Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 646.106
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Wedran Dev kaže...

Pozdrav, evo prije 2 danas sam dizajnirao prvu stranicu. Sada sam ju isprogramirao i prvi put sam koristio HTML 5. Zanima me što mislite o stranici i kodu. Znam da treba css poboljšati i stranica ima greške sa galerijom, imao sam problema sa html 5 jer me zbunjuju nove oznake pa ne znam gdje treba koju pravilno koristiti.

http://wedranb.byethost16.com/#

Sav sadržaj na stranici je izmišljen i stranica nije gotova.

EDIT: Primjetio sam da pri testiranju stranica ima neke greške. To su: ne prikaziva dobar font koji sam odabrao i tamo gdje je box za web design prikaziva mi umanjeni taj box. hmm

Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://wedranb.byethost16.com/scripts/jquery-2.0.3.js
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://wedranb.byethost16.com/scripts/code.js
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://wedranb.byethost16.com/css/fonts/Aliquam.ttf
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://wedranb.byethost16.com/css/fonts/laloted.ttf
I mali savjet, trudi se ne davati height elementima gdje to nije potrebno, jer to ograničava krajnjeg korisnika. Tebi možda paše taj određeni height radi količine sadržaja koji imaš, ali krajnji korisnik bi možda htio više teksta i onda ti dizajn pada u vodu.
WordPress ❤
14 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Čemu dvostruko loadanje jqueryja? Link na jedan od ta dva je broken... I promijeni path za fontove, očito se ne loadaju, fali ti ../

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav !

Imam pitanje ! 

Da li je moguće prebaciti web iz HTML FORMATA U NEKAKAV CSS TIPA WP ?

Naime imam template koji mi se sviđa ali u HTML formatu . Mislim da to za djelatnost koju ga mislim koristiti nije to to , osim ako se moze napravit nekakav CSS za unos objekata i slicnih podataka ?

Vise na linku : http://themefix.net/voyage-travel-agency-html-theme-full

Rijec je o tom templateu !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Pozdrav, evo prije 2 danas sam dizajnirao prvu stranicu. Sada sam ju isprogramirao i prvi put sam koristio HTML 5. Zanima me što mislite o stranici i kodu. Znam da treba css poboljšati i stranica ima greške sa galerijom, imao sam problema sa html 5 jer me zbunjuju nove oznake pa ne znam gdje treba koju pravilno koristiti.

http://wedranb.byethost16.com/#

Sav sadržaj na stranici je izmišljen i stranica nije gotova.

EDIT: Primjetio sam da pri testiranju stranica ima neke greške. To su: ne prikaziva dobar font koji sam odabrao i tamo gdje je box za web design prikaziva mi umanjeni taj box. hmm

27 i 28 linije koda ti ne rade i koliko ja znam to mora ići u <head>. 

I da li tebi uopšte i treba toliko jquery skripti?

'I od vlastite sjenke, on poćeo je bježati' Mel
15 godina
neaktivan

Probajte sada, izgleda da je font sve pokvario jer sam ga krivo includao. Što se tiče ovih jquery scripti koje prikazuje na serveru i u htmlu ja sam to maknuo ali ne znam zašto se na serveru prikazuje kao da je sve ostalo.

P.S: sada sam točno odredio height jer znam tekst i sve to. Ali recimo kako bi napravio bez heighta? Recimo kod ovih boxeva što imam sa offerima(web dev, seo itd..) oni bi onda dobivali visinu po tekstu koji je unutra, a što ako nebi bio jednak tekst u svim boxevima?

Programer,web developer
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 15:54 (Wedran Dev).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pre svega se izvinjavam moderatorima i administratorima foruma jer mozda nisam smeo ovde otvoriti novu poruku,ako sam upravu nekane zamere i neka je rebace gde joj je i mjesto.

sad da predjem na stvar imam problem sa phpBB forumom i sa mojom domenom .

Naime rec je  da sam pre menjao non stop forumske skripte kako bih provalio na koji princip rade i pokusaji da iskodiram sopstvenu temu je bio bez uspesan jer ne posedujem dovoljno znanja oko my SQL-a,php-a,HTML-a css-a i tako dalje i tako dalje.

sad sam instalirao phpBB i editovao template za jednu zajednicu gamersku i dogadja se to da se svremena na  vreme izmeni sve znaci sajt se nepojavljuje i index off-u a redirekciju kad sam podesio otvara kao da je instaliran phpBB bez icega  sve podatke na cpanelu tj usere date baze sql baze sve sve sam izbrisao i samo ubacio na web host sajt i forum .

drugo pitanje je da limi neko moze objasniti (pocetnik sam u svetu web-a)  kako da ubacim na custom cms contact skriptu i gde na netu mogu naci neku najnormalniju samo da ona radi  pa bih je ja editovao.

I sad glavno pitanje tj. trece social ikonice nerade ubacene su pojave se na forumu ali ne redirektju na link uopste a link je tacan tj. code .

Da li neko moze da mi pomogne oko ovoga.

Nezelim da placam jer hocu sam da sve to resim uz pomoc neciju da bihj nauico ono sto neznam :)

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chvarko_007 kaže...

ja bih molio malu pomoć ako može... došao mi je e-mail (malo sam se iznenadio) da moram maknuti sve linkove sa wp teme koju koristim na stranicu 'quasargaming'

s obzirom da nisam na ti sa php-om trebala bi mi pomoć što točno da izbrišem iz teme... tema je Pressimo sa magpresa ;)

ja sam pokušao obrisati neki dio koda sa Theme credits, al mi je onda maknulo cijelu temu. dakle ovo je kod:

<?php /* WARNING: THEME WILL BE DEACTIVATED IF THESE CODES ARE REMOVED */?>

<aside id="textpad" class="widget widget_text">

<h3 class="widget-title"><?php _e('Theme Credits', TEMPLATE_DOMAIN); ?></h3>

<div class="ctwidget"> <?php echo ccc_footer_license(); ?>

</div><?php do_action('bp_after_right_sidebar'); ?></aside>

da li možda trebam izbrisati samo neki dio tog koda, a ne cijeli kod?

evo, stigao mi ponovo e-mail da moram izbrisati linkove do stranice quasargaming!!! molim vas da mi nekako pomognete, ako itko znade... ako ne, onda bim molio da mi netko predloži neku dobru temu za wordpress sličnu ovoj gore ;)

17 godina

Potraži linkove u temi , najvjerojatnije se nalaze u bp_after_right_sidebar view datoteci.  Ne koristim WP pa ti ne mogu točno reći, uglavnom pretraži sve datoteke koje imaš u temi i pronađi te linkove, onda kopiraj kod ovde ili na pasebin.com.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 13:52 (Nix).
16 godina
neaktivan
Nix kaže...

Potraži linkove u temi , najvjerojatnije se nalaze u bp_after_right_sidebar view datoteci.  Ne koristim WP pa ti ne mogu točno reći, uglavnom pretraži sve datoteke koje imaš u temi i pronađi te linkove, onda kopiraj kod ovde ili na pasebin.com.

odlučio sam maknuti temu, tako da nemam više problema s tim... sad imam novi problem s novom temom :D

14 godina
protjeran
chvarko_007 kaže...
chvarko_007 kaže...

ja bih molio malu pomoć ako može... došao mi je e-mail (malo sam se iznenadio) da moram maknuti sve linkove sa wp teme koju koristim na stranicu 'quasargaming'

s obzirom da nisam na ti sa php-om trebala bi mi pomoć što točno da izbrišem iz teme... tema je Pressimo sa magpresa ;)

ja sam pokušao obrisati neki dio koda sa Theme credits, al mi je onda maknulo cijelu temu. dakle ovo je kod:

<aside id="textpad" class="widget widget_text">

<h3 class="widget-title"><?php _e('Theme Credits', TEMPLATE_DOMAIN); ?></h3>

<div class="ctwidget"> <?php echo ccc_footer_license(); ?>

</div><?php do_action('bp_after_right_sidebar'); ?></aside>

da li možda trebam izbrisati samo neki dio tog koda, a ne cijeli kod?

evo, stigao mi ponovo e-mail da moram izbrisati linkove do stranice quasargaming!!! molim vas da mi nekako pomognete, ako itko znade... ako ne, onda bim molio da mi netko predloži neku dobru temu za wordpress sličnu ovoj gore ;)

Da ti olakšam život. Skini sublime2 ili 3 ako ga nemaš. Otvori ga, pritisni ctrl + shift + f . Time tražiš ključne riječi rekurzivno kroz sve fileove u direktoriju. Upiši link i search. Naći će ti u kojim fileovima se nalaze linkovi, pa ih lijepo obriši i miran si. Nema potrebe za novom temom.

Ad astra peronospora
13 godina
neaktivan

Da malo osvježimo temu, kako vi organizujete ove guide kad radite design stranice, jel ima neki način ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa ja npr. većinom radim dizajn bez guidova, osim kada trebam nešto ravnomjerno podijeliti, npr 3 ili 4 članka u jednom redu. Uvijek radim sa velikim canvasom, npr. 1610px i stavim si guidove na 300 i 1300 da imam osjećaj veličine na početku.

Za to koristim 960 grid, vertikalne guidove koristim kada vertikalno želim centrirati nešto kao npr. strelice u slideru da budu u istoj razini. 

14 godina

Isto kao kolega, ali je meni canvas 1920px.. Da nije 960px premalo za današnje standarde?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 17:32 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bog, 

zna li itko kako riješiti problem neprikazivanja shockwave flasha u internet exploreru (10). Inače u svim ostalim browserima radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neo.gz kaže...

Da malo osvježimo temu, kako vi organizujete ove guide kad radite design stranice, jel ima neki način ?

Ja guideove radim pomoću Guide Guide Photoshop plugina..Lijepo namjestiš razmak između stupaca, margine i on ti lijepo sam složi guideove...Imašovdje detaljnije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 16:58 (Ad4pt3r).
13 godina
neaktivan

trazim pomoč oko PHPa i mysqla (spremanje podataka u bazu ) ... ako postoji netko tko je voljan pomoci nek posalje privatnu poruku ili nek se dolje u postu javi .hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li mi neko može objasniti šta tačno znači kada piše "potrebno je izvršiti propagiranje domene" ?

'I od vlastite sjenke, on poćeo je bježati' Mel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Aliser kaže...

Da li mi neko može objasniti šta tačno znači kada piše "potrebno je izvršiti propagiranje domene" ?

potrebno je 24-48h da je svi server na internetu "vide"

kada kupiš domenu, a od prije već imaš svoj hosting server, i na njemu su tzv. dns serveri, onda u administraciji domene trebaš "uputiti" domenu na baš te dns server, da kada netko upiše tvoju domenu, da ga se baci na hosting server gdje si stavio datoteke za nju

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
17 godina

Evo jedan zanimljiv alat pomoću kojega možete brzo kreirati resposive layout

http://www.responsivewebcss.com/

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Ajd, molim samo da me ne zakopate TDovima i JFGit ovima, gdje da krenem da više naučim o bloggeru. Eventualno o wordpressu.

Blogger mi se čini zogdan jer je skombiniran sa google accom.

Ono, nikad nisam sam radio nikakvu stranicu, al ovi templateovi mi ne djeluju veoma konfigurabilno, ili nisam ni to pohvatao kak treba.

Jel mogu nekako na svom blogu napravit vizualne kategorije. Trebam tri osnovne. Serije, filmovi, igre. Jel se uopće mogu napraviti i dropdown meniji na bloggeru?

Ok, sam ću napraviti kasnije neke templatove za njih, i možda neke druge ikone i favicone i tako to. Iako i za to moram ić učit malo PS :)

Htio bih i ubaciti mogućnost odabira ocjene za seriju, da ne moram pisati, već da imam određenu ikonu za ocjenu. Tipa, kokica, pa serija je dobra 8 od 10 kokica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 0:08 (Dachande).
14 godina

ljudi imam problem sa wordpressom do jučer sve radilo normalno danas ovaj error kad se ode na stranicu

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 7680 bytes) in /home/a5717339/public_html/wordpress/wp-includes/kses.php on line 1327

http://iphonemario.tk/

edit: evo iz toga filea linije 1327-1341

function kses_init_filters() {

// Normal filtering

add_filter('title_save_pre', 'wp_filter_kses');

// Comment filtering

if ( current_user_can( 'unfiltered_html' ) )

add_filter( 'pre_comment_content', 'wp_filter_post_kses' );

else

add_filter( 'pre_comment_content', 'wp_filter_kses' );

// Post filtering

add_filter('content_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

add_filter('excerpt_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

add_filter('content_filtered_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

}

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 21:56 (zelenbic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

https://my.bluehost.com/cgi/help/557  ovdje imaš objašnjenje kako rješiti tvoj problem. Nemam pojma što tvoja skripta radi no uzima puno memorije, pokušaj staviti na 128.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zelenbic kaže...

ljudi imam problem sa wordpressom do jučer sve radilo normalno danas ovaj error kad se ode na stranicu

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 7680 bytes) in /home/a5717339/public_html/wordpress/wp-includes/kses.php on line 1327

function kses_init_filters() {

// Normal filtering

add_filter('title_save_pre', 'wp_filter_kses');

// Comment filtering

if ( current_user_can( 'unfiltered_html' ) )

add_filter( 'pre_comment_content', 'wp_filter_post_kses' );

else

add_filter( 'pre_comment_content', 'wp_filter_kses' );

// Post filtering

add_filter('content_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

add_filter('excerpt_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

add_filter('content_filtered_save_pre', 'wp_filter_post_kses');

}

Nikada ne diraj datoteke unutar wp-admin i wp-includes foldera.

BIlo kakav error koji ti se javlja vezan je ili za tvoju temu, ili za tvoje plugin-ove.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 23:09 (OriginalEXE).
14 godina

nisam ni dirao ništa a od plugina imam samo woocomercce a temu wootiqoue i sad sam podesio shop jučer sve radilo i danas ovo koma cjeli dan sam jučer postavljao sve 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
defactore kaže...

Pozdrav !

Imam pitanje ! 

Da li je moguće prebaciti web iz HTML FORMATA U NEKAKAV CSS TIPA WP ?

Naime imam template koji mi se sviđa ali u HTML formatu . Mislim da to za djelatnost koju ga mislim koristiti nije to to , osim ako se moze napravit nekakav CSS za unos objekata i slicnih podataka ?

Vise na linku : http://themefix.net/voyage-travel-agency-html-theme-full

Rijec je o tom templateu !

To ti je Wordpress tema {#}

Naravno,to se sve može modificirati,već sam imao iskustva s njom ,radio jednom tipu i sve super bilo,sad su uveli i rezervacije.

Tema se može modificirati,kao i slider {#}

12 godina
neaktivan

Pozz,zanima me može li mi netko napraviti sličan Ovakav jquery show hide button,samo mi treba u jednom buttonu.

Znači ovo je jquery kod koji treba modificirat

<input type="button" value="Hide - Normal"onclick="$('#example').hide('normal')" />

<input type="button" value="Show - Normal"onclick="$('#example').show('normal')" />

<p id="example_2" style="display: block;">This is an example of text that will be shown and hidden.</p>

Znači trebao bi mi biti spojen u jedan button,koji će show/hide content koji mi treba.

Unaprijed Hvala! {#}

14 godina
haso001 kaže...

Pozz,zanima me može li mi netko napraviti sličan Ovakav jquery show hide button,samo mi treba u jednom buttonu.

Znači ovo je jquery kod koji treba modificirat

<input type="button" value="Hide - Normal"onclick="$('#example').hide('normal')" />

<input type="button" value="Show - Normal"onclick="$('#example').show('normal')" />

<p id="example_2" style="display: block;">This is an example of text that will be shown and hidden.</p>

Znači trebao bi mi biti spojen u jedan button,koji će show/hide content koji mi treba.

Unaprijed Hvala! {#}

<input type="button" value="Toggle" onclick="$('#example').toggle(400)" />

WordPress ❤
12 godina
neaktivan

Da,zahvaljujem,samo id sam morao popraviti,jer je id show/hidera example,a ne example_2,svejedno hvala.

{#}

I još me zanima kako taj kod izgleda kada bih htio da se se na početku pokaže skriveno,a na klik se pokaže? {#}

Ako je nekom dosadno može dodat i neki manji style za tipkicu {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 12:28 (haso001).
14 godina
zelenbic kaže...

problem rješen,izbrisao sam zadnji dodani plugin(contact-form-maker) i proradilo al me zanima kako da na ovoj stranici promjenim ovo name u ime a message u poruka

13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 14:27 (krelo123).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice