svjetlina je većinom ispod 50% pa čak i 25%, nikad automatski.

A i to po meni nije realno korištenje mobitela, a i ne stignem kad imam i privatni mob, pa malo koristim ovaj za neke stvari, malo onaj.

Ako je za ne povjerovati, imam i A55 koji mi je trajao 5 dana sa jednim punjenjem i 8h SoT u tih 5 dana što je nerealno, a slično korištenje kao i S24+. U prilogu su slike od A55.

Stvarno stanje, mislim da bi većini S24+ trebao izdržati 2 dana korištenja, a HC korisnici mislim da ga ipak moraju svaki dan punit, ali to je po meni pretjerano korištenje moba.

Meni je moj S10e novi imao preko 6h SoT pa je dugo vremena bio na 5+h, a sada je preko 4h SoT sa mojim korištenjem, a kad ga se upregne, em se grije, em curi baterija na oko, tako da to nije usporedivo sa bilo čim danas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 19:05 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DiRT kaže...

dopisivanje na whatsapp, pozivi, poneko slikanje, većinu vremena na wifi, kad nije na wifi prebacim na mobilne podatke, a kad ne koristim gasim sve, nemam BT, NFC, GPS itd.

Ne igram igrice, surfam, pa malo YT, društvene mreže kratko, svjetlina je većinom ispod 50% pa čak i 25%, nikad automatski.

mobitel koristim gotovo na isti nacin kao i ti. ne igram nikakve igrice, uglavnom se to svodi na instagram i browser. bitno mi je samo da baterija ne bude gora od 15 pro max s kojeg prelazim 

13 godina

S24+ autonomija je OK za jednodnevnu upotrebu uz malo jače korištenje.

Korištenje isključivo mobilne mreže bitno više troši.

Prešao sam na OnePlus 12 koji ima baš osjetno bolju autonomiju. Tako da ima alternative ima.

Bolje da uzmeš S24 Ultra u startu. Mislim da nije puno skuplji od S24+

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice