Decibelmetar

poruka: 9
|
čitano: 2.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Decibelmetar

Dobro vece narode. 
Upravo sam imao posetu predsednika kucnog saveta zbog glasne muzike...

Ono sto me sada zanima me da li neko ima shemu ili me makar moze uputiti na neku stranicu gde bih mogao naci DIY merac jacine zvuka da znam koliko glasno pustam muziku.

Hvala unapred

:)

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Decibelmetar

Dokle god ti dolaze u stan, preglasno je.

"Decibelmeter" se inače zove SPL meter (sound pressure level). Teško je izraditi SPL mjerač bez prave kalibracije. Nikad nećeš znati jel ti pokazuje ispravnu vrijednost.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
smajli kaže...

Dobro vece narode. 
Upravo sam imao posetu predsednika kucnog saveta zbog glasne muzike...

Ono sto me sada zanima me da li neko ima shemu ili me makar moze uputiti na neku stranicu gde bih mogao naci DIY merac jacine zvuka da znam koliko glasno pustam muziku.

Hvala unapred

:)

Možda da kupiš nešto ovakvo: http://www.mikroprinc.rs/proizvodi.aspx?sub=pp&pg=A2055&pid=12026

Jedno vrijeme sam i ja planirao takvo nešto kupit ali nisam mogao nać nigdje za neku normalnu cijenu. A i nekim čudom su mi se prestali žalit susjedi iako oduvijek otprilike jednako glasno slušam muziku, zapravo sad često pojačam i više nego tad kad su se žalili.

17 godina

Stišaj. Ne živiš sam u zgradi, niti se svijet vrti oko tebe i glazbe koju ti voliš.

Bio sam predstavnik stanara u jednom razdoblju, pa znam o čemu govorim, imao sam i ja klinaca u zgradi koje je trebalo educirati.

A ako ne čuješ tišu glazbu, preporučam posjet doktoru, jer očigledno sa tvojim sluhom nešto ne valja, a ne možeš zbog toga maltretirati sustanare.

(doduše, meni je jednom policija došla u dva ujutro... gledao sam film i slušao ga na slušalice, i u jednom tihom momentu sam čuo zvonjavu i lupanje na vratima... skinem slušalice, i skužih da se zvuk, prilično pojačan, čuje i dalje... ukopčao sam slušalice u pojačalo, no nisam isključio zvučnike...Cool srećom, bila su dva mladca kojima sam uspio objasniti stvar...)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
Decibelmetar

Kupi sebi dobre slušalice i uživaj.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Decibelmetar

dobri su to savjeti ali je ljepše kad ti se jetra trese od basova

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Dokle god ti dolaze u stan, preglasno je.

"Decibelmeter" se inače zove SPL meter (sound pressure level). Teško je izraditi SPL mjerač bez prave kalibracije. Nikad nećeš znati jel ti pokazuje ispravnu vrijednost.

Pa ne treba mjeriti za NASA-u Smijeh

Dovoljan je mikrofon sa nekim poznatim karakteristikama, i to je u biti to.

5dB +- uvrh glave.. Ionako iznad određene mjere se to baš i ne čuje.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
17 godina
neaktivan
Decibelmetar

caka je u tome što ti možeš napraviti decibelmetar ili SPL meter i on će ti davati vrijednosti na izzlazu nekom (ili display ili bar graph...) ali ti to nećeš moći s ničime usporediti

moraš imati pravi decibelmetar da bi mogo na ovom namjestiti "ta vrijednos= jednako toliko db, ova toliko" da bi ti mogao prikazivati

a inače možeš samo utvrditi di je glasniji a di tiši zvuk

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Decibelmetar

mikrofon + PC + program TrueRTA :)

Samo treba ugasiti sve mikrofon boostove i naštimati program da mjeri spl te dobro pozicionirati mikrofon.

Nije bog zna kako precizno ali za ovu svrhu dovoljno.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice