Lijep pozdrav. Pretražio sam (koliko sam uspio) forum u potrazi za slicnom temom, pa kako nisam nasao odgovor pokrenuh ovu. Unaprijed se izvinjavam moderatorima ukoliko sam promasio mjesto za postavljanje iste, te ukoliko jesam da ju prebaci, a ne izbrise :)
Naime, vodim jedan blog/portal koji se bavi sportsko/novinsko tematikom. Dakle, to je apsolutno neprofitabilni Portal, na njemu nemam nikakve reklame, ili bilo sto cime bi se sajt mogao nazvati profitabilnom.
Interesuje me upotrega slika sa stranica namjenjenih prodaju fotografija, tipa Corbis.
Pitanje glasi, da li ja, na svoju neprofitabilnu stranicu smijem legalno postavljati fotografije sa Corbisa, pri tomu ispod slike regularno linkati zahvalu na fotografa/stranicu otkud sam ureo fotografiju, ukoliko je ona označena sa "Editorial RM". Dosta sam pretrazivao po internetu, i koliko sam mogao shvatiti, editorial znaci slobodno koristenje za određene svrhe, prije svekga ovoj mojoj, dakle u svrhu dopune novinskog članka koji se odnosi na nekoga sa te slike, a ovo drugo RM je kao napomena da su prava određena samo za editorijalnu upotrebu.
Ono što me zbunjuje jeste da sve slike koje na toj stranici pronađem pod "editorial rm" licencom, kad ju pojedinacnom otvorim, ona je u stvari potpisana kao Rights Managed (RM).
http://i.imgur.com/5WV58nd.jpg
Ukoliko netko zna nesto o ovomu zamolio bih ga za objašnjenje, jer ne poznajem nikoga tko se bavi slicnim stvarima i koga bih mogao upitati.