Problem po Joomli

poruka: 10
|
čitano: 3.912
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem po Joomli
pitanje

Evo napokon sam odlučio pokušati malo sa Joomlom kad ono odmah neugodna iznenađenja. Molio bih ljude koji su naišli na slične probleme i uspjeli ih riješiti da se raspišu!

Dakle instalacija XAMPPa prošla je bez problema no kad pokušavam pokrenuti joomlu preko web preglednika ne uspijeva.

Zanima me dali to može imati veze sa Microsoftovim web serverom koji je koliko sam čuo integriran u same Windowse te je potrebno ga deinstalirati ili promijeniti mu port.

Prema saznanjima instalira se na port 80 na koji se instalira i XAMPP.

Ako bi to mogao biti jedan od problema kako da deinstaliram taj web server ili kako da mu promijenim port.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem po Joomli
iv&pu kaže...

Evo napokon sam odlučio pokušati malo sa Joomlom kad ono odmah neugodna iznenađenja. Molio bih ljude koji su naišli na slične probleme i uspjeli ih riješiti da se raspišu!

Dakle instalacija XAMPPa prošla je bez problema no kad pokušavam pokrenuti joomlu preko web preglednika ne uspijeva.

Zanima me dali to može imati veze sa Microsoftovim web serverom koji je koliko sam čuo integriran u same Windowse te je potrebno ga deinstalirati ili promijeniti mu port.

Prema saznanjima instalira se na port 80 na koji se instalira i XAMPP.

Ako bi to mogao biti jedan od problema kako da deinstaliram taj web server ili kako da mu promijenim port.

Unaprijed hvala!

NE !
provjeri dali si joomlu raspakira na pravo misto ,da li si napravija bazu podataka za joomlu, pa nakon toga probaj sa ........install.php

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Deinstalirao sam XAMPP i ponovo sam ga instalirao, radi dobro tako da u njemu definitivno nije problem.

Kreirao sam bazu uz pomoć phpmyadmina na adresi http://localhost/phpmyadmin  i nazvao je "joomla".

Otpakirao sam joomlu u mapu "htdocs" web servera u mapu koju sam nazvao "joomladir".

Potom sam ukucao u IE i Firefox adresu http://localhost/joomladir i sad bi tu trebala započeti instalacija no kod mene se to ne desi.

Hvala!

16 godina
Problem po Joomli

A da probaš sa programom Vertrigo Server? Ja sam sa njim bio isprobavao Joomlu i ostale CMS sustave.

0 0 hvala 0
17 godina
Problem po Joomli

ne trebas kreirat bazu u mysql-u jer ti instalacija joomle to automatski kreira. Nadalje ja koristim wamp server i nikad nizam imao problema.  Je si sigurno pokrenuo sve servise kod xampp servera. Kod instalacije wamp servera potrebno je smjestiti joomlu u c:/wamp/www/ . Da li si sigurno smjestio u pravi direktorij joomlu. (neznam za xampp) I da li imaš definirana sva prava (chmod 755) na taj direktorij.

probaj ukucat http://localhost/joomladir/install.php ili kako ti već točno glasi putanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 12:42 (daseparo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem po Joomli

provjeri na control panelu od XAMPA dali ti radi apache i mysql server. odi u CP od windowsa, pa si projeri servise, jer ako imas dignut IIS onda ti apache nece raditi, te moras zaustaviti IIS i onda pokrenuti apache..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem po Joomli

joomlu trebas raspakirat u htdocs/   ,ili jos bolje u neki subfolder   , htdocs/joomlatest/

pa tome pristupas sa   http://localhost/   ili  http://localhost/joomlatest/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pokušat ću nešto pa se javim o uspjehu i načinu rješenja ako ga budeBogataš, hvala

17 godina
neaktivan
Problem po Joomli
autorov komentar

Pozdrav ljudi,

uspješno je riješen problem i zahvaljujem se svima na uloženom trudu da mi pomognu!

Naime nije bilo problema sa serverom nego je bio problem u joomlinom paketu.

Paket sam imao na jednom dvd,nije bitno čijem, i nije uspijevala instalacija no skinuo sam sada sa crojoomla noviju verziju i sve radi glatko!

Joomla je zakon, iako nije baš jednostavna na samom početku, zahtijeva određeno vrijeme za privikavanje i mnogo živaca barem kod mene!

Hvala svima još jednom!Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem po Joomli

da ne otvaram novu temu.. ovdje je praktičnije.

recite mi kako da u joomli uredim da mi na svakoj stranici piše u title tagu naziv weba.

dakle.... svaka stranica ima svoj title ... ali želim još dodati iza tog naziva da piše - naziv stranice

pa stvar izgleda recimo ovako:

Novi windows izlazi u siječnju - Bug online

uz uvjet da ovo Bug online ne moram svaki put pisati već se automatski doda i na nove ali i na već napisane tekstove

jer imam preko 3.000 stranica... ko će to sve ručno nadodavati naziv sajta....

hvala unaprijed

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice