Zanimljiv je .net. Možda jednog dana malo to i pogledam.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti išta znači ASP.NET MVC je open source, kao i Entity Framework (najbolji .NET orm)... http://www.asp.net/mvc/open-source
OS zajednica za ASP.NET je dosta toga napravila prije nego što to MS prihvati, i prije MVC-a kojeg je prihvatio MS bilo je MVC frameworka i ORM-ova...
ASP.NET MVC 4, Razor, NuGet (package manager - genijalna stvar), Entity Framework 5 (code first i db migracije)... Ponekad se zapitam da li uopće progrmiram? :D
Da, i meni se u pocetku cinilo da puno vise programiram, ali sada kad pogledas, razvoj DD aplikacije ti uzima puno manje vremena u MVC-u nego u formama. Plus sto imas vecu i bolju kontrolu nad outputom.
Pomoć,
facebook comments
OK ljudi imam mali problem.. portal na kojemu radim ima ugrađene fb komentare, putem admin sučelja administrator je dodao svoj fb ID u fb:admins, kao i id aplikacije u fb:app_id
<meta property="fb:admins" content="**********"/>
<meta property="fb:app_id" content="**********"/>
također i 'kod' samog plugina sadrži identičan app_id.
Administrator može izravno moderirati komentare u pluginu ispod članka, međutim ako ode na https://developers.facebook.com/tools/comments tamo se ne pokazuju komentari.
Što ustvari trebam dodati i uraditi da se tamo komentari pojave?
imam jedno pitanje, al nisam siguran da ga pišem u dobroj temi ;) ako sam na krivome mjestu, molim da me se prebaci :D
ovako: imam jedan blog kojeg želim prodati jednoj osobi... ta osoba je zagrizla i sad me zanima sljedeća stvar. znači, blog je napravljen na googlovoj platformi Blogger.com (blogspot) i sad se javlja pitanje kako da ja prodam taj blog toj osobi?! znači, trebalo bi prodati kompletni blog sa svim postovim i cjelokupnim sadržajem! kako da predam blog toj osobi na upravljanje? kako da on uzme domenu od mene? ako ima netko neku ideju neka se javi! dal se može taj problem srediti s onom opcijom "izvoz bloga"???
desi se kad bude krivi app_id kod pozivanja facebook javascripta ( bar meni, jel :) )
s.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=TVOJ_APP_ID"
imam jedno pitanje, al nisam siguran da ga pišem u dobroj temi ;) ako sam na krivome mjestu, molim da me se prebaci :D
ovako: imam jedan blog kojeg želim prodati jednoj osobi... ta osoba je zagrizla i sad me zanima sljedeća stvar. znači, blog je napravljen na googlovoj platformi Blogger.com (blogspot) i sad se javlja pitanje kako da ja prodam taj blog toj osobi?! znači, trebalo bi prodati kompletni blog sa svim postovim i cjelokupnim sadržajem! kako da predam blog toj osobi na upravljanje? kako da on uzme domenu od mene? ako ima netko neku ideju neka se javi! dal se može taj problem srediti s onom opcijom "izvoz bloga"???
Šta je s onim "moj-nogomet" ako se ne varam? Tu si te mene i royalheroa napravio budale
... A kako, informiraj se malo o prodaji blogova, sigurno nešto ima na Googleu...
molim da me se prebaci :D
Ma sad bih ti rekao gdje bih te prebacio... No neću zbog kartona, nisi vrijedan ni opomene.
Da! Fulao si temu, ti ne razvijaš web nego zaje.bavaš ljude koji razvijaju web.
Ok!, nisi imao love za hosting (pretpostavljam), trebao si nam reći, ljudi smo. Ne, ti se ne javljaš boli te qurac, ali to ćemo riješiti nekada.
Ugl, sjećate se ljetošnjeg dogovora mene i Davida sa ovim qurc... čvarkom? Dogovorili smo se da ćemo mu besplatno napraviti web, David je ručno napravio dizajn, a ja ručno isprogramirao CRUD i na kraju od njega ništa. Ni za u portfolio...
I da, ovo nije off-topic, na ovoj temi je taj "posao" i dogovoren, tako da je ovo skroz ok!
...<censored>...
Pozdrav velikiiii!
molim da me se prebaci :D
Ma sad bih ti rekao gdje bih te prebacio... No neću zbog kartona, nisi vrijedan ni opomene.
Da! Fulao si temu, ti ne razvijaš web nego zaje.bavaš ljude koji razvijaju web.
Ok!, nisi imao love za hosting (pretpostavljam), trebao si nam reći, ljudi smo. Ne, ti se ne javljaš boli te qurac, ali to ćemo riješiti nekada.
Ugl, sjećate se ljetošnjeg dogovora mene i Davida sa ovim qurc... čvarkom? Dogovorili smo se da ćemo mu besplatno napraviti web, David je ručno napravio dizajn, a ja ručno isprogramirao CRUD i na kraju od njega ništa. Ni za u portfolio...
I da, ovo nije off-topic, na ovoj temi je taj "posao" i dogovoren, tako da je ovo skroz ok!
...<censored>...
Pozdrav velikiiii!
Ovo je potpuno opravdani rage, david7 i ti se toliko potrudite (znam, jer sam gledao temu kada ste bili stavljali screenshotove) i na kraju vas lik prevesla...
Ah, uvijek će bit takvih ljudi, samo ne bacaj biserje pred svinje...
To mi je najveća greška što sam napravio na ovom forumu, nudio svoj rad džabe. Riskirao bih crveni, možda čak i crni šta mi je sve na pameti, ali neću. Žuti može . Mislim da se ovaj tvoj kvazi "problem" može riješiti jednim upitom na Google, čak, meni je to prvi rezultat. Lijen si, bezobrazan, želiš sve servirano, zaj.ebavaš druge, šta si umišljaš 'ko si?
Ne, nisam zaboravio mučenje s onim portalom i usklađivanje sa CRUD-om da uštimamo sve kako treba. Izhebemo se k'o budale za qrac, a ti se još usudiš zahebavati! Mogu vam c/p ppove i mailove (mislim da ih još imam) pa da vidite kako bi lik svaki hebeni detalj, a na početku je rekao jednostavan dizajn. Pošaljem mu koncept, on, može ovo, može ono, može ovo onako. Tad si mi već počeo ići lagano na k.... i već tad sam te htio poslati u pm ali nisam. Sa royalherom sam razmijenio cca 30 privatnih poruka + mailovi i facebook chat, sve zbog ovog hebenog portala. I tako mi uradimo sve i nema njega i nema. Meni već opasno ide na k.... i ja mu pošaljem pm kao šta je. Sad ide c/p
Njegov odgovor:
"Pozdrav,
nažalost nisam više zainteresiran za projekt...
Zahvaljujem što ste mi htjeli pomoći!!!
Nadam se da se ne ljutite zbog potrošenoga vremena.
Još jednom velika zahvala,
<ime>"
Moje na to, htio sam ga poslati u 100 pm, ali sam se jedva suzdržao:
"Nažalost, ljutimo! Potrošili smo jako puno slobodnog vremena na ništa! Ovo je jako nekorektno od tebe!"
Sad mi je žao što sam prihvatio ovo, što sam se mučio i što ga nisam od.jebo na kraju, bar bih se osjećao kako treba.
Riskiram karton i off topic je, ali vrijedi..
Naučili ste na težak način. To ti je tako kad ljudima radiš za male novce ili besplatno. To ti je ono, ako sebe ne cijeniš ni drugi te neće.
Sad znate kako to ide. I zapamtite za ubuduće ;)
desi se kad bude krivi app_id kod pozivanja facebook javascripta ( bar meni, jel :) )
s.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=TVOJ_APP_ID"
OK, skontali smo u čemu je problem. Prvih par komentara je išlo dok je aplikacija koristila moj app id, u međuvremenu je vlasnik stranice promijenio appid sa onim koji je dobio tijekom reg applikacije sa svog accounta. Stari se komentari ne pokazuju u https://developers.facebook.com/tools/comments .
Hvala i pozz
Kad ti male stvari uljepšaju dan.
Ubaciti u adress bar:
data:text/html, <html contenteditable>
Lijepi pozdrav odlučio sam unaprijediti obiteljsko poduzeće i napraviti web stranicu...kupio sam hosting i pomalo počeo sa izradom stranice u wordpressu... e sada imam par pitanja ako mi možete ikako pomoći, poduzeće se bavi transportom i logistikom pa je jasno da su većinom slike kamiona i skladišta e sada za background sam iskoristio sliku koju sam našao na internetu nadam se da tu ne kršim neka autorska prava? Nadalje imam sljedeći problem u google kad utipkam mikuli-logistika izbaci mi ovo http://mikulic-logistika.hr/wp/?author=1 stranica je mikulic-logistika.hr? srdačan pozdrav
Pozdrav, javlja vam se mladi web dizajner :D
Da odma spomenem najveće razočaranje web dizajnera koji završava četverogodišnju srednju školu je katastrofalno loš izbor smjerova na javnim fakultetima, FESB pogotovo...
Osuđen sam na posao odma u 6. mjesecu tako da za mene nema više web dizajna. E tu je problem, obožavam izrađivati stranice, imam masu ideja, i sad zbog proklete države i obrazovanja (a i nekih obiteljskih problema) moram zapostaviti svoju struku. Ljudi pomagajte, dosad sam sklopio jednu vezu, rekonstruiram stranicu e92.hr ,dobit ću preporuku od profesora kartela, možda još koji poslić...Ali to nije to :/ pa ako išta znate o tome, ako itko traži dizajnera ili jednostavno imate koji savjet budite dobri pa podijelite :) PS. Samo mi ne spominjite elance MOLIM vas :P
Da odma spomenem najveće razočaranje web dizajnera koji završava četverogodišnju srednju školu je katastrofalno loš izbor smjerova na javnim fakultetima, FESB pogotovo...
Osuđen sam na posao odma u 6. mjesecu tako da za mene nema više web dizajna. E tu je problem, obožavam izrađivati stranice, imam masu ideja, i sad zbog proklete države i obrazovanja (a i nekih obiteljskih problema) moram zapostaviti svoju struku. Ljudi pomagajte, dosad sam sklopio jednu vezu, rekonstruiram stranicu e92.hr ,dobit ću preporuku od profesora kartela, možda još koji poslić...Ali to nije to :/ pa ako išta znate o tome, ako itko traži dizajnera ili jednostavno imate koji savjet budite dobri pa podijelite :) PS. Samo mi ne spominjite elance MOLIM vas :P
A ništa, traži klijente. Napravi osobnu web stranicu sa nekim tvojim radovima. Napravi nešto besplatno i ponudi svoje usluge. I tako dalje. Referenca po referenca, preporuka po preporuka i doći će.
Nećeš za 6 mjeseci raditi 100% kao dizajner, ali polako kroz par godina (ako si dobar) možeš već nešto napraviti. Najbolje ti je da se usmjeriš na strano tržište, jer kruha u ovoj zemlji nema.
Može neki primjer tvoga rada?
Malo ljudi danas hoće web, svi misle da to ne vrijedi i da će "mali od tete" to sklepat. Ne preostaje ti ništa drugo nego tražiti.
Malo ljudi danas hoće web, svi misle da to ne vrijedi i da će "mali od tete" to sklepat. Ne preostaje ti ništa drugo nego tražiti.
Baš naprotiv, posla ima preko glave, ali nema se znanja.
Ja već dugo tražim poštenog html(5)/css(3)/jQuery znalca sa smislom za dizajn ali ili se skrivaju ili ja imam prevelika očekivanja.
Ne bih se baš složio, većina ljudi želi to, ali za male pare pa onda i vidimo ovoliko webova koji nemaju veze s vezom
Ja već dugo tražim poštenog html(5)/css(3)/jQuery znalca sa smislom za dizajn ali ili se skrivaju ili ja imam prevelika očekivanja.
Teško je doći do takvih, mislim da su prevelika očekivanja i u tebe i u mene :)
Ah, očito. A koristi nema od smanjivanja kriterija jer onda me ispadne bolje raditi sam.
problem je kaj ekipa koja zna html,css i js nema pojma ( ili ideje ) o dizajnu ( ala ja ) a ekipa koja odlicno crta nema pojma html, css i js :)
ponudi dobre novce pa ce ti netko iskocit. za sicu se ljudima ne da gnjavit
Ja ti znam i dizajnirat i rezat u html5/css3/js (responsive isto) ak ti treba.
Ja ti znam i dizajnirat i rezat u html5/css3/js (responsive isto) ak ti treba.
Oprosti ali nisam zainteresiran, nije dovoljno dobro za moje potrebe.
Ekipa uz dužno poštovanje, odoste u off-topic. @exe, nivas ili blagonici, koji su usput specijalizirani za WP, to mogu naslajsati dizajn kakav god želiš, želiš fluid, želiš samo grid, hoćeš responsive, adaptive web, plus, sve bazirano na najnovijim HTML(5)/CSS(3)/jQuery/VanillaJS tehnologijama.
Trebam preporuku nekog besplatnog editora za izradu loga, optimizacije slika i slično. Kakav je Gimp što se tiče toga?
Trebam preporuku nekog besplatnog editora za izradu loga, optimizacije slika i slično. Kakav je Gimp što se tiče toga?
Odlican, samo ces vjerovatno trebat neko vrijeme za naviknit se.
Sto se tice izrade loga, to se radi u vektorima, za to ces trebati npr. Inkscape.
pozdrav.
da li mi netko može potvrditi da je twitter bootstrap (CSS dio) zeznuto za proći validaciju. to me zanima jer kako god da ga složim on i dalje ne prolazi sve što mislim da treba. da li je to normalno ili pak i nije?
zahvaljujem na svim odgovorima.