- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo s nečim metalnim nakratko kratkospojš pinove za pokretanje računala.
Zanima me samo,jel bi se moglo sa đamperom(jumperom) palit komp?
Ja sam izvadio maticnu (Radi testova), polozio je na suhu povrsinu, i samo spojio preko uputa za maticnu uticnice pwr, reset i hdd, a led nisam ni trebo jer nije bilo u kucistu.. I nasao sam jedan gumb koji samo pritisnem i upali se.. izgleda kao kod laptopa onaj crveni gumb za misa :D
i ja isto imam to samo što je moj povelik i na njemu osvjetljeno piše "start"
Uzmi šarafciger ili komad žice i na kratko spoji dva pin-a od paljenja računara gdje inače piše PWR ili Power. :)
i ja isto imam to samo što je moj povelik i na njemu osvjetljeno piše "start"
kaj to treba dvije zice ili?ako trebaju dali to ondatreba zaljepiti(s isolir trakom)i onda sa 2 zice nakratko pritisnuti?
molim pomoć!!
Uzmi šarafciger ili komad žice i na kratko spoji dva pin-a od paljenja računara gdje inače piše PWR ili Power. :)
tako je nema tu puno kompliciranja
Uzmi žicu i stavi žicu na te pinove i samo prisloniš žicu da ga pokreneš tako restartam komp!
-kontakt. (samo dodir za 'kraki spoj').
ko kod paljenja auta - potreban je početan kontakt da se mašina pokrene i onda radi =)
EDIT:nisam skužio odma temu,pa sam stavio krivi link,uglavnom je sve objašnjeno,pinovi za ukljućivanje na matićnoj se spoje na sekundu dok se ne upali kopjuter,na tom principu i radi tipka na kućištu,mi stisnemo tipku(tj spojimo pinove) kompjuter se upali i kroz tu tipku više ne prolazi stuja...