prihvaćam sve kritike, nemojte mi kucat minuse bez komentara :D
Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 810.658
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onak, strašno si u krivu, obrisat ću link ako te vrijeđa!
daj mi link neke svoje stranice da vidim to moderno dizajniranje..
Ništa mene ne vrijeđa ovdje osim lošeg dizajna
Ok, ja stvarno jesam početnik, uputi me malo.. di šta kako izmjeniti..
Bilo bi dobro kada bi se malo potrudili oko tih stranica a ne samo napraviti tek toliko da bude što prije gotovo.
boxer5 - ok je to što želiš napraviti za obiteljsku firmu stranice, ali ako ne znaš što radiš nemoj onda ni pokušavati jer ovo može samo naštetiti vašem poslu. Bolje bi ti bilo da prepustiš posao firmi koja se bavi s tim poslom već godinama. Možda ti izgleda skupo platiti npr. 3000 - 4000 kn za stranicu, ali ta stranica je bar onda profesionalno odrađena i imaš garanciju da će dizajn bar par godina biti u trendu s vremenom. Danas ti i sam izgled stranice govori tko je kakva firma i koliko su spremni ulagati u svoj posao. Iskreno, kada bi mi trebale neke od ovih usluga koje nudite, nakon što bi otvorio vaše stranice više me ne bi zanimale te usluge, tražio bi dalje. I ispravi si onu grešku o nama. U linku ti piše sample page.
novi dizajn sam izabrao i ispravio sam grešku...ne znam kad si pogledao site?
Krenuo sam ti pisati detaljnu recenziju dizajna, ali odustao sam. Naime, mislim da uistinu sve trebaš promijeniti na istoj, tj. krenuti ispočetka.
Mogu ti dati samo nekoliko smjernica na koje bi bilo dobro obratiti posebnu pozornost: tipografija, minimalizam, okani se korištenja toliko slika, uskladi si dizajn stranica - svaka podstranica ima ti drugačiji dizajn. I da, ostavi se toliko agresivnih gradijenata.
I nemoj se naljutiti, pišem ovo u najboljoj namjeri :)
Krenuo sam ti pisati detaljnu recenziju dizajna, ali odustao sam. Naime, mislim da uistinu sve trebaš promijeniti na istoj, tj. krenuti ispočetka.
Mogu ti dati samo nekoliko smjernica na koje bi bilo dobro obratiti posebnu pozornost: tipografija, minimalizam, okani se korištenja toliko slika, uskladi si dizajn stranica - svaka podstranica ima ti drugačiji dizajn. I da, ostavi se toliko agresivnih gradijenata.
I nemoj se naljutiti, pišem ovo u najboljoj namjeri :)
Hvala na iskrenosti, cijenim!!
Početnu str i gradijente je klijent inzistirao, podstr je moj dizajn.. u biti sve je odrađeno prema zahtjevima klijenta, kao i minimalizam..
Vidjet ću s vremenom neke stvari izmjeniti, prilagoditi..
Obrisat ću sada svoj link, hvala svima koji su komentirali!
P.S. nadam se da drugi put kad se javim s problemom ili linkom neću biti popljuvana od strane nekih kao ovoga puta :P
Bez uvrede, ali ono je daleko od minimalizma i dobrog dizajna. Gradienti su očajni i prenapadni. Zippo logo je nekvalitetan, a buttoni i gradienti izgledaju kao defaultni predložak nekog online generatora. Također, na švicarskim nožićima je pola logotipa odsječeno. Ispravi si errore: link. I na kraju, nigdje nema imena tog poduzeća/pojedinca koji to prodaje?
Bez uvrede, ali ono je daleko od minimalizma i dobrog dizajna. Gradienti su očajni i prenapadni. Zippo logo je nekvalitetan, a buttoni i gradienti izgledaju kao defaultni predložak nekog online generatora. Također, na švicarskim nožićima je pola logotipa odsječeno. Ispravi si errore: link. I na kraju, nigdje nema imena tog poduzeća/pojedinca koji to prodaje?
Nema uvrede ;)
hvala ti na kritikama i linku!
errore ću svakako još provjeriti kad bude sve finiširano, a što se tiče gradijenata, ne mogu tu ništa.. o klijentu će podaci doći uskoro..
zbilja, minimalizam??!!! meni to stvarno je minimalizam, osim početne koja je više fancy tip... :)
Hvala na primjedbi za logo, sredit ću ga! stvarno je loš :D
poviri na http://www.1stwebdesigner.com/inspiration/beautiful-examples-minimal-design-inspiration/ za malo minimalizma :)
Ono je daleko od minimalizma, a gradiente bar ljepše boje stavi.
Arabba je bila na redizajnu.
Ovako je to nekad izgledalo Link
A ovako to izgleda sadad Arabba - servis računala i laptopa Rijeka
Dobro rijeseno. Zasto dobro, a ne odlicno; zato jer je dizajn templejtast, iako je odlicno implementiran (boje, tipografija i slicno).
Dobro rijeseno. Zasto dobro, a ne odlicno; zato jer je dizajn templejtast, iako je odlicno implementiran (boje, tipografija i slicno).
heh, iako je sve rađeno iz nule :D
Lijepo odrađeno. Kudos. + Drupal nice.
Zanimljivo rješenje ugodnog dizajna.
S druge strane:
- nema jasne indikacije o aktivnom izboru u navigaciji
- homepage se ne resajza na 1440+ rezama > footer nije do dna;
sajt "pliva"
- IA je konfuzna > donji linkovi ne postoje u gornjoj navigaciji
- ne postoje alt tagovi na slikama
- sam landing page je dosta čudan; "play" kontrola indicira video (očekivao
sam video, dobio maps u modal boxu); možda dodati tekst objašenjenja?
> ili jednostavno zamijeniti "play" u "+"
Content > iz moje perspektive
- ako tražim procjenu, očekujem pročitati informaciju kada ćete mi odgovoriti
(modal box)
- Leona mi nije dovoljna :) Tražite još koju izjavu (zadovoljnih) klijenata
- blokovi teksta desno od slike nisu lagani za "skeniranje" > predlažem da
pojedine usluge navedete kao list iteme
- emocionalno nisam angažiran > onaj odvratan topshop marketing ipak
pogađa našu jednu točku "jeste li ikad..."; emocionalno angažira gledatalja,
stavlja ga u perspektivu gdje mu život nema smisla ako ne kupi je*ni mikser!
Lp,
K
Pozdrav ljudine!
Evo, zavrsavam jednu stranicu, mozemo je nazvati malim oglasnikom smjestaja, pa me zanimaju vase kritike i savjeti.
Ovo je link, osnova stranice je tema, koja je prilagodjena mojim potrebama, a serverside je uradjen u PHPu.
Taj dio je vec gotov, pa me zanimaju kritike/savjeti na poboljsanje vizualnog dijela, sto se ne uklapa, sto bi trebalo promijeniti...
To je to, hvala na pomoci ;)
P.S jednostavan javascript blokira pocetnu stranicu, pa je potrebna lozinka za pregled "marinero"
P.P.S dosta stranica jos ne radi, tako da su greske moguce lol
Meni je sajt lijep, pregledan. Daj template da malo usporedimo. I daj si sredi onu kartu, ne mogu scrollati dole jer automatski zoom outa kartu...
Taj dio je vec gotov, pa me zanimaju kritike/savjeti na poboljsanje vizualnog dijela, sto se ne uklapa, sto bi trebalo promijeniti...
Par (brzih) stvari oko funckionalnosti:
- sorter ne mogu ugasiti / collapsati / nešto treće a gumb daje dojam da nešto mogu...
tek sad sam skužio što je to > "Update" rezultata - predlažem da riješiš ovo ajax loaderom
bez refresha
> druga stvar - npr. gledam sajt na netbooku i apsolutno ništa ne vidim zbog 250px sortera;
kako ga minimiziram?
- kako ćeš rješavati problem kad imaš više smještajnih jedinica u jednom objektu? ili na istoj adresi?
(imaš sobe - zato pitam, radio sam neke slične projekte pa znam problematiku)
- kako switcham list/map view? stalno se moram vraćati na home; na npr. listi hotela ga nema;
kao ni paginacije gore
- kao što uvijek drobim, nema jasne indikacije o aktivnom linku u navigaciji (top menu)
- kod listanja npr. hotela, koje sve informacije mogu vidjeti na pojedinom itemu?
- ne mogu tražiti i hotele i vile na mapi... ograničavaš me na jedan izbor
- di je switch za jezik stranice - pretpostavljam da ćeh ih imati više - target su ti stranci
- popusti i ponude > većinom će biti vezani uz objekt, gdje ćeš ih prikazivati?
- trenutna IA ne podržava širenje scopea > kako ćeš u budućnosti to rješavati?
- dizajn, točnije tema + SEO principi = nije najsretnije rješenje, a ovisiš o serpu
- tek sada nakon 10ak minuta sam skužio da home nije samo karta; indiciraj skrol
...
Scenarij za primjer
Tražim hotel u Neumu, idem dolje na 5 dana; vodim psa, želim wifi u hotelu i alergičan sam
na no smoking hotel policye, blizina mora mi nije bitna.
Dolazim na home; pipkam po karti; odlazim na "Hoteli", ne mogu sortirati, vraćam se natrag
na home, tražim search kojeg nema, po*izdim - odlazim na google i tražim drugi sajt
...
I to je samo jedan aspekt i jedan mali primjer.. ako ću pisati dalje ovaj post će postati report :)
Postoji još brdo logičkih grešaka na koji god dio sajta odem - npr. prijava objetka; upload slika >
ne piše ograničenje na veličinu fajla, a mali od susjeda koji mi fotka apartmane sa svojim turbo ludim
fotićem od 128 megapiksela mi je dao DVD i ja pokušavam uploadati fotku od 16 MB
Nevjerojatno mi je da je korisnik u RH uvijek na zadnjem mjestu. Živimo u ekonomiji temeljenoj
na iskustvu, vrijeme produkta je davno prošlo > ovakvih sajtova i agregatora ima mali milion.
Ako radiš sajt koji direktno ovisi o tome hoće li se korisnik snaći na njemu i naći traženo - moraš
proučiti target, vidjeti scenarije korištenja, istražiti navike korisnika, napraviti analizu postojećih stranica,
vidjeti dobra rješenja ,testirati u fazi kad je stvar na papiru, testirati kad dizajniraš i testirati u
svim fazama razvoja. Prava stvar je launch jer ćeš onda vidjeti ulaze i većinu fejlova - iterativna
optimizacija do beskraja.
Znam da je ovo kupljena tema - baš zato treba uložiti 2x više vremena da se stvar orijentira
korisniku - tom čudesnom stvoru o kojem ovisi tvoje poslovanje :)
Lp,
K
Par stvari oko funckionalnosti:
Hvala ti na komentarima.Da krenem (nekim redom).
Sto se tice sort boxa, tako ce i biti.Nakon klika na sortiranje, box ce nestati, a umjesto njega ce biti "prikazite pretragu", jer na ekranima manjim od 17" dolazi do toga da se vidi samo sort box i mali dio mape.Sto se scrolla tice, namjera mi je bila da bude na mapi, da se korisnici mogu brze pribliziti/odaljiti od objekata, no vidim po vasim savjetima da ovo nije najsretnije rjesenje.Sto se tice active itema u navigaciji, to si definitivno u pravu, na to sam totalno zaboravio :\
Sto se multijezicnosti tice, vecina stranih gostiju koji dolaze (90%) dolaze preko agencija u hotele, tako da mi je za sada jedan jezik dovoljan za domace goste, no u buducnosti ce definitivno biti njemacki i engleski.
Na SEOu se radi, administracijski dio pruza par opcija za editiranje kljucnih rijeci/opisa... svakog objekta, tako da je to dijelom pokriveno.Naravno, uvijek moze bolje.
Sto se tice same funkcionalnosti stranice, dosta toga si naveo (vise smjestajnih jedinica u jednom objektu, informacije o objektu na stranici kategorije...) fali, i to ce se raditi dio po dio jer zbog trenutnog nedostatka vremena/znanja/novca nisam u mogucnosti odraditi sve to sam.
No, definitivno, u planu imam jos par stvari dodati, no to ce morati cekati koji mjesec...
Evo nedavno sam napravio ovaj website pa bi rado cuo vase misljenje..
Stranica se radi o reviewu igrica
Pozdrav ljudi,
krenuo sam u izradu html template-a, kasnije to ide u WordPress pa me zanimaju dojmovi za sada. Gradim ga na Bootstrap-u.
Ajde molim tebe i ostale da ne postaju linkove sa stranica rađenih na websu itd.. Iskreno rečeno to nije nekakav tvoj sajt, to je već gotova stranica koju napraviš u par klikova mišem ..
Istina, no ovo je samo početak...samo da vidim da li idem dobrim smjerom, itd.
Kad budem imao vise vremena cu se potrudit, ali dajte samo pogledajte i recite da li sve stima...Hvala
Pozdrav ljudi,
krenuo sam u izradu html template-a, kasnije to ide u WordPress pa me zanimaju dojmovi za sada. Gradim ga na Bootstrap-u.
Možda bi na onome Plans & Pricing koji ima još jedan podmenu trebala postojati neka strelica ili neki indikator da se tamo nalazi još jedan menu.
Projekt na kojem radim već duže vrijeme, napokon je zaživio. Prijaviš se na web, prijaviš se za nagrade koje ti se sviđaju, i nadaš se da ćeš biti izvučen =)
www.sharewood-lija.hr
Projekt na kojem radim već duže vrijeme, napokon je zaživio. Prijaviš se na web, prijaviš se za nagrade koje ti se sviđaju, i nadaš se da ćeš biti izvučen =)
www.sharewood-lija.hr
Zašto samo prijave putem Facebooka. Mislim, je to popularno, ali trebaš uvijek davati alternative. Ovako si sam odrezao veliki broj korisnika. Self sabotage.
Ima razloga zbog kojih je isključivo prijava putem Facebooka, znam da sam na taj način izgubio određen broj korisnika (iako mislim da to nije veliki broj kako ti kažeš), ali sam si dovoljno olakšao život da se isplati. Bar je to moje mišljenje.
Da, ali zašto onda ne postoji opcija ''Share on Facebook'' pošto ti je to jedina publika. Imaš Tweet sa strane, a nema opcije za Facebook (barem ja nisam našao, ispravi me ako griješim).
Ajde molim tebe i ostale da ne postaju linkove sa stranica rađenih na websu itd.. Iskreno rečeno to nije nekakav tvoj sajt, to je već gotova stranica koju napraviš u par klikova mišem ..
Bilo bi lijepo da samo kazes da li je u redu izgled..dal se da citat..preko ljeta mislim napravit ''pravi'' website..ovo je vise onako ''to keep things going''
www.sharewood-lija.hr
Zanimljiva ideja, ali potencijalno loša implementacija. Usudio bih se reći presirov dizajn, s obzirom da je sav sadržaj user generated. Pomiješana tipografija. Koristiš li oauth lib za autentifikaciju? Ograničio si se samo na FB usere, što je izuzetno loše. Trenutno mi ima dosta nelogičnosti u userflowu, a dok sam posijetio site, ni sam nisam bio siguran što se traži od mene, korisnika bi trebao navoditi na akciju, ovako ga tjeraš da izgubi vrijeme zapravo odgonetavajući što se od njega traži. Agregiraš li akcije sa partnerskih portala, ili sadržaj ručno upisuješ? Planiraš li širiti ponudu? Ukoliko nije problem, zanimam me koje si tehnologije iskoristio za backend, može i u PP. U svakom slučaju potencijalno zanimljiva ideja, ali relativno loša implementacija iste.